Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@08:46:07 GMT

رکود صنعت افراد را به سمت کشاورزی سوق داده است

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۲۵۴۹۵

رکود صنعت افراد را به سمت کشاورزی سوق داده است

گلپایگان- مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: در گذشته کشاورزی شغلی پایدار بود و افراد در یک خانواده به کار زراعت و پرورش دام و طیور مشغول بودند که به مرور زمان بسیاری از کشاورزان به سمت صنعت روی آوردند، اما امروز دوباره به دلیل رکود صنعت به سمت کشاورزی سوق داده شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، حیدرعلی گل‌محمدی امروز (چهارشنبه) در کارگروه صادرات شهرستان با اشاره بیان اینکه گلپایگان قطب پرورش دام است، اظهار کرد: نژاد دام‌های گلپایگان در گذشته یکی از پنج نژاد دام ثبت شده کشور بود که نسل آن منقرض و دام خارجی جایگزین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انقراض نسل دام گلپایگانی به دلیل نبود اعتبارات در تهیه بانک ژن بود البته اکنون نیز اعتباری برای بانک ژن در اختیار نداریم.

بلااستفاده ماندن ۱۰ هزار هکتار از اراضی

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با بیان اینکه یکی از سیاست‌های جهاد کشاورزی کشت محصولاتی که نیاز کمتری به آبیاری دارند، گفت: از ۳۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت شهرستان ۱۰ هزار هکتار آن به دلیل خشکسالی بلااستفاده مانده است البته با مدیریت در منابع آبی امکان کشت محصول در این ۱۰ هزار هکتاری اراضی وجود دارد.

وی با بیان اینکه گل و عرقیجات جزء صادرات شهرستان قرار دارد، افزود: در راستای مقابله با کم آبی سطح باغات گل محمدی به ۲۱ هکتار رسیده است و در زمینه گیاهان دارویی مزارعی نمونه‌ای داریم به طور مثال امسال ۳۰۰ کیلو زعفران از این مزارع برداشت شده است.

گلپایگان شهر چهار اقلیم ایران

گل‌محمدی با بیان اینکه گلپایگان دارای چهار اقلیم فصلی شامل منطقه کوهستانی، دشت، بیابانی و کویری است و تنوع زراعی زیادی  دارد، گفت: زمانی ۶۰ هزار رأس گاو در گلپایگان پرورش داده می‌شد، اما به مرور زمان این تعداد کاهش یافت چراکه مردم به سمت مشاغل صنعتی روی آوردند.

وی با بیان اینکه برخی هشدارهای آمایش سرزمینی جدی گرفته نشده است، افزود: در آمایش سرزمینی سرمایه گذاری بر صنعت به خصوص در بخش خودروسازی زیاد شد و در مقابل کاهش نیروی کار کشاورزی را به همراه داشت.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان افزود: در گذشته کشاورزی اشتغالی پایدار داشت و افراد در یک خانواده به کار زراعت و پرورش دام و طیور مشغول بودند، اما به مرور زمان افراد به سمت صنعت روی آوردند، اما امروز مجدد به دلیل رکود صنعت به سمت کشاورزی کشیده شده‌اند.

تولید روزانه ۱۹۰ تن شیر

وی با بیان اینکه افزایش واحدهای لبنی به دلیل تولید فراوان شیر در شهرستان بوده است، افزود: با وجود اینکه روزانه ۱۹۰ تن شیر تولید می‌شود، ۴۰ درصد از واحدهای لبنی از خارج شهرستان شیر وارد می‌کنند.

گل‌محمدی گفت: ایران باید همچون کشورهای دیگر برای تدوام در بازار جهانی تلاش کند چراکه کشورهایی چون ترکیه حاضر هستند محصولات لبنی خود را زیر قیمت به فروش برسانند تا بازار را از دست ایرانیان بگیرند و مسلط به بازار شوند.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ واحد سنتی داریم که ۲۰ واحد بدون کد بهداشتی کار می‌کنند، افزود: هفت هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت یونجه است که به خاطر کاهش دام در شهرستان علوفه کشت شده به شهرهای همجوار صادر می‌شود.

رشد گیاهان دارویی در ایران به دلیل تابش خورشید

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان تصریح کرد: بسیاری از کشورها از موقعیت اقلیمی ایران در زمینه پرورش گیاهان دارویی برخوردار نیست، گیاهان دارویی نیاز به آب و هوای خشک دارد و باتوجه به اینکه میانگین تابش آفتاب در ایران ۷۰ روز است، عرقیجات گیاهی کیفیت خوبی دارد.

وی افزود: کشور هند با ادعای تولید ۹۰ درصد گیاهان دارویی، اما اعتراف می‌کند که ۶۰ درصد گیاهان دارویی را از ایران وارد می‌کنند، البته متاسفانه به دلیل نبود فرآوری تولید گیاهان دارویی کشور، این گیاهان به صورت خام صادر می‌شود و اگر در زمینه فرآوری گیاهان دارویی ورود پیدا کنیم بازار صادرات را دست خواهیم گرفت.

گل‌محمدی ادامه داد: قدمت نژاد مرغ رنگی در گلپایگان به سال ۵۳ می‌رسد که در گذشته سالانه بالغ بر ۱۰ میلیون تن مرغ رنگی تولید می‌شد که با بروز بیماری آنفولانزای پرندگان این تعداد کاهش یافت.

تولید آبزیان به ۷۵۰ تن رسید

وی با بیان اینکه در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی جای کار بیشتری وجود دارد، افزود: برداشت محصولات با کمباین‌ پنج درصد پرت دارد و همین موضوع باعث ضرر است، در زمینه فرَآوری ضعیف هستیم تا جایی که در زمینه تولید ادویه‌جات خانگی حتی کد بهداشتی صادر نمی‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با اشاره به تولید آبزیان در شهرستان خاطرنشان کرد: اکنون تولید ماهی سردآبی به ۷۵۰ تن رسیده است و ماهی خاویار تا دو سال آینده در شهرستان تولید می‌شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خطر انقراض دامداری صنعت کشاورزی گلپایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۲۵۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، سید حیدر محمدی، در دیدار با معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه با اشاره به وضعیت بازار دارویی و تجهیزات پزشکی در ایران، گفت: یکی از دلایل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در ایران طی سال‌های اخیر عدم همکاری برخی از کشورها و القای تحریم‌های ظالمانه بوده است.

وی با بیان اینکه امروز ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه شناخته می شود، افزود: یکی از مؤلفه های مؤثر برای رقابت در بازارهای صادراتی توجه ویژه به کیفیت است. در کنار تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور سعی کردیم کیفیت این فرآورده‌ها را ارتقا داده و صادرات را به بازار منطقه تقویت کنیم.

محمدی با اشاره به وضعیت مطلوب روابط سیاسی و اقتصادی ایران و سوریه، خاطرنشان کرد: قطعاً به دنبال کمک به تأمین تجهیزات و دارو و حتی انتقال دانش در این زمینه به کشور سوریه هستیم و امیدواریم این کشور نیز در آینده نزدیک بتواند ساختار سلامت خود را بازآرایی کند.

همچنین، «رزان سلوطه» معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه ضمن تقدیر از همکاری های ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با کشور سوریه، گفت: به دنبال توافق صورت گرفته در دو سال گذشته موفقیت های خوبی در زمینه های مختلف این همکاری ذکر شده ایجاد شد.

وی افزود: ایران نقش مهمی در خصوص تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در بازار سوریه دارد و تقاضا داریم جمهوری اسلامی ایران در تأمین برخی از واکسن های موردنیاز، ما را یاری کند.

کد خبر 6093750 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • زیمبابوه به صنعت کشاورزی و دارویی ایران نیازمند است
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود