Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، تهران و مدیریت شهری دومین پنل تخصصی همایش تهران ۴ دهه معماری و طرح های شهری بود که اجرا شد. این پنل با حضور مهدی چمران رییس سابق شورای شهر تهران برگزار شد.

مهدی چمران در ابتدای سخنان خود گفت: مدیریت شهری در کشور جایگاه درستی ندارد و بهتر بگوییم این جایگاه به درستی تبیین نشده است. امروز شورای شهر، شورای شهر نیست بلکه شورای شهرداری است و بخش عمده ی مشکلات از همین جا ناشی می شود یعنی جایی که ما نمی توانیم برای تمامی مسائل شهر تصمیم گیری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اتفاقا از اولین اقداماتی که در بدو کار شورای دوم در دستور قرار دادیم همین موضوع بود و در این راستا تعاملاتی با وزارت نیرو داشتیم و برای آب و برق تهران و ساماندهی آن برنامه ۵ ساله هم نوشتیم که البته الزام قانونی برای آنها نبود.

چمران افزود: لذا باید گفت اگر مدیریت شهری به همین وضع بخواهد ادامه پیدا کند قطعا به جایی نمی رسیم و ناگزیر به ایجاد مدیریت یکپارچه و هماهنگ هستیم.

ریس سابق شورای شهر تهران گفت: امروز اگر بخواهیم بر چالش هایی نظیر حریم تهران فائق آییم باید مدیریت یکپارچه شکل گیرد. در حال حاضر محدوده داخلی شهر تهران نسبت به خودش کوچکتر از محدوده ی خیلی از شهر هاست، امروز متوسط رشد جمعیت شهر تهران از متوسط رشد جمعیت کشور کمتر است، امروز مساحت تهران حتی از ۷۰۰ کیلومتر مربعی که در طرح جامع بوده کمتر شده اما آنچه موجبات بروز مشکلات است رشد بادکنکی شهر های اطراف تهران است که متصل شده اند و امروز شاهد چالش های فراوان در حوزه حریم هستیم. چرا که در این موضوع شاهد تصمیمات جزیره ای هستیم. امروز اگر می بینیم مشکلات مرتضی گرد بر تهران هم سایه می افکند در سایه تصمیم گیری های جزیره ای است.

چمران در ادامه با اشاره به مجادله مستمر مدیریت شهری با دولت در راستای تحقق یکپارچگی مدیریت شهری افزود: ما تلاش های فراوانی هم در راستای تحقق مدیریت یکپارچه صورت دادیم ، در دولت هشتم این مهم تصویب شد اما در دولت نهم رد شد ، دولت نهم آن را به فراموشی سپرد و دولت دهم به مجلس نفرستاد و امروز بعد از سالها سندی در این راستا به مجلس ارسال شده است.

مهدی چمران گفت: موضوع بعدی در مدیریت شهری ایجاد درآمد های پایدار است که اگر این درآمد ها نباشد بسیاری از طرح های مغفول می ماند.

وی افزود: در زمانی که ما شورای شهر بودیم بسیار سفت و سخت تر سیستم تر بر صدور پروانه ها نظارت داشتیم و لحظه ای این روند را چک می کردیم ، همه شوراهای معماری مناطق را رصد می کردیم و حتی با تلفن جلوی تخلفات را می گرفتیم اما باز اجرا می شد چون شهردار منطقه باید درامد داشته باشد، اگر هم درامد نداشت نمی توانست پروژه ها را اجرا کند. لذا درآمد های پایدار باید برای شهر ایجاد شود و در مجلس شورای اسلامی تصیب گردد.

چمران در ادامه و در پاسخ این سوال که آیا چارچوب تقنینی بر مدیریت شهری تهران حاکم است گفت: قانون شهرداری ما خوب است و ما تلاش کردیم عوض نشود. کاستی دارد ولی اگر این کاستی ها اصلاح می شد مشکلات بیشتری به وجود می آمد. به عنوان مثال پیشنهاد داده بودند که حق رای رییس شورای شهر در کمیسیون ماده ۵ حذف شود که البته به اجرا درآمد اتفاقا در آن دوره تنها عضوی از شورا که تخصص معماری و شهر سازی داشت بنده حقیر بودم آیا این به صلاح بود! پیشنهاد دادند عضویت عضو شورای شهر در کمیسیون ماده ۱۰۰ لغو شود که ما جلویش را گرفتیم، در کنار اصلاح قانون شهرداری چندین و چند اشکال دیگر می خواستند وارد کنند و لذا نگذاشتیم قانون سال ۱۳۳۵ آنگونه که پیشنهاد دادند اصلاح شود. این قانون خوب است و اگر خوب اجرا شود قانون خوب و محکمی است.

چمران در خصوص سیاسی بودن مدیریت شهری نیز گفت: قطعا افراد دارای تفکر سیاسی هستند اما آنچه باید از آن پرهیز شود سیاسی کاری است. ما همیشه اصرار فراوان داشتیم کار در مدیریت شهری سیاسی نباشد و حتی نطق های سیاسی را حذف می کردیم. این بزرگترین آسیب است.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تصمیم گیری های چک رشد شورای شهر تهران مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۲۶۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: منطقه ۱۷ تهران محلی است که خیلی زیاد به واقعیت تهران و نبض شهر نزدیک می‌شوید و حضور وزیر فرهنگ و جمعی از همکاران در این منطقه، یک تجربه بسیار گران قیمت است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: یکی از اتفاقات کلیدی در این منطقه این است که بعد از بازار تهران بزرگترین کانون خرده فروشی پوشاک در تهران است. یک‌ کانون نظارتی جدی ذیل استان‌ تهران، اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد استان و کارگروه مد و لباس تشکیل خواهد شد که ناظران مردمی، تخلفات را رصد کنند. 

امامی همچنین گفت: به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اولویت‌های وزارتخانه نباید بگذاریم مساله سالمندی به یک بحران تبدیل شود و یک‌پرونده سالمندی برای حل مساله سالمندی تشکیل شده است.

وی افزود: پیرو درخواست‌های مردمی، با همکاری شهرداری تهران ما یک‌ مرکز تجمعی بزرگ عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه را در منطقه امام‌زاده حسن ایجاد می کنیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز
  • ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • رئیس شورای عالی استان ها: تلاش برای تکمیل مدیریت یکپارچه شهری
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • شهرداری قزوین پاسخگوی مکاتبات شورا درباره جذب نیروی غیرقانونی باشد
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور