Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@14:30:48 GMT

سرمایه گذاری در مرتع مانع بیابان شدن گلستان نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۳۲۴۵۶

سرمایه گذاری در مرتع مانع بیابان شدن گلستان نیست

گرگان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مقابله با بیابان زایی فقط محدود به تقویت مراتع نیست و باید برای پوشش زمین های کم بازده شمال استان با بارندگی سالانه کمتر از 250 میلیمتر نیز چاره اندیشی کرد.

به گزارش ایرنا ابوطالب قزلسفلو روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: گلستان به جز زمین های زراعی کم بازده در شمال، 300 هزار هکتار زمین مستعد بیابان شدن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی بیشترین تهدید بیابان زایی در استان مربوط به زمین های گنبدکاووس، آق قلا و مراوه تپه است.
قزلسفلو افزود: یک راه حل این مشکل، تبدیل زمین های کم بازده شمال گلستان به مرتع است و این اداره کل بوته های مرتعی را به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار می دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اجرا شدن طرح کشت گیاه بومی خارشتر مقاوم به شوری و خشکی در 200 هکتار را از دیگر طرح های مقابله با گرد و غبار و بیابان زایی این استان برشمرد و گفت: رونق پرورش شتر و زنبور عسل و افزایش درآمد بومیان از دیگر مزایای کشت این گیاه است.
قزلسفلو همچنین از امضای تفاهم نامه با وزارت دفاع برای ایجاد مرتع 100 هکتاری در منطقه مرزی چات گنبدکاووس خبر داد و افزود: همچنین امسال حدود یک میلیون نهال مرتعی در ایستگاه های چپرقویمه، مراوه تپه و آق قلا، تولید و از ابتدای زمستان توزیع و غرس آن آغاز شد.
گلستان 864 هزار هکتار عرصه مرتعی در شمال استان و در نزدیکی بیابان قره قوم کشور ترکمنستان دارد که از پوشش این مراتع بیشتر برای دامپروری استفاده می شود.
*جذب 55 درصد اعتبار صندوق توسعه ملی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در این جلسه همچنین با اشاره به اختصاص 200 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای طرح های منابع طبیعی استان گفت: تاکنون 55 درصد این اعتبار در قالب اجرای طرح های منابع طبیعی به ویژه در حوزه آبخیزداری جذب شد.
وی افزود: این اعتبار در حوزه های مختلف به ویژه ساخت بندهای کنترل رسوب، تغذیه آب زیر زمینی و مدیریت سیل از جمله سنگی ملاتی زیارت و شاهکوه گرگان و محمد آباد علی آباد، بند خاکی آق بند گنبدکاووس، یانبلاق مراوه تپه، بند گابیونی شاهکوه گرگان و قورچای رامیان و طرح های مرتعداری شمال استان هزینه شد.
به گفته وی بقیه این اعتبار نیز با اجرای طرح های آبخیزداری در عرصه های دیگر منابع طبیعی جذب خواهد شد.
قزلسفلو همچنین از تداوم اختصاص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای سال 98 به استان خبر داد و افزود: در نظر گرفته شدن دوباره این اعتبار به خاطر عملکرد موثر آن در اجرای طرح های آبخیزداری، مقابله با سیلاب، حفظ پوشش گیاهی، خاک و تولید ثروت ساکنان گلستان است.
وی گفت: امسال این اداره کل 474 میلیارد ریال اعتبار مصوب استانی و ملی دارد که تاکنون 210 میلیارد ریال آن تخصیص داده شده است.
گلستان به دلیل موقعیت جغرافیایی از مناطق در معرض حوادث طبیعی مختلف همچون سیل ، تهدید بیابان زایی به دلیل قرار گرفتن در همسایگی بیابان قره قوم کشور ترکمنستان از شمال است که برای کاهش این آسیب ها، مدیریت حوضه های آبخیز در دستور کار قرار دارد.
*حدود 500 هکتار عرصه منابع طبیعی خلع ید شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در ادامه این جلسه گفت: 495.5 هکتار از عرصه های منابع طبیعی در 10 ماهه اخیر از متصرفان پس گرفته شد.
قزلسفلو افزود: پس گیری این عرصه شامل 463 هکتار مرتع با 112 پرونده، 28 هکتار جنگل با 68 پرونده و 4.5 هکتار زمین ساحلی با یک پرونده است.
به گفته وی عرصه های مرتعی رفع تصرف شده در شهرستان های گنبدکاووس، کلاله و مراوه تپه واقع است.
وی افزود: امسال 929 پرونده در حوزه منابع طبیعی در دادگاه های استان تشکیل شد که بیشترین پرونده در بخش تخریب و تجاوز مراتع و قطع درختان و نهال و تعلیف غیرمجاز دام است.
*17 پارک جنگلی در گلستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین از وجود 17 پارک جنگلی با وسعت هفت هزار و 400 هکتار برای بهره برداری توسط بخش خصوصی در استان خبر داد.
قزلسفلو افزود: 5 پارک جنگلی شامل کبودوال علی آبادکتول، شمیم نوده خاندور آزادشهر، آق سو کلاله، دلند رامیان، باغ تاشته رامیان نیز در مرحله تهیه طرح یا در مرحله واگذاری به بخش خصوصی هستند.
وی اضافه کرد: واگذاری پارک های جنگلی مصوب از این پس طبق شیوه نامه اعلام شده دیوان عدالت اداری، بدون برگزاری مزایده امکان پذیر نیست.
در گلستان 452 هزار هکتار عرصه جنگلی از بندرگز تا کلاله در نوار جنوبی استان وجود دارد.
*تهیه 950 هزار نهال برای غرس
مدیرکل منابع طبیعی و ابخیزداری گلستان در ادامه گفت: امسال 950 هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر توسط این اداره کل تهیه و به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار داده می شود.
وی افزود: حدود 500 هزار اصله نهال غیرمثمر شامل اکالیپتوس و صنوبر برای ایجاد و توسعه فضای سبز و زراعت چوب و بقیه نهال های مثمر در مکان های دارای طرح، غرس خواهد شد.
دراین استان با وسعت افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع، علاوه بر 667 هزار هکتار زمین کشاورزی، ظرفیت هایی همچون 30 هزار هکتار باغ، 452 هزار هکتار عرصه جنگلی، 862 هزار هکتار مرتع، 120 کیلومتر ساحل، بیش از سه میلیون واحد دامی و 970 واحد مرغداری وجود دارد.
طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 95 گلستان یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد که 53.27 درصد آنان ساکن مناطق شهری هستند و تامین معاش بیشتر مردم این خطه و بویژه روستاییان از طریق پرداختن به کشاورزی و دامپروری است.
6204/3091

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد منابع طبيعي بيابان زايي گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۳۲۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم رحیمی نیا، صبح دوشنبه در اولین جلسه شورای اداری این اداره کل در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: با توجه به اهمیت مشارکت مردم در حفظ و احیای منابع طبیعی، در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده، برنامه‌های ویژه‌ای برای مردمی‌سازی فعالیت‌های این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم با مشارکت فعال مردم، می‌توانیم گام‌های موثرتری در جهت توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی برداریم افزود: منابع طبیعی متعلق به مردم است و در همه فعالیت‌های حوزه منابع طبیعی مردم همراه و همگام هستند.

وی مشارکت در فعالیت‌های آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، توسعه گیاهان دارویی و همچنین اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال گذشته را برخی از اقدامات انجام شده در راستای مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری در جنوب کرمان عنوان کرد.

رحیمی نیا، افزود: در راستای تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سال جاری در هر شهرستان یک نهالستان راه اندازی و تولید نهال بر اساس نیاز همان شهرستان صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه آبخیزداری و آبخوان داری ۲۰۵ میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام نیاز است، خواستار رایزنی رؤسای ادارات با فرمانداران جهت تأمین اعتبار در این خصوص شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان، بر برگزاری دوره‌های آموزشی در مناطق بحرانی برای مردم و جوامع محلی در زمینه‌های مختلف منابع طبیعی، از جمله آبخیزداری، نهال‌کاری، حفاظت از جنگل‌ها و مراتع و اطفا حریق تاکید و با اشاره به اینکه مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع طبیعی و آبخیزداری فواید و اثرات مثبت متعددی دارد خاطرنشان کرد: طرح‌های آبخیزداری بر اساس طرح جامع مدیریت حوضه آبخیز اجرایی و بایستی اولویت با مناطق محروم و روستایی و با مشارکت مردم صورت پذیرد.

اجرای پروژه‌های بیولوژیک در پایین دست پروژه‌های پخش سیلاب، مدیریت چرای غیرمجاز و بی رویه دام، نظارت بر برداشت اصولی از مراتع، نظارت و صدور مجوزات حمل چوب به صورت روزانه، نظارت دقیق بر اجرای طرح‌های مرتعداری، صداقت در کار، تکریم و تسریع در کار ارباب رجوع و صرفه جویی در هزینه‌ها از دیگر موارد مطرح شده و مورد تاکید مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در این جلسه بود.

گفتنی است در پایان این جلسه حکم ابلاغ حسین مشایخی با حفظ سمت به عنوان دستیار مردمی سازی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان به وی اهدا شد.

کد خبر 6092125

دیگر خبرها

  • رفع تصرف و خلع ید ۱۰۲۹۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت