Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@18:33:46 GMT

لنز آبرسان چشمی برای اولین‌بار در ایران ساخته شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۳۲۵۸۶

لنز آبرسان چشمی برای اولین‌بار در ایران ساخته شد

برای اولین بار در کشور، لنزهای تماسی چشم با قابلیت آبرسانی به سطح قرنیه برای بیماران دچار آستیگماتیسم های نامنظم و شدید و نیز مبتلایان به قوز قرنیه در ایران طراحی و ساخته شده است.

به گزارش مشرق، دکتر پرویز زرین‌بخش، با اعلام این خبر اظهار کرد: لنزهای جدید که کورنیواسکرال نام دارد، به گونه‌ای طراحی‌شده که با قرنیه چشم فاصله داشته و تکیه‌گاه آن روی سفیدی چشم (اسکلرا) است به همین دلیل برخلاف سایر لنزها به خصوص لنزهای سخت‌ (هارد) فرد احساس جسم خارجی در چشم خود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زرین بخش خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است از مشکلات استفاده‌کنندگان لنزهای سخت احساس جسم خارجی و خشکی چشم بوده که لنزهای جدید فاقد این مشکل است. از آنجا که لنزهای نرم (سافت) قادر به اصلاح آستیگماتیسم‌های شدید و نامنظم و قوز قرنیه نیستند، این بیماران تاکنون به ناچار می‌بایست از لنزهای سخت استفاده می‌کردند که خوشبختانه با طراحی و ساخت لنزهای اسکرال این مشکل برطرف شده است.

بیشتر بخوانیم: عجیب‌ترین فناوری‌های گوگل

وی با اشاره به اینکه این لنزها به وسیله لنزهای تست اندازه‌گیری و با توجه به انحنای متفاوت چشم افراد برای هر فرد به طور منحصر به فرد طراحی و ساخته می‌شود، افزود: عمده مزیت این قبیل لنزها آن است که لنز به وسیله مایع با قرنیه فاصله داشته و در سطح قرنیه ایجاد خراش و زخم نمی‌کند. همچنین با مرطوب نگه داشتن قرنیه ضمن آبرسانی و اکسیژنرسانی به سطح آن به سلامت و تغذیه قرنیه کمک‌کرده و چون گرد و خاک وارد چشم فرد نمی‌شود، چشم بیمار را تحریک نمی‌کند. این قابلیت لنزهای اسکلرال با توجه به آب و هوای خشک ایران برای استفاده‌کنندگان از این قبیل لنزها یک مزیت محسوب می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران تصریح کرد: طی تحقیقی که از استفاده‌کنندگان از این لنزها صورت گرفته، اغلب آنان اظهار کرده‌اند که با این لنزهای جدید نسبت به لنزهای سخت (هارد) قبلی احساس راحتی بیشتری داشته، مشکل خشکی چشم آنان برطرف شده است.

وی گفت: هم‌اینک در دنیا تنها چند کمپانی محدود آمریکایی در حال تولید این قبیل لنزها هستند که با توجه به تحریم ها امکان ورود این لنزها به کشور میسر نیست. به همین منظور تولید این لنزها از دو سال پیش از سوی متخصصان مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران آغاز شد که پس از موفقیت در طراحی و ساخت روی بیماران مورد بررسی قرار گرفت.

زرین‌بخش متذکر شد: لنزهای جدید کورنیواسکلرال تاکنون روی ۳۰ بیمار آزمایش شده که نتایج آن با موفقیت همراه بوده‌است. از دیگر مزیتهای این قبیل لنزها نسبت به مشابه خارجی آن قیمت لنزهای تولید داخل است که یک چهارم قیمت مشابه امریکایی آن است.

وی یادآور شد: از حدود سال ۲۰۰۰ طراحی لنزهای تماسی چشم مواد با اکسیژن‌پذیری بالا در دنیا تولید شد، طراحی و ساخت لنزهای اسکرال جدید آغاز گشت که در سال‌های اخیر با طراحی‌های نو، تولید این لنزها در دنیا رو به پیشرفت گذاشته است. مرکز تحقیقات لنز و اپتیک ایران نیز در همین راستا اقدام به طراحی و ساخت این لنزها کرده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 تحولات ونزوئلا گام دوم انقلاب بینایی ساخت ایران لنز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۳۲۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، جعفر نظم آبادی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده ماشین‌آلات صنعتی، درخصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد:  این دستگاه که نمونه داخلی مشابهی ندارد، جایگزین پنج یا شش دستگاه مجزا شده و ضمن صرفه‌جویی در فضای اشغال شده، فرآیند تست را نیز به طور قابل توجهی تسریع می‌بخشد.

وی اشاره کرد: فعالیت اصلی این شرکت که در شهرستان اراک واقع شده است، تولید تجهیزات کارگاهی و تمام ماشین‌آلات خطوط تولید است. تخصص ما به طور خاص در زمینه ماشین‌آلات و تجهیزات تست و آزمون خطوط تولید می‌باشد. با تلاش و پشتکار پرسنل این شرکت، دو دستگاه تست اصطکاک و تست میرایی از صفر تا صد طراحی و تولید شده است. این دو دستگاه موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان نیز شده‌اند.

نظم آبادی در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: شرکت ما در سال گذشته با بررسی نیازهای بازار، دو دستگاه جدید به نام‌های هات‌اسپینینگ و مولتی‌تست را طراحی و تولید کرد.

وی گفت: دستگاه هات‌اسپینینگ در اکثر صنایع کاربرد دارد و برای بستن ته لوله با استفاده از تکنولوژی گرم‌کردن و فشار به کار می‌رود. این دستگاه از فناوری بسیار پیشرفته‌ای بهره می‌برد و نمونه داخلی مشابه ندارد، اما نمونه‌های چینی آن در بازار موجود است. واحد طراحی شرکت ما این دستگاه را به طور مهندسی معکوس طراحی کرده و سال گذشته نمونه آزمایشگاهی آن را تکمیل نموده است.

وی افزود: در حال حاضر یک دستگاه از این محصول برای ارائه به کارخانه‌های صنعتی آماده شده است. تولید این دستگاه، یکی از دستاوردهای بزرگ شرکت ما به شمار می‌رود و علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، مزیت قیمت تمام شده مقرون به صرفه را نیز برای کارخانه‌های صنعتی به همراه دارد.

نظم‌آبادی تصریح کرد: دستگاه مولتی‌تست نیز از دیگر ابتکارات شرکت ما است که از صفر تا صد توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است. این دستگاه نمونه داخلی مشابه ندارد و ترکیبی از چند دستگاه است که در خط تولید کمک فنر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره کاربردهای این دستگاه تستر، گفت:با استفاده از این دستگاه، تست‌های میرایی، اصطکاک، حرارت بالا و پایین در یک دستگاه انجام می‌شود. دستگاه مولتی‌تست، کاربردی و ایده آل برای مراکزی است که در زمینه تولید کمک فنر فعالیت می‌کنند. نمونه آزمایشگاهی این دستگاه تولید شده و در حال حاضر آماده ارائه به مشتریان است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • فصل جدید برنامه «جام جم» به زودی تولید می‌شود
  • مرد شماره ۲ استقلال عصای دست نکونام در تبریز
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان ساخته می‌شود