Web Analytics Made Easy - Statcounter

"عباس اورنگ" در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به صحبت‌های رئیس‌جمهور مبنی بر واگذاری شرکت‌های زیان‌ده شستا، گفت: لازم است که یک پرسش مطرح کنیم اینکه چرا این شرکت‌ها زیان‌ده شدند؟ آیا به این خاطر نبوده که دولت‌ها این شرکت‌ها را به زیان‌دهی رسانده‌اند و بعد در قالب رد دیون به صندوق‌های بیمه واگذار کرده‌اند؟

وی با بیان اینکه صندوق‌ها برای احیای این شرکت‌ها از اموال بیمه‌شدگان هزینه کرده‌اند اما حالا می‌گویند آنها را به رایگان واگذار کنید، گفت: مسئله این نیست که صندوق‌‌های بیمه‌ای زیان‌ده‌ داری نکنند؛ بلکه این است که بنگاه‌داری نباید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چگونه می‌توان بنگا‌ه‌داری نکرد آنهم در زمانی که سازمان تامین اجتماعی مجبور به سرمایه‌گذاری است تا دارایی‌هایش را حفظ ارزش کند و در قبال تعهداتش پاسخگو باشد.

اورنگ افزود: اگر شستا سرمایه‌گذاری نکند پس چه کند؟ سرمایه‌هایش در بانک بگذارد و سودش را بگیرد؟! با این حساب که بانک‌ با این پول در بازار ارز و مسکن و... سرمایه‌گذاری می‌کند. نتیجه کارشان هم می‌شود انباشت نقدینگی و تورم بیشتر. شستا واقعا چه کند؟ راسا برود و در بازار ارز سرمایه‌گذاری کند تا نگویند چرا بنگاه‌داری می‌کنید؟ آیا راهی برای حفظ ارزش دارایی بیمه‌شدگان وجود دارد که ما کارشناسان تامین اجتماعی آن را نمی‌دانیم؟!

وی با بیان اینکه به هر شکل یا باید سرمایه‌ها را در بازارهای پولی برد، یا به بازارهای سرمایه سپرد یا اینکه در بانک گذاشت، گفت: این حجم از سپرده‌گذاری با این نرخ تورم قطعا کمکی به سازمان تامین اجتماعی نمی‌کند چراکه حفظ ارزش دارایی‌ها به محاق می‌رود. سازمان تامین اجتماعی چاره‌ای جز این ندارد که راسا واردِ فضای سرمایه‌گذاری شود. وارد سرمایه‌گذاری شدن هم به بنگاه‌داری می‌رسد.

این کارشناس تامین اجتماعی با بیان اینکه قطعا فلسفه ایجاد شستا حفظ ارزش حق بیمه‌ها در بلندمدت است، گفت: متاسفانه علت‌ها را رها می‌کنیم و به سراغ معلول‌ها می‌رویم. فروش شرکت‌ها و خروج از بنگاه‌داری شستا قطعا مشکلات اقتصاد ایران را حل نمی‌کند چراکه کمرنگ بودن مشارکت مردم در اقتصاد علت دیگری دارد.

شستا ذاتاً خصولتی نبود

اورنگ با اشاره به بخش دیگری از اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه شستا خصولتی است و باید از شر خصولتی‌ها خلاص شد، گفت: شستا به ذات خصولتی نبود. انتصابات دولتی آن را خصولتی کرد. من فکر می‌کنم که دولت باید شدیدا انتصابات در صندوق‌‌ها را کنترل کند تا سیاست‌زده نشوند.

وی افزود: انتصابات در این شرکت‌ها باید بر اساس منطق حرفه‌ای و کارشناسی باشد. به نوعی باید کارشناسان و متخصصان حوزه وارد عرصه مدیریتی شوند تا اجازه ندهند شرکت‌های ورشکسته در قالب رد دیون واگذار شوند.

این کارشناس تامین اجتماعی با طرح این پرسش که آیا شرکت‌هایی که سازمان خصوصی‌سازی به صندق‌ها واگذار کرد سودده بودند، گفت: این شرکت‌ها شرکت‌هایی بودند که مازاد نیروی انسانی داشتند و نیازمند بهسازی چرخه تولید بودند. تمام این شرکت‌ها شرکت‌هایِ مسئله‌دار بودند. دولت کدام شرکت سودآور خودش را به شستا واگذار کرد؟ دولت هرچه شرکت مساله‌دار داشت را واگذار کرد.

اورنگ با بیان اینکه سال آینده دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان در قالب رد دیون به صندوق‌ها می‌پردازد، گفت: آیا دولت دارایی‌هایِ سودده خود را واگذار می‌کند؟! تجربه نشان داده که اولویت واگذاری زیان‌ده‌‌هاست. صندوق‌های بازنشستگی خودشان هزاران دغدغه در زمینه پرداخت تعهدات دارند اما به یکباره یکسری از مشکلات دور ریز دولت به آنها تحمیل می‌شود.

وی افزود: به نظرم می‌آید حالا که آقای رئیس‌جمهور برای خروج از بنگاه‌داری اصرار دارند، جدی‌ترین تصمیم رئیس‌جمهوری باید این باشد که ابتدا چارچوب واگذاری‌های دولت را اصلاح کند. یعنی شرکت‌ها و دارایی‌های واگذار شوند که ارزش نقد شوندگی داشته باشند یا حداقل سودده باشند.

اورنگ با بیان اینکه صندق‌های بیمه‌ای قسمتی از وظایف حاکمیت را بر دوش می‌کشند، گفت: دولت به عنوان یک فروشنده، جنسی را ارائه می‌دهد که ناکارآمد است تازه بالاتر از قیمت. پرسش این است که آیا در تابلویِ سازمان خصوصی‌سازی ارزش واقعی این شرکت‌ها همان بوده که به صندوق‌ها واگذار شده است یا اینکه بالاتر از ارزش واقعی قیمت‌گذاری شده‌اند.

این کارشناس تامین اجتماعی افزود: رئیس‌جمهور می گوید همین‌ها را هم به رایگان بدهید، برود. این نگرانی برای ما کارشناسان تامین اجتماعی وجود دارد که از فردا مفاسد جدیدی ایجاد شود. قطعا اگر مسیری که می‌رویم را اصلاح کنیم بسیاری از شرکت‌های زیان‌ده حداقل اگر سودده نشوند بیش از این هم  زیان نخواهند داد.

عیان است که مردم نمی‌توانند سهام بخرند

وی با بیان اینکه قطعا مردم عادی قادر نخواند بود که سهام شستا را خریداری کنند، گفت: کدام بخش از اقتصاد ایران این قدرت را دارد که این حجم از دارایی‌ها را خریداری کند؟ قطعا مردم عادی نخواهند بود. همین حالا چند درصد سهام شرکت‌هایی که در بورس عرضه شده متعلق به سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، بانک‌ها و... است؟ عیان است که مردم نمی‌توانند سهام شرکت‌های سودده را بخرند. ما نگرانیم که خصولتی‌ها شرکت‌ها را در اختیار بگیرند.

اورنگ افزود: از سویی آیا ناظر بورس اجازه می‌دهد که این اندازه سهام شرکت‌‌های شستا یکجا به فروش برسند؟ اینگونه که بورس برهم می‌ریزد. طبیعتا در شرایطی که خریداران می‌شنوند که شستا برای فروش دارایی‌های خود در بورس عجله دارد، بر سر مال می‌زنند. در این شرایط قطعا تابلوی قیمتی شستا افت می‌کند. در کل فرایند عرضه و فروش در بورس، کاملا منطقی و حساب شده است و اینگونه عرضه سهام در آن جایی ندارد.

وی با بیان اینکه قرار نیست سر خودمان را کلاه بگذاریم و به دارایی‌های صندوق‌ها که از عرق جبین کارگران جمع شده‌اند، چوب حراج بزنیم، گفت: به این سادگی تصمیم گرفتن و به این سادگی صحبت کردن موجب آسیب به صندوق‌های بازنشستگی و صاحبان آنها می‌شود.

این کارشناس تامین اجتماعی با اشاره به بحث واگذاری سهام عدالت به مردم که هیچگاه محقق نشد، گفت: دولت شرکت‌هایی را تحت عنوان سهام عدالت واگذار کرد. حداقل ظاهر کار این بود. امروز آن سهام دست چه کسی است؟ مشخص است که دست مردم نیست. اصلا واگذاری انجام نشده است اما از آنطرف می‌گوییم شستا بنگاه‌دارای نکن؛ شستا سهامت را واگذار کن.

اورنگ با بیان اینکه اقتصاد باید شفاف باشد و ما مخالفتی با شفاف‌سازی از طریق بورس نداریم، گفت: حرف‌مان این است که به‌جای اینکه صندوق‌‌ها را به فروش دارایی مجبور کنیم، به آنها الزام کنیم که دارایی‌هایشان را وارد بورس کنند تا در نتیجه چارچوب‌های مالی‌شان مطابق الزمات بورس نظم یابد. صرفا اجبار کردن تنها سبب می‌شود که زمینه سوءاستفاده برای عده‌ای فراهم می‌شود. آنها می‌خواهند دارایی‌ها را به تاراج ببرند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۳۲۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت

ایتنا - ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.
سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

دیگر خبرها

  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد