Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:08:56 GMT

17 میلیون متر مکعب روان آب در خراسان جنوبی مهار شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۳۵۶۶۱

17 میلیون متر مکعب روان آب در خراسان جنوبی مهار شد

بیرجند - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در بارندگی های اخیر حدود 17 میلیون متر مکعب روان آب در سازه های آبخیزداری استان مهار و جمع آوری شد.

به گزارش ایرنا علیرضا نصرآبادی پیش از خطبه های نماز جمعه بیرجند افزود: سال گذشته 150 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی به اجرای سازه های آبخیزداری اختصاص یافت که از این محل در استان 100 سازه احداث شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: ایجاد سازه های آبخیزداری نقش بسیار مهمی در مهار روان آب های سطحی و جلوگیری از هدررفت آب دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی اظهار امیدواری کرد: سال آینده نیز از محل صندوق توسعه ملی 150 میلیون یورو اعتبار برای ایجاد سازه های آبخیزداری اختصاص یابد.
وی گفت: سالانه 700 میلیون متر مکعب روان آب در استان هدر و به سمت مرز افغانستان و کویر مرکزی می رود که خشکسالی های چندین ساله سبب شده حتی بارندگی های اندک توام با وقوع سیلاب آسیب های جدی به زیرساخت ها و اراضی کشاورزی وارد کند.
نصرآبادی یادآور شد: با مشارکت مردم و ایجاد بندسارها در اراضی کشاورزی و احداث سازه های کوچک آبخیزداری می توان حجم زیادی از روان آب ها را مهار کرد.
وی افزود: از زمان تاسیس استان تاکنون (سال 83) حدود 2 هزار و 500 سازه آبخیزداری در بالادست قنوات احداث شده که بین هشت تا 46 میلیون متر مکعب روان آب از این طریق کنترل و مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: بارندگی های استان در درازمدت از 160 میلیمتر به کمتر از 110 میلیمتر رسیده و خشکسالی های 19 ساله در استان سبب تشدید بیابان ها، هجوم شن های روان، فقر مراتع، وقوع ریزگردها و گرد و غبار در استان شده است.
وی از خراسان جنوبی به عنوان دومین استان بیابانی کشور یاد کرد و گفت: همچنین این استان پنجمین استانی است که با وقوع گرد و خاک و ریزگردها مواجه است.
وی با اشاره به نقش و جایگاه منابع طبیعی برای کاهش این پدیده ها عنوان کرد: سیستم توسعه یافتگی بدون ضابطه بشر در عرصه های منابع طبیعی به گونه ای پیش رفته که ناچار به سازگاری با شرایط موجود هستیم.
نصرآبادی یکی از سیاست های منابع طبیعی را در راستای مصرف بهینه از ظرفیت های موجود ذکر کرد و گفت: خراسان جنوبی با دارا بودن گونه ها و درخت های مختلف و منحصر به فرد جنگلی یکی از ذخیره گاه های جنگلی کشور است که این ظرفیت ها باید نگهداری و حفظ شود.
وی افزود: خشکسالی های چندین ساله استان، بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان و بارندگی های محدود سبب تشدید بیابان ها شده است.
وی میزان گستره بیابان های استان را بالای پنج میلیون و 100 هزار هکتار عنوان کرد وگفت: از این میزان بیش از سه میلیون هکتار تحت فرسایش بادی قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به ظرفیت دارویی و صنعتی منابع طبیعی استان اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین این گیاهان آنغوزه است که در 100 هزار هکتار از عرصه های استان رویش دارد.
وی اضافه کرد: امسال از محل برداشت آنغوزه 44 میلیارد تومان نصیب بهره برداران شد که نیازمند فراوری و بهره برداری مناسب تر است تا این محصول ارزشمند به صورت خام از استان خارج نشود.
امروز چهل و هشتیمن نشست مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در محل مصلی المهدی (عج) بیرجند برگزار شد.
همچنین 15 هزار اصله نهال رایگان در تمامی شهرستان های استان در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
7557*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد آبخيزداري روان آب منابع طبيعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۳۵۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حمید سلامتی گفت : بیشترین مدیریت این حجم سیلاب ناشی از بارش باران در ۶ و هفتم فروردین ماه سال جاری بود.

وی ادامه داد: سال قبل نیز ۲۰ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۳۵ مترمکعب مدیریت سیلاب با انجام طرح‌های آبخیزداری در مناطق اولویت‌دار استان صورت گرفت که نقش زیادی در پیشگیری از خسارت بارش‌ها و کنترل و تزریق آب به سفره‌های زیرزمینی منطقه داشت.

به گفته وی مدیریت سیلاب در این سطح به دنبال هفت مورد بارش بود که بیشترین بارش به ترتیب، در 30 آبان با هفت میلیون و ۱۲۸ هزار مترمکعب، ۱۱ اردیبهشت با چهار میلیون و ۷۲۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب و ۱۶ دی ماه با چهار میلیون و ۱۴۰ هزار و ۸۲۵ متر مکعب ثبت شده است.

به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری در گلستان، پروژه‌های تغذیه مصنوعی آبخوان، تغییر الگوهای مکانی و زمانی بارش و سیلاب ناشی از آن را تبدیل به فرصتی برای مدیریت سیلاب و تغذیه آبخوان در گلستان می‌کند که با افزایش سطح تراز آب زیرزمینی و تقویت آن، روند فزاینده فرونشست زمین کاهش یافته و از بروز خسارت به تاسیسات و زیرساخت‌ها جلوگیری خواهد شد.

گلستان با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۲۱ هزار هکتار زمین ساحلی است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی‌ سال‌های اخیر، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان‌ قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.

گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.

دیگر خبرها

  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس