Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: کالاهای اساسی مانند گوشت و مرغ و نظیر اینها با ارز 4200 تومانی وارد می‌شود اما به قیمت آزاد به دست مردم می‌رسد؛ مابه تفاوت کالای اساسی که با ارز 4200 تومانی وارد و با ارز 10 هزار تومانی عرضه می‌شود، کجا می‌رود؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، محمداسماعیل سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آناج در خصوص گرانی‌های اخیر اظهار داشت: روند افزایش قیمت‌ها نشان از چندین مسائل دارد؛ اول اینکه اقتصاد ما به شدت معیوب است و باید آن را علاج کنیم، اما ریشه‌های این مساله چیست و چه عواملی باعث دومینوی گرانی‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نظام اقتصادی ما ضعیف و بیمار است که گاهی تبش افزایش یافته و گاه فرو می‌نشیند، به طور مثال کالاهای اساسی مانند گوشت و مرغ و نظیر اینها با ارز 4200 تومانی وارد می‌شود اما به قیمت آزاد به دست مردم می‌رسد؛ مابه تفاوت کالای اساسی که با ارز 4200 تومانی وارد و با ارز 10 هزار تومانی عرضه می‌شود، کجا می‌رود؟

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو گفت: مابه تفاوت ارز 4200 تومانی که کالای اساسی با آن وارد می‌شود 54 هزار میلیارد تومان است؛ این رقمِ کمی نیست که از محل درآمدها مردم خارج می‌شود تا کالا به دست مردم ارزان برسد این تنها یکی از ارقام می‌باشد و موضوع بعدی در بحث بنزین است.

وی تشریح کرد: طبق آخرین آمار وزیر ما روزانه 105 میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنیم و متوسط مصرف روزانه ما در کشور 90 میلیون لیتر است؛ پس 15 میلیون لیتر بنزین به کجا می‌رود؟ قاچاق می‌شود!آمارها هم می‌گویند که تا 20 میلیون لیتر قاچاق سوخت داریم در حالیکه اگر مدیریت سوخت انجام دهیم مصرف روزانه کشور به 64 میلیون لیتر می‌رسد و درآمدی که از این قاچاق و مدیریت سوخت به همراه مابه تفاوت کالاهای اساسی می‌توانیم به دست آوریم 140 هزار میلیارد است که امروز به دلیل عدم نظارت دولت این پول را به جیب دلال، قاچاقچی و رانت‌خوار می‌ریزیم.

سعیدی تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که برای فروکش کردن تبِ این اقتصاد بیمار این 140 هزار میلیارد تومان را در میان مردم توزیع کنند، حال نمی‌گوییم که به صورت نقدی به مردم بدهند که بعدا مدعی شوند باعث تورم شد بلکه سهم هر نفر را به صورت کارت خرید به آنان بدهند تا خودِ مردم تصمیم بگیرند که چه کالایی می‌خرند.

وی ادامه داد: چرا به جای دادن این پول به مردم آن را به افراد خاصی برای وارد کردن کالا می‌دهیم که این مشکلات را به وجود آورند؟ به عنوان مثال در بخش دارو ارز 4200 تومانی را به بیمه‌ها بدهیم تا کسی که دارو می‌گیرد تنها 15 درصد قیمت را بپردازد و 85 درصد را بیمه از محل همان پول پرداخت کند و واردکننده هم آزاد وارد کند تا رقابت هم ایجاد شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به صدور مجوز واردات برای افراد خاص گفت: با این کار واردکننده دارو را به چندین برابر قیمت به مردم بیچاره می‌دهد و مردم نیز مجبور به خرید هستند، پس راهکار ما این است که مطرح کردیم اما تصویب نشد و دولت هم موافقت نکرد.

وی تاکید کرد: تنها راهکار حل دومینوی گرانی‌ها این است که این ارز 4200 تومانی را به خود مردم بدهیم نه به یک تعداد افراد خاص دلال و واردکننده، مادامی که این ارز در دست افراد خاص باشد همین روند نیز ادامه خواهد داشت.

سعیدی یادآورشد: به جای اینکه برای این 140 هزار میلیارد پلیس و نظارت برای واردات بگذاریم همین مبلغ را به مردم بدهیم تا صرف خرید کالا کنند و قدرت خرید مردم را بالا ببرند تا خودِ مردم تصمیم بگیرند، امروز فرآیندی که تعریف شده غلط است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دولتی و شبه دولتی باید پایشان را از اقتصاد بیرون بکشند زیرا تا مادامی که این شرکت‌ها در اقتصاد دخالت کنند طبیعی است که این اتفاقات رخ دهد به طور مثال شرکتی کهدر حال ورشکستگی می‌باشد هیئت مدیره را به سفر خارجی می‌برد!این اتفاق با کدام پول رخ می‌دهد؟ شرکت خصوصی که در حال ورشکستی است آیا چنین کاری می‌کند؟

نماینده مردم تبریز گفت: همین شرکت حقوق و پاداش نجومی برای مدیران خود پرداخت می‌کند و هزینه این موضوع را مردم تحمل می‌کنند و چوب بی‌لیاقتی و بی‌کفایتی این مدیران را می‌خورند.

وی در خصوص زمزمه استیضاح رضا رحمانی توضیح داد: این مساله هنوز در مجلس مطرح نشده اما حرف ما این است که دولت باید در گام دوم انقلاب برخی تجدید نظرها انجام دهد یعنی به طوری عمل و تدبیر کند که مجلس به فاز استیضاح نرسد، امروز به علت بی‌تدبیری به یک وضعیت لجام گسیخته رسیده‌ایم و هیچ کاری نمی‌توانند بکنند و حتی نمی‌خواهند انجام دهند!

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۳۶۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 845 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است. 

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران تأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.
وی افزود: درخصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است. 
طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 
علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا  گفت: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.
وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد. 
 

      برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • هزینه ۱۰۵ میلیارد تومانی دولت به پروژه های آبفا در کردستان
  • امنیت شغلی و تامین مسکن کارگران دغدغه دولت است
  • افکار عمومی آمریکا نمی‌تواند نسبت به جنایات در غزه بی‌تفاوت باشد
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز