Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@19:12:36 GMT

اصفهان به رنگ روح الله

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۳۸۳۷۸

اصفهان به رنگ روح الله

دومین روز از دوره دوم جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) اصفهان برگزار شد.

به گزارش جماران، این روزها فضای هنری اصفهان تحت تاثیر برگزاری این جشنواره قرار گرفته و هنرمندان اصفهانی نه تنها در حوزه تئاتر بلکه در همه حوزه ها درگیر این جشنواره شده اند.

از دلایل از استقبال از این جشنواره می توان به این موضوع اشاره کرد که پیگیری این دوره جشنواره از پایان دوره نخست آن آغاز شده و کلاس‌ ها و کارگاه های متعددی که در این زمینه در طول یک سال گذشته در نگارستان امام خمینی(س) برپا شد، عاملی بود برای همراهی هنرمندان و علاقمندان به تئاتر در اصفهان که جو را برای برگزاری این جشنواره آماده کرد و بی شک می توان گفت اصفهان تشنه برگزاری این جشنواره بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز دوم جشنواره در سالن اجتماعات نگارستان امام خمینی(س) و با برگزاری کارگاه انتقال تجربه خیابانی پیگیری شد، حضور سامان خلیلیان هنرمند برجسته کشور در این کارگاه موجب استقبال از این کارگاه شد؛ کارگاهی که در آن از پیشینه نمایش خیابانی در ایران گفته شد. بررسی وضعیت امروز تئاتر خیابانی در ایران و مقایسه آن با کشورهای اروپایی بخش دیگری بود که به هنرمندان جایگاه این هنر را در ایران یادآور شد. از دیگر مباحثی که در این کارگاه مطرح شد شیوه ساخت نمایش خیابانی و جایگاه احساس در این نوع نمایش بود؛ موضوعی که هنرمندان جوان را بسیار به خود مشغول می کند و سبب می شود تا راه خود را در نمایش خیابانی انتخاب کنند چیزی بود که طلب می کرد در جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله و در اصفهان که هنر با خون مردم آن اجین شده مورد توجه قرار گیرد.

نمایش خیابانی «61» اولین اکران روز دوم بود که بلافاصله پس از پایان کارگاه انتقال تجربه و در میدان فیض روبروی نگارستان امام خمینی(س) به نمایش درآمد. این نمایش که داستان مردمی است که عاشق انقلاب خود هستند و پس از گذشت سال ها و با وجود مشکلات اقتصادی از این انقلاب حمایت می کنند. استقبال از این نمایش چشمگیر بود و سبب شد تا جمعیتی قابل توجه گرد اجرا کنندگان این نمایش جمع شوند.

اولین اکران صحنه ای مانند روز گذشته در تالار هنر برپا شد، «در آغوش انفجار» اثر محسن فروغی در سالن کوچک به روی صحنه رفت که این نمایش نیز با استقبال روبرو شد، سپس در بخش خیابانی «شرح رنج و شطرنج» کاری از نجمه محرابی در محوطه تالار هنر اجرا شد.

سالن سوره میزبان نمایش «تحقیق» اثر محمد خواجه و علی اشتری بود و بلافاصله پس از اتمام این نمایش در خیابان آمادگاه و مقابل هتل عباسی شاهد اجرای نمایش خیابانی «خانم فرمانده» اثر علیرضا شمس بودیم. شمس که سال گذشته نیز توانسته بود چندین جایزه را بر گروه خود به ارمغان بیاورد امسال با استقبال در اکران نمایش خود روبرو شد.

نمایش خیابانی «تولدی دیگر» به کارگردانی سید پویا امامی و آدینه رحیم نژاد در میدان امام و روبروی عالی قاپو به نمایش درآمد و این نمایش نیز با استقبال مردم همراه شد.

آخرین نمایش شب دوم در تماشاخانه ماه به روی صحنه رفت که آن نیز با استقبال مردمی همراه بود.

دومین روز از جشنواره روح بیشتر از همه همراهی هنرمندان را به همراه داشت که نشان از خواست شهر اصفهان برای ادامه جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله در شهر اصفهان داشت.

تعدادی از تصاویر نمایش های روز دوم این جشنواره را در ادامه می بینید:

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف نگارستان امام خمینی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی جشنواره تئاتر روح الله 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۳۸۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی و سید مصطفی موتورچی دبیر پانزدهمین دوره جشنواره در حوزه هنری برگزار می شود.

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با شرکت 14 گروه از هنرمندان عرصه تئاتر در مساجد سراسر کشور قرار است از 18 تا 21 اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار شود. 

کوروش زارعی در ابتدای نشست عنوان کرد: شعار این دوره جشنواره پانزدهم «خانه هنرم مسجدم» است. سه سال جشنواره برای ایجاد زیرساخت ها و چشم اندازهای درست تعطیل شد اما بعدش دومرتبه به اجرا رسید. پس از در تولید بچه های مسجد در استان ها تحت عنوان تئاتر محرابیان، حال احساس میکنیم به رشد مناسب رسیدند.

وی در ادامه افزود: تئاتری ها حال به زایایی رسیده و می توانند وارد عرصه های جدی شوند. پس از کارگاه سال قبل مشهد، قرار است خروجی ها امسال به اجرا رسیده و در رویدادهای تئاتر کشور حضور یابند. تئاتری های اجرایی امسال خروجی هشتصد گروه نمایشی ما هستند و ما تلاش داریم کارها را به روستاها هم برسانیم. تئاتر بچه های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد تا ما بتوانیم استعدادها حتی در مرزهای ایران را کشف و هدایت کنیم.

مصطفی موتورچی دبیر جشنواره نیز در صحبت هایی با اشاره به عدم انتشار فراخوان برای این دوره گفت:  از بین کارهای رسیده چهارده اثر نهایی شده و به اجرا در خواهد آمد. در کنار کار تولید اثر ،سلسله کارگاه هم داشتیم که نزدیک به هشتصد مربی و گروه بودند و اینها نمایشنامه هایی آماده و در مساجد اجرا کردند و بااین هدف سه دوره جشنواره نمایشنامه نویسی گلدسته ها را داشتیم که برگزیده های آنها به این جشنواره رسید.

وی در ادامه گفت: داوران اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه هستند.

زارعی همچنین درباره اهمیت گروه محوری در جشنواره افزود: جوایز هم گروه محوری از اول تا سوم اعطا می شود.  یکی از جوایز ویژه ما جایزه ویژه فرج الله سلحشور به نام این عزیز تئاتری مسجدی خواهد بود است.

زارعی در بخش پرسش و پاسخ در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جایزه سلحشور گفت: این جایزه به گروه برتر تقدیم خواهد شد یک گروه کاملا مسجدی که در آموزش ها حضور داشتند و مسائل اخلاقی را هم رعایت کرده و به معنای واقعی یک گروه هستند.

وی در ادامه افزود: امسال چهارمین دوره مسابقه نمایشنامه نویسی گلدسته ها را خواهیم داشت.

زارعی درباره تک جنسیتی بودن اجراها گفت: بخاطر این مسائل کارهایی تولید شد و داوران خانم هستند که راحت کارها اجرا شود و اینبار ما ساختار شکنی کرده و از سه خانم با تحصیلات و تجربه برای داوری استفاده کردیم. 

زارعی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا اظهار داشت: افتتاحیه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق خواهیم داشت و اجراها هم در امامزاده عبدالله خواهد بود، هرگروه بعد اجرای داوری سه اجرا در مساجد بافق و یزد خواهند داشت ، مساجد یزد و امامزاده ها شاهد اجراها خواهند بود. 

مورتورچی افزود: در طول جشنواره برای بچه های انجمن نمایش بافق دو کارگاه طراحی کردیم و انجا کارگاه نمایشنامه نویسی و دوره کارگردانی برگزار می کنیم.

موتورچی درباره جوایز نیز در پاسخ به آنا گفت: ما پنج جایزه گروه خواهیم داشت.بازیگری خانم و آقا هفت نفر تقدیر بدون رتبه خواهند بود. دو بزرگداشت و جایزه سلحشور نیز خواهیم داشت.سیصد میلیون جایزه خواهیم داشت و بیشترین جایزه هم فرج الله سلحشور بیست میلیون و پنج گروه برگزیده هر کدام ده میلیون خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • محلات میزبان جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال