Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: لایحه ایجاد نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی در حال بررسی در کمیسیون اصلی لوایح دولت است و به زودی فرایند بررسی و تصویب آن در صحن هیات دولت آغاز می شود.

«لعیا جنیدی»روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره لوایح حقوقی که در دستور کار دولت دوازدهم قرار دارد، اظهار داشت: علاوه بر«لایحه شفافیت» که مراحل پایانی تدوین و تصویب در هیات وزیران را طی می کند و به زودی هم به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود،«لایحه نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی» هم در دستور کار دولت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایرنا، لایحه ایجاد نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی بر مبنای منشور حقوق شهروندی تدوین و سال گذشته از طرف کمیسیون لوایح دولت جهت نظرخواهی به دستگاه ها ارجاع شد.
منشور حقوق شهروندی شامل 23 سرفصل و 120 ماده به همراه سازوکار اجرا و نظارت بر حسن اجرای حقوق شهروندی و ارجاع قانونی مواد آن آذرماه 95 توسط رییس جمهوری رونمایی شد.
حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی، حق محیط‌ زیست سالم و توسعه پایدار، حق کرامت و برابری انسانی، حق آزادی و امنیت شهروندی، حق مشارکت در تعیین سرنوشت و حق اداره شایسته و حسن تدبیر، حق اشتغال و کار شایسته، حق دسترسی به اطلاعات، دسترسی به فضای مجازی، حق حریم خصوصی، حق تشکل، تجمع و راه پیمایی، حق تابعیت، اقامت و آزادی رفت و آمد، حق تشکیل و برخورداری از خانواده، حق برخورداری از دادخواهی عادلانه، حق اقتصاد شفاف و رقابتی، حق مسکن و حق مالکیت از محورهایی است که در این منشور درج شده است.
حق آزادی اندیشه و بیان، حق صلح امنیت و اقتدار ملی، حق رفاه و تامین اجتماعی، حق دسترسی و مشارکت فرهنگی، حق آموزش و پژوهش، از دیگر موارد مندرج در منشور حقوق شهروندی است.

** لایحه مدیریت تعارض با منافع در خدمات عمومی تا دو ماه آینده روی میز هیات وزیران
یکی دیگر از لوایحی که دولت دوازدهم تدوین و در دست بررسی دارد، لایحه مدیریت تعارض با منافع در خدمات عمومی است، لایحه ای که رییس جمهوری دوشنبه هفته گذشته در جمع مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آن اشاره کرد و گفت: «لایحه شفافیت در دولت برای تقدیم به مجلس شورای اسلامی در مراحل نهایی است و لایحه تزاحم منافع (تعارض با منافع در خدمات عمومی) نیز لایحه دیگری است که در دولت در حال بررسی است.»
جنیدی درباره روند تدوین و تصویب لایحه تعارض با منافع در خدمات عمومی گفت: پیش نویس این لایحه نیز سال گذشته در معاونت حقوقی ریاست جمهوری تدوین، تکمیل و به دولت ارسال شد.
به گفته معاون حقوقی رییس جمهوری تعدادی از مواد این لایحه در کمیسیون اصلی بررسی و تصویب شده است و با توجه به تاکیداتی که رییس جمهور دارند، پیش بینی می کنم لایحه مدیریت تعارض با منافع در خدمات عمومی تا دو ماه آینده برای تصویب هیات وزیران به صحن دولت برسد.
به گزارش ایرنا، پیش نویس لایحه«مدیریت تعارض منافع در خدمات عمومی» سال گذشته با هدف ارتقای اعتماد عمومی به نظام سیاسی و اداری کشور، پیشگیری از تاثیر منافع شخصی کارمندان و مدیران بخش عمومی بر نحوه انجام وظایف و اختیارات آنها، ارتقای شفافیت در جامعه و تقویت پاسخگویی نظام سیاسی اداری در برابر مردم، از سوی معاونت حقوقی رئیس جمهوری تدوین شد.
هدف اصلی این لایحه افزایش اعتماد عمومی به مقامات، مسئولان و کارمندان و بهبود اداره کشور، پیشگیری از تأثیر ناروای منافع شخصی دولت بر کیفیت و نحوه انجام وظایف و استفاده از اختیارات قانونی، افزایش شفافیت در امور عمومی جامعه و ارتقاء پاسخگویی عنوان شده است.
این در حالی است که ارتقای سلامت نظام اداری و پیشگیری از فساد و حمایت از عدالت رویه‌ای و ارتقای کارآمدی نظام از دیگر اهداف مندرج در این لایحه می باشد.
پیش‌نویس این لایحه در معرض نظرخواهی عمومی از اندیشمندان، حقوقدانان، صاحبنظران، وکلا، قضات، دانشگاهیان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران و کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی علاقه مند قرار گرفت تا دیدگاه‌های انتقادی و اصلاحی خود را درباره ضرورت تصویب یک قانون برای مدیریت تعارض منافع، سازوکار نظارتی پیش بینی شده، کارآمدی و قابلیت اجرایی آن در نظام اداری کنونی بیان کنند.

** آغاز بررسی لایحه مسئولیت مدنی موسسات دولتی در کمیسیون اصلی لوایح دولت
معاون حقوقی رییس جمهوری همچنین با اشاره به رویکرد دولت درباره ضرورت ایفای نقش مسئولیت مدنی در قبال حوادث در جامعه گفت: لایحه مسئولیت مدنی دولت و موسسات دولتی که به مسائلی مانند رویداد حادثه پلاسکو می پردازد، سال گذشته از طرف معاونت حقوقی به دولت تقدیم شد که بررسی آن در کمیسیون فرعی پایان یافت و اکنون در دستور کار کمیسیون اصلی لوایح دولت قرار دارد.
سیام**3070**2021**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي حقوق اساسي نهاد ملي حقوق بشر لايحه شفافيت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۲۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد

علی قاسم پور در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک روز ملی شوراها با اشاره به اینکه شورای شهر بر آمده از خواست و اراده مردم است، گفت: آبادانی و پیشرفت شهر در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی، آموزشی، گردشگری و … و نیز تحقق رسالت شهرداری به واسطه برنامه ریزی و تدابیر شورای شهر حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر اهمیت نقش شوراها در تحقق برنامه‌های حوزه مدیریت شهری اظهار کرد: روز شوراها یادآور مردم سالاری دینی و نقش بارز مردم در تعیین آینده و سرنوشت شهر است تا بر اساس آنچه در قانون اساسی آمده است بتوانند سرنوشت خود را به دست خویش رقم بزنند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج عنوان کرد: این نهاد مردمی به پشتوانه سرمایه‌های اجتماعی و تخصصی جایگاه ویژه ای را در تحولات ساختاری و مدیریت شهری و خدمت رسانی به جامعه به دست آورده است.

وی با بیان اینکه شورای شهر به عنوان یکی از نهادهای تصمیم گیرنده و نظارت‌کننده بر امور شهری می‌تواند تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی داشته باشد، مطرح کرد: امید است با کمک همه دستگاه‌های اجرایی، مشورتی، سیاستگذار و تصمیم ساز بتوانیم خدمات بهتری را به مردم شریف این کلانشهر ارائه دهیم.

کد خبر 6090333

دیگر خبرها

  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • افزایش ۸۶ درصدی بودجه در دولت سیزدهم!
  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند