Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- زمانی نه چندان دور تعداد کارخانه ها، میزان سرمایه‌ و نوآوری‌ها تعیین کننده قدرت اقتصادی در جهان بودند، اما امروز «برند» (نشان های تجاری) تعیین کننده جایگاه کشورها در اقتصاد بین الملل هستند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، امروزه همه بازرگانان و مدیران واحدهای بزرگ و کوچک، تضمین بقای سازمان ها و حضور در بازار را برندسازی و توجه به آن می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


100 برند برتر جهان یک هزار و 972 میلیارد دلار ارزش دارد که معادل 11 درصد کل صادرات جهان است؛ در این میان، 10 برند نخست حدود 42 درصد از کل ارزش برندها و پنج درصد از مجموع صادرات جهان را به خود اختصاص داده اند؛ در این شرایط، نمی توان از اهمیت این مساله چشم پوشی کرد.
این در حالی است که ایران با سابقه ای طولانی در امر تولید و تجارت، در این زمینه با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند و به گفته «محمدرضا مودودی» سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران، در 40 سال اخیر سه هزار و 500 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم اما 10 نشان تجاری پرقدرت نداریم که به پشتوانه خود، نام ایران را به عنوان کشوری که فناوری دارد معرفی کنند.
وی می گوید: در کشورمان کالایی که همراه با برند خود، برند ایران را هم همراه کنند، بسیار کم است. حدود 10 هزار واحد صادرکننده در کشور داریم، اما کمتر از 500 واحد، صادرات بالای 10 میلیون دلار دارند.
این مقام مسئول اظهار داشت: از کل این 500 واحد صادراتی، فقط یک یا دو واحد صادراتی بالای یک میلیارد دلار صادرات دارند.
مودودی اضافه کرد: نزدیک به 20 هزار واردکننده در سال 96 داشتیم که 900 واردکننده بالای 10 میلیون دلار واردات کردند؛ بنابراین در بخش واردات نیز شاخص «برند» مورد توجه قرار نگرفته است.

** تحریم های داخلی، دغدغه برندها
در این پیوند، مدیرعامل یک برند تولیدکننده ماکارونی اظهار داشت: این روزها تولید به کاری سخت و دشوار تبدیل شده است.
به گفته «مرتضی سلطانی»، همه دغدغه صاحبان برندها تولید، اشتغالزایی، بهبود معیشت افراد و افزایش صادرات است؛ هرچند سعی می کنیم تحریم های خارجی را جدی نگیریم، اما 80 درصد مشکلات ما از تحریم ها و سنگ اندازی های داخلی نشات می گیرد.
وی بیان داشت: این روزها شرایط به گونه ای رقم خورده که پس از سالیان سال تلاش و زحمت، تازه باید «اهلیت» خود را به مسئولان وزارت صنعت ثابت کنم.
این کارآفرین ادامه داد: همه مسئولان وقتی به صاحبان برندها می رسند، شروع به تعریف و تمجید می کنند و از حمایت و تشویق دم می زنند، اما «جزیره ای» عمل می کنند که این مساله سدی بزرگ فراروی تولیدکنندگان است.
وی یادآور شد: «ما صاحبان برندها و تولیدکنندگان بزرگ فرزندان همین سرزمین هستیم و به مراتب بیشتر از برخی مسئولان دغدغه تولید و اشتغال را داریم، اما عملکرد برخی مسئولان به گونه ای است که انگار از کره دیگری آمده ایم».
سلطانی مدعی شد «با شرایط موجود، اگر بیل گیتس به عنوان یکی از بزرگترین کارآفرینان جهان به ایران بیاید حتی برای یک هفته نمی تواند یک قهوه خانه را اداره کند».

** توجه ویژه به برندها، لازمه حضور در بازارهای جهانی
همچنین مدیرعامل یک برند تولیدکننده باتری خودرو گفت: امروز اقتصاد ملی کشور بیش از هر چیز به تلاش و جدیت آگاهانه نیاز دارد تا از وضعیت موجود رهایی یابیم.
«مسعود گل شیرازی» خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی با 2 مشخصه اصلی درونزایی و برون نگری، نیازمند شاخص اندازه گیری است تا بدانیم به معنای واقعی کلمه در راستای این خواسته رهبر معظم انقلاب در حرکتیم یا خیر؟
وی تاکید کرد: امروز اقتصاد کشور نیازمند توجه به این شاخص ها و استمرار در مسیر بهبود و ارتقای خود است.
گل شیرازی، حضور در بازارهای صادراتی را نیازمند توجه ویژه به برندها به عنوان شاخص های مهم در اقتصاد ملی برشمرد.
به گزارش ایرنا، پیش از این «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم دومین جایزه ملی برندهای برتر اظهار داشت: مسائل و مشکلات تولیدکنندگان و برندها را می‌شناسیم و واقفیم؛ امروز برندسازی یک ضرورت است و اگر بخواهیم کالای ایرانی را به جهانیان بقبولانیم، راه آن از برند سازی می گذرد.
وی گفت: صادرات جهان نیز در سال‌های گذشته به همین شیوه یعنی برندسازی تقویت شده است و امروز برندها در سطح جهان با هم رقابت می‌کنند نه کشور ها.
به گفته رحمانی، برندسازی تقویت یک ملت و اقتصاد است، در این پیوند باید کار فرهنگی و رسانه ای انجام دهیم.
به گزارش ایرنا، در مراسم دومین جایزه ملی برندهای برتر که هفتم اسفندماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، 26 برند برتر کشور با اهدای تندیس و لوح یادبود مورد تقدیر قرار گرفتند.
اقتصام*3065**9189

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد برندسازي توسعه اقتصادي بازارهاي جهاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۶۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد این کشور غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • آغاز بیست و چهارمین دوره ساخت و مدیریت برند Brand MBA
  • پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • دانشجویان نشان دادند که نسبت به آنچه در جهان می گذرد، بی‌تفاوت نیستند
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد