Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@07:10:54 GMT

نقش آفرینی اراضی شیب دار در توسعه گلستان

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۴۷۰۸۶

نقش آفرینی اراضی شیب دار در توسعه گلستان

به گزارش خبرنگار ایرنا، از 110 هزار هکتار اراضی شیب دار و کم بازده مستعد ایجاد باغ در نوار جنوبی گلستان از بندرگز تا مراوه تپه تاکنون در 22 هزار هکتار آن باغ مثمر و غیر مثمر ایجاد شده است.
در سال های اولیه اجرای این طرح کاشت گردو، زیتون و فندق مورد توجه قرار گرفت اما پس از آن ایجاد باغ های گیاهان دارویی به دلیل ارزش افزوده زیاد و بازده زودتر در مقایسه با باغ، به اولویت استفاده از اراضی شیب دار گلستان تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این پیوند کارشناسان و دست اندرکاران کشاورزی گلستان معتقدند افزایش درآمد بهره برداران، اقتصادی کردن تولید، ممانعت از فرسایش خاک و روان آب ها و حفظ آب، مقابله با خشکسالی و در پی آن جذب گردشگر از جمله دستاوردهای ایجاد باغ در اراضی شیب دار است که باید برای شتاب گرفتن اجرای آن از توانایی بخش خصوصی استفاده کرد.
این کارشناسان همچنین هماهنگی دستگاه ها برای رفع مسایل و مشکلات اجرای درست آن، جلب مشارکت بهره برداران و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و نظارت بر حسن اجرای این طرح را مورد تاکید قرار دادند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در این پیوند گفت: این استان 110 هزار هکتار زمین زراعی با شیب بیشتر از 14 درجه دارد که از لحاظ کارشناسی و فنی باید به اراضی دارای پوشش‏های گیاهی دائمی و باغی تبدیل شود.
ابوطالب قزلسفلو اظهار داشت: بعد از وقوع سیلاب‏ سال 1380 ، طرح تبدیل اراضی شیبدار به باغ در راستای مدیریت روان آب و کاهش سیل گلستان در دستور کار قرار گرفت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم گفت: تبدیل اراضی شیبدار به باغ از سال 81 در این استان آغاز شده و قرار بود سالانه 4200 هکتار به وسعت این باغات افزوده شود اما کمبود اعتبار مانع از اجرای کامل آن شد.
مختار مهاجر اظهار داشت: گلستان حدود 75 هزار هکتار اراضی شیب دار مستعد ایجاد و توسعه باغ از جمله زیتون دارد که با توجه به شرایط فرسایش خاک اراضی شیب دار، شتاب دادن کشت و توسعه باغبانی به ویژه محصولاتی همچون زیتون و گیاهان دارویی به صورت ترکیبی می تواند در حفظ خاک و آب موثر بوده و به اقتصاد ساکنان مناطق پیرامون اراضی شیب دار کمک کند.
وی بیان کرد: کشت هدفمند درختان در اراضی شیبدار برای توسعه پایدار و همچنین حفظ خاک موثر است و درآمد بهره برداران را به چند برابر افزایش خواهد داد.
مهاجر خواستار مشارکت بخش خصوصی برای ایجاد باغ در اراضی شیب دار شد و تاکید کرد که اعتبار دولتی برای اجرای کامل این طرح محدود است.
به گفته وی تاکنون 12 هزار هکتار باغ زیتون در زمین های شیب دار گلستان احداث شد.
علی محمد چوپانی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم از آمادگی این مجموعه برای کشت و توسعه باغ در اراضی شیب دار به ویژه کشت زیتون و گیاهان دارویی خبر داد.
محمدعلی طهماسبی معاون باغبانی وزیر جهادکشاورزی نیز معتقد است: وجود 110 هزار هکتار اراضی شیب دار ، ظرفیت مناسب گلستان برای ایجاد باغ، ممانعت از فرسایش خاک و روان آب ها است.
ایجاد باغ مثمر در اراضی شیب دار کشور اوایل دهه 80 و از استان گلستان آغاز شد.
گلستان یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار است.
این استان شمالی با بیش از 20 هزار کیلومتر مربع وسعت و داشتن هفت اقلیم از 13 اقلیم دنیا، زمین های مستعد و شیب دار برای توسعه باغبانی دارد.
6204/3091
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف استفاده از ظرفیت خشکسالی زمین کارشناسی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 استعفای ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۷۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوت استاندار لرستان از رسانه‌ها برای مشارکت در سرمایه‌گذاری

استاندار لرستان رسانه‌های این استان را به ایجاد وحدت و افزایش امنیت سرمایه‌گذاری دعوت کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ابوطالب شفقت، شامگاه چهارشنبه، در آیین اختتامیه جشنواره رسانه‌ای بر بلندای حضور، اظهار داشت: ایجاد وحدت یکی از مؤلفه‌های توسعه در لرستان است.

وی با درخواست از رسانه‌های لرستان برای دعوت مردم و شخصیت‌های سیاسی به وحدت، اضافه کرد: تقویت وحدت در این استان باید رویکرد خبرنگاران باشد.

رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان

استاندار لرستان تأکید کرد: سرمایه‌گذاران در صورت وجود وحدت به سرمایه‌گذاری در این استان ترغیب می‌شوند و امنیت سرمایه‌گذاری در لرستان نیز افزایش می‌یابد.

شفقت با بیان اینکه ایجاد وحدت برای افزایش نظارت‌ها مؤثر است، خاطرنشان کرد: نظارت برخلاف تفرقه‌افکنی است و برای رشد و تعالی اثرگذار است.

وی بیان کرد: رویکرد نظارتی بر مبنای هدایت، راهبری، کمک و مشاوره است و اصحاب رسانه می‌توانند مردم را به مشارکت برای ایجاد دعوت کنند.

استاندار لرستان با بیان اینکه مهربانی مردم این استان مشقت را برای «شفقت» آسان می‌کند، اعلام کرد: من به مهربانی مردم اطمینان دارم و مأموریت ما پیشرفت و توسعه همه‌جانبه در لرستان است.

شفقت با اشاره به تصویب روز لرستان در اول خرداد ماه، گفت: روز عملیات حاج عمران و 300 شهید این عملیات به‌نام این روز تصویب شده‌ است.

وی دربارۀ مطالبات رسانه‌ها برای اجرای قانون م.‌الف، اضافه کرد: این موضوع در شورای برنامه‌ریزی و توسعه لرستان مطرح می‌شود تا خبرنگاران از مزایای آگهی‌های دولتی بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/ 644/

دیگر خبرها

  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • افتتاح و آغاز به کار ۲۷۰ هزار میلیارد ریال طرح در ملایر
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • دعوت استاندار لرستان از رسانه‌ها برای مشارکت در سرمایه‌گذاری
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه