Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@08:52:40 GMT

«آپشن» تکمیل کننده زنجیره ابزارهای مالی زعفران

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۴۸۸۸۲

مدیر مالیه بین الملل شرکت تامین سرمایه سپهر گفت: بورس کالای ایران با پذیرش کالاهای فیزیکی مخصوصا زعفران که از کالاهای استراتژیک کشور است، گام بزرگی در شفافیت قیمت و رونق معاملات این محصول برداشت به طوری که با گسترش ابزارهای مالی و راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی، قراردادهای آتی و سپس معاملات آپشن، زنجیره ی ابزارهای مالی زعفران تکمیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر مالیه بین الملل شرکت تامین سرمایه سپهر گفت: بورس کالای ایران با پذیرش کالاهای فیزیکی مخصوصا زعفران که از کالاهای استراتژیک کشور است، گام بزرگی در شفافیت قیمت و رونق معاملات این محصول برداشت به طوری که با گسترش ابزارهای مالی و راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی، قراردادهای آتی و سپس معاملات آپشن، زنجیره ی ابزارهای مالی زعفران تکمیل می شود.  

مهدی آسیما در گفت و گو با اقتصاد آنلاین عنوان کرد: در بازارهای نوین دنیا، ابزارهای آتی همراه با آپشن مورد معامله قرار می گیرند و از آنجایی که باید زیرساخت های لازم برای راه اندازی ابزارهای نوین مالی فراهم شود و معامله گران با این نوع معاملات آشنا شوند، این اتفاق در خصوص محصول زعفران و ابتدا با راه اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی و بعد قرارداد آتی و سپس معاملات آپشن مرحله به مرحله در بورس کالا رخ داد.

وی به مزیت های راه اندازی قرارداد آپشن زعفران اشاره کرد و توضیح داد: مزیت تکمیل زنجیره ابزارهای مالی برای محصول زعفران را می توان از دو جنبه بررسی کرد به طوری که با تکمیل زنجیره ابزارهای مالی، برای کشاورزان این امکان فراهم می شود تا قیمت محصولشان در بازار شفاف شود که این اتفاق با راه اندازی گواهی سپرده کالایی و قراردادهای آتی زعفران رخ داد و باعث شد تا قیمت این محصول هم برای کشاورزان و هم در بازار شفاف شود.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر با راه اندازی قراردادهای آتی و اختیار معامله زعفران، کشاورزان می توانند ریسک نوسان قیمت را پوشش داده و با فروش محصولشان در بورس، در مقابل نوسان قیمت بیمه شوند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر فارغ از کشاورزان که مهم ترین ذی نفعان این نوع معاملات هستند، معامله گران و افرادی که در بازار ثانویه نقش دارند مانند نهادهای مالی، کارگزاران، شرکت های سبدگردانی و حتی صندوق های کالایی می توانند از این ابزار متنفع شوند به طوری که این نهادها می توانند به بازار ثانویه معاملات و نیز نقدشوندگی بازارکمک کرده و باعث شوند تا بازار دو طرفه شود.

آسیما در پاسخ به این سوال که آیا ابزار آپشن می تواند روی سایر محصولات و صنایع نیز راه اندازی شود؟ گفت: به اعتقاد من راه اندازی قرارداد آپشن زعفران اتفاق بسیار خوبی است و زنجیره ابزارهای مالی این محصول را تکمیل می کند؛ از طرفی ابزار آپشن می تواند روی سایر محصولاتی که قابلیت استاندارد شدن داشته باشند و از نقدشوندگی برخوردار باشند مانند محصول پسته راه اندازی شود که با تعاملات خوبی که در مجموعه بورس کالا وجود دارد این اتفاق دور از دسترس نیست. 

مدیر مالیه بین الملل شرکت تامین سرمایه سپهر به نقش این شرکت در معاملات آپشن زعفران اشاره کرد و گفت: شرکت تامین سرمایه سپهر از چند ماه گذشته در بازار گواهی سپرده کالایی زعفران فعال است به طوری که در چند هفته اخیر مجوز بازارگردانی گواهی سپرده زعفران نگین را از سازمان بورس دریافت کرد.

آسیما تصریح کرد: بنابراین در قرارداد آتی و آپشن زعفران نیز شرکت تامین سرمایه سپهر به بازار کمک می کند به طوری که قرار است بازارگردانی معاملات اختیار معامله زعفران توسط تامین سرمایه سپهر انجام شود که مجوز آن در مراحل نهایی اخذ از سوی سازمان بورس قرار دارد.

وی در خصوص میزان استقبال از قرارداد آپشن زعفران گفت: به جرت می توان گفت بعد از گذشت یک دوره کوتاه و با تعاملی که بورس کالا در رونق بخشی با این ابزارهای معاملاتی دارد، حجم معاملات مشتقه بسیار بیشتر از معاملات نقدی شود این در حالی است که باید ابزارهای متنوع روی محصولات مختلف نیز راه اندازی شود.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Coo برچسب ها: آپشن ، زعفران ، قرارداد آپش

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: آپشن زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۸۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) با افت ۱۲۲۲۶.۳۶ واحدی به ۲,۲۶۸,۸۴۵.۴۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به افت ۶۰۱۸.۲ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۵.۸۴۷ میلیارد سهم بود که طی ۲۹۷,۷۳۶ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۳۷,۳۶۳.۷۰۸ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۳۹۰,۲۷۷.۲۹۴ میلیارد ریال شد.

نمادهای فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین نقش را در افت شاخص بورس داشتند.

کد خبر 6093065 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • اتفاق جالب در معاملات روز گذشته کپشیر!
  • افت نزدیک به ۳۰۰۰ واحدی شاخص در معاملات صبحگاهی بورس
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در ۱۴۰۴
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس امروز ۱۱ اردیبهشت/رشد ۱۲۲۲۶ واحدی
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز