Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی گفت: کار تاریخی درست و فراگیری آموزش های لازم در سنت دو کار ضروری است که فرد با این دو می تواند کار معنی داری در داد و ستد فلسفه تحلیلی و اسلامی انجام دهد.

«داوود حسینی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد در خصوص تاثیرات دو فلسفه تحلیلی و اسلامی بر یکدیگر بیان کرد: فلسفه ها در حوزه های مختلف به لحاظ تاریخی با یکدیگر داد و ستد داشته اند اما یک راه برای ایجاد یک داد و ستد معنی دار میان فلسفه تحلیلی و فلسفه اسلامی شبیه کارهایی است که در فلسفه تحلیلی ناظر به سنت های دیگر فلسفی هم پیش از این انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: به این شکل که در جریان فلسفه تحلیلی مخصوصا ۲۰ سال اخیر ما یک جریانی داریم که تلاششان بر این است که از ایده ها و نظریه هایی که در سنت های فلسفی در تاریخ وجود داشته برای حل مسائل جدید استفاده کنند.

 

وی افزود: این کار در مورد جاهای مختلف انجام شده است و یک جای بارز آن مانند «دوباره مطرح شدن ایده هایی از ارسطو در فلسفه تحلیلی است» و حتی تا جاهای دورتر هم پیش رفته است، جاهایی که خلاف فلسفه تحلیلی فرض می شده مثل «ایده الیسم هیگلی» و حتی سنت های خیلی دورتر مثل «بودیسم» هم تلاش هایی انجام شده است.

 

حسینی با اشاره به اینکه با این روش هم آن سنت ها در سنت حضرت علی (ع) بازسازی می شود و هم برای حل مسائلی که در فلسفه تحلیلی درگیر آن هستند استفاده شود، افزود: این امکان وجود دارد که نمونه های تعامل میان فلسفه تحلیلی و فلسفه اسلامی در جاهای دیگر انجام شده باشد ولی این امر نیازمند فردی است که در فلسفه روز تحلیلی متبحر باشد و از طرفی آموزش های لازم در سنت دیده باشد و بتواند از آن ایده ها استفاده کند.

 

وی لازمه دیگر آن را انجام کار تاریخی درست روی سنت دانست و گفت: کار تاریخی درست و فراگیری آموزش های لازم در سنت دو کار ضروری است که فرد با این دو می تواند کار معنی داری در داد و ستد فلسفه تحلیلی و اسلامی انجام دهد.

 

عضو هیئت علمی گروه جشنواره زمستانی فلسفه اسلامی بیان کرد: ما برای اینکه بتوانیم از ایده های یک سنت برای حل مسائل فلسفی جاری استفاده کنیم باید آن ایده ها را در تاریخ خود به درستی شناخته باشیم و این یک نقیصه ای است در سنت فلسفه اسلامی است که ما داریم.

 

وی با بیان انیکه علت اینکه ما جریان شناسی ها و تاریخ فلسفه خوبی نداریم وجود برخی کاستی ها است، اظهارداشت: قبل از تعامل فلسفه تحلیلی و تاریخی باید جریان شناسی ها اتفاق افتاده باشد، یعنی ما بدانیم هر کس چه کاری انجام می داده که بتوانیم از آن ایده بگیریم، برای ایده گرفتن انجام کار تاریخی، تاریخی نه به معنای گروه تاریخ بلکه به معنای کار تاریخ فلسفه ضروری است.

 

حسینی با بیان اینکه ورود به فلسفه تحلیل نیازمند دانش منطق است؛ گفت: منظور از دانش منطق کتابهایی که در فارسی وجود دارد مانند منطق گذاره ها و مهمولات نیست، منظور از دانش منطق، دانستن منطق و بحث های فلسفی حواشی منطق است.

 

عضو هیئت علمی گروه جشنواره زمستانی فلسفه اسلام ادامه داد: آن چه که به عنوان منطق در ۴۰ سال اخیر وارد کشور ما به عنوان منطق جدید شده است، گوشه بسیار باریکی از آن اتفاق واقعی است که در سنت تحلیلی داریم، اگر کسی می خواهد وارد سنت تحلیلی شود و سنت تحلیلی را فرا گیرد اول باید منطق را با بحث های فلسفی و حواشی منطق را فرا گیرد.

 

 

پایان پیام/648

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شبستان خبرگزاری کنگره شهدای کرمان استان بوشهر اصفهان مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب مجمع تشخیص مصلحت نظام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۰۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ درحاشیه دومین همایش بین المللی ایران و آفریقا "کیلم دو تامبلا "نخست وزیر بورکینافاسو با حجت الاسلام والمسلمین رئیسی دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشور‌های آفریقایی منافع ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکار‌های تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

آقای رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر کشورمان در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها با کشور‌های آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.
نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین المللی ایران و آفریقا به آقای رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و ایرانیان را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هرچه بیشتر روابط با ملت ایران تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها، ایران کشوری مستقل و درحال توسعه و پیشرفته است که این موضوع جذابیت‌های توسعه و تقویت روابط در زمینه‌های گوناگون با این کشور را مضاعف کرده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌های و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیر ساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علم و فرهنگی، دانش بنیان و انرژی تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • تبیین مفاهیم ایثار و شهادت برای نسل جوان ضروری است
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است