Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:03:15 GMT

مواد قندی در ارتباط میان سلول‌ها نقش مهمی دارند

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۵۱۹۹۷

مواد قندی در ارتباط میان سلول‌ها نقش مهمی دارند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که مواد قندی، نقش بسیار مهمی در ارتباط میان سلول‌ها بر عهده دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، بدن، از ۳۰ تا ۴۰ میلیون سلول، شبکه بزرگ و پیچیده‌ای از سلول‌های خونی و نورون‌ها و به ویژه سلول‌هایی تشکیل شده که اندام‌ها و بافت‌ها را شکل می‌دهند. مکانیسم‌های کنترل‌کننده ارتباط میان این اعضا، چالش بزرگی در حوزه زیست‌شناسی سلولی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون، پژوهشگران بخش شیمی و بخش زیست‌شناسی "دانشگاه پنسیلوانیا"(UPenn) با همکاری پژوهشگران "دانشگاه تمپل"(TU) آمریکا و "دانشگاه فنی آخن"(RWTH Aachen) آلمان، ابزار جدیدی برای بررسی کامل سلول‌های مصنوعی ابداع کرده‌اند.

پژوهشگران در این پروژه موفق شدند با بررسی توانایی ساختار سلولی در ارتباط و تعامل با سلول‌ها و پروتئین‌های دیگر، ارزش کار خود را نشان دهند. آنها دریافتند که مولکول‌های قند، نقش مهمی در ارتباط سلولی دارند و مانند کانال‌هایی برای ارتباط میان سلول‌ها و پروتئین‌ها عمل می‌کنند.

"ویرژیل پرسس"(Virgil Percec)، سرپرست این پروژه گفت: هدف از این پژوهش، درک نحوه عملکرد غشاهای سلولی است. تلاش برای درک نحوه عملکرد سلول‌های بدن انسان همیشه وجود داشته اما این کار، بسیار دشوار است. همه عناصر موجود در سلول، به شکل مایع هستند و به همین دلیل، بررسی آنها با روش‌های معمولی دشوار است.

روش‌های جدیدتر مانند استفاده از "میکروسکوپ فلورسنس" به پژوهشگران امکان می‌دهد همه سلول‌ها را بررسی کنند اما این ابزار، پیچیده هستند و وضوح بالایی ندارند.

این گروه پژوهشی با مهندسی سلول‌های مصنوعی، روش جدیدی برای بررسی مستقیم غشای سلولی کشف کردند که در آن، از ابزاری موسوم به "میکروسکوپ نیروی اتمی"(AFM) استفاده می‌شود. این میکروسکوپ، اسکن‌هایی را با وضوح بسیار بالا ارائه می‌دهد که شکل و ساختاری در مقیاس کوچک‌تر از نانومتر آشکار می‌کنند. پژوهشگران با این روش توانستند مدلی ارائه دهند که تصاویر ساختاری مربوط به عملکرد سلول را در بر دارد. آنها دریافتند که تراکم کمتر مواد قندی روی سطح غشای سلول می‌تواند به فعالیت بیشتر پروتئین‌های روی غشا منجر شود.

یکی از اهداف این پروژه، مشخص کردن نحوه کنترل ارتباط بین سلول‌ها و عملکرد سلول‌ها است. از آنجا که این گروه پژوهشی از سال ۲۰۱۰، در حال بررسی غشای سلول و سیستم‌های مهندسی شده هستند، ارائه این روش جدید، یک تصادف خوشایند به شمار می‌رود.

این پژوهش، در مجله " Proceedings of the National Academy of Sciences" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلمان دانشگاه پنسیلوانیا سلول مواد قندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۱۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است

به گزارش خبرگزاری مهر، روش‌های درمانی مبتنی بر ریبونوکلئیک اسید (RNA) ابزار قدرتمندی در اختیار محققان قرار می‌دهد تا راهی برای هدف قرار دادن بیماری‌های غیرقابل درمان در سطح مولکولی ارائه دهند. در حالی که این ساختارهای زیستی می‌توانند به طور موثری با تزریق، مانند واکسن ضدکرونا تحویل داده شوند، تاکنون هیچ راه موفقی برای تحویل آن‌ها به صورت خوراکی وجود نداشته است، زیرا این داروها در شرایط سخت روده از بین می‌روند.

در مقاله‌ای که در مجله Nanobiotechnology منتشر شده است، دکتردریتون ولاسالیو و تیم محققان وی دریافتند که ذرات ریز در شیر گاو به نام وزیکول‌های خارج سلولی (EVS) می‌توانند به طور مؤثر از داروهای RNA محافظت کرده و آن‌ها را تحویل دهند.

ولاسالیو می‌گوید: «تجویز خوراکی داروها، راحت‌ترین و معمولاً ارزان‌ترین راه برای مصرف دارو است زیرا به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متکی نیست. توانایی ارائه داروهای بیولوژیکی مانند روش‌های درمانی RNA اغلب با مشکلاتی روبرو هستند که استفاده از ذرات داخل شیر می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.»

وی افزود: «این دستاورد می‌تواند منجر به عرضه روش‌های انقلابی و پایدار و همچنین مقرون به صرفه و در دسترس اسید نوکلئیک خوراکی برای بیماری‌ها شود که تأثیرات اجتماعی زیادی دارد.»

وزیکول‌های خارج سلولی سامانه‌های نانویی بوده که مولکول‌های بیولوژیکی را در بدن حفظ می‌کنند و دسترسی مولکول‌ها را به سلول‌ها کنترل و تنظیم می‌کنند. در حالی که وزیکول‌های خارج سلولی برای تحویل دارو به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است، استفاده از وزیکول‌های خارج سلولی موجود در شیر برای رهایش خوراکی داروهای RNA به طور گسترده‌ بررسی نشده است. با این حال، وزیکول‌های خارج سلولی موجود در شیر به طور طبیعی برای جذب در روده مناسب هستند زیرا تصور می‌شود این سیستم‌ها به عنوان ابزاری برای انتقال مولکول‌های بیولوژیکی از مادر به کودک تکامل یافته‌اند.

محققان این پروژه پس از استخراج وزیکول‌های خارج سلولی از شیر گاو، آن‌ها را با مولکول‌های RNA برای درمان بیماری التهابی روده (IBD) پر کردند. این وزیکول‌های خارج سلولی قادر به انتقال مولکول‌های RNA درمانی در سد روده در مدل‌های آزمایشگاهی پیشرفته روده انسان بودند. در مطالعات حیوانی روی موش، وزیکول‌های خارج سلولی شیر بار RNA التهابی مربوط به IBD را کاهش دادند.

این امر باعث می‌شود درها برای روش‌های درمانی خوراکی RNA برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت و واکسن در برابر سایر عفونت‌های ویروسی باز شود.

کد خبر 6093930 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • رئیس جمهور ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت به قم سفر می‌کند / عملکرد بانک‌های استان در این سفر بررسی می‌شود
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • بررسی روند اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • عملکرد برتر بانک مسکن در میان بانک‌های کردستان
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • برق حرارتی یک ساله ۲۰ همت ضرر کرد