Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دانشمندان کشف کردند که تغییرات هورمونی ناشی از ورزش منظم و ناشتا ماندن یا همان روزه گرفتن می‌تواند ظرفیت بدن برای دور ریختن پروتئین‌های مضر را افزایش دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، یکی از کارهای مفیدی که بدن ما خود به‌ خود انجام می‌دهد این است که خود را از شر پروتئین‌هایی که دیگر مورد استفاده نیستند خلاص می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروتئین‌ها چه معیوب، سمی یا اضافه بر سازمان باشند، ماشین سلولی ما می‌تواند در مواجهه با آنها به سرعت و به طور قاطع عمل کنند. اما با شناخت روش‌های جدید برای کنترل این روند، دانشمندان امیدوارند که درمان‌های جدیدی را برای مجموعه‌ای از بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کشف کنند.

محققان به تازگی اهرم‌های جدیدی را در قالب نوسان دهنده سطوح هورمون کشف کرده‌اند که توسط ورزش منظم و ناشتایی فعال می‌شوند.

مکانیزم‌های طبیعی در اختیار قرار دادن پروتئین بدن برای سلامتی کلی اندامگان ضروری است. اما گاهی اوقات واحد دفع و پخش پروتئین به درستی کار نمی‌کند و باعث جمع شدن پروتئین‌های مضر می‌شود که به سلول‌ها آسیب می‌رساند و تأثیر بدی بر عملکرد آنها دارد.

بنابراین دانشمندان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد در تحقیق جدید خود معتقدند این پروتئین‌ها عامل پیشرو در بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر هستند.

"جردن ورپلانک" سرپرست این مطالعه می‌گوید: ما می‌دانیم که پروتئین‌های مضر در برخی از بیماری‌های نورودژنراتیو مانند آلزایمر، ALS، پارکینسون تجمع می‌یابند و این انباشتگی با نقص‌های تخریبی همراه است.

وی افزود: در مطالعات مشارکتی، ما در مغز مدل‌های موش بیماری آلزایمر و زوال عقل زودرس را یافتیم که بیان پروتئین تائوی(tao) جهش یافته، باعث کاهش دفع پروتئین‌ها و موجب انباشت بیشتر پروتئین‌های مضر شده بود.

خوشبختانه راه‌هایی وجود دارد که بتوانیم پروسه تخریب پروتئین‌ها را تغییر دهیم. تحقیقات قبلی توسط ورپلانک و همکاران زیست‌شناسان سلولی وی داروهایی را کشف کرده‌اند که یک تحریک کننده شیمیایی برای تخریب پروتئینی به نام cAMP را هدف قرار داده و این فرآیند را تقویت می‌کند. اما محققان در انجام این کار به کلیدی بودن این فرآیند و مفید واقع شدن آن نظر داشتند.

ورپلانک می‌گوید: از آنجا که هورمون‌های زیادی سبب افزایش درون سلولی cAMP می‌شوند، ما در پی این بودیم که آیا هورمون‌ها توانایی تخریب پروتئین را دارند یا خیر. در نهایت به نظر می‌رسد هورمون‌ها علاوه بر اقدامات شناخته شده خود، در واقع موجب تخریب پروتئین‌ها نیز می‌شوند.

دانشمندان یک دوره با دقت طراحی شده و آزمایش‌های دقیق را با فرضیه خود انجام دادند. آنها روی تغییرات هورمونی ناشی از تمرین ناشتا تمرکز کرده و تغییرات سلول‌ها قبل و بعد از آن را مشاهده کردند.

"آلفرد گلدبرگ" محقق این مطالعه می‌گوید: این یک روش جدید برای بررسی این است که ببینیم آیا ما می‌توانیم یک نوع جارو برقی سلولی تولید کنیم.

یک آزمایش شامل بررسی عضلات ران چهار داوطلب انسان بود که یک تمرین سخت دوچرخه‌سواری را پشت سر گذاشته بودند و سطح cAMP و علائم تخریب پروتئین پس از آن افزایش یافت. یک آزمایش دیگر شامل بررسی عضلات پای عقب موش‌ها بود که نتایج مشابهی به دست آمد.

همچنین آزمایشاتی روی سلول‌های کبدی موش در مواجهه با هورمون‌های مرتبط با ناشتایی به نام "گلوکاگو" و هورمون آدرنالین و اپی‌نفرین صورت گرفت.

بنابراین این اثرات نه تنها توسط داروها بلکه با انجام ورزش به صورت ناشتا نیز حاصل می‌شود.

دانشمندان ممکن است با کشف این روش جدید برای بهبود دفع پروتئین‌های مضر راه جدیدی برای مداخله در بروز و پیشرفت بیماری‌هایی مانند آلزایمر، پارکینسون و ALS دریابند.

استفاده از داروهای موجود یا تهیه داروهای جدیدی که این فرآیند را به عنوان فرم‌های اولیه درمان این بیماری‌ها به کار بگیرند، مورد مطالعه قرار خواهند گرفت.

حتی اگر محققان به چنین چیزی دست پیدا نکنند هم باز به یک مزیت مهم در مورد ورزش منظم و روزه گرفتن پیدا کرده‌اند و متوجه شده‌اند که روزه گرفتن می‌تواند منجر به زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری شود.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ورزش بدن انسان پروتئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۵۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی از آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف یوسفی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات محیط زیست استان در راستای جمع‌آوری پسماند و نخاله‌های ساختمانی، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی "مسیر سبز - ایران پاک " را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرج‌گاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران 31 استان کشور ابلاغ کرده است.

وی ابلاغ طرح پاکسازی طبیعت را راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور برشمرد و گفت: اجرای طرح پاکسازی طبیعت علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، سبب می‌شود گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: در راستای اجرای طرح ملی مسیر سبز ایران پاک با مشارکت دستگاه‌های متولی و گروه‌های خودجوش استان مرکزی،  در بازه زمانی یک ماهه مقدار 480 هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود 90 تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شده است.

یوسفی خاطرنشان کرد: براساس ماده هفت قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی تمامی پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌ها قرار دارد و باید نسبت به به این امر توجه داشته باشند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟