Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ایام شهادت یا میلاد امام رضا (ع) آن‌ها که از قافله زائران رضوی جامانده اند، هر کدام به واسطه یک تماس تلفنی با روضه منوره پرنده دلشان را زائر صحن و سرای رضوی می‌کنند، تا سلامی به امام مهربانی‌ها دهند.

علیرضا پاسبان، قدیمی‌ترین تلفن‌چی حرم مطهر است که چند ماهی است بازنشسته شده و بیشترین عمر خدمتش را در تلفن‌خانه حرم گذرانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در مورد حضورش در مجموعه حرم مطهر می‌گوید: «اوایل سال ۱۳۶۹ بود که که از طرف اداره پشتیبانی جنگ به همراه ۴۰ نفر دیگر از رزمندگان و جانبازان جبهه، برای کار به آستان قدس رضوی معرفی شدیم، ابتدا خدمتم در بخش سرایداری حرم که دفترش در صحن انقلاب اسلامی بود، شروع شد و وظیفه‌مان در آنجا تمیز کردن و شستن صحن‌های حرم مطهر بود؛ در قدیم مانند حالا ماشین‌هایی برای شست و شو و نظافت وجود نداشت و باید با جاروهای دسته بلند و شلنگ‌های آب، یک روز در میان، کف صحن را می‌شستیم.

آستان قدس رضوی در اوایل دهه ۷۰ بود که ماشین‌هایی را برای شست و شوی کف صحن خریداری کرد. بعد از چهار سال که در بخش سرایداری بودم، مرا به دفتر توزیع بلیط که امروز اسمش به اداره رفاه امور زائران تغییر کرده، منتقل کردند و هر روز فیش‌های مهمانسرا را در بین زائران توزیع می‌کردم؛ تا اینکه در مجموعه حرم مطهر، اداره مخابرات تشکیل شد و به آنجا منتقل شدم و چند ماهی هم می‌شود که بعد از ۳۰ سال خدمت بازنشسته شده ام.

تاریخچه تلفن‌خانه حرم مطهر

او در مورد پیشینه بخش تلفن‌خانه در حرم امام رضا (ع) توضیح می‌دهد: در گذشته بخش مستقلی به عنوان مخابرات در حرم نبود و تنها یکی دو تا خط محدود برای اداره انتظامات، مهمانسرا و دفتر تالار ولایت در حرم وجود داشت؛ ولی امروز که وارد هر بخش و اداره‌ای در داخل حرم می‌شوی، یک تلفن بر روی میز هر یک از نیروها قرار دارد.

وی که جزو اولین نیروهای اداره مخابرات حرم است، می‌گوید: در حال حاضر ۱۵۰۰ خط داخلی فعال و ۷۰۰ خط مستقیم در حرم مطهر وجود دارد؛ ولی قبلاً تنها یکی دو تا خط بیشتر در مجموعه حرم مطهر نبود. روزانه به طور میانگین حدود ۷۰۰ تماس تلفنی با اپراتور و ۳۰ هزار تماس روزانه با سوئیچ مخابراتی مرکز سانترال مجموعه حرم مطهر امام رضا (ع) برقرار می‌شود که به طور متوسط ماهیانه حدود ۲۰ هزار تماس مستقیم توسط زائران با اپراتور و حدود ۹۰۰ هزار تماس داخلی و بیرونی در هر ماه از طریق مرکز سانترال بخش مخابرات حرم مطهر رضوی در مجموعه حرم برقرار می‌شد که باید من و همکارانم به آن‌ها پاسخ می‌دادیم.

خاطرات شلوغ‌ترین روزهای کاری

پاسبان، با مرور خاطرات دو دهه حضورش در بخش تلفن‌خانه حرم می‌گوید: «یادش بخیر الان هم حسرت آن روزها را می‌خورم. روزهای میلاد و شهادت امام رضا (ع) شلوغ‌ترین روز کاری ما بود، آن‌قدر حجم تلفن‌ها زیاد بود که دیگر دستگاه جواب نمی‌داد و هنگ می‌کرد و تعداد آن به ۱۰۰ هزار تماس در روز می‌رسید، از همه جای ایران و دنیا تماس می‌گرفتند تا به آقا سلام بدهند، واقعاً یادش بخیر.

قدیمی‌ترین تلفن‌چی حرم امام رضا (ع) ادامه می‌دهد: «پرمخاطب‌ترین خط تلفن حرم مطهر، شماره مربوط به ارتباط با روضه منوره است. در نیمه اول امسال، این شماره از ۳۲۰۰۳۳۳۴-۰۵۱ به شماره پنج رقمی ۴۸۸۸۸ تغییر پیدا کرد؛ همچنین برای اینکه زائرانی که با این شماره تماس می‌گیرند، بتوانند ارتباط بهتری با حضرت رضا (ع) بگیرند، در چهار طرف ضریح مطهر میکروفون‌هایی نصب شده که زائران با تماس با شماره روضه منوره صدای زائرانی که در این فضا هستند را می‌شنوند و بدون هیچ‌گونه واسطه‌ای و به طور مستقیم و زنده با فضای ملکوتی و حال و هوای خاص اطراف ضریح مطهر امام رضا (ع) از پشت تلفن ارتباط برقرار می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: به خاطر اینکه افراد بسیاری دوست دارند با این خط تماس بگیرند و از طریق آن با امام رئوف صحبت کنند، مدت زمان استفاده از این سامانه برای هر تماس تلفنی، حدود سه دقیقه پیشبینی شده است.

با پیش‌بینی ۱۲۰ خط مستقل، در یک لحظه ۱۲۰ نفر می‌توانند با روضه منوره ارتباط بگیرند؛ تعداد تماس‌هایی که عموم افراد از اقصی نقاط دنیا و ایران با روضه منوره می‌گیرند، به طور متوسط در هر روز ۱۵ هزار تماس است و در برخی از ایام سال، مثل ایام میلاد و شهادت امام رضا (ع) به ۱۰۰ هزار تماس هم می‌رسد.

حفظ ۶۰۰ شماره تلفن

این روزها کمتر افرادی شماره تلفن حفظ می‌کنند و نهایتاً چند شماره محدود از اطرافیان در ذهن‌شان است؛ اما آقای پاسبان حدود ۶۰۰ شماره حرم مطهر رضوی را حفظ است. از او در مورد چگونگی حفظ این شماره‌ها می‌پرسم که توضیح می‌دهد:

تا امروز در تلفن‌خانه حرم سیستمی نداشتیم که تلفن‌های حرم را در آن ثبت کرده باشیم و بخواهیم از روی آن شماره داخلی یا تلفنی را بگوییم. برای همین ملزم بودیم که تلفن‌ها را حفظ کنیم. خدا رحمت کند مسئول قبلی تلفن‌خانه را؛ به ما می‌گفت اگر شماره جدیدی وصل شد، تنها یک هفته اجازه دارید که این شماره را بر روی برگه یادداشت کنید و جلوی چشمتان بگذارید تا حفظ کنید و بعد از یک هفته باید آن را از جلوی چشمتان بردارید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: امام رضا پرنده حرم مطهر جنگ جانبازان آستان قدس رضوی انقلاب اسلامی بلیط مخابرات حرم امام رضا تلفن حرم مطهر امام رضا ایران شماره تلفن حرم امام رضا ع خادم حرم امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۲۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات

قدیمی ترین عکس رنگی ثبت شده در تاریخ از حرم مطهر حضرت سید الشهدا مربوط به ۲۳ فروردین سال ۱۳۰۶ شمسی و در ساعت ۵:۱۶ عصر است.

به گزارش مشرق، آلبرت خان یا کان یک بانکدار فرانسوی بود که در طول ۲۲ سال در پروژه‌ای به نان پروژه آرشیو سیاره تعداد ۷۲۰۰۰ عکس و ۱۸۳۰۰۰ متر فیلم را از ۵۰ کشور جهان تهیه و ضبط کرد. این فکر جذاب و اثر گذار در سال ۱۲۸۸ شمسی به ذهن آلبرت رسید و با هزینه شخصی تعداد بسیاری از عکاسان را برای این پروژه استخدام کرد و هر یک را به کشورهای مختلفی گسیل نمود تا این برنامه جهانی شکل بگیرد، آلبرت کان به جهت هزینه‌های زیاد این پروژه دچار بحران مالی شد و کار متوقف گردید، او سرانجام در تاریخ ۲۳ آبان سال ۱۳۱۹ شمسی هنگام اشغال فرانسه توسط آلمانی‌ها درگذشت. هم اکنون آرشیو آلبرت خان در پاریس قرار دارد.

فردریک گادمر یک عکاس نظامی فرانسوی بود، او در زمان خدمت در ارتش در بخش عکاسی و نقشه کشی فعالیت می‌کرد و پس از پایان جنگ جهانی اول به گروه آلبرت کان پیوست و تا زمانی که آلبرت ورشکست شد با او همکاری می‌کرد، گادمر تا آخر عمر مجرد باقی ماند و در اواخر تمام دارایی خود را به ارتش نجات که برای فقرا تلاش می‌کرد بخشید، او سرانجام در سال ۱۳۳۴ درگذشت. فردریک گادمر اولین عکاس در طول تاریخ است که اولین عکس‌های رنگی را از عتبات عالیات عرش درجات تهیه کرده است، او به شهرهای مقدس کربلا، نجف، کاظمین و سامرا و دیگر شهرهای عراق سفر کرد و از حرم های مطهر اهل بیت علیهم السلام تصاویر بسیار زیبا و دیدنی تهیه کرد.

در تصاویر زیر سعی شده است که ساعت عکاسی از روی برج ساعت حرم های مطهر تشخیص داده شده و اعلام شود، عکاس اغلب ساعات قبل از غروب خورشید را برای عکاسی انتخاب کرده است، این زمان به عنوان ساعت طلایی عکاسی شناخته می‌شود که اغلب تصاویر در این ساعات به صورت طلایی دیده می‌شوند، انتخاب ساعت طلایی عکاسی توسط فردریک گادمر نشان از هوش ذاتی و تبحر او می‌باشد.

حرم مطهر امیر المومنین حضرت علی (ع) _ نجف حرم مطهر حضرت سید الشهدا (ع) _ کربلا حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) _ کربلا درب باب قبله حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) _ کربلا حرم مطهر امامین کاظمین حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام سامرا آلبرت خان فردریک گادمر عکاس

دیگر خبرها

  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • بیش از ۶۰۵ هزار شماره تلفن ثابت در کردستان دایر شده است
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • ببینید | اعتراف جالب رابعه اسکویی: شماره تلفن طارمی را دارم! / افشاگری جالب خانم بازیگر از یک ویژگی جالب مهدی!
  • نسل جدید تلفن‌های ثابت ویژه کسب و کارها