Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@16:25:17 GMT

تولید دو میلیون اصله نهال در استان کرمان

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۶۲۸۷۲

تولید دو میلیون اصله نهال در استان کرمان

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مهدی لطفعلی زاده مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: تولید محصولات باغبانی با راندمان بالا امری لازم و ضروری است و برای رسیدن به این مهم باید تولید محصول در واحد سطح افزایش یابد و در نتیجه هزینه تولید نیز کاهش پیدا کند که اساسی‌ترین اصل در این زمینه استفاده از پایه‌ها و ارقام اصلاح شده درختان میوه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به مستعد بودن استان کرمان بعنوان اولین استان باغی کشور، رعایت اصول لازم در زمینه تولید و کاشت نهال می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولید محصولات باغی کشور و حتی صادرات آن داشته باشد.

مدیر باغبانی استان بیان کرد: استان کرمان دارای ۱۲ نهالستان مجوز دار و تولید دو میلیون اصله نهال در سال است که شامل هسته دار، دانه دار، انار، انگور، پسته می‌باشد که حتی بخشی از تولید نهال پسته کشور نیز را تامین می‌کند.

وی فزود: شالوده و بنیاد یک نهال سالم و مرغوب در نهالستان پی ریزی می‌شود و هر گونه کمبود مواد غذایی، تغذیه ضعیف و کم رشدی نهال در نهالستان موجب کاهش رشد، تضعیف و رنجور شدن درختان حاصله در باغ می‌شود.

وی بیان کرد: برای تهیه نهال باید دقت کافی در انتخاب نهالستان بعمل آمده و از نهالستانی که کلیه نکات فنی و ضوابط و مقررات مربوط به نهالستان را رعایت نموده و دارای مجوز از موسسه ثبت و گواهی بذور نهال کشور می‌باشد، نهال تهیه گردد.

لطفعلی زاده گفت: مشخصات ویژه نهال مرغوب را داشتن پایه و پیوندک مشخص، داشتن ریشه کافی و حتی الامکان با کمترین صدمه ریشه‌های آن از خاک خارج شده باشد، داشتن ریشه، ساقه و شاخه‌های نهال سالم و حالت طبیعی و عاری از هر گونه آلودگی و ابتلا به آفات و بیماری‌ها، داشتن شناسنامه (بر چسب مشخصات) که روی نهال نصب می‌گردد و روی برچسب آن نام تولید کننده، نام رقم و نام پایه، همچنین سال تولید نهال و شماره مجوز تولید کننده نهال درج شده است وداشتن گواهی سلامت و بهداشت اعلام نمود.

وی به باغداران توصیه کرد که نهال مورد نظر خود را از تولید کنندگان نهال معتبر که دارای مجوز می‌باشند خریداری کنند.
انتهای پیام/ی

شالوده و بنیاد یک نهال سالم و مرغوب در نهالستان پی ریزی می‌شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر صدور مجوزهای نظام مهندسی گفت: در ۵ سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوزها به بحث حرایم و فواصل بهداشتی رد شده است.

زمانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضرورت بازنگری فواصل بهداشتی در حوزه کشاورزی و دامداری افزود: با عنایت به مطالبات مردمی که طی این سال‌ها داشته‌ایم، تقاضای رو به رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، وجود واحدهای فعال که دارای سابقه تولید هستند و بدون مجوز، تولید می‌کنند و مهم‌تر از همه با عنایت به این که بعد از یک دهه از آخرین ابلاغیه مربوط به فواصل بهداشتی گذشته، ضروری است که برای افزایش تولید، بازنگری در فواصل و حرایم بهداشتی، که اماکن دامی با یکدیگر دارند، انجام شود.

وی تصریح کرد: بعد از آخرین ابلاغیه که در خصوص فواصل بهداشتی داشته‌ایم، هم اکنون با وجود افزایش تکنولوژی و افزایش سطح بهداشت، مسئولان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی نیز احتمالاً راغب هستند که این فواصل را به نفع تولیدکننده کاهش دهند.

زمانی در ادامه تاکید کرد: ما نیز به عنوان متصدی بخش صدور مجوز و تسهیل در بخش صدور مجوز، ضروری است که فاصله بین واحدهای تولیدی را کم کنیم. به همین منظور باید اجرای این روند را به عوامل دیگری محول کنیم، از جمله استفاده از موازین بهداشتی، فنی و تکنولوژی‌های جدید و نیروهای انسانی که دامپزشک‌ها هستند در سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و مسئولان فنی بهداشتی که ما در مزارع تولیدی داریم، همه باید دست به دست هم بدهند و بتوانند بهره برداران، متقاضیان طعم شیرین این تعدیل و کاهش فواصل را بچشند و مهم‌تر از همه ما بتوانیم این تغییر را حداقل بر روی سفره‌های مردم بیشتر حس کنیم، چون مطمئناً این تغییر منجر به افزایش تولید خواهد شد.

‌بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، این فاصله‌ها با هدف جذب سرمایه در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.

فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحدهای تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.

دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شد، اما بازنگری آن اجرایی نشد.

کد خبر 6096815

دیگر خبرها

  • کاشت بیش از ۶۵۰ اصله نهال در ورودی شهر بوشهر
  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • شهرک صنعتی زرند بازگشایی شد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • رتبه دوم هرمزگان در تولید نهال مرکبات در کشور
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد