Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@19:47:31 GMT

مشارکت اجتماعی از شاخصه های توسعه یافتگی است

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۶۴۳۳۵

مشارکت اجتماعی از شاخصه های توسعه یافتگی است

به گزارش ایرنا، دکتر«عبدالرحمان رستمیان» روز یکشنبه در دومین همایش مجمع خیرین سلامت خمین افزود: سازمان های مردم نهاد نمادی از مشارکت اجتماعی هستند و چنانچه ظرفیت این بخش به درستی به کار گرفته شوند می‌توان حجم دولت را کوچک کرد و خواسته‌های اجتماعی منطقی را پیش برد.
وی ادامه داد: سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه پیشگیری سلامت اثربخشی بالایی دارند و استفاده از توان آن ها می تواند روند رو به رشد عوامل خطر بیماری های غیرواگیر را مهار کرده و سبک زندگی مردم را اصلاح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: هدف از ایجاد معاونت اجتماعی در دانشکده های علوم پزشکی اجتماعی سازی سلامت است و دانشگاه‌ها باید بر مبنای مسئولیتی که دارند در امور پیشگیری از بیماری ها فعالانه تر عمل کنند.
دکتر رستمیان گفت: خود مراقبتی یک سطح جلوتر از پیشگیری است و با افزایش سواد سلامت خانواده ها می توان مهارت‌های لازم خودمراقبتی را به سطوح جامعه منتقل کرد.
وی با بیان اینکه تامین سلامت جامعه نیازمند همکاری بین بخشی است، افزود: برای تامین سلامت روانی، جسمی، فردی و اجتماعی باید همکاری بین بخشی بین نهادها و سازمان‌های مختلف وجود داشته باشد.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: سازمان‌ها باید برای سلامت کارکنانشان برنامه داشته باشند و تغذیه سالم، فعالیت بدنی و کاهش مصرف سیگار را موردتوجه قرار دهند.
دکتر رستمیان گفت: اگر مشارکت مردمی و همکاری‌های بین بخشی وجود نداشته باشد و کار فقط به وزارت بهداشت واگذار شود شاخص‌های حوزه سلامت ضعیف می شود و این وظیفه وزارتخانه است که با راهکارهای مناسب، همکاری مردم و ظرفیت دیگر سازمان ها را طبق سیاست های ابلاغی سلامت، برای سلامت مردم به کار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه برای هر عضو هیات علمی که کار اجتماعی، خیرخواهانه و خدمتی به مردم ارایه دهد امتیاز در نظر گرفته‌ شده،اظهار داشت: هدف از اعطای این امتیاز تشکر از اعضای هیات علمی برای توسعه فعالیت‌های اجتماعی و پیام ‌آور ارزشمند بودن فعالیت‌های اجتماعی اعضای هیات علمی است.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: رسالت دانشگاه ها تنها تربیت نیروی متخصص نیست بلکه در زمینه پیشگیری از بیماری ها و در عرصه سلامت نیز باید نقش‌آفرینی شود.
دکتر رستمیان افزود: آسیب‌های اجتماعی اعتیاد در جامعه گسترش یافته و دانشگاه باید تلاش کند بر اساس راهبردهای برنامه ششم این آسیب‌ها را با کمک همکاران دانشگاهی وغیر‌دانشگاهی کم کند و این امر باید با مشارکت مردم همراه باشد.
وی با تاکید برضرورت کار فرهنگی یادآور شد: شیوع بیماری های غیر واگیر محصول سبک زندگی اشتباه مردم است و با مراقبت های آگاهانه از سن کودکی می توان این بیماری ها را پیشگیری و هزینه درمان را کمتر کرد.
معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کانون های سلامت به ساختارمند شدن سلامت اجتماعی کمک می کند و برنامه های جامع سلامت با هدف شناسایی و بهبود شاخص های اولویت دار، اجرای مداخله موثر به منظور بهبود وضعیت با توانمندسازی وبهبود مهارت های مردم در عرصه سلامت صورت می گیرد.
امام جمعه خمین نیز در این همایش گفت: امنیت و سلامت دو نعمت مهم برای هر جامعه است و امنیت کشور با تلاش و ایثار نیروهای امنیتی تامین شده است و سلامت باید با بسط آگاهی ها و تغییر رفتار حاصل آید.
حجت الاسلام سید« علی حسینی پور » افزود: آسیب های اجتماعی معضلی جدی است که باید سطوح پیشگیری از آن ها تقویت شود.
فرماندار خمین نیز در این همایش گفت: نقش سلامت در افزایش شاخص های توسعه انسانی انکار ناپذیر است و مبارزه با عواملی که سبب نابرابری در سلامت می شود از مهمترین وظایف دولتمردان است.
«احمد طهرانی» افزود: برنامه تحول نظام سلامت از دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید است و در آن بهبود وضعیت فیزیکی اماکن درمانی، کاهش پرداخت هزینه توسط بیمار و بالا رفتن وضعیت معیشت پزشکان و پرستاران مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: حفظ و افزایش سلامتی و حذف اثر مخرب برخی از عوامل اجتماعی بر سلامت، مسئولیت فردی و اجتماعی اقشار مختلف جامعه و دولت است.
فرماندار خمین تاکید کرد: دانشکده علوم پزشکی این شهرستان سند راهبردی پنج ساله سلامت شهرستان را به شکل برنامه مدون، علمی و قابل اجرا تهیه کند.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی خمین نیز در این همایش گفت: اجتماعی شدن سلامت چهار دهه دیرتر در کشور اجرا شد اما در مدت کوتاه توانست اقدامات مهمی را در حوزه سلامت انجام دهد.
دکتر «جواد جواهری» افزود: مشارکت اجتماعی با حضور فعال تشکل های مدنی، سازمان های غیر دولتی و مردم نهاد و موسسه های خیریه با افزایش آگاهی عمومی درزمینه سلامت تحقق می یابد.
وی ادامه داد: فقط 25 درصد از امور سلامت در اختیار نظام سلامت است و 75 درصد دیگر با مشارکت وهمکاری های بین بخش در سطوح گوناگون روی می دهد.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی خمین با اشاره به نقش کانون های سلامت در اجتماعی شدن سلامت ،گفت: این کانون ها زمینه ای مناسب برای توانمندسازی و تاثیرگذاری مستقیم مردم در سلامت خود و دیگر افراد جامعه فراهم می کنند.
دکتر جواهری تاکید کرد: عدالت در سلامت به معنای ساخت مرکز درمانی و تجهیزات نیست بلکه فراهم کردن زیرساخت هایی نظیر آب سالم، تغذیه درست و مسکن عدالت در سلامت را تامین می کند.
وی گفت: جامعه ای که زیر ساخت سلامت ندارد هزینه های بی شماری در حوزه درمان باید بپردازد و مردم در این جامعه فقیرتر و بیمارتر می شوند.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی خمین افزود: دانشگاه های نسل اول و دوم در دنیا کارایی ندارند و دانشگاه نسل سوم به عنوان مرکز تولید علم و دانشگاه نسل چهارم مرکز فن آوری و دانش های نوبنیاد شاخص توسعه کشورها است.
وی تصریح کرد: تربیت نیروی متخصص که بتواند به خود و جامعه کمک کند و فارغ التحصیل بیکار نباشد از مهمترین اهداف دانشگاه نسل چهارم است.
در این همایش از 30 خیر سلامت، سازمان مردم نهاد حوزه سلامت و دستگاه دولتی موفق در حوزه سلامت تقدیر شد.
شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی با 105 هزار نفر جمعیت یک بیمارستان با خدمات درمانی و بستری و 14 کانون سلامت محله دارد.
9930/7277/6013/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 آسیب های اجتماعی اجتماعی و فرهنگی جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران شاخص 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۴۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

نتایج مطالعات یک گروه از پژوهشگران نشان می‌دهد عواملی مانند چالش‌های مالی و اقتصادی، ساختار فرهنگی و سیاسی ذات‌گرا و بنیان‌گرا، جامعه مردمحور و جبر محیطی نقش بازدارنده در مشارکت سیاسی زنان دارد.

موضوع مشارکت سیاسی زنان در کشور‌های در حال توسعه، پدیده پیچیده‌ای است که به پویایی و توسعه نظام‌های سیاسی مربوط می‌شود. سطح مشارت سیاسی شهروندان نشان دهنده یک نظام سیاسی توسعه یافته است. توسعه نظام‌های سیاسی در یک ملت به میزان مشارکت سیاسی شهروندان بدون تفاوت جنسیتی بستگی دارد. گزارش اخیر شکاف جنسیتی جهانی نشان می‌دهد اگر مسیر کنونی در جهان حفظ شود، برای اروپای غربی ۵۴.۴ سال دیگر و برای کشور‌های جنوب آسیا ۷۱.۵ سال طول خواهد کشید تا شکاف جنسیتی را کاهش دهند.

همچنین گزارش دفتر توسعه انسانی سازمان ملل متحد درباره اقدامات کشور‌های عضو در زمینه میزان پایبندی و اهتمام دولت‌ها در تحقق اهداف برنامه‌های توانمندسازی جنسیتی و مشارکت دهی زنان در سیاست نشان می‌دهد حضور زنان در عرصه سیاسی و ساختار قدرت، کمتر از مردان است که شاید مهمترین علت آن مردسالارانه بودن ساختار سیاسی کشور‌های خاورمیانه و محدودیت‌هایی است که مانع از حضور پررنگ و چشمگیر زنان در عرصه‌های گوناگون می‌شود و مهمتر از همه نگرش جامعه درباره حضور و فعالیت زنان در عرصه‌های مختلف، میزان مشارکت زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان نامزد‌های حاضر در عرصه رقابت، ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده برای ۲۲ حوزه در دور دوم انتخابات که در روز ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

تبلیغات دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز از بامداد روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه دارد. آخرین جلسه مجلس یازدهم روز دوم خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، روز هفتم خرداد ماه برگزار می‌شود.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت ایران در انتخابات پیش رو نقش موثر و مهمی داشته و مشارکت سیاسی آنان شاخص حائز اهمیت در فرآیند توسعه پایدار است. «مهدیه آخوندی»، «کرم حبیب پور گتابی» و «زهرا حضرتی صومعه» در مطالعه‌ای با عنوان «آسیب شناسی مشارکت سیاسی زنان تهران بر اساس نظریه زمینه‌ای» این موضوع را مورد توجه قرار داده و از طریق روش کیفی سعی کرده‌اند علل، شرایط مداخله‌گر و شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان را مورد مطالعه و واکاوی خود قرار دهند.

شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

فقدان استقلال مالی زنان، اهمیت داشتن درآمد، استقلال خواهی مالی، هزینه‌های زیاد فعالیت‌های اقتصادی، فقدان منابع مالی کافی برای امور سیاسی زنان، وابستگی مالی زنان، فقدان اندوخته مالی زنان، تمایل نداشتن زنان به هزینه کردن در عرصه سیاسی، فقدان حمایت مالی زنان در عرصه‌های سیاسی، بالا بودن هزینه‌های مشارکت فعال سیاسی برای زنان، تمایل شدید به داشتن استقلال مالی و هزینه بر بودن فعالیت‌های اقتصادی از جمله شرایط عِلّی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

همچنین انحصارگرایی فضای سیاسی، مداخله نکردن سیاسی گروه‌های مختلف در سیاست از جمله زنان، نبود گروه‌های سیاسی حامی از زنان، فقدان ساختار مناسب حزبی برای زنان، طرد سیاسی زنان، به رسمیت نشناختن سیاسی زنان و درون‌گرایی گروه‌های سیاسی نیز از دیگر عوامل علی تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان است.

شرایط زمینه‌ای تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان

شریط زمینه‌ای در حقیقت مقوله‌ها و مفاهیمی را در بر می‌گیرد که زمینه‌ساز مشارکت سیاسی زنان است و فعال شدن آنان در این حوزه را تسهیل می‌کند یا برعکس مانع از مشارکت سیاسی آنان می‌شود. یکی از شرایط زمینه‌ای مهم در زمینه مشارکت سیاسی زنان ساختار نابرابر و مردسالاری در حوزه کنشگری سیاسی است عامل مردسالاری به عنوان یک سیستم رفتاری سرکوبگر نقشی کلیدی ایفا می‌کند. مردانی که با این سیستم جامعه‌پذیر شده‌اند، این الگوی رفتاری را با خود به صورت کلی در جامعه و به صورت جزئی به سیستم حزبی و انتخاباتی منتقل می‌کنند. در نتیجه زنان حتی خارج از خانه و خانواده خود با رفتار‌های پدرسالارانه مواجه خواهند شد.

بنابراین، تبعیض جنسیتی فضای سیاسی، نبود پذیرش کافی جامعه برای مشارکت سیاسی زنان، نگاه مردانه داشتن به امر سیاست، طرد پنهان زنان از مشارکت سیاسی از جمله ویژگی‌های ساختار فرهنگی و سیاسی ذات گرا و بنیان گرا است که مانع از مشارکت سیاسی زنان می‌شود.

همچنین نبود حمایت کافی خانواده از زنان در مناصب سیاسی، جامعه‌پذیری منع کننده برای زنان در حوزه امور سیاسی، فقدان آموزش حقوق سیاسی برای زنان، حمایت نکردن کافی زنان از یکدیگر، کمبود رشد سیاسی زنان، محدودیت شدید در محیط خانواده، سنت گرایی در خانواده‌ها و نپذیرفتن زنان در مناصب سیاسی و استقبال نکردن جامعه از زنان موفق سیاسی از جمله ویژگی‌های جامعه مردمحور و جبر محیطی است که بر مشارکت سیاسی زنان تاثیر می‌گذارد.

شرایط مداخله‌گر بر مشارکت سیاسی زنان

یکی از شرایط مداخله‌گر در مشارکت سیاسی زنان، به ویژگی‌های روحی و روانی آنان در عرصه سیاسی برمی‌گردد. با وجود ماهیت مدنی و عقلانی مشارکت سیاسی، زنان از وجوه روحی و روانی نیز متاثر هستند.  به بیان دیگر فعالیت سیاسی تنها از عوامل عقلانی تاثیر نمی‌پذیرد و ویژگی‌های روحی-شخصیتی زنان از جمله اعتماد به نفس خود بزرگ‌بینی، تمایل به مشارکت سیاسی، ریسک پذیری و اقتدار شخصیتی از جمله شرایطی هستند که می‌توانند حلقه ارتباط زنان با ساختار سیاسی را مختل کننداز طرف دیگر، مشارکت سیاسی زنان این ویژگی‌های روحی و روانی را تقویت می‌کند. مشارکت سیاسی به زنان عزت نفس می‌بخشد و به آنان احساس مفید بودن، کفایت، ارزش و قدرت و اعتماد به نفس می‌دهد و از طرف دیگر بی اعتنایی به این نیاز‌های روحی و روانی به احساساتی از قبیل حقارت، ضعف و درماندگی در آنان منجر می‌شود.

راهبرد‌هایی به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان

به منظور افزایش مشارکت سیاسی زنان راهبرد‌هایی از قبیل عدالت اقتصادی در حوزه تقسیم کار جنسیتی، رفع قوانین تبعیض‌آمیز و مردسالارانه، ایجاد بستر‌های رشد و نمو برای زنان و مردان، ایجاد زمینه‌های خودشکوفایی و تربیت بر اساس خودباوری برای زنان و حمایت از مشارکت سیاسی زنان پیشنهاد می‌شود.

همچنین پرورش زنان و توانمندسازی برای آنان از دوران مدرسه، انتخاب زنان به عنوان مدیران رده بالا و میانی، پذیرش زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی سیاسی، کمک کردن سمن‌ها به زنان در شکوفایی و مشارکت سیاسی، تغییر شکاف میان خانواده و زنان و اعتماد آنان به توانایی‌های دختران و زنان و قبح شکنی از حضور زنان در عرصه‌های مختلف سیاسی از جمله راهکار‌های موثر در این زمینه هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • تجلیل از شهرداران، شورا‌ها و دهیاران نمونه چهارمحال و بختیاری