Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از سال ۹۰ تا ۹۴ سالانه ۸ میلیارد دلار کالای صنعتی از ایران به عراق صادر شده، گفت: به همین دلیل جهان صنعتی با تفکری که شعار اول آن استقلال است، مخالف بوده و آن را نمی‌پذیرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصادق کوشکی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران امروز در نشست بررسی انقلاب در مسائل موجود در خاورمیانه که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی غرب آسیا تامین کننده نفت و گاز و بازار مصرف جهان صنعتی بود و این رویکرد را نیز کشور‌های منطقه با شوق پذیرفته بودند و کسی هم با این قضیه مخالف نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کوشکی با بیان اینکه پیش از انقلاب، علم در غرب آسیا یعنی علمی که در جهان صنعتی تولید می‌شد و ما آن را ترجمه می‌کردیم و می‌خواندیم، تصریح کرد: در آن زمان کسانی که از دانشگاه‌های بیروت، مصر و ایران به کشور‌های صنعتی رفته بودند می‌گفتند باید در توسعه مانند این کشور‌ها باشیم. در هر حال در آن دوران ما پذیرفته بودیم که باید سرنوشت ملت‌ها را دولت‌هایی که فرمول توسعه جهان صنعتی را پذیرفته بودند، تعیین کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: زمانی که اسرائیل پدید آمد، کشور‌های منطقه با موجودیت این رژیم غاصب مخالف بودند؛ اما چون جهان صنعتی می‌خواست اسرائیل بماند؛ بنابراین کشور‌های عربی ۳ بار در جنگ با این کشور شکست خوردند به گونه‌ای که اسرائیل ارتش اردن، سوریه و مصر را ظرف ۶ روز مچاله کرد.

وی از جهان صنعتی به عنوان منشا بیچارگی منطقه غرب آسیا نام برد و افزود: با این وجود مقابله با این مساله باید از درون ملت‌های منطقه شروع شود و این اتفاق نیز افتاده است، چون اسرائیل باوجود اینکه توانسته بود کشور‌های عربی را ظرف ۶ روز زمین گیر کند، در طول جنگ‌های ۳۳ روزه، ۲۱ روزه، ۵۱ روزه و دو روزه از پس حزب الله برنیامد و این زاییده تفکر انقلاب اسلامی است.

کوشکی با اشاره به اینکه وقتی کل جهان عرب پذیرفته بود باید با اسرائیل صلح کنیم، ۱ میلیون ۸۰۰ هزار نفر فلسطینی در غزه این رژیم غاصب را شکست دادند، تصریح کرد: تفکری در داخل ایران و خارج از کشورمان شکل گرفته که مردم منطقه باید برای خودشان تصمیم بگیرند و پیشرفت کنند و این تفکر امروز مشتری پیدا کرده است. البته جهان صنعتی، چون بازار مصرف و منابع نفت و گاز خود را از دست می‌دهد با گسترش این تفکر مخالف است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ۲۳ هزار بیمار از عراق، عمان، کویت، امارات و قطر بیمارستان‌های ایران به جای بیمارستان‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه ترجیح داده اند، اظهار کرد: این حجم از حضور بیماران کشور‌های منطقه برای درمان در بیمارستان‌های ایران یعنی اینکه بخشی از بازار مصرف منطقه از دست کشور‌های صنعتی خارج شده است، چون آن‌ها به دنبال معالجه با هزینه کمتر، مسافت نزدیکتر و حضور در کشوری که با فرهنگ آن‌ها سازگارتر است هستند.

کوشکی با اشاره به اینکه از سال ۹۰ تا ۹۴ سالانه ۸ میلیارد دلار کالای صنعتی از ایران به عراق صادر شده، تصریح کرد: در چنین شرایطی نقشه اقتصاد جهان به هم می‌خورد؛ به همین دلیل جهان صنعتی با تفکری که شعار اول آن استقلال است مخالف است و آن را نمی‌پذیرد.

وی از استقلال به عنوان اولین حلقه تنش بین جهان صنعتی و کشور‌های منطقه نام برد و افزود: البته این تفکر به کشور‌های منطقه باید برای خودشان تصمیم بگیرند؛ هنوز به خوبی جا نیفتاده، ولی جهان صنعتی باهوش است و می‌داند اگر این تفکر جابیفتد، بازار ۳۰۰ میلیونی بازار منطقه را از دست می‌دهد در هر حال هیچ کجای دنیا به اندازه منطقه غرب آسیا پول و منابع نفت و گاز ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران به تلاش‌های آمریکا برای روی کار آمدن یک دولت خاص برای سرنگونی صدام اشاره کرد و افزود: این تفکر که می‌گفت: خودمان باید سرنوشتمان را در عراق تعیین کنیم باعث شد تا تیم مورد نظر آمریکا که متشکل از شخصیت‌های مختلفی اعم از آیت الله و اقتصاددان‌هایی همچون آیت الله بحرالعلوم و احمدچلپی در عراق رای نیاوردند و تیم نوری المالکی قدرت را به دست بگیرد که با وقوع این اتفاق آمریکایی‌ها گفتند که ما در عراق میوه را چیدیم و این ایرانی‌ها بودند که دامن خود را زیر درخت گرفتند و عراق به دامن آن‌ها افتاد.

کوشکی با اشاره به اینکه تفکر تعیین سرنوشت از ایران به عراق سرایت کرد و چه بسا فردا روزی این تفکر در سوریه هم اتفاق بیفتد افزود: امروز نیز این زمزمه در بین سعودی‌ها و حتی سعودی‌های سکولار به گوش می‌رسد و آن‌ها می‌گویند که چرا ما نباید خودمان تعیین سرنوشت کنیم و ما چه مشکلی برای دموکراتیک شدن داریم. این طیف از سعودی‌ها معتقدند که عربستان باید دموکراتیک شود و آن‌ها تصمیم بگیرند که یک حکومت سعودی و یا یک حکومت دیگر باشد و یا اصلا حکومت عربستان سلطنتی نباشد و به جای آن جمهوری حاکم شود. اگر این اتفاق در عربستان بیفتد در نتیجه کویت نیز مجبور می‌شود که به سمت یک حکومت جمهوری و پارلمان نصفه و نیمه برود.

وی تصریح کرد: زمزمه تعیین سرنوشت در بین سعودی‌ها به گوش می‌رسد و همانطور که برخی از آمریکایی‌ها نیز می‌گویند در ۱۰ سال آینده دیگر با یک جمهوری عربی در عربستان مواجه ایم و دیگر حکومتی به نام سعودی وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: دیدگاه تعیین سرنوشت به عنوان تفکر زاییده انقلاب اسلامی هنوز به طور کامل در ایران و کشور‌های منطقه قالب نشده؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت سهم این تفکر در تحولات به ۱۰ تا ۱۵ درصد هم نرسیده؛ در هر حال این تفکر در هر کجا قالب شده مانند سوریه، یمن و بحرین جواب داده است.

کوشکی به بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: قدم اول یعنی اینکه تفکر استقلال نهادینه شود؛ اما گام دوم یعنی اینکه ما باید این تفکر را چه در داخل و چه در خارج توسعه دهیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محمدصادق کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران نشست بررسی انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۵۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • کلوپ: هر کجای دنیا باشم، لیورپول را تماشا خواهم کرد
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد
  • در هیچ کجای جهان فجیع‌تر از جنایات تل‌آویو در غزه سراغ نداریم
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟