Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد- ایرنا- یک کارشناس ارشد شنوایی شناسی گفت: استفاده طولانی از هدفون، هندزفری و گوش دادن به آهنگ با صدای بلند در میان نوجوانان و جوانان رواج زیادی یافته و سلامت گوش را به خطر می اندازد که آنها از این آسیب ها بی خبر هستند.

ابوالفضل ملاصادقی یکشنبه شب به مناسبت 12 اسفندماه روز جهانی شنوایی در گفت و گو با ایرنا افزود: وقتی حجم وسیعی از صدا به صورت مستقیم وارد گوش می شود سیستم های حساس گوش داخلی که تعداد زیادی از سلول های مویی در آن قرار دارد در اثر استفاده زیاد از وسایل یاد شده موجب کم شنوایی در فرد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به قانون شصت به اضافه شصت اشاره کرد و در توضیح آن گفت: ولوم دستگاه باید 60 درصد باشد و بیشتر از 60 دقیقه هم هدفون روی گوش نباشد تا به آن آسیب نرسد.
ملاصادقی اظهار داشت: حداقل نویز مجاز در محیط، 85 دسیبل (بلندی صدا) است و اگر بیشتر از این میزان باشد به سیستم داخلی گوش آسیب می رساند و این آسیب غیر قابل جبران است .

** تولد روزانه 15 تا 20 کودک ناشنوا در ایران
ملا صادقی افزود: براساس آمار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش و پزشکی در جهان حدود 5.6 درصد کم شنوا و ناشنوا وجود دارد.
وی اظهار داشت: به ازای هر یکهزار نوزاد متولد شده در جهان، یک تا سه نوزاد آن مبتلا کم شنوای عمیق هستند و در ایران از هر یکهزار تولد، 2.7 درصد ابتلا به کم شنوایی گزارش می شود و به طور متوسط روزانه 15 تا 20 کودک کم شنوا و سالانه پنج هزار کم شنوا عمیق در ایران به دنیا می آیند.
ملاصادقی ادامه داد: در کشور ما براساس بررسی انجام شده، آمار ناشنوایی آن از نرم جهانی فراتر نیست و تقربیا هم سطح است اما طبق بررسی انجام شده در برخی استان های کشور چون کهگیلویه و بویراحمد، فارس ، کرمانشاه ، سیستان بلوچستان، میزان آمار مبتلایان به کم شنوایی شناسایی شده آنان حدود سه برابر بیشتر از میانگین کشور است.
وی اضافه کرد: ازدواج های فامیلی و عوامل ژنتیکی یکی از دلایل آمار بالا در این استان ها اعلام شده است.

** پیرگوشی، شایع ترین علت کم شنوایی یا ناشنوایی
دبیر و نایب رییس انجمن علمی شنوایی شناسی استان یزد در ادامه با بیان اینکه علل مختلفی در بروز کم شنوایی و ناشنوایی وجود دارد شایعترین آن را پیرگوشی نام برد.
ملاصادقی استفاده از برخی داروها به صورت خودسرانه ، عفونت ها و توده ها ، شنیدن صداهای بلند و به مدت طولانی در محیط کار و ضربه به سر را از دیگر علل بروز کم شنوایی و ناشنوایی بیان کرد.

** چگونه از شنوایی خود مراقبت کنیم؟
کارشناس مسوول بخش شنوایی شناسی بیمارستان شهید رهنمون یزد یادآور شد: برای مراقبت شنوایی خود در گام نخست باید از گوش پاک کن استفاده نکنیم زیرا عوارض ناشنوایی به دنبال دارد.
وی ادامه داد: گوش پاک کن علاوه بر زخم شدن مجرای گوش موجب می شود که جرم گوش به سمت پرده گوش هدایت و انباشت جرم در نزدیک پرده موجب اختلال در شنوایی شود.
ملا صادقی، بررسی سالانه شنوایی به ویژه بعد از سن 50 سالگی ، استراحت مناسب بعد از هر بار صدمه صوتی، استفاده نکردن خودسرانه از مواد ، داروها و قطره های گوشی ، استفاده از محافط گوش در محیط های کارگری و پر سرو صدا ، پرهیز از قرار گرفتن در برابر صداهای بلند چون صدای انفجار، ترقه ، بوق و چکش کاری و بلندگوهای قوی را از دیگر راههای مراقبت و پیشگیری از کم شنوایی بیان کرد.

** ** وجود 40 شنواشناس در استان
ملاصادقی از فعالیت 40 کارشناس شنوایی شناسی در سطح استان خبر داد و گفت: افراد می توانند برای ارزیابی شنوایی خود به این کارشناسان که در 17 مرکز خصوصی و دولتی استان مشغول ارائه خدمت هستند مراجعه نمایند.
ملا صادقی اضافه کرد: در صورت وجود کم شنوایی و تشخیص متخصص گوش حلق و بینی مبنی بر عدم امکان وجود درمان دارویی یا جراحی و تجویز پزشک متخصص، جهت تجهیز سمعک و وسایل کمک شنوایی به کلینک شنوایی شناسی معرفی می شوند.

** تهیه سمعک از کلینیک های شنواشناسی
کارشناس ارشد شنوایی شناسی یزد افزود: سمعک یک پرتوز تخصصی است که بیماران حتما باید از کلینک های شنوایی شناسی تهیه کنند زیرا سمعک نیاز به تنظیم و تجویز تخصصی دارد و شنوا شناس براساس نوع و میزان کم شنوایی فرد و شرایط فردی، سمعک مناسب را برای فرد ارائه می کند.
ملاصادقی به اهمیت دانش و مهارت تجویزکننده سمعک نیز اشاره کرد و گفت: گاهی دیده می شود که برخی افراد غیرکارشناس بدون هیچ دانش آکادمیک در زمینه تجویز، تنظیم و قالب سمعک در این زمینه ها فعالیت می کنند، به طوری که در اثر عملکرد نادرست آنها، مواردی از تشدید کم شنوایی در افراد مشاهده شده است.
وی تاکید کرد: بیماران باید دقت داشته باشند که به کارشناسان و متخصصان مربوطه در این زمینه مراجعه کنند تا وضعیت شنوایی آنها دچار اختلال بیشتر نشود.
دبیر و نایب رییس انجمن علمی شنوایی شناسی استان یزد در ادامه افزود: این انجمن از سال 94 فعالیت خود را در استان آغاز کرده و در حال حاضر 35 نفر عضو آن می باشند.

** لزوم بررسی مداوم شنوایی
کارشناس مسوول پیشگیری از معلولیت بهزیستی یزد هم با بیان اینکه افراد باید به صورت مرتب شنوایی خود را بررسی کنند گفت: در دنیا حدود 466 میلیون نفر از کم شنوایی رنج می برند که 34 میلیون نفر از این آمار را کودکان تشکیل می‌دهند؛ این درحالی است که تخمین زده شده که در سال 2050 میلادی 900 میلیون نفر با این مشکل روبرو ‌شوند.
فاطمه ابوطالب افزود: کم شنوایی یک معلولیت پنهان است و برای همین است که باید مرتب افرادی که در معرض خطر هستند شنوایی خودشان را بررسی کنند.
وی خاطر نشان کرد: عوامل ژنتیکی ، عوارض حین تولد، برخی بیماری های عفونی ، عفونت های مزمن گوش ، استفاده از دارو های خاص ، در معرض سر و صدای بیش از حد قرار گرفتن و پیری گوشی از مسائلی است که موجب کم شنوایی در افراد می شود.
کارشناس شنوایی شناسی استان یزد اضافه کرد: در حال حاضر یک میلیارد نفر جوان بین 12 تا 35 سال در جهان به علت سر و صدای محیط در معرض خطر کم شنوایی قرار دارند که این سر و صدا می تواند بخاطر محیط کار و یا استفاده از هدفون و یا وسایل پر سر وصدا باشد.
وی با بیان اینکه سالانه افزون بر 750 میلیارد دلار در جهان در زمینه کم شنوایی هزینه می شود و گفت: شناسایی زود هنگام کم شنوایی و مداخله به موقع و بهره مندی از سمعک ، کاشت حلزون و سایر درمان ها باعث می شود هزینه عوارض ناشی از کم شنوایی بسیار کاهش یابد.

** علل کم شنوایی و ناشنوایی نوزادان
وی مهمترین علل کم شنوایی و ناشنوایی نوزادان را عوامل ژنتیکی و ازدواج های فامیلی بیان و تصریح نمود: صدمات ، عفونت های دوران بارداری و کودکی ، وزن کم کودکان ، نوزادان نارس ، زردی بالا ، بستری شدن به مدت طولانی در بخش مراقبت های ویژه ، مصرف دارو توسط مادر باردار و یا خود کودک و سندرم ها از دیگر این علل است .

** اهمیت غربالگری شنوایی نوزادان
کارشناس مسوول پیشگیری از معلولیت بهزیستی یزد به طرح غربالگری شنوایی نوزادان بدو تولد در همه بیمارستانهای استان هم اشاره کرد و گفت: پوشش این طرح در استان یزد نزدیک به 100 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: حدود 30 درصد نوزادان، مایع دوران جنینی که در گوش آنها وجود دارد در مرحله نخست به عنوان مشکوک تلقی می شود و والدین کودکان باید حتما دوباره برای معاینه شنوایی فرزند خود مراجعه کنند.
ابوطالب اضافه کرد: برای این دسته از نوزادان یک مهر آبی رنگ بر روی کارت واکسن آنها درج می شود که به منزله این است که نوزاد مشکوک به کم شنوایی است و برای ارزیابی شنوایی باید تا قبل از یک ماهگی به یکی از مراکز غربالگری مراجعه کند.
وی اضافه کرد: بررسی شنوایی در چهار مرحله شامل دوران نوزادی ، قبل از دبستان یعنی سن سه تا 6 ساله ، دوران جوانی که 12 تا 35 است و سن بالای 50 سال باید انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: باید کودکان مبتلا به کم شنوایی در همان دوران بدو تولد مورد درمان قرار گیرند و با توجه به اینکه بین شنوایی و گفتار ارتباط مستقیم وجود دارد هر گونه تاخیر باعث تاخیر در گفتار می شود.
12 اسفندماه بعنوان روز جهانی شنوایی از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شده و شعار این روز ' شنوایی خود را بررسی کنید ' نامگذاری شده است.
تعداد معلولان استان 49 هزار نفر اعلام شده که هفت هزار نفر از این تعداد معادل 14 درصد را معلولان ناشنوا و کم شنوا تشکیل می دهند.
استان یزد یک میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد.
2088/ 6197

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آسيب به گوش هندزفري يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۸۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ و بر اساس اعلام مجریان این طرح، این باتری‌های آبی جدید دو برابر بیشتر از باتری‌های لیتیوم یون رایج، چگالی انرژی خواهند داشت و این قابلیت را دارند که صنعت خودرو‌های الکتریکی را متحول کنند.

همچنین، باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهند. باتری‌های لیتیوم یونی غیرآبی معمولی دارای چگالی انرژی بالایی هستند، اما به دلیل وجود الکترولیت‌های آلی قابل اشتعال که به باتری اجازه شارژ و تخلیه را می‌دهد ایمنی مطلوبی ندارند.

از سویی، باتری‌های آبی نیز به دلیل حلالیت محدود الکترولیت و ولتاژ پایین باتری، عموما چگالی انرژی کمتری دارند. 

اکنون، محققان در چین یک باتری آبی با چگالی بالا بر اساس انتقال چند الکترونی هالوژن ساخته اند.

یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور «لی زیانفنگ» «LI Xianfeng» از مؤسسه فیزیک شیمی دالیان (DICP) آکادمی علوم چین (CAS) یک کاتد انتقال چند الکترونی را بر اساس برُم و ید ابداع کرده اند. در آزمایش باتری کامل، این کاتد به ظرفیت ویژه بیش از Ah/L ۸۴۰ و چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت (آب فعال شده) دست یافته است.


استفاده از محلول مخلوط هالوژن

برای بهبود چگالی انرژی باتری‌های آبی، محققان از محلول مخلوط هالوژن از یون‌های یدید (I-) و یون‌های برمید (Br-) به عنوان الکترولیت استفاده کردند. آنها یک واکنش انتقال چند الکترونی را توسعه داده و I- را به عنصر ید (I۲) و سپس به یدات (IO۳-) منتقل کردند.

محققان می‌گویند در طول فرآیند شارژ، I- در سمت مثبت به IO۳- اکسید شد و H+ تولید شده به شکل یک الکترولیت پشتیبان به سمت منفی هدایت شد.طی فرآیند تخلیه، H+ از سمت مثبت هدایت شده و IO۳- به I- کاهش یافت.
فرآیند
کاتد انتقال چند الکترونی توسعه یافته دارای ظرفیت مشخص Ah/L ۸۴۰ بود. با ترکیب کاتد با Cd فلزی برای تشکیل یک باتری کامل، محققان به چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت توسعه یافته دست یافتند.

به گفته محققان، Br- اضافه شده به الکترولیت می‌تواند برمید ید قطبی (IBr) را در طول فرآیند شارژ تولید کند که واکنش با H۲O را برای تشکیل IO۳- تسهیل می‌کند.
در طول تخلیه، IO۳- توانست Br- را به Br۲ اکسید کند و در واکنش الکتروشیمیایی برای اجرای تخلیه برگشت پذیر و سریع IO۳- شرکت کرد.

بنابراین، واسطه برمید تشکیل شده در طول فرآیند شارژ و تخلیه، فرآیند واکنش را بهینه کرد و به طور موثر انرژی جنبشی و برگشت پذیری واکنش الکتروشیمیایی را بهبود بخشید.
افزایش چرخه عمر باتری‌ها تا ۱۰۰۰ چرخه 

هنگامی که محققان الکترولیت خود را با یک آند وانادیوم آزمایش کردند، دریافتند که چرخه عمر باتری‌ها می‌تواند تا هزار چرخه افزایش یابد که پایداری قابل توجهی را نشان می‌دهد. به گفته آن‌ها چگالی انرژی باتری‌های آبی جدید حتی از برخی مواد الکترود جامد فراتر رفته و می‌تواند از نظر هزینه با باتری‌های لیتیومی رایج قابل مقایسه باشد.

بر اساس ادعای این دانشمندان، این پژوهش نشان دهنده قابلیت توسعه باتری‌های آبی با چگالی انرژی بالاست و این یک گزینه برای توسعه سیستم‌های ذخیره سازی انرژی در مقیاس شبکه و حتی وسایل نقلیه الکتریکی است.

پروفسور لی می‌گوید: این مطالعه ایده جدیدی را برای طراحی باتری‌های آبی با چگالی بالا ارائه می‌دهد و ممکن است کاربرد باتری‌های آبی را در زمینه باتری‌های قدرت (باتری‌های برقی) گسترش دهد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Energy منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • انتظار طولانی برای یک سفر واجب + ویدئو