Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-30@23:26:12 GMT

لاریجانی 1400 کاندید می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۶۸۷۵۴

لاریجانی 1400 کاندید می شود؟

مصوبه اخیر مجلس در مورد ممنوعیت نمایندگی بعد از سه دوره متوالی در صورت تایید شورای نگهبان تاثیر قابل توجهی بر ترکیب مجلس یازدهم خواهد داشت. مهم‌تر از همه اینکه علی لاریجانی کرسی ریاست را واگذار می‌کند. واعظ آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا معتقد است که این مصوبه بیش از همه به نفع اصولگرایان است.

به گزارش صدای ایران از نامه نیوز؛ او با اشاره به اینکه این مصوبه وجوه مثبت و منفی دارد، گفت: «این مصوبه قطعا چالش‌هایی به همراه داد اما وجه مثبت آن این است که یک نماینده تا آخر عمر در مجلس نمی ماند و به دیگران نیز فرصت داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود باید در نظر داشت که هر نماینده‌ای با رای مردم به مجلس راه یافته است.»

واعظ آشتیانی ادامه داد: «این مصوبه همچنین می‌تواند باعث جوان‌گرایی در مجلس شود. قطعا ورود نیروهای جدید به مجلس موجب افزایش نگاه‌های کارشناسی‌تر می‌شود و این موجب ارتقای مجلس خواهد شد.»

این فعال سیاسی اصولگرا همچنین با تاکید بر لزوم وجود نگاه کارشناسی پشت قوانین مجلس، مصوبه اخیر را از جمله موارد چالش‌ساز خواند و گفت: « باید دید که شورای نگهبان این مصوبه را با قانون اساسی مطابق می‌داند یا خیر. به اضافه اینکه امیدوارم این قانون نیز مثل قانون منع به کارگیری بازنشستگان نباشد یعنی در عین حال که مثبت است، چالش‌ساز نشود. به اعتقاد من شخصا وجوه مثبت و منفی این مصوبه با هم برابر است و تصمیم‌گیری در مورد آن نیاز به کارشناسی بیشتر دارد».

وی افزود: «مصوبه مذکور مشمول حال لاریجانی نیز می‌شود. توجه داشته باشید که اداره کردن مجلس نیاز به پتانسیل و قدرتی خاص است و نبود لاریجانی خود چالشی برای مجلس است.»

واعظ آشتیانی در پاسخ به این پرسش که مصوبه اخیر به نفع کدام جریان سیاسی خواهد بود، به «آزادی» گفت: «این مصوبه به نظر من بیشتر به نفع اصولگرایان است. اصلاح طلبان با توجه به اینکه مدعی اثرگذاری بر انتخاب روحانی هستند و عملکرد دولت در بخش اقتصادی و سیاسی با چالش‌هایی مواجه است قطعا ریزش آرا خواهند داشت. هرچقدر هم که برخی از اصلاح‌طلبان بخواهند از عملکرد دولت برائت بجویند فضا به نفع آن‌ها تغییر نمی‌کند. البته نباید فراموش کنیم که هیچ چیز در جامعه ایران قابل پیش‌بینی نیست و ممکن است شرایط تا زمان انتخابات تغییراتی داشته باشد».

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: «نمی‌توان از حالا قضاوت قطعی داشت زیرا اگر دولت در سال آتی راهکارهای مدبرانه‌ای در حوزه اقتصاد ارائه کند به اصلاح طلبان کمک می‌شود اما بعید می‌دانم که چنین شود».

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه پیام عدم مخالفت لاریجانی با این مصوبه چیست و آیا می‌تواند نشانه ورود او به انتخابات 1400 باشد؟ گفت: «بله ، من هم همین برداشت را دارم. سال گذشته نیز تحلیلی در این خصوص کرده بودم و گفتم که دلیل همراهی لاریجانی و دولت این است که او جایگزین روحانی در دولت بعد خواهد شد. اکنون نیز عدم مقاومت در مقابل این طرح را نشانه فکر کردن در مورد انتخابات 1400 می‌دانم.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: انتخابات 1400 علی لاریجانی رئیس مجلس مجلس انتخابات ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۸۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند در پی مناقشات درون ائتلافی با شرکای خود بر سر برخی مسائل ناچار به کناره گیری شد و این کشور را با بحران مواجه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمن در مطلبی نوشت: حمزه یوسف در جریان اعلام استعفای خود از سمت نخست وزیری اسکاتلند و رهبر حزب ملی این کشور (SNP) بعدازظهر امروز دوشنبه در مقابل مطبوعات قرار گرفته گفت: اکنون تنها می خواهد تا زمانی که SNP جانشین وی را انتخاب کند، در این سمت بماند. این حزب 28 روز فرصت دارد تا این کار را انجام دهد.

در 29 ماه مارس 2023، حمزه یوسف اولین وزیر اول اسکاتلند و اولین رهبر مسلمان دموکراسی مدرن اروپای غربی شد و جانشین نیکولا استورجن مستعفی شد. اما درست بیش از یک سال بعد، او اکنون پس از درهم شکستن دولت مشترک با سبزها، کناره گیری می کند.

هفته گذشته، یوسف به طور ناگهانی به توافقنامه تقسیم قدرت بین حزب متبوعش اس‌ان‌پی یا حزب ملی اسکاتلند و حزب سبز پایان داد به این امید که بتواند رهبری دولت اقلیت را به دست بیاورد، اما بلافاصله احزاب مخالف پیشنهاد رأی عدم اعتماد به او را ارائه کردند.

بخت حزب استقلال‌طلب اس‌ان‌پی در بحبوحه رسوایی بودجه و استعفای یکی از رهبرانش در سال گذشته دچار تزلزل شده است. این حزب همچنین درگیر اختلافات داخلی بر سر شیوه تلاش برای جلب نظر رأی‌دهندگان در موضوع رأی اعتماد بوده است.

یوسف پیشتر گفته بود «کاملاً مطمئن است» که می‌تواند رأی اعتماد مخالفان سیاسی را به دست آورد، اما چنان که تا روز دوشنبه به نظر می‌رسید، پیشنهاد او برای مذاکره با احزاب دیگر برای تقویت دولت اقلیت‌اش بی‌اثر بوده است.

پاتریک هاروی، رهبر سبزهای اسکاتلند، به رادیو بی‌بی‌سی گفت که یوسف نتوانسته حزب خودش را متقاعد کند که از او در گرفتن رأی حمایت کند و بنابراین گزینه‌های اندکی برای یوسف باقی مانده است.

در این شرایط رای اعتماد پارلمان اسکاتلند که قرار بود روز چهارشنبه برگزار شود، در معرض خطر لغو قرار گرفت. یوسف با استعفای خود از این امر جلوگیری کرد.

SNP 63 کرسی از 129 کرسی پارلمان اسکاتلند را در اختیار دارد.

یوسف تنها 13 ماه رئیس SNP و در نتیجه وزیر اول اسکاتلند بود. سلف او، الکس سالموند، که اکنون حزب کوچک آلبا را رهبری می‌کند، با تمسخر او را «حمزه کوتاه» خطاب می‌کند.

در مارس سال گذشته، یوسف جانشین نیکولا استورجن، نخست وزیر اسکاتلند شد که در آن زمان به طور غیرمنتظره ای از سمت خود کنار رفت. با این حال، او مورد استقبال مردم اسکاتلند قرار نگرفت و به طور فزاینده ای خود را در مسیر برخورد با شرکای ائتلافی خود از حزب سبز قرار داد. در چندین جبهه، سبزها بر مسیری «مترقی» تر از آنچه حمزه یوسف تمایل داشت، اصرار داشتند. در سیاست انرژی هم اختلاف نظرهایی وجود داشت.

اعتراضات شدید در فراکسیون سبز در ماه جاری هنگامی که یوسف اهداف کاهش آلودگی 2030 ائتلاف را کاهش داد، جرقه زد. به طور کلی، بسیاری از سیاستمداران سبز در دولت ائتلافی این انتقاد را وارد می کنند که SNP تحت رهبری یوسف بیشتر و بیشتر به سمت راست حرکت می کرد". این منجر به درخواست ها برای رای گیری در مورد ادامه ائتلاف در صفوف سبزها شدو

اما پنجشنبه گذشته، یوسف بدون هیچ هشدار قبلی دو وزیر سبز خود را برکنار کرد. ظاهراً به او توصیه شده بود که چنین اقدامی را برای تقویت اقتدار SNP انجام دهد. در واقع یوسف با این اقدام یک شبه اساس سیاست خود را ویران کرد.

بدون سبزها، SNP تنها 63 کرسی دارد، در حالی که مخالفان 65 کرسی دارند. محافظه کاران اسکاتلند به سرعت نسبت به شخص یوسف و حزب کارگر اسکاتلند هم اعلامیه عدم اعتماد علیه کل دولت SNP را اعلام کردند.

در نهایت تنها کاری که یوسف باید انجام می داد این بود که استعفا دهد. SNP اکنون در تلاش است تا ائتلاف شکست خورده با سبزها را ترمیم کند. آنچه SNP، سبزها و آلبا را متحد می کند، هدف استقلال ملی اسکاتلند است.

یوسف هفته گذشته اعلام کرد که ائتلاف حزبش با سبزهای اسکاتلند پس از اختلاف بر سر اهداف اقلیمی را می شکند و اعلام کرد که می خواهد یک دولت اقلیت را رهبری کند.

یوسف هنگام اعلام استعفای خود به خاطر شکست در ائتلاف عذرخواهی کرد. در عین حال، او ابراز اطمینان کرد که جانشین او می تواند با موفقیت یک دولت اقلیت را رهبری کند.

اکنون SNP باید نامزدی را برای این پست معرفی کند. جان سوینی، معاون سابق دولت و کیت فوربس، نماینده پارلمان، که در مارس 2023 رای داخلی حزب را به یوسف باختند، متقاضیان احتمالی محسوب می شوند. نیل گری، وزیر بهداشت و جنی گیلروت، وزیر آموزش و پرورش نیز از نامزدهای احتمالی هستند. اگر پارلمان ظرف 28 روز به نخست وزیر جدید رای ندهد، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد. احزاب مخالف در این شرایط خواستار رأی گیری فوری شدند.

بالا گرفتن بحث‌ها در جزایر اورکنی اسکاتلند برای جدایی از انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • وزیر صمت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت مطرح کرد: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • نشست همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • رئالیسم سیاسی چیست؟