Web Analytics Made Easy - Statcounter

'دونالد ترامپ' که بارها خود را یک ناسیونالیسم دانسته در واکنش به اعلام رسمی نامزدی ' برنی سندرز' رقیب انتخاباتی ریاست جمهوری 2020 گفت که ما به رویای آمریکایی معتقد هستیم نه به کابوس سوسیالیستی! آمریکا کشوری سوسیالیستی نخواهد شد.

در مقابل برنی سندرز سوسیال دمکرات که دوم اوریل (11 اسفند ) کارزار خود برای انتخابات درون حزبی را رسما آغاز کرد؛ به اعتقاد برخی ناظران، جدی‌ترین و حتی در حال حاضر تنها رقیب دونالد ترامپ در انتخابات 2020 توصیف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در نخستین سخنرانی خود به نظام سرمایه داری تاخت و ترامپ را دروغگو، نژاد پرست ، شهوت ران و بیگانه هراس خواند.
دو نامزد ریاست جمهوری در سخنان خود به نکاتی اشاره کردند که بیانگر دیدگاه سوسیالیستی و ناسیونالیستی آن هم از نوع امریکایی است. ترامپ در 20 ژانویه 2017 ( 1 بهمن 1395) با شعار ' اول آمریکا' وارد کاخ سفید شد و طی دو سال اخیر با حملات شدید به ' گلوبالیست ' که به اعتقاد او سعادت و بهروزی جهان را به امریکا ترجیح می دهند، خود را یک ناسیونالیست دانست در همین راستا از چندین سازمان و پیمان های بین‌المللی خارج شد. در نظر او سیاست چند جانبه گرایی و جهان گرایی بی اهمیت و فاسد است.
ترامپ روز شنبه در گردهمایی سالانه محافظه کاران ( CPAC ) به سوسیالیسم می تازد و می گوید که سوسیالیسم هیچ ربطی به محیط زیست، عدالت و رفاه ندارد.این مدل یادآور قدرت مطلق طبقه حاکمان است. آینده به کسانی که به سوسیالیسم باور دارند، متعلق نیست. آینده متعلق به آن‌هایی است که آزادی را قبول دارند. ایالات متحده هرگز یک کشور سوسیالیستی نخواهد شد.
ناسیونالیسم یا میهن پرستی و یکجانبه گرایی را شاید بتوان از یک منظر، دکترین دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا دانست لذا با هرگونه دیدگاه و سیاست چند جانبه گرایی از جمله سوسیالیسم که به اعتقاد او مرزهای ملی اهمیتی قائل نیستند، مخالف دارد. سخنان روز شنبه ترامپ علیه سوسیالیسم نخستین واکنش در رقابت و مبارزه انتخاباتی با سندرز بشمار می آید او طرح جدید حزب دموکرات‌ آمریکا موسوم به 'قرارداد جدید سبز' را به باد استهزا گرفت و این طرح را 'سوسیالیستی'، عامل ویرانی اقتصاد آمریکا دانست.
قرارداد جدید سبز دموکرات‌ها، مجموعه‌ای از برنامه‌ها و پیشنهادهای اقتصادی است که هدف آنها مقابله با تغییرات اقلیمی و نابرابری اقتصادی در آمریکاست. این قرارداد در ماه فوریه 2019 توسط نمایندگان دمکرات کنگره آمریکا پیشنهاد شد.
پیش از ترامپ، جمهوری‌خواهان دیگری نیز طرح جدید سبز دموکرات‌ها را 'سوسیالیستی' توصیف کرده‌اند. گفته می‌شود حمله جمهوری‌خواهان به قرارداد سبز دموکرات‌ها پس از آن آغاز شد که برخی از نمایندگان جمهوری‌خواه نیز از لزوم چنین طرح‌هایی استقبال کردند.
ایدئولوژی ناسیونالیسم ترامپ متاثر از روشنفکران راست آمریکایی است و می توان گفت که هانتیگتون در کتاب «ما چه کسی هستیم» با حمله به دو اردوگاه چپ و راست راه سومی را پیش‌روی ترامپ قرار داد که این راه همان : آمریکا برای آمریکا. رییس جمهوری امریکا براساس این نظریه است که شعار ' اول امریکا' را سر می دهد و به پیمان های بین المللی و زیست محیطی که شعار سندرزاست ، اهمیتی قائل نمی شود و معتقد است که ایالات متحده آمریکا نه با خطرات پیرامونی متعارف و یا زیست محیطی و گرمایش زمین بلکه با تهدیدات سرزمینی و هویتی و فرهنگی مورد نظرهانتینگتون مواجه است.
سیاست های ضد مهاجرتی، ضد محیط زیستی ، ساخت دیوار در مرز مکزیک که به یک کشمکش بزرگ تبدیل شده ، ایده هویتی آمریکای کبیر ، خروج از پیمان ها همه بیانگر تاثیر نظریات ساموئل هانتینگتون بر ترامپ ناسیونالیسم است هانتینگتون بر مقابله با دشمن داخلی گروه‌های مهاجرلاتینی تبار و رنگین پوست غیر اروپایی تاکید دارد نظریه ای که در سخنان رییس کاخ سفید بارها شنیده شد.
در مقابل سندرز با شعار عدالت در پی تغییرات در ساختارسیاسی و اقتصادی آمریکا است. او مانند سوسیالیست ها از نابرابری سخن می گوید و بین رشد اقتصادی و بهبود وضعیت گروه‌های کم درآمد تفاوت و تمایز قائل است و رشد اقتصادی را برای طبقه کم‌درامد کافی نمی داند و حتی آن را بدون طرح درست برای طبقات فقیر زیانبار می داند.
اندیشه سوسیالیسم در امریکا با شروع قرن بیستم رشد کرد. در انتخابات سال 1912 حزب سوسیالیست آمریکا با شعار «کارگران جهان متحد شوید» در انتخابات شرکت و 'ایوجین دبس ' را برای ریاست جمهوری معرفی کرد. وی توانست تقریبا یک میلیون رای به دست آورد. اما برخلاف نظریه مارکس، انقلاب کمونیستی در سال 1917 در روسیه اتفاق افتاد و این اتفاق اغاز مرگ سوسیالیسم آمریکایی بود و در دو دوره مشهور به «هراس سرخ» به دشمنی‌های علنی تبدیل شد و این دشمنی در دهه 50 با نظریه مک کارتیسم به اوج خود رسید.
آمریکا اگرچه از دیر باز حزب سوسیالیسم داشت اما آمریکایی در بطن و متن بزرگترین کشور سرمایه داری هیچ گاه به سوسیالیسم اقبال نداشتند و رویکرد انان بیشتر برپایه آزادی های فردی و اقتصادی بوده است. با این حال شاید اکنون آنها خواستار عدالت اجتماعی و کنترل حرص و ولع سرمایه داری باشند. نکته ای که در سال های 2015 و 2016 در یکی از نامزدهای حزب دمکرات تبلور یافت و اکنون بار دیگر با اعلام نامزدی سندرز بر سر زبان ها افتاد.
اگر در شعارهای انتخابات ترامپ دیدگاه هانتیگتون را می توان دید ، شاید بتوان رد پای 'آنتونی گیدنز ' را در دیدگاه های سندرز دمکرات چپ گرای نامزد ریاست جمهوری دید.
گیدنزمی گوید که سوسیال- دموکراسی در فراهم کردن شرایط مشارکت وسیع مردم در امور حکومتی، تلاش مستمر برای ادغام اجتماعی افرادی که در شتاب‌های نظام سرمایه‌دارانه عقب می‌افتند، مقید نبودن به فرهنگ سنتی بورژوایی و... از سایر جریان‌های سیاسی شرایط بهتری برای هدایت و اتخاذ راه سوم دارد . در بحث اقتصادی هم راه سوم طرفدار تلفیق مفاهیم اقتصاد بازار آزاد و اقتصاد سوسیالیستی است.
به این معنا که بخشی از اقتصاد بازار آزاد را با مفاهیمی همچون تامین اجتماعی، خدمات آموزشی و بهداشتی، عدالت اقتصادی، برابری فرصت‌ها و کاهش اختلاف میان طبقه پایین و متوسط جامعه‌ (نه کاهش اختلاف بین طبقه پایین و بالا) سنتز می‌کند و معتقد است که در دورانی که چپ و راست نارسایی‌ های ثابت ‌شده‌ای دارند، راه فعلی راه سوم است.
دیدگاه های اقتصادی سنندرز را می توان در همین راستا و در کاهش نابرابری، افزایش سریع نرخ رشد اقتصادی و اشتغال خلاصه کرد او از زمان انتخابات درون حزبی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 در رقابت با هیلاری کلینتون تا کنون ایجاد نظام تامین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی همگانی، آموزش رایگان دانشگاهی، افزایش حداقل دستمزد ، افزایش سرمایه گذاری دولت در زیرساخت‌ها و اعمال نظارت بیشتر بر فعالیت‌های مالی نهادهای مالی را محور برنامه های خود معرفی کرده است.
نامزدچپگرای حزب دمکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری، طی سال های اخیر پس از شکست در رقابت بسیار نزدیک با هیلاری کلینتون بارها در بیان مواضع خود بر توانمند کردن قشر کارگر ، ایجاد فرصت‌های برابر اقتصادی، کاهش انگیزه نهادهای مالی برای فعالیت‌های مخاطره‌آمیز و کاستن از قدرت سیاسی موسسات عظیم اقتصادی و بانک‌ها تاکید کرده است.
سندرز در نخستین سخنرانی کارزار انتخاباتی خود که در برابر منزل پدری‌اش در بروکلین برگزار شد وعده داد تا در صورت رسیدن به قدرت، دولتی مبتنی بر «عدالت اقتصادی، اجتماعی، نژادی و زیست محیطی» بنا کند.
این دیدگاه های سندرز در امریکا هودارانی نیز دارد، جدیدترین نظر سنجی گالوپ نشان می دهد ، آمریکایی‌های جوان به سوسیالیسم با دید مطلوب‌تری نسبت سرمایه‌داری نگاه می‌کنند عموم مردم از ایده‌هایی نظیر 'خدمات درمانی برای همه' (با 59 درصد حمایت عمومی) و تضمین شغل از سوی دولت (46 درصد حمایت) استقبال می‌کنند و این امر باعث شده تا جناح چپ حزب دموکرات قدرت بیشتری پیدا کند.
موسسۀ گالوپ که تغییر رویکرد نسل هزارۀ جدید را از زمان انتخابات 2016 زیر نظر داشته، اعلام کرد که نتایج این نظرسنجی نشان دهندۀ کاهش گرایش آن‌ها به سرمایه‌داری (نه افزایش حمایت از سوسیالیسم) است و در چنین فضایی شعارهای عدالت محور و ضد سرمایه داری سندرز مورد توجه قرار می گیرد.
سندرز در مقابل اظهارات ترامپ علیه سوسیالیسم می گوید که مردم باید خدمات درمانی، بهترین نظام آموزشی و محیط زیست پاکیزه داشته باشند. اگر دمکرات ها می خواهند موفق شوند باید همه مردم اعم از جوانان و از هر رنگی را به پای صندوق های رای بیاورند.
از سوی دیگر سندرز اولین و شاید تنها رهبر سیاسی زنده و فعال سفیدپوست آمریکا است که در سال های دهه 60 میلادی در کنار افرادی چون مارتین لوترکینگ در اعتراضات علیه تبعیض نژادی سیاهان شرکت کرده است. به همین دلیل او محبوبترین کاندیدا در میان سیاه پوستان آمریکایی خواهد بود. این در حالی است که در سه سال اخیر و از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ حملات نژادپرستانه به خصوص علیه سیاه پوستان بطرز بی سابقه ای افزایش یافته است.
سندرز که خود از خانواده ای یهودی می آید بارها در ماه های اخیر علیه سیاست های ضدمهاجرتی دونالد ترامپ و ساخت دیوار با مکزیک ایستاده است. به این دلیل سندرز در بین لاتینی تبارهای آمریکا محبوبیت دارد وی هم چنین از روز گذشته ریاست ستاد انتخاباتی خود را به یک مسلمان سپرده است.
کاندیدای 77 ساله حزب دموکرات باید برای رویارویی با دونالد ترامپ در انتخابات سال 2020 با بیش از 10 نامزد حزب دموکرات از جمله سناتور الیزابت وارن (ایالت ماساچوست) رقابت کند و در صورت پیروزی بر رقبا وارد کارزار اصلی شود کارزاری که شاید بسیاری از کشورهای دنیا بویژه اروپایی ها اروزی پیروزی او داشته باشند.
در عرصه سیاست هیچ چیز قابل پیش بینی و قطعی نیست اما بی تردید این سخن ترامپ که امریکا سوسیالیست نخواهد شد، به واقعیت تاریخی امریکا بیشتر نزدیک است اما با این حال پرسش این است که در انتخابات آینده آیا دیدگاه سندرز سوسیالیستی پیروز خواهد شد یا دیدگاه ناسیونالیستی ترامپ ؟
کارشناس امور بین الملل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي انتخابات 2020 سندرز و ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۰۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر اولیه از مراحل ساخت‌وساز ۳۲۰ میلیون دلاری امریکایی‌ها در سواحل غزه

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) تصاویر اولیه از اسکله‌ای را که از هفته گذشته ساخت آن را در سواحل غزه آغاز کرده است، منتشر کرد.

به گزارش خبرآنلاین فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا روز دوشنبه تصاویر اولیه از اسکله دریایی را که به ادعای آنها قرار است برای کمک‌رسانی به نوار غزه در مقابل سواحل این منطقه ایجاد شود، منتشر کرد.

طبق گزارش روسیا الیوم، ارتش آمریکا از هفته گذشته ساخت این اسکله موقت را در نزدیکی سواحل غزه آغاز کرده است. ساخت این اسکله در شرایطی انجام می‌شود که آمریکا هیچ تاکیدی به رژیم صهیونیستی برای باز کردن گذرگاه‌های زمینی برای انتقال کمک‌ها ندارد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا فاش کرد که هزینه ایجاد ایجاد اسکله شناور در سواحل غزه ۳۲۰ میلیون دلار خواهد بود.

به نقل از ایسنا آمریکا قصد دارد این اسکله موقت را با هدف کمک به ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه ایجاد کند. احتمالا ساخت این اسکله در ماه مه به پایان خواهد رسید و در نهایت به ارتش رژیم صهیونیستی تحویل داده خواهد شد.

پنجشنبه گذشته وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد ارتش آمریکا ساخت اسکله شناور را برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه آغاز کرده است.

مارس گذشته جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد این کشور بندر موقتی را در ساحل دریای مدیترانه در غزه برای کمک‌رسانی ایجاد خواهد کرد. پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون هم گفت: می‌توانم تایید کنم که کشتی‌های نظامی ما مراحل اولیه از ساخت بندر موقت را آغاز کرده‌اند.

رایدر گفت: پنتاگون نوعی حملات خمپاره‌ای در غزه را رصد کرده است که منجر به آسیب‌های جزئی در منطقه ساخت بندر موقت شده است. نیروهای آمریکایی هنوز انتقال هیچگونه چیزی به این منطقه را آغاز نکرده‌اند و هیچ نیروی آمریکایی بر روی خاک این منطقه وجود ندارد.

مسئولان آمریکایی می‌گویند ساخت این بندر موقت شامل استقرار نیروهای آمریکایی در نوار غزه نیست اما سربازان آمریکایی در زمان ساخت بندری که نیروهای اسرائیلی بر آن نظارت خواهند داشت، در نزدیکی غزه خواهند بود.

به دنبال مانع‌تراشی رژیم صهیونیستی در ورود کمک‌ها به غزه از طریق گذرگاه‌های زمینی، آمریکا که خود حامی جنگ رژیم صهیونیستی در غزه و ایجاد فاجعه انسانی در این منطقه بوده است، اعلام کرد قصد دارد یک اسکله موقت و پلی را در مقابل سواحل غزه به‌عنوان جایگزین مسیرهای زمینی برای کمک‌رسانی به غزه ایجاد کند.

آمریکا با این اقدام می‌خواهد از موج انتقادات بین‌المللی علیه خود به دلیل حمایتش از رژیم صهیونیستی که دست به نسل‌کشی مردم غزه زده است، بکاهد و خود را به‌عنوان طرفی نشان دهد که به غیرنظامیان و حقوق آن‌ها و کمک‌رسانی به آن‌ها توجه دارد.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) پیشتر مدعی شد می‌توان از طریق این بندر روزانه بیش از ۲ میلیون وعده غذایی را به ساکنان غزه رساند. مسئولان بین‌المللی می‌گویند شمال غزه با قحطی روبرو است و ۷۰ درصد ساکنان از گرسنگی فاجعه‌باری رنج می‌برند.

دیگر خبرها

  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • تصاویر اولیه از مراحل ساخت‌وساز ۳۲۰ میلیون دلاری امریکایی‌ها در سواحل غزه
  • اعلام برنامه شهادت امام صادق در آستان علی بن باقر
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • (عکس) قالیباف و رقیب‌اش شکار دوربین عکاسان شدند
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است / حمایت مالی آمریکا متوقف شود
  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم