Web Analytics Made Easy - Statcounter

از محتوای اسناد مورد بررسی کنگره مشخص می‌شود آنچه قرار است به سعودی‌ها منتقل شود مربوط به تولید سوخت هسته‌ای و در نهایت تولید پولوتونیوم باشد که ماده اصلی برای ساخت سلاح هسته‌ای به حساب می‌آید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حکومت سعودی در سال‌های اخیر بلند پروازی‌های منطقه‌ای و حتی جهانی در سر داشت که از سوریه و یمن تا قلب آمریکا را در بر می‌گرفت، اما عمده این برنامه ریزی‌ها به دلایل مختلف شکست خورده اند و اکنون این رژیم در بسیاری بخش‌ها و حوزه‌هایی که قبلاً می‌توانست تاثیری هرچند کم داشته باشد، خلع سلاح شده که آخرین آن افتضاح ناشی از اره کردن جمال قاشقجی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به نظر می‌رسد مسئولان خام و کم تجربه این کشور برای رسیدن به آرزو‌های خود، این بار به سراغ دستیابی به سلاح اتمی رفته اند و این حربه آخرین پرده از نمایش سعودی‌ها در سال‌های آینده باشد؛ برنامه‌ای که با شوک بزرگ به بخشی از هیات حاکمه آمریکا نیز همراه شده است.

همیشه پای داماد عزیز در میان است

یکی از شخصیت‌های مهم در حلقه نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا، جرالد کوشنر، داماد وی و شوهر ایوانکا ترامپ است. از لابی برای فروش سامانه تاد به عربستان سعودی تا تلاش در بحث انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس همیشه نامی از این جوان ۳۸ ساله در میان است. نفوذ وی به گونه‌ای است که در جریان فروش موشک‌های تاد به عربستان سعودی و در جلسه‌ای که کوشنر شخصاً با مقامات تیم سعودی داشته، مسئله قیمت بالای سامانه دفاع ضد موشک تاد مطرح می‌شود و کوشنر برای پیش بردن قرارداد در همان جلسه و در مقابل هیئت سعودی، با مدیر شرکت لاکهید مارتین که سازنده این سامانه است تماس گرفته و برای عربستان تخفیف می‌گیرد.

اما حالا در جدیدترین ماجرا، دوباره اسم آقای داماد در مسئله فروش فناوری‌های هسته‌ای به سعودی‌ها به میان آمده تا نشان دهد این تاجر امریکایی، به خوبی متوجه شده از کدام مجموعه و بانک، می‌تواند خوب دوشید.

ماجرا از این قرار است که اخیراً برخی افراد مطلع که به نظر می‌رسد وابسته به دولت، اما از مخالفان ترامپ یا کوشنر هستند، به تعدادی از نمایندگان کنگره این کشور اطلاعاتی را رساندند که بر اساس آن دولت ترامپ قصد دارد فناوری‌های اتمی را در اختیار سعودی‌ها قرار دهد. البته داستان تلاش برای فروش این فناوری‌ها به سعودی‌ها به نوعی به قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید و از سال ۲۰۱۶ آغاز می‌شود چراکه شرکتی به اسم IP۳ در آمریکا، طرحی را برای توسعه انرژی اتمی و نیروگاه‌های هسته‌ای در منطقه خاورمیانه برای مقاصد صلح آمیز ارائه کرده بود.

یکی از مشاورین این شرکت ژنرال مایکل فلین بود. وی در سال ۲۰۱۶ میلادی مشاور امنیتی ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی وی بود و سپس نیز به کاخ سفید راه پیدا کرده و به مدت ۲۴ روز از ۲۰ ژانویه یا ۱۳ فوریه ۲۰۱۷ به عنوان مشاور امنیت ملی رئیس جمهور دونالد ترامپ فعالیت کرد. مایکل فلین در فوریه ۲۰۱۷ به دلیل اتهامات مطرح شده در خصوص حواشی تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ارتباطات وی با سفیر روسیه، از سمت خود استعفا کرد. دوره تصدی او کوتاه‌ترین دوره در بین مشاورین امنیت ملی آمریکا است.

مایکل فلین در کنار ترامپ

در هفته اخیر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا بر اساس صحبت‌های افشاگران که عمدتاً از درون دولت ترامپ هستند گزارشی را تهیه کرده‌اند. بر اساس این گزارش، مقامات مخالف این امر از جمله وکلای کاخ سفید و نیز ژنرال اچ. آر مک مستر، مشاور وقت امنیت ملی آمریکا، هستند که سال ۲۰۱۷ خواستار توقف مذاکرات واشینگتن و ریاض در این‌باره شده بودند. این مقامات تاکید داشته‌اند که فروش این تجهیزات و فناوری به عربستان سعودی می‌تواند در تضاد با منافع ملی آمریکا قرار بگیرد و نیز با برخی مخاطرات امنیتی و مشکلات قانونی همراه باشد.

اما با این حال چنان‌چه دموکرات‌های کنگره آمریکا گفته‌اند، هفته گذشته در کاخ سفید گفتگو‌هایی بر سر فروش احتمالی فناوری هسته‌ی به عربستان انجام گرفته است.

ترامپ هم وارد ماجرا می‌شود

جزئیات این گفتگو‌ها در گزارش ۲۴ صفحه‌ای الیجا کامینزگر، رئیس دموکرات کمیته نظارت و اصلاح مجلس نمایندگان آمریکا، بازتاب یافته است که بر اساس مدارک ارائه شده به کمیته و نیز اظهارات برخی مقاماتی که نگران ادامه این گفتگو‌ها هستند، تهیه شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، ترامپ ۷ روز بعد از قسم خوردن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا با گروهی از ژنرال‌های بازنشسته آمریکایی ملاقات می‌کند که از طرف شرکت IP۳ به کاخ سفید آمده بودند. ترامپ بعد از این ملاقات از شورای امنیت ملی آمریکا می‌خواهد تا جزئیاتی از طرح این شرکت برای توسعه و ساخت ۴۰ نیروگاه اتمی که برای منطقه خاورمیانه در نظر گرفته شده را در برنامه مکالمه تلفنی خود با شاه سلیمان عربستان سعودی نیز قرار دهند.

این گزارش می‌گوید که چندین نفر از حلقه اطرافیان دونالد ترامپ در مذاکرات نقش دارند و اضافه می‌کند، یکی از شرکت‌های مالک تأسیسات انرژی که می‌تواند از این معامله احتمالی سود ببرد، شرکت «واشینگتن‌هاوس الکتریک» است که زیر مجموعه شرکت سرمایه‌گذاری بروکفیلد محسوب می‌شود، شرکتی که به خانواده جارالد کوشنر، داماد دونالد ترامپ، کمک‌های اقتصادی کرده است.

در این گزارش اشاره دقیقی به ماهیت فناوری مورد نظر برای انتقال به عربستان سعودی نشده، اما افشاگرانی که این موضوع را برای کمیسیون نظارت فاش کرده‌اند نگرانی عمیق خود را از اینکه انتقال فناوری هسته‌ای به عربستان ناقض قوانین باشد ابراز کرده‌اند. آن‌ها همچنین به تضاد منافع مشاوران عالی‌رتبه کاخ سفید اشاره کرده و گفته‌اند این تضاد منافع حتی ممکن است جرم فدرال باشد. آن‌ها همچنین گفته‌اند فضای کاخ سفید و آشفتگی، ناکارامدی و غیبت حاکم بر آن این نگرانی را بیشتر می‌کند.

همچنین بنا بر گزارش مذکور، ابراز نگرانی شده که این فناوری آنقدر پیشرفته است که امکان ساخت سلاح هسته‌ای را نیز مهیا می‌کند. از محتوای آن می‌توان این گونه نتیجه گرفت آنچه که قرار است به عربستان سعودی منتقل شود مربوط به تولید سوخت هسته‌ای و در نهایت تولید پولوتونیوم باشد که ماده اصلی برای ساخت سلاح هسته‌ای به حساب می‌آید.

همچنین در این گزارش این گونه آمده که در ۱۲ فوریه سال جاری میلادی ترامپ با برخی از صاحبان شرکت‌های حوزه انرژی دیدار داشته و درباره امکان انتقال فناوری هسته‌ای به کشور‌های خاورمیانه از جمله عربستان سعودی صحبت کرده است. پس از این دیدار قرار شده که "جرالد کوشنر"، داماد ترامپ و مشاور ارشد او به پایتخت چند کشور عربی از جمله عربستان سعودی سفر کنند تا امکان تأمین هزینه مالی انتقال و راه‌اندازی این فناوری را بررسی کند.

نکته جالب دیگر اینجاست که ترامپ پس از این اتفاق به دنبال دادن دسترسی فوق سری به داماد خود بوده است. افشای این خبر باعث واکنش سخت از طرف دموکرات‌های کنگره شده است و حتی کار به توییتر کشانده است و هشتگ #FireKushner به معنی کوشنر را اخراج کنید نیز فراگیر شده است. مشخصاً شخصی که ابایی از مسلح کردن سعودی‌ها به بمب اتمی ندارد، منعی از در اختیار گذاشتن اسناد فوق سری آمریکا در قبال اندکی سود بیشتر به سعودی‌ها نیز ندارد و دستیابی کوشنر به این اسناد راه را برای افزایش همکاری‌های خاص با عربستانی‌ها هموار می‌کند.

نمایندگان کنگره آمریکا به دنبال فشار به کاخ سفید هستند تا بر اساس بند ۱۲۳ قانون انرژی اتمی آمریکا، هر گونه توافق که موجب اشاعه فناوری‌های هسته‌ای مرتبط با تسلیحات اتمی از جمله غنی سازی اورانیوم یا تولید پولوتونیوم باشد را مسدود کنند. البته بر اساس اخبار موجود سعودی‌ها تنها به دنبال فناوری آمریکایی نبوده و گزینه‌های دیگری مثل چین، روسیه، فرانسه و حتی پاکستان را نیز برای رسیدن به تکنولوژی هسته‌ای در نظر دارند.

آرزوی‌های موشکی برای سعودی‌ها از اوکراین تا چین.

اما غنی سازی اورانیوم و رؤیای سلاح هسته‌ای تنها برنامه بلند پروازانه سعودی‌ها نسیت. ا. ز. چندین سال قبل اخباری مبنی بر توسعه یک موشک بالستیک کوتاه برد، چیزی شبیه به موشک اسکندر روسیه، توسط اوکراین در فضای مجازی منتشر شده بود. با توجه به اوضاع نا مساعد مالی این کشور از همان زمان حرف‌هایی درباره یک اسپانسر خارجی در این طرح مطرح شده و بعد از مدتی عربستان سعودی به عنوان حامی مالی این طرح شناخته شد. این موشک تک مرحله‌ای سوخت جامد، می‌تواند تا برد نهایی ۵۰۰ کیلومتر نیز پرواز کند و هدف خود را با سرعت بالا مورد اصابت قرار دهد.

نکته مهم در این خصوص آن است که بالاخره و پس از مدت‌ها انتظار، هفته گذشته از پرتابگر این موشک رونمایی شد و به نظر می‌رسد برای تولید انبوه در سال جاری میلادی آماده شده است، اما اینکه عربستان چه تعدادی از این موشک‌ها را در اختیار خواهد گرفت مشخص نیست. این موشک که صاعقه ۲ نام دارد احتمالاً در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی اولین شلیک آزمایشی خود را انجام داده و تحویل آن به سعودی‌ها از سال ۲۰۲۲ میلادی آغاز می‌شود.

اما این همه برنامه موشکی سعودی‌ها نیست. حدود یک ماه قبل تصاویر ماهواره‌ای منتشر شده از عربستان سعودی نشان از ساخت یک کارخانه تولید موشک و سایت آزمایش سوخت جامد در این کشور داد. بنا بر اطلاعات بدست آمده بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، این کارخانه که در صورت عملیاتی شدن توان تولید موشک‌های بالستیک را به سعودی‌ها می‌دهد، در یک پایگاه موشکی در منطقه الوطح واقع در جنوب غربی ریاض واقع شده است. واشنگتن‌پست مدعی شده که راه‌اندازی این کارخانه می‌تواند نشاندهنده میل سعودی‌ها به دستیابی به تسلیحات اتمی باشد.

جفری لوئیس کارشناس تسلیحات اتمی مؤسسه مطالعات بین‌الملل میلدبری که همراه همکارانش هنگام بررسی تصاویر ماهواره‌ای به وجود این کارخانه پی برده، می‌گوید: این احتمال وجود دارد که عربستان سعودی در حال ساخت موشک‌های بالستیک دوربردتر و به دنبال تسلیحات اتمی است. ما تصور می‌کنیم که نمی‌توانند چنین کاری کنند. با این حال، ممکن است که این نشانگر میل و توانمندی آن‌ها باشد.

واشنگتن‌پست به نقل از دو کارشناس موشکی دیگر هم تأیید کرده که تصاویر ماهواره‌ای گرفته‌شده از این منطقه، وجود یک کارخانه ساخت موتور موشک و تست‌های موشکی را تأیید می‌کند. با این وجود، این تصاویر مشخص نمی‌کند که آیا این کارخانه که احتمالاً در سال ۲۰۱۳ پایه‌گذاری شده، اکنون تکمیل و عملیاتی شده است یا نه. رسانه‌های غربی، عمدتاً کارشناسان چین را مسئول انتقال فناوری و ساخت این کارخانه می‌دادند، ولی قطعاً نمی‌توان امکان نقش اوکراین را نیز در این زمینه نادیده گرفت.

علاقمندان به برجام موشکی چه اخباری را دنبال می‌کنند؟

هیات حاکمه فعلی عربستان سعودی در فاز جدید بلند پروازی‌های خود به دنبال بدست آوردن فناوری‌های دفاعی و هسته‌ای، آنهم با امکان تولید بومی هستند و سرمایه گذاری بسیار سنگینی را در این بخش انجام داده اند. طرف اصلی عربستان سعودی در این مسئله آمریکای تحت ریاست ترامپ است که در آن تقریباً با پرداخت پول می‌توان به هر چیزی رسید و البته از سوی دیگر فروشندگانی مثل اوکراین و پاکستان قرار دارند که شاید همان فناوری‌ها را بهای کمتر نیز در اختیار سعودی‌ها قرار بدهند.

طبیعتاً در مقابل یک ارتش سعودی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد و سایر سلاح‌های تهدید کننده و لفاظی‌های خطرناک، نمی‌توان سخن از گفتگو و تمایل به مذاکره گفت و در مقابل تلاش غربی‌ها برای رسیدن به برجام‌های بعدی که هدف آن تضعیف قدرت منطقه‌ای ایران و ابزار‌های مهمی، چون موشک‌های بالستیک است، ساکت بود. علاوه بر آن، در چنین شرایطی یکی از حداقل اقداماتی که می‌توان از مسئولین قوای مقننه و مجریه انتظار داشت بحث افزایش بودجه‌های دفاعی است که اخیراً با بی مهری‌های مختلفی رو به رو شده است.

هرچه هست، اگرچه قوای نظامی و امکانات انسانی ارتش عربستان نشان دادند حتی در صورت اقدام با تمام قوا در مقابل نیرو‌هایی کم امکانات، اما با روحیه و غیور همچون یمن، شکست می‌خورند، اما طبیعتاً منطق نظامی حکم می‌کند ضمن رصد دقیق تحولات و اقدامات آنها، توانایی مورد نیاز برای مقابله با هر تهدید هوایی و دریایی و گوشمالی آمران و عاملان هرگونه تهدید مرز‌ها و منافع کشورمان، در بهترین حالت فراهم باشد.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

علاقمندان به دیدن خواب برجام و مذاکره موشکی بخوانند/ از آمریکا تا اوکراین؛ سعودی‌ها به دنبال بمب اتم و موشک بالستیک 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان آمریکا حاشیه های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۰۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس این گزینه، آمریکا و عربستان توافقنامه‌هایی را در مورد یک پیمان دفاعی دوجانبه، کمک واشنگتن در ایجاد صنعت انرژی هسته‌ای غیرنظامی عربستان و اشتراک گذاری سطح بالا در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور امضا خواهند کرد.

به نوشته گاردین، به تل‌آویو پیشنهاد عادی سازی روابط دیپلماتیک با ریاض در ازای پذیرش راه‌حل دو دولتی برای خاتمه مناقشه ۷۶ ساله اسرائیل و اعراب توسط اسرائیل داده شده بود، اما بر اساس طرح B ریاض، تکمیل قراردادهای آمریکا و عربستان به توافق دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وابسته نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد دولت بایدن حل و فصل این مساله تاریخی را که سالهاست به دنبال آن بوده ، دست‌کم در گرو خرابه‌های غزه قرار نمی‌دهد. آمریکایی‌ها می‌خواهند شراکت راهبردی با عربستان سعودی را تقویت کنند تا نفوذ چین و روسیه را از بین ببرند.

روشن نیست که آیا دولت - چه رسد به کنگره - چنین نتیجه‌ حداقلی را بپذیرد یا خیر. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات روز دوشنبه در ریاض، به پیوند دادن توافق آمریکا و عربستان به عادی سازی ریاض-تل‌آویو و پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین ادامه داد. بلینکن در مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت: «به نظر من، کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با یکدیگر در زمینه توافقات خود انجام می دهند، به طور بالقوه به تکمیل نزدیک است. اما پس از آن برای پیشبرد عادی سازی، دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

با این حال، نشانه‌هایی از تزلزل در اردوگاه بایدن وجود دارد. مقامات آمریکایی که هفته گذشته مصر بودند که توافقات آمریکا و عربستان به طور تفکیک‌ناپذیری با عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و راه حل دو دولتی مرتبط است، در روزهای اخیر چندان اصراری براین شرط نشان نداده‌اند.

یکی از اهداف سفر بلینکن به ریاض، نهایی کردن توافقات آمریکا و عربستان بود که مقامات دولت آن را تقریباً کامل توصیف کردند. با این حال، آنها تصریح کردند که هیچ پیشرفت نهایی وجود ندارد.

حداقل در ابتدا قرار بود هرگونه توافق آمریکا و عربستان مستقل از تحولات در سرزمین‌های فلسطینی باشد، اما یک پیشنهاد رسمی به اسرائیل و عادی‌سازی روابط با عربستان - یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی اسرائیل - تعمیم داده شد البته در ازای اقدامی «غیرقابل برگشت» برای تشکیل کشور فلسطینی در غزه و کرانه باختری.

امیدواری آمریکا این بود که چنین پیشنهادی به موضوعی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی تبدیل شود، به ویژه در انتخاباتی که پس از فروپاشی دولت نتانیاهو انجام می‌شود.

به گفته منابع آگاه، بخش هسته‌ای توافق آمریکا و عربستان می‌تواند به ریاض اجازه دهد تا یک کارخانه تبدیل پودر اورانیوم تصفیه‌ شده به گاز داشته باشد، اما عربستان در ابتدا اجازه غنی‌سازی گاز اورانیوم در خاک خود را نخواهد داشت، که این یک محدودیت کلیدی در زمینه توانمندی ساخت بمب هسته‌ای است.

گاردین در ادامه گزارش خود آورده است: بخش سوم این قرارداد شامل کاهش کنترل صادرات تراشه‌های رایانه‌ای مورد استفاده در ابزارهای توسعه هوش مصنوعی به عربستان سعودی است که عنصری کلیدی در آرزوهای عربستان برای تبدیل شدن به قطب فناوری پیشرفته برای منطقه است.

هر سه بخش پیش نویس توافق شامل کمک استراتژیک حیاتی ایالات متحده به امنیت عربستان است. به جای حرکت به سمت برقراری صلح در خاورمیانه و حل وفصل مساله فلسطین، پادشاهی سعودی یک توافق کاملاً دوجانبه را به عنوان دستاوردی برای واشنگتن در تلاش‌هایش برای مهار ایران و رقابت با قدرت‌های بزرگ به ویژه با چین معرفی کرده است.

ریاض به طور پیوسته حجم تسلیحاتی خریداری شده از چین را افزایش داده، و ماه مارس با اعلام توافقش با ایران برای پذیرش میانجیگری پکن در حل اختلافات دوجانبه، دولت بایدن را غافلگیر کرد.

بایدن از ترس از دست دادن نقش خود در خاورمیانه، برخورد سرد با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به خاطر اتهاماتی چون دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در سال ۲۰۱۸ کنار گذاشت. و برخورد گرم بایدن با ولیعهد سعودی در جریان سفرش به جده در سال ۲۰۲۲ انتقادات فراوانی را موجب شد.

کریستن فونتنروز، مدیر سابق خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا، قراردادهای هسته‌ای، دفاعی و هوش مصنوعی را به عنوان دستاوردهای سفر بایدن توصیف کرده و می‌گوید: «این توافق با این فرض تنظیم شد که سعودی‌ها عادی‌سازی با اسرائیل را به میز مذاکره بیاورند. اما دولت اسرائیل در حال حاضر برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطین ارزش بیشتری نسبت به عادی سازی روابط با عربستان قائل است. بنابراین توافقی که اکنون مورد بحث قرار می گیرد دوجانبه است.

گاردین می‌نویسد: با این حال، کاخ سفید در غیاب یک توافق عادی سازی که قدرت تغییر در مناقشه اسرائیل و فلسطین را داشته باشد، تمایلی به دادن این همه هزینه ندارد. مخالفت در کنگره که بیشتر بر سوابق حقوق بشر پادشاهی از جمله قتل خاشقجی متمرکز است، شدیدتر خواهد بود. روز سه‌شنبه فاش شد که العتیبی، فعال جوان سعودی حقوق زنان، پس از بازداشت به دلیل «انتخاب لباس و حمایت از حقوق زنان» به‌طور مخفیانه توسط دادگاه ضد تروریسم به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902122

دیگر خبرها

  • شناور موشکی سپاه از خط استوا گذشت
  • شناور موشکی سپاه از خط استوا عبور کرد
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت