Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست اتحادیه پارلمان‌های عربی که برای اولین بار بعد از هشت سال با حضور سوریه برگزار شد، با حاشیه‌هایی همراه بود. ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۹ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، بیست و نهمین نشست اتحادیه پارلمان‌های عربی که دیروز در امان پایتخت اردن برگزار شد، با اتفاقات جالبی همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این نکات اهمال برخی رژیم‌های عربی در خصوص موضوع فلسطین و همچنین مشارکت سوریه بعد از 8 سال در یک فعالیت مشترک عربی در این طرح بود. عادی‌سازی روابط کشورهای حاشیه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی نیز در این نشست از سوی برخی کشورها از جمله کویت مورد انتقاد قرار گرفت. علاوه بر اینها لبنان و سوریه نیز به پایبندی بر گزینه مقاومت تأکید کردند. اما در این میان عربستان و امارات و بحرین تلاش کردند نوک پیکان هجمه خود را به جای رژیم صهیونیستی متوجه ایران کنند.

نشست اتحادیه پارلمان‌های عربی نیز مانند سایر نشست‌های مشترک کشورهای عربی نتوانست دیدگاهی مشترک در خصوص شهر قدس اشغالی اتخاذ کند. این در حالی است که این شهر در سایه اجرای احتمالی طرح موسوم به معامله قرن و انتقال سفارت آمریکا به این شهر با یکی از بزرگترین خطرات فراروی خود مواجه است. این در حالی بود که این نشست در عمان پایتخت اردن و در فاصله نزدیک به 70 کیلومتری شهر قدس برگزار شد، اما برخی کشورهای عربی به ویژه ائتلاف عربستان، بحرین و امارات تلاش کردند از تریبون این اجلاس که با عنوان «قدس پایتخت ابدی دولت فلسطین» تشکیل شده بود، برای حمله به ایران استفاده کنند.

این موضع‌گیری ها نقض آشکار تصمیمی بود که در جریان نشست مقدماتی اعضای هیات‌های پارلمانی در دو شب پیش اتخاذ شده بود. منابع شرکت کننده در این نشست به روزنامه الاخبار اعلام کردند که روسای هیئت‌ها توافق کردند که برنامه کاری نشست و بیانیه پایانی آن منحصر به موضوع قدس و فلسطین باشد.

درخواست رئیس پارلمان کویت از اعراب؛ تاکید بر لزوم تحریم عادی‌سازی روابط با اسرائیل

اتفاقاتی که در نشست دیروز رخ داد، بار دیگر ارتباط بیشتر پارلمان‌های عربی با حاکمیت‌ها و سیستم‌های پادشاهی این کشورها را نشان داد و ثابت کرد که پارلمان‌ها ارتباطی به ملت‌ها ندارند. مرزوق الغانم رئیس پارلمان کویت اما به روند عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی تاخت و صحنه‌های خفت‌بار عکس یادگاری وزرای خارجه ائتلاف خلیج فارس در نشست ورشو با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را یادآور شد.

مشارکت سوریه در این اجلاس با هیئتی به ریاست حمودة الصباغ رئیس مجلس نمایندگان این کشور تابوی عدم حضور سوریه در نشست‌های عربی را شکست. شکی نیست که تحولات اساسی مواضع عبدالله دوم پادشاه اردن درباره سوریه و شکست تلاش‌های صورت گرفته برای براندازی دولت دمشق از طریق گذرگاه درعا و همچنین تلاش‌های عاطف الطراونة رئیس پارلمان اردن برای دعوت از سوریه، در حضور دمشق در این اجلاس تاثیر گذار بوده است.

نکته قابل توجه دیگر استقبال گرم هیئت اردنی از هیئت سوریه و دوستی بود که روسای هیئت‌های عربی در جریان نشست مقدماتی این اجلاس در دیدار با الصباغ از خود نشان می‌دادند و این موضوع نشان دهنده تغییر در مزاج رسمی کشورهای عربی و تلاش آنها برای آماده سازی برای پایان دادن به تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب و دعوت برای مشارکت مجدد این کشور در نشست‌های اتحادیه مذکور بود.

با وجود تحولاتی که در امان پایتخت اردن رقم خورد، سیگنال جدیدی درخصوص احتمال دعوت سوریه به اجلاس سران کشورهای عربی در تونس دریافت نشده است. منابع متعدد شرکت کننده در اجلاس دیروز عوامل تاخیر در دعوت از سوریه را در درجه اول به فشارهای آمریکا نسبت می‌دهند و در درجه دوم معتقدند که دمشق هیچ اقدام ظاهری برای پایین آمدن کشورهای عربی از میزان لجاجت خود انجام نداده است. این منابع می‌گویند که دمشق به صورت کامل به مواضع سابق خود پایبند است و گویا نیازی به اتحادیه عرب ندارد. در مقابل، منابع سوری تاکید دارند که سوریه خودش از اتحادیه عرب خارج نشده، بلکه اخراج شده است و کسانی که این کشور را اخراج کرده‌اند، باید اشتباه خود را تصحیح کنند.

منابع شرکت کننده در نشست مقدماتی اجلاس دیروز تأکید داشتند که مواضع کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه کشورهای عربستان و قطر در پشت پرده کنفرانس نشان دهنده استقبال آنها از مشارکت سوریه و تاکید بر ضرورت بازگشت این کشور به اتحادیه عرب بود. همچنین در این خصوص صحبت‌هایی از فعالیت مجدد اتحادیه پارلمان های عربی از مقر سابق خود در دمشق مطرح شد که بعد از آغاز جنگ در سوریه به قاهره منتقل شد. این اظهارات با واکنش مثبت الصباغ روبرو شد و وی تأکید کرد که سوریه درهای خود را به روی برادرانش نبسته است.

منابع دیگر مطلع از فضای نشست الصباغ با محمد الحلبوسی رئیس پارلمان عراق گزارش دادند که الحلبوسی از همتای سوری خود برای نشست در کنفرانسی که عراق تحت عنوان کنفرانس پارلمان‌های کشورهای همسایه عراق مقدمات آن را مهیا می‌کند، دعوت کرده است. این کنفرانس قرار است طی هفته‌های آینده برگزار شود و عربستان و کویت و اردن و سوریه و ترکیه نیز به این نشست دعوت خواهند شد.

انتهای پیام/

R36346/P/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "فلسطین" اتحادیه عرب اخبار "اردن"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار فلسطین اتحادیه عرب اخبار اردن اخبار فلسطین اتحادیه عرب اخبار اردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۳۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»
لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها
علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

کد خبر 847328 منبع: کیهان برچسب‌ها خبر ویژه تحریم ایران و آلمان

دیگر خبرها

  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات