Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@20:58:06 GMT

ادعای انور قرقاش در رابطه با جزایر سه گانه

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۷۴۴۲۷

انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور در خارجه با طرح ادعای اشغال جزایر سه گانه از سوی ایران در صفحه توئیتر خود نوشت که حساسیت مفرط ایران نسبت به جزایر سه گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک، ابوموسی) امری نامفهوم است. تهران در هر نشست بین‌المللی حساسیت نشان می‌دهد زیرا اشغال آنها غیر قانونی و غیرشرعی خواهد ماند و هیچ کس آن را به رسمیت نخواهد شناخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه نوشت: امارات از همان روز اول خواستار حل این مساله از طریق راه حل مسالمت آمیز، گفت‌وگو و داوری بوده است.

قرقاش در توئیتی دیگر مدعی شد که مساله جزایر سه گانه مثال واضحی است که نشان می‌دهد منطق اشغال و زور مشروعیت بین المللی و قانونی نمی بخشد و رد درخواست‌های مسالمت آمیز امارات ایران را در وضعیتی بحرانی قرار می‌دهد. تعامل ایران با این مساله پیام فراگیری در رابطه با رویکرد ایران نسبت به منطقه خلیج (فارس) به همراه دارد.

این وزیر اماراتی در ادامه مدعی شد که جزایر زیادی وجود دارد که در سطح بین المللی بر سر آنها اختلاف دارند اما کشورهای منازع در چارچوب رویکرد امارات یعنی رویکرد مسالمت آمیز، قانونی و عقلانی با این مساله برخورد می‌کنند. از سوی دیگر متأسفانه موضع ایران غیر منطقی است زیرا اساس آن اشغالگری به وسیله زور است و هیچ سند قانونی و تاریخی ندارند.

به گزارش ایسنا، پیش از این بهرام قاسمی ، سخنگوی وزارت امور خارجه در تشریح اتفاقات نشست پایانی وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی (OIC) در ابوظبی، گفت: در نشست پایانی وزرای کشورهای عضو سازمان که به طور معمول اسناد بررسی و تصویب می‌شود، وزیر امور خارجه امارات با ارائه متنی تحت عنوان «بیانیه ابوظبی» قصد داشت بدون کسب نظرات و دیدگاه‌های سایر هیأت‌های حاضر، این متن را بعنوان بیانیه نهایی نشست معرفی و به تصویب برساند که این نحوه اداره جلسه بلافاصله مورد اعتراض هیأت اعزامی از تهران و همچنین پاکستان قرار گرفت.

قاسمی افزود: با وجود اعتراض هیأت کشورمان و برخی دیگر از هیأت‌ها، وزیر امور خارجه امارات با سو استفاده از شرایط میزبانی و در اقدامی خلاف تمامی موازین شناخته شده، با بی توجهی به اعتراض‌های به عمل آمده قصد داشت امیال خود را به این نشست تحمیل کند و به زعم خود این متن را تصویب و نهایی اعلام کرد. به دنبال این اقدام طرف اماراتی، و بویژه با توجه به اینکه در متن ارائه شده توسط هیأت اماراتی، ادعای واهی این کشور در مورد جزایر ایرانی ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ آورده شده بود با اعتراض شدید و به هنگام هیأت ایرانی و متعاقب آن ترک جلسه اعضای هیأت جمهوری اسلامی ایران مواجه شد که همین موضوع موجب متشنج شدن این نشست، پایان جلسه و خروج تدریجی دیگر هیأت‌ها و در نتیجه ناکامی امارات در تحقق هدف از پیش تعیین شده و خواسته نامشروعش شد.

قاسمی بار دیگر تاکید کرد: حق حاکمیت ایران بر جزایر ایرانی ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ موضوعی است که هیچ شک و تردیدی در مورد آن وجود ندارد و اینگونه تلاش‌ها و اقدامات نسنجیده و بی نتیجه، تأثیری بر حق حاکمیت کشورمان بر آنها نداشته و نخواهد داشت و جمهوری اسلامی ایران هرگز ذره‌ای از حق حاکمیت تاریخی و قطعی خود بر این جزایر عقب نشینی نخواهد کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انور قرقاش جزایر سه گانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۴۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر امور خارجه انگلیس درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس

دیوید کامرون با بیان این ادعا که پیشنهاد مطرح شده «سخاوتمندانه» است، گفت: «امیدوارم حماس این پیشنهاد را بپذیرد.»

وی اضافه کرد: «صادقانه بگویم، تمام فشارها و همه چشم ها در جهان امروز باید معطوف به حماس باشد و به آن‌ها بگوید این پیشنهاد را بپذیرید.»

وزیر امور خارجه انگلیس همچنین ادعا کرد که تحقق راه حل موسوم به دو دولتی تنها راه تضمین امنیت پایدار در منطقه است.

وی با بیان اینکه «حماس طرفدار راه حل دو دولتی نیست و فقط به راه‌حل بدون اسرائیل فکر می‌کند» در اظهاراتی مداخله جویانه خواستار خروج رهبران حماس و کسانی شد که در عملیات هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) مشارکت داشتند.

وزیر امور خارجه انگلیس در عین حال از هفت دهه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین چشم‌پوشی و ادعا کرد که پذیرش راه حل دو دولتی در سایه عملیات طوفان الاقصی برای تل‌آویو دشوار است.

وی گفت: این کار سیاستمداران است که استدلال کنند امنیت منطقه با تحقق راه‌حل دو دولتی، بهتر تضمین خواهد شد.

وزیر امور خارجه انگلیس همچنین با تکرار مواضع جنگ‌طلبانه رژیم صهیونیستی عنوان کرد تا زمانی که همه گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) آزاد نشوند، درگیری‌ها نیز پایان نخواهد یافت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر امور خارجه انگلیس درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند
  • ادعای تکراری وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه
  • حضور ۲۰ واحد تولیدی و فعال استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ماجرای جنجالی شدن اهدای دکترای افتخاری به رئیسی
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد