Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه احداث بندهای ذخیره‌ آبخیزداری خلاف قانون است، گفت: اگر واقعاً بندهای ایجاد شده مانع ورود آب به سد زاینده رود می‌شود و توسعه باغات در بالادست اتفاق می‌افتد، باید برای اصلاح و یا حذف آن‌ها پیگیری‌های حقوقی انجام شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدحسین شاملی پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری که به مناسبت هفته منابع طبیعی برگزار شد با بیان اینکه در خصوص بندهای آبخیزداری در حوضه آبریز زاینده رود باید اطلاعاتی ارائه و برای رفع ابهامات شفاف سازی شود، اظهار کرد: حوضه آبریز زاینده رود  ۴۳۵ هزار هکتار وسعت دارد که ۲۹۰ هزار هکتار آن در استان اصفهان و ۱۴۵ هزار هکتار در استان چهارمحال و بختیاری است، بر این اساس در سطح ۲۹۰ هزار هکتاری استان اصفهان هیچ طرح بزرگ آبخیزداری اجرا نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طرح‌های آبخیزداری موجود برای کنترل سیلاب و جلوگیری از ورود رسوبات به سد زاینده است، افزود: هیچ گونه توسعه باغات در استان اصفهان صورت نگرفته است، اما کشاورزان اصفهان به بندهای این حوضه آبریز در استان چهار محال و بختیاری و توسعه باغات در بالادست معترض هستند که البته تصمیم گیری در خصوص بندها و باغات استان مجاور در شرح وظایف منابع طبیعی اصفهان نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: در جلسه‌ای که با صنف کشاورزان استان اصفهان برگزار شد، پیشنهاد ما به بازدید مشترک به همراه مدیران استانی و خبرنگاران از بندهای بالادست رودخانه در حوضه زاینده رود استان اصفهان و بررسی تعداد و حجم ذخیره آبی این بندها بود؛ اگر واقعاً بندهای ایجاد شده مانع ورود آب به سد زاینده‌رود می‌شود و توسعه باغات در بالادست اتفاق می‌افتد باید برای اصلاح و یا حذف آنها پیگیری‌های حقوقی انجام شود.

وی تصریح کرد: بر اساس اطلاعاتی که ما در اختیار صنف کشاورزان قرار داده‌ایم، هیچ گونه بند ذخیره‌ای بزرگ در حوضه زاینده‌رود وجود ندارد. 

شاملی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در حوضه آبریز زاینده‌رود طرح آبخیزداری تعریف نشده است و در سال جاری تنها پنج پروژه در شهرستان خوروبیابانک برای کنترل روان آب و تأمین آب شرب اجرایی شد.

وی گفت: محدوده کوچکی از حوضه آبریز زاینده رود که در بالادست استان است دچار چالش‌های سیاسی شده اما نباید کل طرح‌های آبخیزداری در استان را به خاطر حوضه زاینده رود زیر سؤال برد، در تمام استان‌های کشور به دنبال اجرای طرح‌های آبخیزداری هستند، زیرا آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ پوشش گیاهی مؤثر است.

ایجاد ۶۰۰ بند آبخیزداری در حوضه زاینده‌رود امکان پذیر نیست

شاملی با بیان اینکه وجود  بیش از  ۶۰۰ بند آبخیزداری در بالادست استان اصفهان صحت ندارد، اظهار کرد: طی ۲۰ سال گذشته در سطح ۱۰ میلیون هکتار اراضی استان اصفهان  تنها ۱۷۰ بند ایجاد شده است و وجود ۶۰۰ بند آبخیزداری در وسعت ۱۴۵ هزار هکتاری امکانپذیر نیست، با این حال ممکن است اعداد و ارقام عنوان شده  در سایر حوضه‌های چهار محال و بختیاری باشد.

 وی با تاکید بر اینکه راه حل برای رفع ابهام و شفاف سازی در خصوص آمار و ارقام بندهای آبخیزداری حوضه زاینده رود، بازدید رسانه‌ها، صنف کشاورزان و مدیران استانی است، گفت: با همکاران استان چهارمحال و بختیاری در این باره رایزنی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: هدف از اجرای طرح‌های آبخیزداری ذخیره و استحصال آب نیست اگر چنین اتفاقی افتاده باشد باید با حکم قضایی اصلاح شده تا حقی از کسی ضایع نشود. 

۱۰ بند آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد

شاملی با بیان اینکه بنابر گفته مسئولان منابع طبیعی استان چهار محال و بختیاری در این استان فقط ۱۰ بند آبخیزداری وجود دارد،   افزود: شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان که متولی رودخانه است باید مسیر را مدیریت کرده و جوابگو باشد.

وی تصریح کرد: باید در خصوص مسئله ذخیره سد زاینده رود موارد مختلفی از جمله خشکسالی‌های اخیر و برداشت‌های بالادست نیز از سوی مشاور سازمان آب منطقه‌ای اصفهان بررسی شود تا در خصوص ابهامات شفاف سازی صورت گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در استان اصفهان مشکلی در خصوص بندهای آبخیزداری وجود ندارد اما در خصوص مسائل بالادست و رفع ابهامات اعلام آمادگی می‌کنیم، زیرا بند ذخیره‌ای در آبخیزداری معنا ندارد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اصفهان چهارمحال و بختیاری حوضه آبریز زاینده رود ذخیره آب منابع طبیعی و آبخیزداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۶۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با انتقال آب دریا به اصفهان، بارگذاری صنعت از آب‌زاینده‌رود و آب‌های سطحی کمتر خواهد شد و اتفاقات خوشایندی برای این رود رقم خواهد خورد.

مجید نادرالاصلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا ضمن گرامیداشت فرارسیدن روز شوراها اظهار کرد: در قانون اساسی در هفت اصل به موضوع شورا پرداخته شده است و امام راحل نیز به امر شورایی تاکید داشتند، اما با این وجود به شوراها توجه نمی‌شود.

وی با گلایه از کم‌توجهی مدیران کشوری به شوراها افزود: از آن‌ها درخواست داریم به ظرفیت بسیار عظیم شورایی و مشاوره‌ای که صراحت آیات قرآن کریم است، توجه داشته باشند و از آن‌ها در پیشبرد امور کشور استفاده کنند.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه شورای ششم نگاه ویژه‌ای به موضوع زاینده‌رود داشته است، اظهار کرد: با همت مسئولان استانی و حمایت مدیران شهری، اتفاقات خوبی در سال‌جاری و سال آینده در راه است و امیدواریم زاینده‌رود، زنده‌رود ابدی شود و نشاط و شادابی برای مردم اصفهان رقم زده شود.

نورصالحی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص مناطق کم‌برخوردار شهر اصفهان گفت: با یک کار علمی و میدانی مناطق و محلات کم‌برخوردار شناسایی و معضلات و مشکلات این مناطق اعم از گلوگاهی و جزئی احصا شد و بودجه و اعتبار خوبی نیز برای رفع این مشکلات در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه پیگیری‌های خوبی برای رفع معضلات مناطق کم‌برخوردار صورت گرفته‌است، افزود: در حدود سه سالی که از عمر شورای ششم گذشته است، اتفاقات خوبی در حدود ۶۰ محله کم‌برخوردار رقم خورده است.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: نزولات جوی در استان خوب بوده است، اما باید نسبت به این برکت و رحمت خداوندی مدیریت بهینه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اصفهان ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در ارتباط با منابع آبی به‌ویژه در غرب و جنوب استان دارد، گفت: در این دوره شورای اسلامی شهر نگاه متفاوتی به موضوع استحصال آب‌های سطحی، زیرسطحی و تصفیه کردن پساب آب شده است.

دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود

نادرالاصلی اضافه کرد: امیدواریم تأمین منابع جدید آبی، به اصفهان، زاینده‌رود، آب‌شرب و محیط زیست این استان کمک شایانی کند، البته از ظواهر امر مشخص است که این منابع خیلی زود قابل دسترس خواهد بود.

وی اظهار داشت: در ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان تلاش کرده‌ایم گام‌های خوبی در این راستا برداریم و پایه‌ها و ریشه‌های خوبی بر جای گذاشته شود.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: انتقال آب دریا به اصفهان یکی از اقداماتی است که در این دوره به‌طور جدی پیگیری شد و اگر همت مضاعفی صورت گیرد، در نیمه نخست ۱۴۰۳ می‌توان شاهد اجرایی شدن آن باشیم.

وی ادامه داد: همان‌طور که استاندار اصفهان نیز آن را اعلام داشته است، باید متذکر شوم که این آب انتقالی برای تأمین آب شرب، آب کشاورزی و آب محیط زیست نیست و تنها به صنعت اختصاص پیدا خواهد کرد، به‌شرطی که به عامل توسعه بیشتر آن تبدیل نشود.

نادرالاصلی با بیان اینکه دست صنعت از آب زاینده‌رود و آب‌های زیرسطحی باید کوتاه شود، تصریح کرد: اگر انتقال آب دریا به اصفهان صورت گیرد، بارگذاری صنعت از این آب‌ها کمتر و نزدیک به ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد که این عدد قابل توجه اتفاق خوشایندی برای زاینده‌رود رقم خواهد زد.

کد خبر 747863

دیگر خبرها

  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر