Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: حوزه مشاوره باید به‌ عنوان یک فرصت مهم تلقی شود تا بتوانیم چالش‌های تعلیم و تربیت را حل کنیم.

به گزارش گروه علمی ایرنا از مرکز امور هماهنگی، ارتباطات و حوزه وزارتی آموزش‌ و پرورش، «علیرضا کاظمی» در هجدهمین همایش انجمن مشاوره ایران با عنوان مشاوره و حوزه سلامت که صبح امروز (دوشنبه) در دانشکده روانشناسی و امور تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه مجموعه امور تربیتی در چهار دهه فعالیت، رویکردهای مختلفی داشته است، اظهار داشت: امروزه اولویت برنامه‌های معاونت پرورشی و فرهنگی، تقویت حوزه مشاوره و فعالیت‌های مشاوره‌ای در سطوح بهداشت و روان و طراحی مسیر شغلی دانش‌آموزان است زیرا این دو به هم وابسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: امروز فضای تعلیم و تربیت بسیار پیچیده شده است به‌ گونه‌ای که شاید همه پدران و مادران نیز در تربیت فرزندانشان درمانده‌اند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تربیت فرایندی است که موانع رشد را برمی‌دارد و مقتضیات تعالی ایجاد می‌کند، تاکید کرد: اولین گام برای شکل‌گیری تربیت، مبانی آن است.
کاظمی با اشاره به اینکه گام اول تحقق تربیت، ضرورت توجه به حوزه مشاوره است، ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی یک از مباحث مهمی است که امروزه در تمامی سطوح به‌ اندازه ای فراگیر شده که به یکی از اولویت‌های اول نظام جمهوری اسلامی‌ تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه زمانی تعلیم و تربیت را می‌توان آغاز کرد که سلامت روان دانش‌آموزان آمادگی پذیرش رشد در این دو عرصه را داشته باشد، تصریح کرد: از آنجا که سلامت روان از سلامت جسم مهم‌تر است آموزش ‌و پرورش در این دوره با رویکرد ارتقای توانمندی‌های مهارتی و سلامت روان دانش‌آموزان به ‌عنوان یک نگرش جدید، فعالیت‌ها را طرح‌ریزی می‌کند.
کاظمی یادآور شد: امروز آموزش ‌و پرورش نقشه خطرپذیری دانش‌آموزان را در حوزه سلامت روان در دست دارد و اطلس آسیب روانی را ترسیم کرده است.
وی با بیان اینکه طرح نماد به‌ عنوان یک طرح ملی با کمک 14دستگاه در آموزش‌ و پرورش اجرا می‌شود تا از برخی آسیب‌ها جلوگیری کنیم، ادامه داد: توانمندسازی اجتماعی دانش‌آموزان از طرح‌های دیگری است که منطبق با نقشه خطرپذیری آماده شده و توانمندسازی معلمان را نیز در دست اقدام داریم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌ و پرورش تصریح کرد: برای توانمندسازی معلمان و مربیان به کمک انجمن مشاوره نیاز داریم و همچنین طرح همیار مشاور یک ظرفیت مناسب است تا از دانش آموزان برای رصد آسیب‌ها کمک گرفته و از بروز آنها پیشگیری کنیم.
کاظمی با بیان اینکه طراحی نظام راهنمای تحصیلی نیاز به بسترسازی فرهنگی دارد زیرا تعیین مسیر شغلی دانش‌آموزان را در پی خواهد داشت، اظهار داشت: همچنین طراحی نظام مشاوره در دست اجرا است و آخرین مراحل تدوین و تصویب خود را می‌گذراند.
وی اضافه کرد: آموزش‌ و پرورش بستر توسعه کشور است و آینده امیدبخش جامعه را می‌سازد به همین خاطر معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش این آمادگی را دارد تا تفاهم‌نامه‌ای را با انجمن مشاوره امضا و از ظرفیت‌های علمی این انجمن استفاده کند.
علمی**9294**1883

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آموزش و پرورش مشاوره معاون پرورشي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۶۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد

جمعی از معلمان پیشکسوت اصفهانی با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر درباره امر تعلیم و تربیت و دغدغه‌های آموزش و پرورش نکاتی را بیان کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در آئین تقدیر از مقام معلم که امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در صحن شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد، برخی مسئولان، اساتید و معلمان پیشکسوت آموزش‌وپرورش به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند.

معرفی معلمان فداکار در فراخوان «پای درس ایثار»

جلال سلمانی، مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به شناسایی معلمان شاخص گفت: در گذشته آنچه در بخش خروجی رسانه‌ای آموزش و پرورش وجود داشت، اتفاقات منفی و چالش‌ها بود در حالی که اتفاقات بسیار خوبی در سطح مدارس با تلاش معلمان صورت می‌گرفت، بنابراین برای معرفی این معلمان، طی یک فراخوان با عنوان «پای درس ایثار» از دانش آموزان و اولیا آن‌ها خواستیم که معلمان فداکار را معرفی کنند که سال گذشته طی یک هفته چند هزار رکورد در این زمینه ثبت شد.

تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد

عبدالوهاب طالقانی از مفاخر فرهنگی کشور و معلمان پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: در تعلیم و تربیت باید همچون باغبانی باشیم که ابتدا علف‌ها را از گل‌ها دور می‌کند؛ اگر به عنوان معلم تشخیص دادیم کسانی مزاحم هستند، باید آن‌ها را پاکسازی کنیم.

وی افزود: آموزش و پرورش صاحب دو بال است؛ در مسئله آموزش وزارتخانه اقداماتی انجام داده است، اما موضوع مهم پرورش است که آموزش و پرورش باید بگوید برای تزکیه و پرورش اسلامی دانش آموزان چه گام‌هایی برداشته است.

معلمان، علم و ایمان را در کنار هم آموزش دهند

حسنعلی زهتاب از دیگر معلمان پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: انسان برای پرواز به دو بال علم و ایمان نیاز دارد و قرآن دومی را مقدم داشته است.

وی افزود: کار معلم نه‌تنها کار پیامبر که کار خداست، خداوند اولین معلم هستی است و این جایگاه والای معلمان در تعلیم و تربیت انسان‌ها را نشان می‌دهد.

این معلم پیشکسوت با بیان اینکه باید شرایطی فراهم شود که معلمان، علم و ایمان را در کنار هم آموزش دهند، گفت: باید به جایگاه معلمی نگاهی ویژه داشت، همان گونه که شهیدان مطهری و بهشتی به معلمی نگاه داشتند.

تعلیم و تربیت ویژه، وضعیت کشور را تغییر می‌دهد

بهاء‌الدین صدر از دیگر معلمان پیشکسوت اظهار کرد: مسئولان ما اگر به موضوع تعلیم و تربیت به صورت ویژه بپردازند قطعاً وضعیت کشور در همه زمینه‌ها تغییر خواهد کرد.

وی با بیان اینکه معلمانی باید جذب شوند که به این شغل عشق می‌ورزند، افزود: معلمان ما باید افرادی باشند که بخواهند حتی اگر روزی بمیرند و زنده شوند نیز باز همین شغل را انتخاب کنند.

منزل، مدرسه و مسجد سه کانون تربیتی

مصطفی نیلی‌پور، دیگر معلم پیشکسوت اصفهانی در این جلسه گفت: منزل، مدرسه و مسجد سه کانون تربیتی هستند که امروز با چالش مواجه شده‌اند. ضلع چهارم، بحث رسانه است که تربیت جوانان ما امروز از این کانال صورت می‌گیرد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند «جامعه ما بالقوه فرهنگی است اما بالفعل نه» و راهکار آن را نیز جهاد تبیین فرمودند؛ ایشان همچنین بر امر سرمایه گذاری روی جوانان تاکید دارند، بنابراین جهاد تبیین که یک فریضه است و سرمایه گذاری بر جوانان باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

معلم باید عاشق شغل خود باشد

فقیه معلم پیشکسوت در این جلسه اظهار کرد: اگر کسی عاشق معلمی نباشد، وقت خود و بچه‌های مردم را تلف کرده است؛ معلم باید عاشق شغل خود باشد و تلاش مسئولان نیز بر این امر باشد که افراد برای فرار از بیکاری به سراغ معلمی نروند.

وی افزود: اثرگذاری یک معلم بسیار مهم است. معلمان باید بدانند قضاوت واقعی درباره عملکرد آن‌ها، ۳۰ سال بعد انجام می‌شود و این موضوع بسیار مهمی در امر پرورش است.

به گزارش ایمنا، فروغ توسلی، مینا جدیدی، شیرین حیران یزدی و رشیده‌سادات بدری فر از معلمان فداکار اصفهانی هستند که در این جلسه تقدیر شدند.

کد خبر 750704

دیگر خبرها

  • هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان