Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@03:02:46 GMT

تئاتر هنرمندان کلیمی در شیراز روی صحنه رفت

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۷۹۲۷۷

تئاتر هنرمندان کلیمی در شیراز روی صحنه رفت

به گزارش ایرنا، این تئاتر به طراحی و کارگردانی روبن بَصلیٰ از جمله برنامه‌های جامعه کلیمیان و خانه جوانان یهودی شیراز و نیز سازمان دانشجویان یهودی این شهر است.
نخستین اجرای این گروه هنری، شامگاه یکشنبه 12 اسفندماه جاری بود. این نمایش روزهای 15،16 و 18 اسفندماه جاری نیز در مجموعه فرهنگی هنری بامداد شیراز واقع در خیابان حافظ برای علاقه مندان اجرا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حدیث ایمان نمایشی منظوم با خوانش اشعار 'شاهین' شاعر ایرانی یهودی قرن هفتم هجری است که در دو بخش به آفرینش آدم و نیز زندگی حضرت ایوب (ع) و شکیبایی وی با استمداد از ایمان می‌پردازد.
روبن بصلیٰ کارگردان این نمایش در گفت و گو با ایرنا درخصوص این شاعر ایرانی یهودی گفت: نام واقعی و محل تولد این شاعر در تذکره‌ها یاد نشده است؛ اما به احتمال زیاد شاهین تخلص او بوده است.
وی شاهین را بزرگترین و بنام‌ترین شاعر ایرانی یهودی خواند و افزود: شاهین در نظر یهودیان ایران همچون فردوسی سراینده شاهنامه است.
بصلی ادامه داد: از این شاعر ایرانی یهودی سه اثر برجای مانده است؛ اولین کتاب، موسی‌نامه نام دارد که چهار سفر آخر از اسفار پنجگانه تورات را در بیانی منظوم شرح می‌کند و بالغ بر 10 هزار بیت است که در سال 1327 میلادی جمع آوری شده است، دومین اثر شاهین اردشیرنامه یا تفسیر کتاب استر است که یک مثنوی 6000 بیتی است و سومین اثر نیز باعنوان برشیت نامه اولین سفر از پنج کتاب عهد عتیق و تورات را دربر می‌گیرد که بیش از 10هزار بیت دارد و در سال 1359 میلادی جمع آوری شده است
این هنرمند ابراز داشت: بیشتر پژوهشگران معتقدند شاهین شاعری شیرازی است؛ هرچند از کاشان نیز باعنوان محل زندگی او نام برده شده است و کاتبان یهودی در نسخه‌های خطی از او با عنوان مولانا شاهین یاد کرده اند.

** فرهنگ ایران کلیمی آمیزه ای از فرهنگ غنی ایرانی و فرهنگ مذهبی یهودی است
بصلی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از فرهنگ ایرانیان کلیمی برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی و بخش دیگر برگرفته از فرهنگ مذهبی یهودی است، خاطرنشان کرد: این درهم‌تنیدگی فرهنگی را می توان به نحوی مطلوب در اشعار شاهین مشاهده کرد.
وی ادامه داد: در بخشی از تئاتر حدیث ایمان، جایی که حضرت ایوب (ع) درباره آینده نوید بهبودی می دهد، شاهین در بیتی سروده است 'شب تاریک من چون روز گردد، همه ایام من نوروز گردد'، در می‌یابیم که چه زیبا در داستان حضرت ایوب که یک داستان مذهبی است از نوروز که بخش مهمی از فرهنگ ایرانی است با عنوان بهترین ایام یاد می‌شود.
بصلی افزود: نقاط مشترک فرهنگی بسیاری بین دو هویت یهودی و هویت ایرانی وجود دارد که می توان با زبان هنر به این نقاط مشترک دست یافت و زندگی مسالمت آمیزی را که در طول تاریخ سه هزار ساله حضور یهودیان در ایران داشته ایم، برجسته کنیم.
این کارگردان عنوان کرد: تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز، معرفی شخصیت‌های فرهنگی همچون مولانا شاهین و استاد ابراهیم سعیدیان از شاعران معاصر در این راه به ما کمک خواهد کرد.

** نمایش حدیث ایمان
این کارگردان درخصوص نمایش حدیث ایمان نیز گفت: این تئاتر برگرفته از کتاب برشیت نامه بود که به روایت داستان آفرینش، سجده نکردن شیطان به آدم، سرپیچی از فرمان خدا و رانده شدن از درگاه خداوند و نیز سوگند شیطان برای منحرف کردن نسل آدم باز‌می گردد و بخش دوم داستان حضرت ایوب (ع) را به نمایش کشید که نمونه‌ای از تلاش شیطان برای منحرف کردن نسل آدم بود؛ اما ایوب (ع) با صبر خود مقرب به درگاه خداوند شد و به جاه و جلال رسید.
بصلی عنوان کرد: حدیث ما حدیث حدیث صبر نبود، حدیث ایمان بود. با قدرت ایمان می توان از میان تلاطم ها گذشت می توان از میان طوفان‌های ویرانگر جان سالم به در برد، می‌توان آن آتش را چون گلستان دید و می توان از میان حیوانات درنده جان سالم به در برد.
این هنرمند یهودی ابراز امیدواری کرد که بتواند گروه نمایشی از اقلیت های مذهبی تشکیل داد و فعالیت هایی در سطح ملی ارائه داد.
این نمایش در 60 دقیقه و با بازی ادلیا یاقار، دانیال شدایی، الی فیض زاده، احسان صیفی کهن، شمیم بهمنش فرد، پدرام نورپرور و ارالی بنت یعقوب، بر روی صحنه می رود؛ همچنین ادلیا لولی حییم، یونا گلستانی، سورنا ساسانفر، یونینا گمزه و کیمیا کامیاب فر نیز در این نمایش به ایفای نقش می پردازند. مدیریت اجرایی این نمایش بر عهده یوسف بصلی است، الناز پریزاده طراحی و دوخت لباس را بر عهده داشته است و پدرام نورپرور طراح پوستر و بروشور بوده است.
7375/ 2027
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 بازی جامعه فرهنگی هنری مسالمت آمیز نوروز 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۹۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نوشته ژان کلود کری‌یر، ترجمه اصغر نوری با کارگردانی کیارش رُست و تهیه‌کنندگی مجید مجیدی، که اجرا‌های خود را از ساعت۱۸:۰۰ روز پنجشنبه، ۳۰فروردین، در سالن چارسو، مجموعه تئاترشهر آغاز کرد، به روز‌های پایانی نزدیک شده و تا پایان هفته جاری (پنجشنبه، ۲۰اردیبهشت) به اجرا‌های خود خاتمه می‌دهد.

این نمایش که با استقبال بسیار خوب هنرمندان و مخاطبان همراه بود، تا کنون میزبان هنرمندانی همچون؛ ناصر آقایی، رضا میرکریمی، محمدرضا خاکی، حسین فرح‌بخش، اصغر نوری، بهزاد خداویسی، شهرام کرمی، سامان خلیلیان، رضا آشفته  بوده است. همچنین پیشکسوت ورزشی و محبوب کشورمان امیر خادم نیز جزو مهمانان شب‌های گذشته این نمایش بود.

در این نمایش ۶۰ دقیقه‌ای، طا‌ها محمدی، محمدرضا حیدری، ابوذر موسوی بیدلی، شیما خوش‌اقبال، مهدی موسوی، پویا اسکندرزادگان عطیه شبانی و ثنا میرزایی به ایفای نقش می‌پردازند. دیگر عوامل این نمایش بدین ترتیب: (مشاور کارگردان: حمیدرضا نعیمی) (مجری طرح: سمیرا کریمی، حسین عابدین)، (برنامه‌ریز: عسل پاشایی)، (دستیار اول کارگردان: مهدی موسوی)، (گروه کارگردانی:عسل پاشایی، ثنا میرزایی)، (منشی صحنه و برنامه ریز: عسل پاشایی)، (گریمور: علی رضا زاده)، (دراماتورژ بیان: بیژن بیابانی)، (طراح صحنه و لباس: کیارش رُست)، (دوخت لباس: منصوره محمدی)، (دستیار صحنه و لباس: عطیه شبانی، بهرام بابادی سلطانزاده، سالار شیرمردی، ثنا زارعی، تینا نقشینه، مهلا غضنفری، احمد علی امیری)، (مدیر صحنه: پویا اسکندرزادگان)، (مشاور فنی و حقوقی: حسین طاهر بخش)، (ساخت دکور: اسماعیل ناظمی)، (موسیقی و انتخاب آثار: پندار آداب)، (افکتورصدا: مهدی کرمی)، (طراح صدا: حسین طاهر بخش)، (طراح نور: امیرحسین سیَر)، (دستیار نور: علی‌رضا کوزه‌گر، پوریا محسنی، نازنین یار ویسی) (عکاس: آرمین یعقوبی، نگین صمدی)، (مدیر تولید: علی زمانی)، (طراح پوستر و بروشور: محمدصادق زرجویان)، (ساخت تیزر: حمیدرضا محمدی)، (مشاور رسانه‌: امیر پارسائیان‌مهر)، (روابط عمومی و تبلیغات: صدرا صباحی) هستند.

این خبر در خاتمه یادآور می‌شود، نمایش «روال عادی» تا پنجشنبه، ۲۰اردیبهشت ساعت ۱۸:۰۰ در سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر روی صحنه می‌رود و علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این نمایش می‌توانند به سایت تیوال مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله»
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید 
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • «روال عادی» به هفته پایانی اجرا در تئاتر شهر رسید
  • خوانندگی پولاد کیمیایی برای «گالیله» + ویدیو