Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-03@22:31:02 GMT

تدوین نقشه راه اجرایی کردن سند جامع علمی بین‌المللی

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۸۴۶۰۲

‍‍‍‍‍‍

جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور با موضوع دیپلماسی علم و فناوری با حضور وزرای امورخارجه، اطلاعات و علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی و دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور تصویب سند جامع علمی بین‌المللی را از موضوعات مطرح در جلسه این ستاد نام برد و گفت: در انتهای این جلسه مقرر شد معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه سال آینده برنامه و نقشه راه اجرایی کردن این سند را با کمک سه وزارتخانه و دانشگاه آزاد ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کبگانیان امروز در حاشیه یکصد و شانزدهمین جلسه ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور درخصوص سند جامع علمی بین‌المللی، افزود: رئیس‌جمهور در شهریورماه سال ۹۶ به مسئولان ذی‌ربط ابلاغ کرد که همگی آنها با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی همکاری و سند جامعی را تصویب کنند.

وی اضافه کرد: البته اسناد دیگری بود که رهبری خواستند همه آنها جمع‌آوری و با توجه به آنها، یک سند رسمی در حوزه علم و فناوری تدوین شود.

کبگانیان گفت: در آخرین جلسه سال ۹۶ این سند تصویب شد و ابلاغ آن در سال ۹۷ صورت گرفت.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر اینکه اسناد در این حوزه باید بررسی و نسبت به تقسیم کار ملی اقدام شود، خاطرنشان کرد: با تقسیم کار ملی نظارت‌ها صورت می‌گیرد، چراکه رهبری در مطالباتشان فرمودند که دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نظارت جدی بر این سند داشته باشد.

وی هدف اصلی این سند را گسترش روابط علمی بین‌المللی با توجه به آسیب‌ها و آفت‌هایی دانست که عمدتاً از سوی کشورهای صنعتی به کشور تحمیل می‌شود.

کبگانیان با اشاره به سابقه روابط علمی بین‌المللی ایران، گفت: در چندین قرن گذشته و در تاریخ جهان اسلام علم رایگان به دنیا آموخته می‌شد و ما نیز نباید علم را امنیتی کنیم.

وی اضافه کرد: دانشمندان اروپایی در چندین قرن گذشته به رصدخانه مراغه می‌آمدند و نجوم تحصیل می‌کردند و ما حتی هزینه رفت و آمد آنها را پرداخت می‌کردیم.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: بر این اساس جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد علمی را که ایرانیان در تولید آن نقش داشته‌اند، بتواند استفاده کند.

کبگانیان اضافه کرد: بر این اساس هدف سند علمی بین‌المللی این است که دانشمندان بتوانند به صورت مصون تبادل علمی داشته باشند.

وی ارائه گزارش‌های جامعی از سوی وزارت علوم، بهداشت و معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری در این زمینه را از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه نام برد و یادآور شد: ما انتظار داریم دستگاه‌ها در این حوزه وارد کار شوند و در این زمینه وزیر امور خارجه پیشنهاد کرد که سازوکاری برای آموزش و توجیه افرادی که در زمینه تبادلات علمی نقش دارند، طراحی شود.

به گفته وی، اساتید دانشگاه‌های کشور به سایر کشورها رفت و آمد دارند و باید آنها آگاهی‌های لازم را برای تبادلات علمی داشته باشند.

دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: در انتهای این جلسه مقرر شد تا همه اعضا روش اجرایی کردن این سند را پیشنهاد دهند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر آن مقرر شد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ظرف سه ماه آینده تا روز ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۹۸ برنامه و نقشه راه اجرایی کردن این سند را با کمک وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و خارجه و همچنین دانشگاه آزاد ارائه دهد تا بتوانیم کلیات سند را تصویب کنیم.

کبگانیان اضافه کرد: علاوه بر آن در این جلسه مقرر شد که ابلاغ این سند به دانشگاه‌ها از سوی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت صورت گیرد، چراکه ابلاغ این سند به دستگاه‌ها توسط ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس‌جمهور صورت می‌گیرد.  دانلود

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: سند جامع علمی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۸۴۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه‌های اجرایی شعار امسال در کار‌های عمرانی مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، احمد توکلی، در حاشیه سومین همایش شورا‌های اسلامی استان مازندران، افزود: راهبرد "جهش تولید با مشارکت مردم"را با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی در همه عرصه‌ها در انجام امور عمرانی و خدماتی این استان اجرایی می‌کنیم.

وی اظهارداشت: در سال جاری حسب تاکید رهبر معظم انقلاب موضوع مهم راهبرد امسال " جهش تولید با مشارکت مردم " با کمک اعضای شورا‌های اسلامی که نمایندگان مردم در روستا‌ها و شهر‌ها هستند، اجرایی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: موضوع چالش ترافیک این استان را که برنامه جامع آن در سال‌های گذشته تهیه شده باید به روزرسانی شود که در سال جاری در دستور کار داریم از جمله تعریض محور‌ها و رفع نقاط حادثه خیز و موضوعاتی در حوزه فرهنگ سازی و راهبری داریم، در دستور کار مجموعه استان و همه عوامل اجرایی اعم از شهرداری ها، شورا‌های اسلامی و دهیاری‌ها ادامه خواهیم داد.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران در خصوص طرح ملی آزاد راه تهران- شمال یادآور شد: این آزادراه از جمله طرح‌های مهم ملی کشور است که مجدانه پیگیری می‌شود و مجموعه استان نیز در سال جاری این موضوع را پیگیری کرده و آماده نحوه اجرای کار هستیم.

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • تدوین برنامه‌های اجرایی شعار امسال در کار‌های عمرانی مازندران