Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، روزنامه فرهیختگان نوشت: سال 1397 ازجمله ســـال‌های پرکار بـــرای دانشــگاه آزاد اســلامی سیستان‌وبلوچستان بود؛ ما از چند جهت سال پرکار و پرترافیکی داشتیم. دراین سال 12 همایش علمی برگزار کردیم که آخرین همایش آن در شهرستان چابهار برگزار شد. درحقیقت این همایش‌ها به‌مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد که برخی از این همایش‌ها ازجمله همایش قیام عاشورا و اهل سنت و کنفرانس موعودگرایی، جنبه تقریبی و ایجاد وحدت بین اهل تشیع و تسنن را دنبال می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدامات بسیار سنگین و دشوار بود و به اعتراف مسئولان دانشگاه، در این حجم در 30 سال گذشته همایش‌های پربار علمی در استان سیستان‌وبلوچستان برگزار نشده بود.

یکی دیگر از اقدامات ما این بود که در حوزه پژوهشی، راه‌اندازی کرسی‌های ترویجی، آزاد‌اندیشی و نظریه‌پردازی را با کمک و همیاری خسروپناه، معاون علوم‌انسانی دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم که استادان، اعضای هیات‌علمی و دانشجویان واحد مشارکت فعال و موثری را در این برنامه‌ها داشتند. هفت جلسه را هم برگزار کرده‌ایم و هشت برنامه دیگر هم تا پایان امسال برگزار خواهد شد. در سطح استان هم همه واحدها در این طرح مشارکت خواهند داشت. همچنین امسال تقویت مراکز رشد را داشتیم.

در طول سال‌های قبل مراکز رشد با رکود مواجه بودند و تا حدودی فعالیت‌های آن متوقف شده بود. در سال 97 تلاش کردیم دوباره با انرژی و تلاش بیشتر این مراکز را فعال کنیم؛ لذا هم هسته‌ها و هم واحدهای فناور در زاهدان و سایر شهرها فعالیت‌های خود را از سر گرفته‌اند. با این اقدامات حدود 10 محصول و کالای دانش‌بنیان و فناور در طول این ایام تصویب شده که برخی از آنها تجاری‌سازی هم شده‌اند و منتظر ورود به بازار هستند.

یکی دیگر از اقدامات انجام‌شده در سال 97 این بود که 10 مرکز آموزشی و مهارتی سما را در سطح استان فعال کردیم. به اعتراف همه مسئولان استان، این مهم‌ترین و منحصربه‌فردترین فعالیتی است که در سطح مراکز آموزش عالی استان سیستان‌وبلوچستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شده است.

در کنار این فعالیت‌ها، جذب دانشجو در شهرهای مختلف استان هم شروع شد که با موفقیت‌های فراوانی مواجه بود. این اقدامات، فعالیت‌های ساده‌ای نبود، اما با تلاش همکاران ما در دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان‌وبلوچستان عملیاتی شد. نکته مهم دیگر در سال 97 این بود که در حوزه بین‌الملل فعالیت‌های قابل‌قبولی انجام دادیم. مهم‌ترین اقدام در این راستا، جذب دانشجویان خارجی بود.

به‌عنوان مثال با کشور عمان مذاکراتی داشتیم که با هماهنگی معاونت امور بین‌الملل دانشگاه و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی انجام گرفت. همچنین جلسات مختلفی را با مقامات افغانستانی و پاکستانی داشتیم که هم فعالیت‌های فکری و فرهنگی انجام شود و هم در زمینه تبادل دانشجو اقدامات لازم صورت گیرد. البته این ارتباط موجب گسترش فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی هم خواهد شد.

مشخصا درباره ارتباط با کشور دوست و برادر عمان باید عرض کنم سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به ما ماموریت داده با همکاری بخش خصوصی شرایط راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور را فراهم آوریم. در حال حاضر حضور 1.5 میلیون ایرانی در کشور عمان ظرفیتی را فراهم آورده که تلاش می‌کنیم با تاسیس واحد دانشگاه آزاد اسلامی در این کشور، از این ظرفیت به بهترین وجه ممکن استفاده کنیم. این فرصت باعث می‌شود ارتباطات علمی و فرهنگی میان ما و این کشور و هم در سایر حوزه‌ها را گسترش دهد.

در حال حاضر با بخش خصوصی برای تاسیس ساختمان دانشگاه رایزنی شده و ان‌شاءالله بعد از طی مراحل قانونی این واحد دانشگاهی در این کشور تاسیس خواهد شد. عمان فاصله کوتاه هوایی و البته دریایی با سیستان‌وبلوچستان دارد و بسیاری از هموطنان بلوچ ما در این کشور حضور دارند و امیدواریم تاسیس دانشگاه در این کشور، ارتباطات هموطنان ما را با داخل کشور گسترش دهد. نکته مهم دیگر درباره فعالیت‌های ما در سال 97 این است که در جذب دانشجو افزایش چشمگیری داشتیم و در این سال حدود 30 درصد افزایش جذب دانشجو داشتیم که طبیعتا تاسیس مراکز جدید آموزشی در این امر موثر بوده‌اند.

در کنار این مساله صرفه‌جویی قابل‌توجهی در هزینه‌های دانشگاه در این سال داشتیم. در یک نگاه آماری حدود 2.5 میلیارد صرفه‌جویی مالی داشتیم و در پایان امسال نقدینگی دانشگاه هم افزایش پیدا کرده است.

این مهم دلایل مختلفی داشته که ازجمله آنها می‌توان به لغو استادان پروازی اشاره کرد که معمولا هزینه بالایی را برای دانشگاه در پی داشتند؛ بیش از دومیلیارد از هزینه‌ها شامل این استادان بود. همچنین بخش عمده‌ای از همکاران بازنشسته و غیرضرور که از گذشته با دانشگاه همکاری داشتند هم از چرخه دانشگاه خارج شدند تا با عدم حضور آنها بخش زیادی از هزینه‌های این مجموعه دانشگاهی کاهش پیدا کند.

در سال 98 بنا داریم منابع درآمدی دانشگاه را افزایش دهیم؛ به‌خصوص اینکه در این راستا در تلاش خواهیم بود از املاک و مستقلات دانشگاه در راستای درآمدزایی بیشتر استفاده کنیم. در این میان طرح‌های «آمایش رشته‌های دانشگاهی» و طرح «پایش» را به‌صورت جدی پیگیری خواهیم کرد.

همچنین به‌دلیل تاسیس معاونت علوم‌انسانی در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به اینکه حدود 60 درصد دانشجویان را محصلان رشته‌های علوم‌انسانی تشکیل می‌دهند، توجه ویژه‌ای به این حوزه خواهیم داشت. با توجه به اینکه استان سیتان‌وبلوچستان مشکلات و معضلاتی در حوزه علوم‌انسانی دارد، دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حل این معضلات نقش موثری داشته باشد. اما در کنار این فعالیت‌ها با توجه به قطب‌بندی‌های علمی، ما هفت قطب علمی را تعریف کرده‌ایم که باید در سال 98 به‌صورت جدی‌تر عملیاتی شوند.

همچنین با توجه به اهمیت مهارت‌محوری در دانشجویان، در سال جدید به‌دنبال تاسیس و راه‌اندازی رشته‌های مهارتی خواهیم بود تا فارغ‌التحصیلان بعد از ورود به بازار کار، موفقیت‌های بیشتری را در رشته شغلی خود داشته باشند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۸۵۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری

محمدامین دهقانی مسئول بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین مناطق محروم استان چهارمحال و بختیاری در اردوی جهادی جهادگران این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد:‌ این واکسیناسیون  توسط ۲۰ دانشجوی بسیجی دکترای دامپزشکی واحد شهرکرد به مدت چهار روز در مناطق محروم و صعب‌العبور اوره و بارز شهرستان لردگان از توابع این استان چهارمحال و بختیاری انجام شد.

وی واکسیناسیون، انگل‌تراپی، معاینه و درمان و آموزش عشایر را از مهم‌ترین اهداف این اردوی جهادی عنوان کرد و افزود: بیماری‌های انگلی، انتروتوکسمی وآگالاکسی ازجمله بیماری‌های رایج در منطقه اوره و بارز بودند که با تلاش جهادگران وضعیت دام‌های منطقه بهبود یافت.

مسئول بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: گروه جهادی حضرت ولی‌عصر (عج) بسیج دانشجویی دامپزشکی این واحد دانشگاهی با همکاری بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بسیج سازندگی استان، واحد شهرکرد، بسیج دانشجویی، اداره کل دامپزشکی استان و شبکه دامپزشکی لردگان و با همراهی محسن جعفریان دهکردی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد موفق به برگزاری این اردوی جهادی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • واکسیناسیون ۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در مناطق محروم چهارمحال و بختیاری
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم