Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@03:06:16 GMT

شازند؛ خطه چشمه‌ها و سراب‌ها

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۸۸۰۱۵

شازند؛ خطه چشمه‌ها و سراب‌ها

کوههای متعدد و بارندگی فراوان شازند را به هدف توریستی منطقه تبدیل کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ مجموعه ای از کوه‌ها، چشمه ها و دشت های سرسبز منظره ای چشم‌نواز و زیبا را رقم زده و آوای پرندگان و صدای چشمه های جاری از دل کوهها نوای جانبخشی است که بر آن افزون می شود و آدمی را به گشت و گذار در شازند فرا می خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شازند در قدیم «ادریس آباد» نام داشته‌ است، اما کم کم به واسطه کوهی در نزدیکی آن، به «شاه زند» شهرت یافت.

هم مرز بودن شازند با استانهای همدان و لرستان آب و هوای کوهستانی را برای این منطقه رقم زده است. کوههای متعدد و بارندگی فراوان شازند را به هدف توریستی منطقه تبدیل کرده است.

چشمه عمارت، عباس آباد، بلاغ حک، قاقان، اسکان، عنبرته، پنجه علی و دو خواهران، چشمه های شناخته شده این منطقه هستند که هر یک جاذبه و ویژگی های منحصر به فردی دارند.

چشمه عمارت که در روستای عمارت واقع شده و متوسط آبدهی آن ۸۰۰ لیتر در ثانیه است.

مسجد باب الحوائج روستای عمارت بر روی بخشی از این چشمه واقع شده و البته نمی توان واضح گفت که وجود چشمه در صحن مسجد به زیبایی مسجد افزوده یا بالعکس، هرچه هست منظره چشم نوازی است که پیش چشم گردشگران به تصویر در آمده است.

چشمه عباس آباد واقع در جنوب دشت شازند جاذبه گردشگری دیگر این منطقه است که درخت های بلند و سرسبز و جریان آب طبیعت مطبوعی را ایجاد کرده است.

عده ای چشمه اسکان را زیباترین مکان تفریحی شازند می دانند. واقع شدن چشمه اسکان در پای کوه زیبای لجور و در کنار رودخانه سرسبز و پر آب شراء طبیعت زیبایی را ایجاد کرده و به خصوص در فصل بهار و تابستان عده زیادی را برای تفریح و استراحت به سوی خود فرا می خواند.

گردنه قاقان بستر پیچ و تاب های چند چشمه است که معروف ترین آنها چشمه قاقان است که در ارتفاع ۲۱۵۰متری از سطح دریا قرار گرفته است. این چشمه از قدیم مورد توجه کوهنوردان منطقه بوده و هست.

چشمه پنجه علی شازند دیگر چشمه معروف این منطقه است که با وجود بنای قدیمی که در خود جای داده و استخر زیبایی که آب چشمه در آن جمع می شود، استراحتگاه زیبایی را ایجاد کرده که استفاده آن در انحصار آموزش و پرورش است.

چشمه دو خواهران در بالای روستای دو خواهران قرار دارد و برای عامه مردم و اهالی روستایی دو خواهران، این چشمه جنبه تقدیس و زیارتی دارد. وجود درختان کهنسالی چون گردو، صنوبر، بید و... در مسیر چشمه زیبایی این منظره را دو چندان کرده است.

علت نامگذاری این دو چشمه وجود دو تونل یه صورت غار است که از یکی که ارتفاع ۲ متر و عمق ۸ متر دارد، آب چشمه بیرون می‌زند و دیگری که در بالای تونل اول قرار گرفته عمق ده متری دارد. اهالی روستای دو خواهران، بر این باورند که دو خواهران از نوادگان امام علی (ع) در داخل این غار غایب و مخفی شده اند.

چال خاتون شازند که به منطقه شکار ممنوع تبدیل شده زیستگاه طبیعی است که با وسعتی نزدیک به ۱۴ هزار هکتار و اکوسیستم کوهستانی بستر مناسبی برای زیست حیات وحش است.

منطقه چال خاتون شازند با بهره مندی از منابع آبی دایمی و فصلی، ترکیبی از مراتع سرسبز و نواحی صخره ای و دشت، طیف متنوعی از گیاهان علفی، بوته ای و درختچه ای را در خود دارد.

یکی از بلندترین قله های رشته کوه چال خاتون که در راستا و امتداد رشته کوه راسوند قرار گرفته، قله سخت سیاه با ارتفاعی قریب به سه هزار متر است و با توجه به ترکیب ساختاری جنس کوه در این منطقه نیز چاه های متعدد طبیعی(غارهای عمودی) وجود دارند که در حال حاضر در دست شناسائی هستند؛ علاوه بر این انواع گونه های گیاهی و همچنین گیاهان دارویی در این منطقه قابل شناسایی است.

پازن، قوچ، گراز، گرگ، شغال، روباه، خرگوش و موش صحرایی و... و همچنین انواع پرندگان از جمله عقاب طلایی، سار، جغد، کبک و باقرقره در این منطقه زندگی می کنند.

غار سوله خونزا واقع در کوه‌های شمس‌آباد، ۲۷ متر طول دارد و بالاتر از آن غار دیگری وجود دارد که در آن چشمه های آب گوارا جاری است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۸۸۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم

ایسنا/مازندران مدیر مرکز حوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم تا فارغ التحصیلان حوزه علمیه با شرکت در آزمون بتوانند جذب این نهاد شوند.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل امشب در نشستی با کارکنان، طلاب و اصحاب رسانه، با بیان اینکه حوزه علمیه خواهران با ۵۰۰ مدرسه در ۲۸ استان فعالیت دارد، اظهار کرد: یکی از رسالت‌های مهم حوزه علمیه خواهران نظارت و ارزیابی بر انجام فعالیت آموزشی، پژوهشی و تربیتی است که در استان‌ها به این مهم پرداخته می‌شود .

وی با اشاره به اینکه برنامه ۵ ساله حوزه‌های علمیه خواهران در سال ۱۴۰۱ تصویب شد، بیان کرد: مقرر شد در سال ۱۴۱۴ به یک افق در حوزه خواهران دست پیدا کنیم تا به نوعی بانوان اقدامات خودشان را بتوانند عملی کنند .

فاضل از برنامه‌های مهم سفر به مازندران را پیگیری توسعه آموزش عالی در استان و ارتقای برخی مدارس از سطح ۲ به سطح ۳ دانست و گفت: سالانه حدود ۱۱ هزار نفر در حوزه‌های علمیه ثبت نام می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین فاضلی اظهار کرد: لشکر ۷ هزاره سفیران رضوان در ایام ثبت نام حوزه‌های علمیه فعالیت دارند که بصورت چهره به چهره اقدام به تبلیغ می‌کنند، امسال از اول اردیبهشت ثبت نام حوزه‌های علمیه شروع شده است.

وی با اعلام اینکه تاکنون برای حدود ۵۰ هزار نفر طلبه خواهر در سطوح ۱ تا ۳ ثبت نام صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: پیگیری‌ها جهت احداث سایت اداری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران صورت گرفته است که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ عملی شود . 

وی با بیان اینکه اشتغال فارغ التحصیلان حوزوی در گذشته از دغدغه مدیریت مرکز حوزه علمیه نبوده است لذا جهت بکارگیری فارغ التحصیلان حوزوی در دستگاه‌های اداری پیگیری‌های لازم  صورت گرفته است، یادآور شد: آموزش مشترک فارغ التحصیلان حوزه و مرکز قضا در قم آغاز  شده و توافقات خوبی با معاونت آموزش قوه قضاییه صورت گرفته است.

فاضل گفت: در حال حاضر با  نهادهایی مانند آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم تا فارغ التحصیلان حوزه علمیه با شرکت در آزمون بتوانند جذب این نهاد شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • صعود پارما به سری آ ایتالیا/ جمع ۷ خواهران دوباره جمع شد
  • تفاهم‌نامه همکاری حوزه علمیه خواهران و اوقاف یزد
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • و دموکراسی آنها که سراب است فقط...
  • رفع مشکلات ارتباطی روستای گنجگان با نصب سایت جدید
  • چشم نوازی چشمه غربالبیز در دل طبیعت شهر مهریز + فیلم
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم