Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@20:25:37 GMT

نقش مطبوعات در تولید علم ستودنی است

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۹۳۹۵۴

نقش مطبوعات در تولید علم ستودنی است

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عباس صالحی شامگاه دوشنبه در دیدار با اهالی رسانه استان همدان با بیان این مطلب افزود: رسانه در حوزه فرهنگ جایگاه خاص خود را دارد، رسانه امروز یک پدیده جدید چندوجهی است که نشان دهنده اهمیت نقش آن است.

وی ادامه داد: نهادهای اجتماعی عمدتاً تک وجهی یا نهایتاً دو تا سه وجهی هستند اما رسانه‌ها در دوره مدرن چندوجهی متولد شدند و با افزایش زمان بر وجوه آنها افزوده می‌شود و از این نظر جایگاه رسانه‌ها دائماً در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: رسانه‌ها در حوزه آگاهی‌بخشی، تربیت‌پذیری اجتماعی و حوزه‌های متنوع دیگر تا رکن امنیتی یک کشور مورد اهمیت هستند و تنها یک پنجره انتقال اخبار به شمار نمی‌روند، در واقع رسانه‌ها یک رکن مشابه مدرسه هستند و هرچه زمانه می‌گذرد این رسانه به عنوان یک رکن مهم نظام نقش خود را نشان می‌دهد، در اصل رسانه یک دژ است که اگر فرو بپاشد خیلی چیزها از بین می‌رود و اگر این دژ پایدار بماند همه چیز حفظ می‌شود.

صالحی یادآور شد: یک سوال همیشه مطرح است که چرا هرچه زمان می‌گذرد و فناوری‌ها به کمک رسانه می‌آید اهمیت رسانه افزایش پیدا می‌کند، ممکن است گذر زمان اهمیت برخی نهادهای فرهنگی را کم کند اما رسانه به این شکل نیست.

وی افزود: وقتی مشروطه رسانه‌های سنتی و مدرن آغاز می‌شود ایرادات کمی و کیفی هم دیده می‌شود اما اتفاقی که می‌توانیم بر روی آن تاکید کنیم و تحول آن را به خاطر انقلاب اسلامی بدانیم در چند موضوع مشاهده می‌شود، ابتدا جریان کمی رسانه بعد از انقلاب رشد قابل توجهی پیدا کرده است، هرچند کمیت تنها معیار نیست اما ما شاهد اتفاقات قابل توجهی در رسانه هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در سال ۵۳ باوجود اتفاقاتی که با بستن مطبوعات رخ می‌دهد از ۱۹۵ رسانه به ۱۳۱ رسانه کاهش پیدا می‌کند و در سال بعد از آن رسانه‌ها به ۱۰۴ رسانه تقلیل پیدا می‌کند اما این رقم بعد از انقلاب با ساماندهی رسانه‌ها به میزان ۷ هزار رسانه مکتوب و ۳ هزار رسانه الکترونیک می‌رسد. بنابراین رشد کمی رسانه در بعد از انقلاب اسلامی قابل توجه است.

صالحی بیان کرد: اتفاق دیگر این است که حوزه مطبوعات محلی و استانی ما بسیار قابل توجه است و نگاه مرکزگرا در تمام حوزه‌ها که فراگیر بود کاملاً درهم ریخته شده است، ۲۳۰۰ نشریه غیرتهرانی در حال حاضر فعالیت می‌کنند و این نشان می‌دهد که یک نسل از رسانه در استان‌ها شکل گرفته است، پس در تولید و مصرف رسانه غیرتهرانی در طول چهل سال شاهد رشد خوبی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی سهم حوزه اقلیت‌های مذهبی در کشور در رسانه هم با رشد روبرو بوده است، همچنین در حوزه جنسیت نیز شاهد حضور بانوان به عنوان صاحبان امتیاز رسانه‌ها هستیم، پس فضای رسانه ما در طول این چهل سال انقلاب همگام با شعارهای امام راحل و مقام معظم رهبری در امر رسانه بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش رسانه‌ها در تولید علم گفت: نقشی که مطبوعات ما در روند تولید علم ایجاد کردند ستودنی است، جریان شتابنده علم در کشور غیرقابل انکار است، بسیاری از مطبوعات تخصصی ما در حوزه علم به رشد علوم بسیار کمک کرده است، سهم مطبوعات تخصصی در این زمینه بسیار چشمگیر است و حتی یک مقاله علمی امروز توانسته به علم ما کمک کند.

صالحی ابراز داشت: روز به روز بر اقتدار رسانه افزوده می‌شود، مسیر رسانه در ۱۵۰ سال ایران روند رو به رشد بوده و در چهل سال انقلاب این رشد قابل توجه تر نیز بوده است، رسانه‌ها در ایران مسیر شتابنده را طی کردند اما اینکه رسانه‌های رسمی مغلوب رسانه‌های غیر رسمی بشوند و مرجعیت خود را از دست بدهند موضوع مهمی است، رسانه‌های رسمی و حرفه‌ای که همان وجوه کاربردی خود را ایفا می‌کنند نباید در مقابل رسانه‌های غیر رسمی کاربرد خود را از دست بدهند.

وی تصریح کرد: وقتی ما میدان را به غیر رسمی‌ها واگذار کنیم نباید نقش خاصی از رسانه رسمی طلب کنیم، بنابراین نباید نظام رسمی خود را کم اهمیت بدانیم، همانگونه که یک کشور ارتش نداشته باشد امنیت نخواهد داشت نباید فراموش کرد که وقتی یک کشور یک نظام رسانه‌ای نیز نداشته باشد امنیت ندارد، نمونه این موضوع را در دی‌ماه سال گذشته به عنوان یک پدیده شاهد بودیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: یکی از کارکردهای رسانه در نظام تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و حمایتی این است که نگذارند فضا برای رسانه‌های غیر رسمی باز شود زیرا این موضوع تهدید بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.

کد خبر 4559996

منبع: مهر

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطبوعات ایران اصحاب رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۳۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان گفت: راه‌اندازی خط تولید توربین‌های کوچک مقیاس، خط تولید شناور‌های کوچک وتولید دیوار‌های سبک بتنی و بلوک‌های ژِئوپلیمری، توسعه گلخانه‌های تولید بذر و تولید دام‌های اصلاح نژاد شده را در دستور کار امسال دارد.
پیمان داوری، دستیابی به تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون در سال را از افتخارات این واحد دانشگاهی دانست و به تشریح برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان در حوزه مهارت و کارآفرینی در سال جاری پرداخت.
وی گفت: مجوز‌های تأسیس مدرسه عالی مهارتی پرورش دام و صنایع تبدیلی از اصفهان و تهران اخذ شده که امسال راه‌اندازی می‌شود و هنرستان مکاترونیک و تربیت‌بدنی نیز با دریافت موافقت استان در انتظار صدور مجوز از تهران بوده که با دریافت مجوز، این مدارس راه‌اندازی خواهند شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان افزود: با توجه به کیفیت بالای حبوبات تولیدشده در منطقه در حوزه بسته‌بندی حبوبات و دریافت سیب سلامت اقدامات خوبی صورت گرفته و در مرحله دریافت مجوز هستیم.
پیمان داوری گفت: در زمینه تولید چیپس میوه و پاپریکا دو واحد تولیدی در دانشگاه مستقر شده‌است که تولیدات آنها در سال جاری با برند دانشگاه استانداردسازی، بسته‌بندی و به بازار عرضه خواهند شد.
وی افزود: در بخش دام، برای تولید زالو برنامه ریزی شده و امسال ۲۰۰ هزار قطعه زالو تولید می‌شود.
داوری، ۱۲ هسته و چهار واحد فناور را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان مشغول به کار دانست وگفت: از واحد‌های مستقر، یک شرکت در حوزه تولید بذر هیبرید، یک شرکت در حوزه کشت بافت گیاهی و تولید گیاهان خوراکی شناسنامه‌دار، یک شرکت در حوزه توسعه نرم افزار و یک شرکت در حوزه بتن فعال بوده؛ هسته‌های فناور مستقر، عمدتا در حوزه آموزشی فعال هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان افزود: به‌تازگی یک هسته در حوزه هوش مصنوعی و یک هسته در حوزه تولید توربین‌های کوچک مقیاس و یک هسته در حوزه غربالگری زالو‌های ایرانی و یک هسته در زمینه ساخت شناور‌های کوچک در واحد مستقر شده‌است.
پیمان داوری گفت: در کشت‌بافت گیاهی سیب زمینی به ارقام تولید ۱۵۰ هزار نشا و تولید ۵۰۰ هزار غده سیب زمینی شناسنامه‌دار رسیدیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان با اشاره به دستاورد‌های این واحد دانشگاهی در سال گذشته افزود: تولیدات دانش‌بنیان واحد دهاقان در سال گذشته در حوزه مهندسی کشاورزی و در زمینه تولید بذر هیبرید و کشت بافت بوده در زمینه تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون بذر در سال نزدیک شده‌ایم و درباره کشت بافت گیاهی سیب زمینی به ارقام تولید ۱۵۰ هزار نشا، تولید ۵۰۰ هزار غده سیب زمینی شناسنامه‌دار در انواع بانبا، جلی، آگریا، اسپریت، کولومبا و سانته رسیده‌ایم.

دیگر خبرها

  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • ارسال ۴۳۴ اثر به دبیرخانه جشنواره فصلی رسانه‌های گیلان
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • علت حذف بیانیه استقلال: فرار از جریمه میلیاردی!
  • عملیات نجات نفس‌گیر در سیل عربستان؛ مهارت این جوان ستودنی است! | فیلم
  • نمره صفر رئیس شورای شهر به سازمان فرهنگی شهرداری قزوین
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • محمدرضا مقدسی عضو شورای سیاستگذاری جایزه ملی سرآمدان ایران شد