Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت وزارت اقتصادی و دارایی، فرهاد دژپسند طی سخنانی در دیدار با شاهین مصطفی یف وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، توسعه روابط با همسایگان به ویژه کشور آذربایجان را جزو سیاست‌های راهبردی دولت جمهوری اسلامی ایران خواند و گفت: کشور آذربایجان جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی ایران دارد و گواه آن هم دیدار‌های متعدد رؤسای جمهور دو کشور با یکدیگر طی پنج سال اخیر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سرعت نامناسب پیشرفت برخی پروژه‌های همکاری مشترک ایران و آذربایجان از جمله مراحل نهایی پروژه راه آهن رشت - آستارا، پیشنهاد تشکیل هیأتی جهت نظارت بر نحوه اجرای موافقتنامه‌های امضا شده بین دو کشور را مطرح کرد که مورد استقبال طرف آذربایجانی قرار گرفت.

دژپسند همچنین در این دیدار خواستار انعقاد پیمان دو جانبه پولی و مالی و توسعه همکاری‌های بانکی بین ایران و آذربایجان شد و گفت: همکاری‌های ما در این زمینه باید متناسب با سطح روابط سیاسی دو کشور ارتقا یابد.

در این دیدار، شاهین مصطفی یف وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان نیز طی سخنانی در این دیدار، با استقبال از پیشنهاد‌های طرف ایرانی برای انعقاد پیمان نامه پولی و مالی و همکاری‌های بانکی، اعلام آمادگی کرد، در تکمیل بخش‌های باقیمانده از پروژه راه آهن رشت - آستارا نیز همکاری‌های لازم را با ایران به عمل آورد.

وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان با اشاره به رشد ۷۴ درصدی حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته میلادی این رقم را ۴۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: از این میزان، ۴۲۰ میلیون دلار سهم صادرات ایران است که این رقم باید توسعه یافته و سهم هر دو طرف در این ارتباط، بیش از این شود.

وی با تاکید بر حمایت همه جانبه دولت جمهوری آذربایجان از سرمایه گذاران ایرانی از حضور تعداد زیادی شرکت فعال ایرانی در این کشور خبر داد و گفت: خوشبختانه کارخانه خودروسازی طرف ایرانی در آذربایجان به سود دهی مطلوب رسیده و در صدد انعقاد قرارداد جدید با شرکت‌های ایرانی برای تولید اتوبوس نیز هستیم.

شاهین مصطفی یف تصریح کرد: حمایت آذربایجان از شرکت‌های ایرانی و عزم جدی برای توسعه همکاری‌ها با ایران، شاید مورد پسند برخی دولت‌ها نباشد، ولی ما به عنوان کشوری مستقل، مصمم به توسعه روابط با کشور ایران هستیم.

انتهای پیام/

کارخانه خودروسازی طرف ایرانی در آذربایجان به سود دهی مطلوب رسیده است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت اقتصاد همکاری اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران، برای حمل محموله تجاری بعدی پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش ایسنا، روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:

«با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع‌رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرده و تلاش کرد با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی‌صداقتی صورت‌گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‌دارد.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی‌بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.»

بیشتر بخوانید

اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

اعلام آمادگی مجدد راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه

دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه به خاک ایران منتشر شد. پس از آن راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با توجه به رویکرد توسعه‌ای در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه انجام گرفت.

با وجود این هفته گذشته، جواد طاهرافشار ـ معاون کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان ـ در پاسخ به اینکه در صورت رفع مشکلات و انجام شدن تشریفات گمرکی، چرا همچنان بار متوقف است، گفته بود: تا زمانی که به ما اجازه ندهند لکوموتیومان به واگن متصل شود، یعنی مشکل هنوز حل نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است