Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، بهرام قاسمی در پاسخ به سوالی در خصوص عدم تصمیم‌‌‌گیری نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد FATF و تعطیلات پیشرو و فرصت باقی مانده تا پایان مهلت اخیری که نهاد FATF در اختیار ایران قرار داده است، گفت: وزارت امور خارجه به این مسئله به هیچ وجه از دریچه حزبی، جناحی و گرایش‌های سیاسی نگاه نمی‌‌‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نگاه و دیدگاهی را مطرح می‌‌‌کنیم که منافع و مصالح کلیت کشور را در آن در نظر گرفته شده باشد و لذا در این بحث که اصرار کارشناسی داریم نگاهی است کلان و همه‌‌جانبه به مجموعه مسائل و منافع کشور.  

وی با بیان اینکه تمامی کشورهای جهان اگر بخواهند در نظام بین‌‌المللی و جهانی از منافع خود دفاع و جایگاه و موقعیت شایسته خود را حفظ کنند، ناگزیرند بسیاری از نرم‌‌‌ها و ترتیبات بین‌‌‌المللی را بپذیرند، اظهار داشت: در ایران، اراده مقام‌های کشور و خواست عمومی این است که روابط عادی و معمول خود در زمینه‌‌های اقتصادی و تجاری و سایر زمینه‌‌ها را با دیگر کشورها و جامعه بین‌‌المللی داشته باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: دقت کنید که ما در بسیاری از حوزه‌‌‌های حقوقی، سیاسی، خلع سلاح، فرهنگی، تجاری، اقتصادی، ارتباطات هوایی، دریایی و زمینی و... عضو سازمان‌‌‌های بین‌‌المللی تخصصی هر یک از این حوزه‌‌ها هستیم که عضویت در آنها در واقع یعنی پذیرش اجرای استانداردهای خاص هر یک از این سازمان‌‌ها و نهادهای بین‌‌المللی تخصصی از سوی کشورمان.

قاسمی افزود: ما اگر قصد داریم در حوزه بانکی و مالی در جهان امروز از حداقل‌‌‌های ارتباطات و مبادلات بانکی و مالی بهره‌‌مند شویم ناگزیر به پذیرش و رعایت استانداردهای تعریف شده‌‌‌ای هستیم که امروزه از سوی تمامی کشورهای جهان پذیرفته شده‌‌اند (به غیر از یک یا دو کشور). 

وی با اشاره به شرایط خاص روابط خارجی اقتصادی کشور بعد از بازگشت تحریم‌‌های یکجانبه غیرقانونی آمریکا تصریح کرد: ما به صورت همزمان هم با تعدادی از همسایگان و هم شرکای سنتی مانند هند، چین و روسیه و هم اتحادیه اروپایی، برای بی اثر کردن تحریم‌‌‌های غیرقانونی آمریکا در حال رایزنی هستیم و پیشرفت‌‌های خوبی هم حاصل شده است. مسئله اینجاست که تمامی این طرف‌‌هایی که تصمیم گرفته‌‌اند، تحریم‌‌‌های نامشروع آمریکا را اجرا نکنند و با ما کار تجاری داشته باشند، همگی استانداردهای FATF را پذیرفته‌‌اند و چاره‌‌ای جز این ندارند که با کشورهایی کار کنند که آنها نیز عضو این استانداردها باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: اصرار کارشناسی وزارت امور خارجه این است که: ۱) با پذیرش FATF قرار نیست تمامی مشکلات کشور در روابط اقتصادی خارجی یکشبه و تمام و کمال حل شود؛ ۲) در عین حال، تردید نکنید که با نپیوستن به این نهاد مشکلات و موانع ما در راه تجارت با جهان سخت‌‌‌تر، پر هزینه‌‌‌تر و حتی در بسیاری از حوزه‌‌ها غیرممکن خواهد شد؛ ۳) با نپیوستن به FATF حتی شرکای ما در کار قانونی و شفاف با ما مشکلات جدی و پرهزینه‌‌ای خواهند داشت که ممکن است نتوانند به راحتی همکاری با ما را ادامه بدهند و این را به صراحت به ما گفته‌‌‌اند؛ ۴) به نظر می‌‌رسد بخشی از ابراز نگرانی‌‌‌‌‌ها در سطح جامعه به دلیل نگاه جناحی و سیاسی به موضوع است که لازم است همه کارشناسان و متخصصان در یک تلاش همگانی به وظیفه ملی خود در روشنگری و کمک به اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اتخاذ بهترین تصمیم که بتواند منافع و مصالح و امنیت ملی کشور را تضمین کند، به دور از نگاه سیاسی، جناحی و فردی، عمل کنند. بدون تردید هر گونه تصمیمی در این خصوص می‌‌تواند با آثار مثبت یا عوارض منفی بسیاری برای کشور همراه باشد و باید اجازه داد که تصمیم‌‌گیرندگان با آگاهی کامل، مسئولیت هر گونه تصمیمی در این ارتباط را بپذیرند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بهرام قاسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۹۹۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان

تین نیوز

سفیر جمهوری ازبکستان در تهران طی دیداری با مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به گفت و گو در زمینه تسهیل مناسبات حمل و نقلی پرداخت و در این جلسه راهکارهای رفع موانع موجود در مسیر تحقق این امر بررسی شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، در راستای ارتقای سطح مناسبات حمل و نقل بین المللی جاده ای و ترانزیتی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان، فریدالدین نصری اف، سفیر این کشور در تهران با جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای دیدار کرد در این جلسه راهکارهای رفع موانع موجود در مسیر تسهیل مناسبات حمل و نقلی مورد بررسی قرار گرفت.

جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، در جریان این دیدار با اشاره به اهمیت راهبردی قلمرو و پیشینه دو کشور در منطقه و با تأکید بر ضرورت تولید داده های صحیح جهت اتخاذ تصمیمات اثربخش، بر آمادگی بخش حمل ونقل بین المللی ایران بر توسعه مناسبات با کلیه کشورهای آسیای مرکزی و جایگاه مهم ازبکستان به عنوان پرجمعیت ترین کشور منطقه، تأکید کرد.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی بنادر جنوبی ایران برای انتقال کالاهای کشورهای آسیای مرکزی و دسترسی به کشورهای حوزه خلیج فارس و اقیانوس هند، افزود: برای تجاری سازی این مسیر، آماده اجرای برنامه حمل آزمایشی ناوگان دو کشور در شرایط استاندارد قرار داریم تا قلمرو ایران به ویژه متعاقب رویدادهای منطقه ای، بهترین مسیر ممکن برای تامین دسترسی ناوگان کشورهای آسیای میانه باشد.

هدایتی با اشاره به سوابق مذاکرات دوجانبه و چندجانبه با طرف ازبک و با هدف رفع موانع موجود و افزایش حجم تردد ناوگان کشورها به مقاصد و عبوری از قلمرو یکدیگر، بر آمادگی سازمان برای تقلیل متقابل عوارض و افزایش تسهیلات لازم تأکید کرد.

نصری اف سفیر ازبکستان نیز با تأکید بر ضرورت توسعه راهگذرهای ترانزیتی در منطقه بر اهمیت استفاده از قلمرو ایران برای دولت ازبکستان، اظهار کرد: دولت متبوع نیز در زمینه توسعه همکاری جدی بوده و برای بررسی و تدوین برنامه عملیاتی، افزایش ارتباط و برگزاری نشست های فنی بین نهادهای تخصصی دو کشور را پیشنهاد کردند.

شایان ذکر است در این دیدار، جواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی افزود: قطعاً حمل ونقل نقش ویژه ای در توسعه مناسبات تجاری در همه زمینه ها دارد.

وی به تشریح آخرین وضعیت مسیرهای عبوری دسترسی ناوگان ازبک به ایران و هزینه های مترتب بر آن پرداخت و بر اهمیت تقویت ترانزیت منطقه ای بر پایه مزیت های چندجانبه تأکید کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بودجه و امکانات شوراها گرفتار مشکلات قانونی است
  • دبی میزبان بزرگ‌ترین فرودگاه جهان می‌شود
  • ظهور و اثبات قدرت ایران در عرصه بین‌المللی!
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شورا‌های در رفع مشکلات مردم استفاده می‌کنیم
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم