Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون مجلسی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در پاسخ به این سوال که استعفای وزیر امور خارجه و رد آن توسط رییس‌جمهور با چه نتایجی همراه بود؟ گفت: محمد جواد ظریف با رهبری مذاکرات منتهی به برجام برای خودش در مقام یک دیپلمات ایرانی کسب اعتبار و حیثیت کرد.

رئیس‌‌‌جمهور عملاً در تنگنای مشابهی با ظریف قرار داد

وی ادامه داد: انتظار می‌‌‌رفت در داخل کشور نیز به این اعتبار احترام گذاشته شود، اما تخریب برجام از سوی محافل قدرتمند داخلی و نمایش‌‌‌های نظامی و دیپلماسی‌‌های موازی به خصوص در زمان‌‌هایی که او در ماموریت‌‌‌های خارجی بود، عملاً در جهت بی‌‌‌اعتبارسازی او بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیپلمات پیشین با بیان اینکه هر کس تا زمانی که امید اصلاح و بهبود وضع وجود داشت باید همکاری کند، اما هر دولت و دولتمردی که وجود خود را چرخ پنجم و مزاحم تلقی کند نه فقط حق بلکه وظیفه دارد کار را به دیگران بسپارد، اظهار داشت به نظر من ظریف در چنین تنگنایی استعفا کرد. رئیس‌‌‌جمهور نیز که عملاً در تنگنای مشابهی قرار داد، کوشید با رد استغفای ظریف فرصت دیگری دهد تا شاید دولت بتواند مشکلاتی را که دیگران با توسعه جنگ برایش ایجاد کرده‌‌‌اند، التیام دهد.

دلجویی از ظریف با تعهداتی درباره حذف دیپلماسی غیرسیاسی همراه بوده باشد

مجلسی افزود: به نظر من اگر ناتوان‌‌سازی دولت ادامه یابد، دست کم استعفای ظریف نهایی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که ادامه کار ظریف و دلجویی‌هایی که از او انجام شد، منجر به قدرتمندتر یا ضعیف‌تر شدن وزیر امور خارجه شد؟ تصریح کرد: دلجویی از ظریف لابد با تعهداتی درباره حذف دیپلماسی نظامی و قضایی و تریبون‌‌های هفتگی همراه بوده باشد. از این دیدگاه، تقویت شده است اما در صورت عدم پایبندی نهادهای درگیر سیاست به رقابت با وزارت امور خارجه موجب تضعیف و کناره‌‌گیری احتمالی ظریف خواهد شد.

اعتیاد به دخالت نهادهای غیردولتی در سیاست خارجی نهادینه شده است

این کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این سوال که آیا با ماجرای پیش آمده می‌توان امیدوار بود که دستگاه‌های دیگر دخالت‌هایشان در امور دیپلماتیک کاهش داده یا حداقل تحت نظارت بیشتر وزارت امور خارجه عمل کنند؟ خاطرنشان کرد: به نظر من اعتیاد به دخالت آنها در سیاست خارجی نهادینه شده است و کنترل آن در اختیار دولت هم نیست.

مجلسی اضافه کرد: دست‌‌‌کم تا زمانی که جنگ و ستیزهای خارجی ادامه دارد، بهبود نخواهد یافت و نیاز به تغییرات قانونی  زیربنایی دارد.

وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه حمایت‌های مردمی در بازگشت ظریف به کار موثر بود؟ ابراز داشت: حمایت کردن ناشی از نگرانی از بالا گرفتن امکان درگیری نظامی بود. مردم نگران آن هستند که دخالت‌ها در حوزه دیپلماسی به وضعیتی مانند عراق و سوریه در ایران منجر شود و این حمایت تا حدی مؤثر بوده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فریدون مجلسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

«میخاییل گالوزین» معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی حکومت طالبان به «آمو» گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی «فراگیر» است.

حدود یک هفته پیش نیز «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: «کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایندگان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است».

کد خبر 848107 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر ویژه روسیه افغانستان طالبان افغانستان

دیگر خبرها

  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • تشکیل سه پرونده برای بررسی امکان ابطال مصوبه حقوق و دستمزد کارگری ۱۴۰۳ / تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس
  • عاقبت سبقت گرفتن با سرعت بالا (فیلم)
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • نشست هم‌اندیشی وزیر امور خارجه با مدیران عامل رسانه‌های کشور
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان با مدیران عامل رسانه‌های کشور