Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-09@02:02:38 GMT

کم‌سن و سال‌ترین پدران و مادران ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۰۰۸۳۸

کم‌سن و سال‌ترین پدران و مادران ایرانی

به گزارش فارس، بر اساس نرخ عمومی ثبت شده از رخداد ولادت در 30 سال اخیر نشان می‌دهد که در سال 65 نرخ ولادت در کل کشور 46.5 درصد بوده و در سال 85 به شدت افت کرده و به 18.2 رسیده است پس از آن در سال 95 به 19.5 درصد رشد رسیده است.

استان‌هایی که کمترین و بیشترین فرزندآوری را دارند

در میان نرخ عمومی تولد که به تفکیک استانی موجود است، استان سیستان و بلوچستان در سال 65 بالاترین نرخ تولد را با 79.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 درصد داشته و آخرین نرخ آن که به سال 95 برمی‌گردد 35.4 را نشان می‌دهد که باز هم بیشترین استان از نظر میزان ولادت است.

اما در طرف مقابل استان گیلان در سال 65 بالاترین نرخ تولد خود را طی 30 سال اخیر داشته که 38 درصد بوده اما با همین میزان، کمترین نرخ تولد را در استان‌های کشور داشته است و در آخرین رخداد ثبت شده در سال 95، 11.9 درصد را داشته که باز هم کمترین میزان تولد را به خود اختصاص داده است.

مطابق قانون ثبت احوال کشور مهلت اعلام ‌کنندگان و خانواده‌ها برای اعلام ولادت به ادارات ثبت احوال، 15 روز پس از رخداد ولادت است و این مهلت برای وفات 10 روز است.

 

در اجرای طرح پوشش ثبت کامل بهنگام رویدادهای حیاتی برای ارزیابی وضعیت ثبت ولادت و وفات در نظام ثبت‌احوال کشور، نسبت رویدادهای ثبت شده در مهلت قانونی به رویدادهای ثبت شده تا یک سال پس از رخداد محاسبه می‌شود.

ایلام کمترین آمار فوتی را دارد/پایتخت دارای بیشترین آمار مرگ‌ومیر!

استان ایلام در همین 9 ماهه امسال کمترین میزان مرگ و میر را با نرخ هزار و 836 مورد داشته اما تهران با میزان 42 هزار و 278 مورد بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

در مورد تعداد ولادت‌های ثبت شده به تفکیک استانی هم می‌توان گفت که در 9 ماهه اول امسال میزان کل ولادت‌ها در کشور یک میلیون و 46 هزار و 99 مورد بوده است که این میزان نیز در مقایسه با سال‌های 92 تا 96 کمی کاهش را نشان می‌دهد.

 

تهرانی‌ها در صدر آمار تولد

در این میان استان تهران با 137 هزار و 707 مورد بیشترین آمار تولد و استان سمنان با 7 هزار و 149 تولد در سال جاری کمترین میزان تولد را داشته است.

یکی از شاخص‌های مربوط به ولادت و مرگ و میر شاخص مرکزی است که بیانگر سن والدین در زمان ولادت فرزند و میانگین سن فوت است.

مادران سیستانی و پدران گلستانی کم‌سن وسال‌ترین‌ والدین‌ها

به این ترتیب در سال 97 میانگین سن در زمان تولد فرزند برای پدران 33.1 و برای مادران 28.9 سال بوده است. در همین زمینه استان سیستان و بلوچستان دارای کمترین میانگین سن در مادران است به طوری که 25.4 سال را نشان می‌دهد اما در بین پدران کم سن و سال استان گلستان با 31.5 سال رتبه اول را دارد.

ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور به فارس می‌گوید: نسبت جنسیت‌ در ثبت ولادت به ازا‌ی هر ۱۰۰ دختر ۱۰۶.۱ پسر است که این نسبت در قالب کشورهای دنیا‌ تقریباً یکسان بوده و نسبت ولادت ثبت شده در شهرها ۷۷ درصد و در روستاها ۲۳ درصد است.

وی می افزاید: میزان عمومی ولادت در کشور ۱۸.۸ به از‌ای هر هزار نفر است و بحث فرزند‌آوری به مسائلی از قبیل تعداد ازدواج مؤثر و افراد در سن ازدواج بستگی دارد.

ابوترابی می گوید: ۵ استان دارای بالاترین میزان ولادت در کشور هستند؛  این ۵ استان به ترتیب سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان رضوی، هر‌مزگان و خراسان جنوبی است. همچنین ۵ استان دارای کمترین‌ میزان ولادت در کشور هستند که به ترتیب‌ گیلان، مازندران، استان مرکزی، البرز‌ و سمنان‌ هستند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اظهار می کند: ولادت‌های ثبت شده امسال یک میلیون و 46 هزار و 99 واقعه بوده،‌ آمار فوتی 276 هزار و 787 نفر گزارش شده است.

سبقت تولد پسران از دختران

طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور پسران با نرخ ۷۵۵هزار و ۶۳۰ تولد و دختران با نرخ ۷۲۰ هزارو ۲۱۱ تولد ثبت شده که حاکی از تولد بیشتر پسران در کشور است.

افزایش آمار تولد نسبت به مرگ و میر در ۹ماهه امسال

اگر بخواهیم به نرخ مرگ و میر ثبت شده به تفکیک استانها نگاهی کنیم در 9 ماهه اول سال 97 میزان مرگ و میر کل کشور 276 هزار و 787 مورد بوده که این میزان در سال‌های اخیر رقم‌های بالاتری را نشان می‌داده و بنابراین نشانگر کاهش آمار مرگ و میر در کشور است.

 

مردان اغلب در ۶۳ سالگی و زنان در ۶۸ سالگی می‌میرند

در مورد میانگین سن فوت نیز در کشور مردان اغلب در سن 63.3 سالگی و زنان در سن 68.3 سالگی فوت کرده‌اند.

مردان بیش از زنان می‌میرند

طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور ۱۹۰هزار و ۲۷۸ مورد از فوتی ها به مردان و ۱۶۸هزار و ۷۳۸ مورد از فوتی ها به زنان اختصاص دارد که نشان می دهد مردان بیش از زنان می‌میرند.

آمار بالای ولادت در فصول بهار و تابستان 

تغییرات میزان عمومی ولادت در بازه‌های فصلی نیز بررسی می‌شوند به طوری که مثلاً در فصل‌های مختلف سال نشان می‌دهد که آیا آمار ولادت یا مرگ در این فصول سال بیشتر بوده یا کمتر. مثلاً در دو فصل ابتدایی سال 97 میزان ولادت کل کشور در پایان فصل بهار 18.4 درصد و در پایان فصل تابستان 18 درصد بوده است. همین میزان در مقایسه با سال‌های 95 و 96 حاکی از کاهش آمار ولادت در این دو فصل است و معمولاً طبق جدول موجود میزان ولادت در فصول بهار و تابستان بیش از پاییز و زمستان بوده است.

همین شاخص در مورد میزان عمومی مرگ نیز نشان می‌دهد که در پایان فصل بهار و تابستان در سال جاری شاخص عمومی مرگ 4.7 درصد بوده و در مقایسه با سال‌های 95 و 96 تفاوت چندانی نکرده است.

ایرانی‌ها به چه دلایلی می‌میرند؟

بر پایه داده‌های مرگ و میر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور در سال گذشته ایرانیان بیش از هر چیز دیگر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی از دنیا می‌روند. رتبه بعدی به سرطان‌ها، تومورها و پس از آن بیماری‌های دستگاه تنفسی اختصاص دارد. رتبه‌های بعدی کشندگی به حوادث غیرعمدی مانند سوانح رانندگی و بیماری‌های عفونی و انگلی اختصاص می‌یابد.

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۰۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در مراسم روز جهانی ماما که در سالن هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، افزود: حمایت از خانواده و اجرای قوانین جوانی جمعیت، برگزاری دوره‌های آموزشی منشور کرامت بارداری، برگزاری دوره‌های آموزشی هادیان زندگی و تربیت مربی در راستای حفظ حیات جنین، ازدواج به هنگام و تشویق به فرزندآوری از اقدامات انجام شده در حوزه مامایی است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: ماماها در زمینه مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقای سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، نقش بی بدیل دارند و در این زمینه ارائه مراقبت‌های حضوری و غیرحضوری به مادران و برگزاری جلسات مجازی برای مادران باردار نیز انجام می‌شود.

وی، مراقبت و بررسی تکامل و رشد کودکان را از دیگر اقدامات ماماها در کشور دانست و افزود: آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه و بررسی تاریخچه باروری از جمله دیگر اقدامات وزارت بهداشت با محوریت ماماها است.

فرشیدی گفت: آموزش حین ازدواج، مشاوره‌های فرزندآوری، همچنین آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماماها در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده نقش دارند، اظهار کرد: خدمات بارداری و غیربارداری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، زیرا این قشر نقش بی بدیلی در ارتقای سلامت دختران، زنان و مادران خواهند داشت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: در سراسر کشور بیش از ۲۰ هزار ماما مشغول به فعالیت هستند و نقش آنها در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است.

فرشیدی در پایان تاکید کرد: باید به فرهنگ جوانی جمعیت و خانواده توجه ویژه‌تری شود و در این راستا، ماماها نقش مهم و کلیدی در حوزه جوانی جمعیت دارند.

کد خبر 6099747 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۲۵۳ تولد نوزاد در خراسان جنوبی
  • هشت نکته درباره سخنان دوم بانکی‌پور: حواس‌تان به سفره مردم خودمان باشد
  • ارتقاء ایمنی پدران موتورسوارهمیاران پلیس در زاهدان
  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • زنگ خطر کاهش ولادت در خراسان رضوی به صدا در آمد
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • صعودی شدن روند ولادت در استان بوشهر پس از ۷ سال