Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@16:08:47 GMT

دلیل اعتصاب و اعتراض فروشندگان موبایل چیست

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۰۰۸۷۹

دلیل اعتصاب و اعتراض فروشندگان موبایل چیست

تهران- ایرنا- بر پایه گزارش ها، هر سال پیرامون 10 میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه قاچاقی به کشور وارد می‌شود که بازار مالی‌ آن را رقمی بسیار بالا، حدود 2 هزار میلیارد تومان، برآورد شده است. این امر بی‌قانونی را در این بازار به رویه‌ای معمولی بدل کرده است.

برخی موبایل‌فروشان بازار علاءالدین و چهارسوی تهران و نیز تبریز، در اعتراض به طرح نام‌نویسی یا رجیستری گوشی، مغازه‌های خود را تعطیل کردند و پس از بستن مغازه‌ها در محوطه بازارهایشان گرد هم آمدند و شعار «مرگ بر رجیستری» سر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی، با هشتک «حق‌الناس»، در پاسخ به این معترضان نوشت: «مرگ بر رجیستری!»؛ شعاری که روی دیگر سکه «زنده باد قاچاق!» است. مشکل صنف عرضه‌کنندگان تلفن همراه جای دیگری است ـ که باید حل شود ـ نه طرح ثبت تلفن همراه که هزاران میلیارد تومان از قاچاق جلوگیری کرده است. شفافیت و مبارزه ‌با ‌فساد هزینه‌ای دارد که با پرداخت آن مشکلی ندارم.»

** طرح نام‌نویسی یا رجیستری چیست؟
بر پایه گزارش ها، هر سال پیرامون 10 میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه قاچاقی به کشور وارد می‌شود که بازار مالی‌ آن را رقمی بسیار بالا، حدود 2 هزار میلیارد تومان، برآورد شده است. این امر بی‌قانونی را در این بازار به رویه‌ای معمولی بدل کرده است. نام‌نویسی گوشی یا رجیستری راهی است برای قانونی کردن این بازار بی‌قانون و پیشگیری از قاچاق بی‌رویه گوشی های همراه که تکانی اساسی در بازار موبایل کشور پدید آورده و بر فروشنده و مصرف‌کننده اثر گذاشته است.

این طرح نه تنها در ایران که در بسیاری از کشورهای جهان، همچون همسایگان ما: ترکیه و عمان، در حال انجام است. یکی از مهم‌ترین مزیت های نام‌نویسی گوشی ها این است که همه گوشی های همراه وارداتی باید از نظر تشعش در بازه استاندارد باشند و مشکلی برای مصرف‌کننده ایجاد نکنند. این امر با وجود گوشی های گوناگون قاچاقی طرح چین در بازار ایران به یکی از آسیب های متداول گوشی‌های همراه بر مصرف‌کنندگان ایرانی بدل شده است که با برقراری طرح نام‌نویسی ـ هر چند در آغاز ممکن است بازار فروش گوشی های همراه کاهش یابد ـ ولی سرانجام بازار تعادل خود را بازیافته و در این میان گوشی‌هایی با تشعشات بالا امکان نام‌نویسی نمی‌یابند و گوشی هایی اصل با ضمانت‌نامه در دسترس مصرف‌کننده گذاشته می‌شود. در برابر، اما، طرح نام‌نویسی به گران شدن گوشی های همراه انجامیده است، چراکه همه گوشی ها باید هزینه گمرک بپردازند که چیزی در حدود 26 درصد افزون بر قیمت واقعی گوشی های همراه است.

اجرای طرح نام‌نویسی گوشی های همراه، بی آنکه زیرساختهای مناسب این کار فراهم شده باشد، یکی از مهم‌ترین انتقادهایی است که بر آن شده است؛ چراکه هم‌اکنون بهای گوشی با ضمانت‌نامه و نام‌نویسی شده بسیار بیشتر از نرخ بازار است و درآمدی است که به گفته برخی صاحب‌نظران، دولت از جیب مصرف‌کننده، آن‌هم در این وانفسای اقتصادی، برای خود فراهم آورده است.

**بازاریان چه می‌گویند؟
فروشندگان موبایل مهم‌ترین دلیل اعتصاب و اعتراضشان را این می‌دانند که با آغاز طرح نام‌نویسی گوشی های همراه و نیز نوسان های بازار ارز، بازار موبایل دچار رکود شده و این گرفتاری ها زمانی بیشتر هم شده که تارنمای نام‌نویسی گوشی های همراه گمرک بسته شده است و امکان نام‌نویسی گوشی های تازه نیست.

آنان می‌گویند که از یک هفته پیش، تارنمای گمرک بی اطلاع قبلی به یکباره بسته شده است و این فروشندگان نمی‌توانند گوشی هایی که دارند را بفروشند و گوشی های فروخته شده آنها نیز تا چند روز دیگر قطع می‌شود. تا کنون علت بسته شدن سامانه «همتا» که گوشی ها در آن ثبت می‌شوند و اصالت گوشی ها نیز از راه این سامانه استعلام می‌شود روشن نیست. بسته شدن این سامانه همتا، در این بازار پرتلاطم اقتصادی، به رکود بازار و افزایش بی‌رویه گوشی های تلفتن همراه دامن زده و این چیزی است که فریاد فروشنده و مصرف‌کننده را یکجا بالا برده است.

منبع: روزنامه مردم سالاری؛ 1397،12،15
گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مردم سالاري چالش هاي اقتصادي قيمت موبايل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد شمسایی مدیر کل تنظیم مقررات رادیویی شمالشرق و کارشناس حوزه امواج و ارتباطات رادیویی در ویراستی نوشت: معمولا برای خريد يك گوشی تلفن همراهِ جديد به بِرند، مدل، سيستم عامل، قيمت، امكانات، زيبايی، و غيره از آن توجه می کنیم. اما توصیه بهداشت_الکترومغناطیس این است که برای خرید گوشی تلفن همراه، قبل از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.

امیر لاجوردی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات در واکنش به این مطلب با انتشار پستی در پیامرسان ویراستی نوشت: «برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تأیید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.»

                                         

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سارق حرفه‌ای موبایل در بجنورد دستگیر شد
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • تبلیغ گوشی موبایل در امریکا توسط دختران با حجاب | تصویر
  • ببینید | حضور ۳ زن مسلمان با شال و مانتو در تبلیغ یک گوشی همراه وسط زمین بسکتبال در دل آمریکا
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • بازار طلای تهران در تعطیلی/ اعتصاب طلا فروشان در اعتراض به چیست؟