Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از طرح‌هایی که برای جلوگیری از مصرف دخانیات در دانشگاه بجنورد اجرا شده، طرح «دانشگاه عاری از دخانیات» است. حال باید بررسی کرد که این دانشگاه به چه میزان از دخانیات فاصله گرفته است؟

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان، یکی از آسیب‌های جدی موجود در دانشگاه هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
برخی از دانشجویان پس از ورود به دانشگاه و به دلایل مختلفی، اقدام به مصرف انواع مواد مخدر می‌کنند که می‌تواند آسیب‌های جدی را به همراه داشته باشد. این روند باعث شد که مسئولان وزارت علوم تلاش کنند با اجرای طرح هایی، جلوی افزایش این مسئله را بگیرند.

یکی از طرح‌های اصلی اجرا شده، «دانشگاه عاری از دخانیات» است. این طرح در دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه بجنورد برگزار شده و حال باید بررسی کرد که دانشگاه به چه میزان از دخانیات فاصله گرفته است؟   دانشگاه ما آری به دخانیات است نه عاری از دخانیات!
از این رو به سراغ چند دانشجو رفتیم و با آن‌ها در این خصوص گفتگو کردیم. علیرضا نجف زاده، دانشجوی فعال دانشگاه بجنورد می‌گوید: اولین باری که با جمله دانشگاه عاری از دخانیات مواجه شدم حدود دو سال قبل بود و این جمله من را به فکر فرو برد. در این مدت هزینه‌های زیادی برای نشان دادن این جمله به واسطه نصب بنر‌هایی در سطح دانشگاه به دانشجویان انجام شده، اما به نظر می‌رسد فایده‌ای نداشته است و یا برچسب‌هایی که بر روی صندلی‌های دانشکده‌ها با این عنوان زده شده بود.

این دانشجو ادامه می‌دهد: من بعد از مدت‌ها فکر و تامل از جمله دانشگاه عاری از دخانیات به جمله دانشگاه آری به دخانیات رسیده بودم. به نظر ما دانشجو‌یان، پول‌های زیادی در این خصوص خرج شده؛ اما نه تنها وضعیت بهتر نشده است؛ بلکه بدتر نیز شده است.

وی می‌افزاید: هر روز کارگاه‌های رفتارسنجی برای اساتید برگزار می‌کنند و یا تئاتر‌هایی در این موضوع برگزار می‌شد، اما معتقدم این روش‌ها پاسخگو نیست و صرفا باعث عادی سازی استفاده از سیگار و دیگر مواد می‌شود.

نجف زاده در پایان می‌گوید: در خوابگاه‌ها و خانه‌های دانشجویی سیگار استفاده می‌شود و البته اینک با پدیده جدیدی در مواجه شده ایم که دیده می‌شود در سطح دانشگاه نیز عده ای سیگار می‌کشند و برای اثباتش می‌توان به اطراف دانشگاه نگاهی انداخت. من از خرده فروشی مواد مخدر در سطح دانشگاه نیز حرفی نمی‌زنم.   چرا به یک موضوع طبیعی ورود می‌کنید؟
یک دانشجوی دختر نیز که نمی‌خواهد نامش فاش شود در گفتگو با خبرنگار ما اظهار می‌کند: مصرف سیگار در دانشگاه ما سراسری است؛ یعنی پشت همه دانشکده ها، خوابگاه‌ها و حتی خوابگاه‌های خانم‌ها نیز ته مانده‌های سیگار به وفور پیدا می‌شود.

وی می‌افزاید: چند وقت قبل به خوابگاهی رفته بودم که دیدم بوی مواد بلند شده بود؛ به طوری که همه متوجه مصرف مواد مخدر شده بودند. قلیان هم در برخی از اتاق‌های خوابگاه‌ها حتی خوابگاه دولتی نیز وجود دارد و این موضوع طبیعی است و نمی‌دانم شما چرا می‌خواهید چنین موضوعی را پیگیری کنید.

این دانشجوی دختر بیان می‌کند: گاهی در سر کلاس نشسته ایم و آقایی از کلاس خارج می‌شود و پس از دقائقی به کلاس می‌آید؛ اما همراه با بوی سیگار و ما مجبوریم این بو را تحمل کنیم. خیلی سیگار کشیدن در دانشگاه عادی شده است.   دانشگاه از ما اجازه نگرفته است
یک دانشجوی پسر که خودش در دانشگاه سیگار می‌کشد نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار ما با شوخی می‌گوید: ما خیلی دوست داریم که عاری از دخانیات شویم، ولی حقیقتا نمی‌شود که نمی‌شود. در اصل دانشگاه بدون اجازه‌ ما به کمپین دانشگاه‌های عاری از دخانیات پیوسته و طبیعی است که ما به این حرکت خودسرانه واکنش نشان دهیم و به نشانه اعتراض بیشتر سیگار بکشیم.

اینک وقتی در سطح دانشگاه بجنورد راه می‌رویم و به مکان‌های مشخصی قدم می‌گذاریم، استفاده گسترده از سیگار در سطح دانشگاه را متوجه می‌شویم. مکان‌هایی در دانشگاه بجنورد تبدیل به حیاط خلوت شده است که دانشجویان با خیال آسوده به این محل‌ها رفته و سیگار می‌کشند. حال که دانشگاه بجنورد مدعی شده جزو دانشگاه‌های عاری از دخانیات است، باید دید چه اقدامی برای جلوگیری از این رویداد انجام خواهد داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه عاری از دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۲۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان

وزارت صحت افغانستان اعلام کرد از امروز کارزار واکسیناسیون فلج کودکان را در سراسر این کشور آغاز می‌کند.

شرافت زمان، سخنگوی این وزارتخانه گفت طی چهار روز قرار است بیش از ۱۰ میلیون کودک زیر پنج سال این واکسن را دریافت کنند و همراه با قطره خوراکی فلج کودکان، ویتامین آ نیز به کودکان داده شود.

در خبرنامه آمده است که به دلیل بارش باران و سردی هوا این کمپین در ولایات غور، دایکندی و بامیان به تعویق افتاده است.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی هستند که هنوز فلج کودکان در آنها ریشه‌کن نشده است. سال گذشته پنج مورد فلج اطفال در ولایت «ننگرهار» افغانستان ثبت شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  • جشنواره دست سازه ها در بجنورد
  • بوفون: دو بار تا آستانه پیوستن به رم رفتم
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • پیوستن دانشگاه سوربن به جنبش ضدصهیونیستی 
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • مرگ خاموش تخت‌جمشید و بیستون
  • آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد