Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:21:34 GMT

نوش‌آباد، اَنوش آباد یا شهر انوشیروان؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۰۳۷۰۵

نوش‌آباد، اَنوش آباد یا شهر انوشیروان؟

نام نوش‌آباد را باید از نام اصلی و قدیمی آن یعنی انوش آباد جستجو کرد. در متون قرن سوم، چهارم و ششم هجری از این شهر به عنوان انوش آباد یاد شده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا- در شمالی‌ترین نقطه اصفهان، شهری است که نامش را از ریشه "انوشه" به معنی بی‌زوال و جاویدان گرفته و آن را جایی خوش و خرم با روان جاویدی توصیف کرده‌اند و مردمانش می‌گویند آنگاه که سیلک باستانی در آتش سوخت، ساکنان آن به نقاطی روانه شدند که در تاریخ به چهل حصاران موسوم شد و یکی از آن چهل‌گانه‌ها را، امروز به نام نوش‌آباد می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در همین خصوص رییس مرکز پژوهشی کاشان شناسی دانشگاه کاشان به خبرنگار ایسنا گفت: کتاب تاریخ قم در سال 378 هجری قمری از حسن نراقی، روایت کرده است که یکی از اکاسره(پادشاهان) ساسانی از آن ناحیه بگذشت، به چشمه‌ای که آنجاست فرود آمد و آن چشمه و موضع را خوش یافت. بفرمود تا به آنجا دیهی(روستایی) بنا کنند که آن را انوش آباد نام نهادند.

محمد مشهدی نوش‌آبادی، افزود: نوش‌آباد از جمله مناطق باستانی و تاریخی استان اصفهان است که وجود ده‌ها اثر تاریخی در این شهر از دوره‌های سلجوقی، مغول، صفویه و قاجار این ادعا را به اثبات رسانده است.

وی افزود: وجه تسمیه نوش‌آباد را باید از نام اصلی و قدیمی آن یعنی انوش آباد جستجو کرد. در متون قرن سوم، چهارم و ششم هجری از این شهر به عنوان انوش آباد پایتخت انوشیروان پادشاه ساسانی یاد شده است.

نویسنده کتاب "نوش‌آباد، دیار کهن" تصریح کرد: در تذکره زیارتگاه‌های نوش‌آباد و همچنین تذکره امام‌زاده محمد هلال (ع ) آران و بیدگل، منطقه نوش‌آباد با عنوان‌هایی مثل دارالخلافه انوشیروان، دارالملک انوشیروان، پایتخت خاقان انوشیروان و شهر انوشیروان نام برده شده است.

مشهدی نوش‌آبادی ادامه داد: کتاب تاریخ کاشان، نوشته عبدالرحیم کلانتر ضرابی، در سال 1288 هجری قمری، اطلاعات قابل قبول و مستند در تاریخ و جغرافیای نوش‌آباد و آبادی‌های اطراف آن به دست می‌دهد.

رییس مرکز پژوهشی کاشان شناسی دانشگاه کاشان گفت: در دیوان ابوالرضا راوندی، شاعر و فقیه شیعی دوره سلجوقی نیز از آبادی نوش‌آباد یاد شده است و بابا افضل کاشانی از حکیمان و عرفای بزرگ دوره مغول در مکتوبات خود نشانه‌های تاریخی و فرهنگی نوش‌آباد را معرفی کرده است.

مشهدی نوش‌آبادی افزود: نوش‌آباد در اوایل دوران اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده، چنان‌که "ابن رسته" در کتاب الاعلاق النفیسه در سال 290 هجری، از انوش آباد به عنوان یکی از منزلگاه‌های راه باستانی ری و اصفهان یاد می‌کند که پل اسحاق‌آباد، یادگار این مسیر مهم تاریخی است.

به گزارش ایسنا، شهر نوش‌آباد از جمله مناطق تاریخی است که با بیش از یکصد اثر تاریخی و میراث معنوی، مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد که از جمله آن‌ها ، مجموعه باستانی شهر زیر زمینی نوش‌آباد به عنوان  بزرگترین معماری دستکند جهان، مسجد جامع و مناره بلند آن، قلعه خشتی سیزان از دوره سلجوقی، مسجد امام علی از دوره ایلخانی، آب انبارهای دوره صفویه، پل اسحاق‌آباد، قلعه‌های شجاع‌آباد، فیض‌آباد و مورچان را می‌توان نام برد.
 


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۳۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش بازدید گردشگران از باغ فین گفت: ۵۵ هزار نفر در دو روز پنج‌شنبه و جمعه از مجموعه جهانی باغ فین بازدید کردند.

احمد دانائی‌نیا افزود: خانه تاریخی بروجردی با بیش از ۹ هزار نفر و محوطه باستانی سیلک با بیش از ۳ هزار نفر در رتبه‌های بعدی این آمار قرار دارند.

وی گفت: جاذبه‌های تاریخی منطقه فرهنگی کاشان همه ساله با آغاز فصل بهار و موسم گل و گلاب در شهرستان کاشان در هم می‌آمیزد و به تناوب تا اواخر خردادماه در بیشتر نقاط شهرستان کاشان پذیرای خیل عزیمی از گردشگران می‌شود.
باغ فین کاشان پانزدهم آذر سال ۱۳۱۴ خورشیدی با شماره ۲۳۸ در فهرست آثار ملی کشور ثبت و در زمستان ۱۳۸۹ به همراه چند باغ ایرانی دیگر، به ثبت جهانی رسید.

دیگر خبرها

  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • 50 روز دربدری نیکا شاکرمی در خرم آباد !
  • روستای عشق آباد ری
  • کشف یک دیواره تاریخی از یک بنا در همدان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • طبیعت تماشایی اصفهان در روز‌های بهاری
  • بارش باران در شهر صفی‌آباد
  • دسته‌روی عزاداران امام صادق (ع) در شهر صفی‌آباد
  • سیل و آبگرفتگی در روستای جنت آباد گرمسار