Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مینو محرز استاد ممتاز بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در همایش مصرف منطقی دارو که در سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح برگزار شد، گفت: سه سال است که در اداره‌های مختلف وزارت بهداشت به دنبال موضوع مصرف منطقی آنتی بیوتیک و مقاومت میکروبی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به بیان اینکه مقاومت میکروبی به حد وحشتناکی رسیده و سونامی راه افتاده است، اظهار کرد:سال گذشته موفق شدیم در معاونت درمان مصوبه‌ای در کاهش مصرف آنتی بیوتیک انجام دهیم و متاسفانه تا به حال هر کاری در دنیا و ایران در زمینه مقاومت میکروبی و مصرف آنتی‌بیوتیک انجام شده اشتباه بوده است و همه دنیا به دنبال کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک هستند.

استاد ممتاز بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: در منطقه و حتی در کشور ترکیه وضعیت فاجعه آمیزی در مقاومت میکروبی داریم و متاسفانه داروخانه‌ها بدون هیچ ممانعتی آنتی بیوتیک‌ها را در اختیار بیماران قرار می‌دهند و اگر کاری نکنیم نسل آینده در خطر خواهد بود.

وی به اقدام سازمان بهداشت جهانی در راستای کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک و مقاومت میکروبی اشاره کرد و افزود: ٢ سال پیش وزرای بهداشت در سازمان بهداشت جهانی جمع شدند متعهد به کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌ها شدند و به این نتیجه رسیدند که در کشاورزی و دامداری نیز باید به کاهش مصرف آنتی بیوتیک توجه شود، اما هنوز هم نمی‌توانند باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت و مرغ را محاسبه کنند و مرغداران و دامداران برای پروار شدن دام و مرغ از انتشار بیوتیک استفاده می‌کنند.

استاد ممتاز بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار تاکید بر اینکه باید روی کنترل عفونت کار شود، اظهار کرد: به دلیل کمبود‌ها در برخی بیمارستان‌ها دستکش یک بار مصرف به سختی در اختیار پزشک قرار می‌گیرد و مطالعات نشان می‌دهد و از بین پرسنل پزشکان کمتر از سایران در حین ورود به‌ای سی یو دستان خود را می‌شویند در حالی که باید همه به این امر مهم توجه داشته باشند.

محرز تصریح کرد: بیشترین آنتی بیوتیک‌ها در بخش‌های آی سی یو مصرف می‌شوند و اقدامات خوبی در زمینه کاهش مقاومت میکروبی و مصرف آنتی بیوتیکی در این بخش‌ها شروع شده است.

استاد ممتاز بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران هزینه‌های بالایی در مصرف آنتی بیوتیک هدر می‌روند و جان مردم به خطر می‌افتد و همه باید باهم همکاری کنیم که مقاومت میکروبی کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۴۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم

دکتر زهرا عرب زاده گفت: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

دکتر زهرا عرب زاده، دکتر داروساز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص فروش دارو و مکمل‌ها در سایت‌ها و پیج‌های اینستاگرامی اظهار داشت: قوانین موجود در سازمان غذا و دارو مشخص کرده که فروش مواد دارویی و مکمل‌ها و کالا‌های سلامت محور باید فقط از طریق داروخانه‌های معتبر انجام شوند و خرید اینگونه کالا‌ها از سایت‌های مختلف که مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند و داروساز نظارتی بر آن‌ها ندارد تخلف محسوب میشود.

وی افزود: من خود شاهد فروش آمپول‌های تزریقی در سکو‌های اینترنتی از جمله اینستاگرام بوده ام؛ توصیه ما این است که شهروندان با مشاهده این موارد حتما تخلف صورت گرفته را به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند، چون کالا‌هایی که خارج از داروخانه‌ها به فروش میرسند ممکن است دارای برچسب اصالت کالا نباشند.

دکتر عرب زاده اشاره کرد: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

عرب زاده در ادامه گفت: دارو‌ها و مکمل‌ها برچسب اصالت وزارت بهداشت را دارا هستند و همچنین دارای کد و تاریخ انقضاء هستند که شهروندان برای اطمینان از تایید اصالت این کالا‌ها میتوانند کد کالای مورد نظر را در سامانه تی تک به آدرس (https://ttac.ir/) وزارت بهداشت که زیر نظر سازمان غذا و داروست چک کنند و از اصالت کالا مطمئن شوند.

وی در آخر تصریح کرد که باور‌های اشتباهی وجود دارد که مکمل‌ها ممکن است خواص تقویت کننده داشته باشند و جلوی بیماری‌ها را بگیرند، ولی در واقعیت مکمل‌ها بیشتر مناسب افرادی هستند که مشکلات سوء جذب دارند و نمیتوانند به صورت متنوع مواد غذایی مصرف کنند. ولی اکثر افراد به صورت سرخود و بدون نسخه پزشک اقدام به تهیه مکمل‌ها میکنند که توصیه میشود اگر تغذیه مناسب و متنوعی دارند و مشکل خاصی ندارند اقدام به تهیه مکمل بدون نسخه پزشک نکنند.

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند