Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@04:10:53 GMT

روابط آمریکا و انگلیس بعد از برگزیت گسترش خواهد یافت

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۰۷۶۲۲

ساعت24 -در راستای حمایت همه جانبه آمریکا از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، سفیر این کشور در لندن تاکید کرد که روابط دو کشور بعد از برگزیت توسعه خواهد یافت.

«وودی جانسون» سفیر آمریکا در لندن روابط میان انگلیس و آمریکا بعد از برگزیت را مهم‌تر از هر زمان دانست.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، جانسون تأکید کرد نگرانی‌ها در قبال سیاست تعرفه‌گذاری بر روی محصولات کشاورزی که از سوی اتحادیه اروپا برای ایجاد سدی در برابر محصولات کشاورزی آمریکا استفاده می‌شود، نباید به تعاملات تجاری میان انگلیس و آمریکا لطمه وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: «اطمینان دارم به هر مسیری که بروید، هر اتفاقی که بیفتد، روابط ویژه ما ادامه خواهد یافت و موفق خواهد بود». او در پاسخ به مجری رادیو «بی‌بی‌سی» که پرسید در صورت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بدون هیچ توافق همچنان بر روی حرف خود می‌ایستید گفت: «در هر وضعیتی می‌دانم که دوکشورمان باید در این جهان آزاد باهم باشند. خطرات زیاد وجود دارد، بنابراین روابط ما اکنون از هرزمان مهم‌تر است، فارغ از هر اتفاقی که برای برگزیت بیفتد».

جانسون گفت نمی‌تواند تأیید کند که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ماه ژوئن به بریتانیا سفر می‌کند یا خیر. او گفت: «گمان می‌کنم این موضوع بیان شده باشد اما من از جزئیات هیچ اطلاعی ندارم. برنامه کاری او خیلی خیلی شلوغ است... اما دوست داریم او را در اینجا داشته باشیم». وی افزود: «مادر او اینجا متولد شده پس او علاقه زیادی به این کشور دارد».

ماه ژوئن امسال، هفتادوپنجمین سال‌گرد ورود نیروهای متفقین به خاک فرانسه در خلال جنگ‌جهانی دوم است که مقدمه‌ای برای پیروزی آن‌ها بر هیتلر بود.

ترامپ بار گذشته جولای ۲۰۱۸ به بریتانیا سفر کرد.

یکی از تحلیل‌گران روزنامه «گاردین» روز جمعه نوشت آمریکا به‌دنبال این است که پس از برگزیت، بریتانیا را «شکار» کند. او به اظهارات «داوید دیویس» معاون برگزیت پارلمان بریتانیا اشاره می‌کند که گفت بعد از برگزیت بر تعامل با آمریکا و چین تمرکز می‌کنیم که بازاری دوبرابر اتحادیه اروپا را در اختیار ما قرار می‌دهد.

به عقیده این تحلیل‌گر، بی نتیجه ماندن مذاکرات «هانوی» بین دونالد ترامپ و «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، نشانه بارزی از بی‌ثباتی شدید دولت آمریکا و فقدان آمادگی و هوش مدیریتی تیم او و غیرقابل پیش‌بینی بودن تعامل با ترامپ بود. اتفاقات هانوی «هشدارهای قرمز» را به مذاکره‌کنندگان تجاری انگلیس برای تعامل تجاری با آمریکا نشان داد.

وی به سخنان «رابرت لیتیزر» نماینده آمریکا در مذاکرات تجاری با چین اشاره می‌کند که از قصد واشنگتن برای دستیابی کامل به بازارهای انگلیس سخن می‌گوید. تحلیل‌گر گاردین این حرف لیتیزر را به‌صورت «داشتن حق پر کردن سوپرمارکت‌های ما با مرغ‌های کلرزنی شدشان» تفسیر کرد.

به عقیده وی تبادل تجاری با آمریکا به‌لحاظ اقتصادی توجیهی ندارد و کاملاً جنبه سیاسی دارد.

آمریکا در برخی مسائل سیاست خارجی و اقتصادی با بریتانیا در تقابل است. یکی از این موارد، نقش لندن در تشکیل «اینستکس» با هدف دور زدن تحریم‌های آمریکا است. دولت ترامپ سال گذشته میلادی توافق هسته‌ای برجام را یک‌طرفه لغو کرد اما بریتانیا جزو کشورهایی است که معتقد است توافق هسته‌ای برجام باید حفظ شود. این دو کشور بر سر خروج ارتش آمریکا از سوریه نیز اختلاف‌نظر جدی دارند.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۷۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران

مناقشات بین ایرلند و انگلیس در سایه تصویب طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک که منجر به هجوم مهاجران به این کشور عضو اتحادیه اروپا شده، تشدید شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه دی ولت از تشدید مناقشات بین لندن -دوبلین بر سر مسئله هجوم پناهندگان به ایرلند در سایه اجرای طرح ضد مهاجرتی "ریشی سوناک"، نخست وزیر این کشور خبر داده و نوشت: ایرلند به عنوان کشور عضو اتحادیه اروپا به شدت نگران افزایش تعداد پناهجویانی است که از انگلیس و از طریق مرزهای باز در شمال وارد این کشور می شوند. از سوی دیگر، سوناک، نخست وزیر بریتانیا، قبلاً اعلام کرده بود که هیچ گونه بازگشتی از ایرلند را نمی پذیرد.

به این ترتیب اختلافات بین ایرلند و انگلیس بر سر مهاجران غیرقانونی در حال تشدید است. هلن مک انتی، وزیر دادگستری ایرلند اعلام کرد که تا 100 افسر پلیس را به مرز باز با استان ایرلند شمالی بریتانیا اعزام خواهد کرد. آنها قرار است پناهجویانی را که می توانند برای وضعیت اقامت در کشور همسایه درخواست دهند و به جای آن وارد جمهوری ایرلند شوند، شناسایی کنند. علاوه بر این، مقامات باید افراد بدون مدارک لازم را به بریتانیا بازگردانند. روزنامه ایرلندی ایندیپندنت روز سه شنبه این خبر را منتشر کرد.

این ردر حالی است که ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا پیشتر اعلام کرده بود که انگلیس بازگشت از ایرلند را تا زمانی که اتحادیه اروپا به نوبه خود مهاجران غیرقانونی از بریتانیا را پس نگیرد، نمی پذیرد.

مک انتی، وزیر دادگستری ایرلند قانون جدیدی را برای بازگرداندن پناهجویان از این کشور به انگلیس اعلام کرده است. پیش از این در ماه مارس، دادگاهی در دوبلین حکم داد که انگلیس دیگر کشور ثالث امنی محسوب نمی‌شود و بنابراین نمی‌توان پناهجویان را به آنجا اخراج کرد. دلیل آن طرح بحث برانگیز دولت محافظه کار بریتانیا برای اخراج پناهجویان به رواندا بدون توجه به منشاء آن ها است.

مک‌انتی گفت: ما نمی‌توانیم خلأ قانونی را بپذیریم که به ما به عنوان یک کشور اجازه نمی‌دهد پناهجویان را طبق توافقی که قبلاً با آن موافقت کرده‌ایم بازگردانیم. وی خاطرنشان کرد که توافقی بین انگلیس و ایرلند در مورد بازپس گیری مهاجران از زمان برگزیت وجود داشته است که هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است. هر دو کشور یک منطقه سفر مشترک را تشکیل می دهند و همچنین یک مرز باز در جزیره وجود دارد. هدف از این کار جلوگیری از درگیری های جدید در منطقه جنگ داخلی سابق ایرلند شمالی پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود. ایرلند بخشی از منطقه شینگن نیست.

میشل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند هم پیشتر گفته بود که تعداد پناهجویانی که بدون مدارک وارد این کشور می شوند، اخیرا افزایش چشمگیری داشته است. این نیز به دلیل سیاست بریتانیا در مورد رواندا است. به گفته وی 80 درصد از طریق ایرلند شمالی وارد کشور می شوند. نخست وزیر سوناک این اظهارات را به عنوان مدرکی در نظر گرفت که نشان می دهد طرح او طبق برنامه ریزی به عنوان یک بازدارنده عمل می کند.

بریتانیا قصد دارد در هفته های آینده اخراج به رواندا را آغاز کند. روزنامه تایمز روز سه شنبه با استناد به داده های وزارت کشور انگلیس گزارش داد که 5700 مهاجر شناسایی شده اند. با این حال، محل نگهداری بیش از 3500 نفر از این افراد در حال حاضر برای مقامات مشخص نیست.

این طرح البته در انگلیس و در سطح بین االملی بسیار بحث برانگیز است، اما لندن همچنان از آن منصرف نشده است: دولت محافظه کار انگلیس می خواهد تقریباً 5700 مهاجر را امسال به رواندا بفرستد. در مجموع ده ها هزار نفر از مهاجران در این کشور در سایه این طرح در معرض خطر اخراج هستند.

هفته گذشته، پس از مدت ها اختلاف، پارلمان بریتانیا طرح اخراج مهاجران به رواندا را تصویب کرد. بر این اساس در آینده، افرادی که به طور نامنظم وارد این کشور شده اند، باید بدون توجه به مبدا و بدون بررسی درخواست پناهندگی آنها به رواندا اخراج شوند.

به گفته وزارت کشور انگلیس مهاجرانی که بین ژانویه 2022 و ژوئن سال گذشته وارد بریتانیا شده اند، باید انتظار داشته باشند که درخواست پناهندگی آنها غیرقابل قبول تلقی شود و به رواندا اخراج شود. طبق آمار رسمی، در این مدت بیش از 57 هزار نفر با قایق های کوچک از کانال مانش به بریتانیا رفتند.

بر اساس مدل جدید، اکنون درخواست های پناهندگی توسط دولت رواندا در کیگالی بررسی می شود. در صورت پذیرش، پناهندگان حق اقامت در این کشور آفریقای شرقی را خواهند داشت و نمی توانند به انگلیس بازگردند.

سوی دیگر، حزب مخالف کارگر معتقد است که این اقدامات سوناک یک کمپین روابط عمومی در طول مبارزات انتخاباتی است. ایوت کوپر، سخنگوی امور داخلی حزب کارگر گفت: «توری ها آنقدر ناامید هستند که قبل انتخابات محلی می خواهند به هر شکلی هر پروی را به رواندا بفرستند. در انتخابات محلی انگلیس که روز پنج شنبه برگزار می شود حزب محافظه کار به رهبری ریشی سوناک با شکستی تلخ تهدید می شود.

بر اساس آمارهای رسمی، بیش از 57000 نفر در فاصله ژانویه 2022 تا ژوئن سال گذشته با قایق های کوچک در سراسر کانال انگلیسی وارد بریتانیا شدند - بسیاری از آنها از جنگ و فقر در کشورهای خود در آسیا، آفریقا و خاورمیانه فرار کردند.

تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتیلندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
  • تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند
  • تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن