Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:14:47 GMT

جزیره آشوراده را دریابید

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۰۹۵۳۶

جزیره آشوراده را دریابید

گرگان - ایرنا - هرچند با عملیاتی شدن طرح در دست اجرای گردشگری آشوراده این جزیره با تحول اساسی مواجه خواهد شد اما به نظر می رسد تا آن زمان نیازمند کارهای مقطعی و فوریتی برای عوض شدن حال و هوای نابسامان این پهنه خشکی دریای خزر هستیم.

به گزارش ایرنا؛ جزیره آشوراده که شاهد اتفاقات مهم تاریخی در دوره های گوناگون بوده و از ظرفیت بکر و کم نظیر گردشگری و اقتصادی برخوردار است، در این سال ها از روزهای شکوفایی و اوج خود فاصله گرفته و با غم غربت و انزوا دست و پنجه نرم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جزیره ای کوچک در یک گوشه از پهنه آبی تالاب میانکاله با فاصله اندک از ساحل خزر انگار سرنوشتی گره خورده با نزاع و سرخوردگی و مهاجرت و نامهربانی دارد.
از همان سال های خیلی دور که پس از حمله مغول به ایران، پناهگاه سلطان محمد خوارزمشاه شد و نامدارترین پادشاه سلسله خوارزمشاهیان را تا مرگ همراهی کرد تا دوران صفویه و تاخت و تاز پادشاهان این سلسله برای شکار و تحمل چکمه های سربازان روس در دوران جنگ جهانی دوم و اشغال این جزیره، آشوراده همواره پیوندی ناگسستنی با بحران و سختی داشته و دارد.
تنها قطعه خشکی پهنه آبی دریای خزر در ایران سده‌های گذشته با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود جدا افتاد و انگار این انزوا و تنهایی باید بخشی از سرنوشت این جزیره باقی بماند.
سرزمینی با ظرفیت های بکر و کم مانند که 43 سال قبل جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و به عنوان یکی از تالاب‌های مهم دنیا در کنوانسیون جهانی رامسر ثبت شد؛ از مدت ها پیش چشم انتظار توجهی اندک یا زیرساختی ابتدایی برای بهره مندی در راه رسیدن به توسعه و شکوفایی است.
پوشش گیاهی متنوع، بوته‌ زارهای تمشک، درختان انار ترش، زیستگاه حیواناتی چون شغال، روباه، خرگوش، ماهی، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی، گراز و نوعی اسب وحشی، فقط جاذبه های طبیعی و زیست محیطی این جزیره است.
برخورداری از قابلیت تولید خاویار، روی دیگر اهمیت این جزیره مهجور مانده است که تا چند دهه قبل با ساکنان بومی و همزیستی مسالمت آمیز آن ها با طبیعت و دریا، میزبان حداقل هزار سکنه بود.
جمعیتی که پس از بالا آمدن آب دریا در دهه 70 جزیره را با امکاناتی مانند پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه ، مسجد، دامداری و بسیاری ابنیه های دیگر ترک کردند تا خاک مرگ باز هم در سطح آشوراده پراکنده شود.
در سال های اخیر توجه به آشوراده به حرف مشترک همه مسوولان استان گلستان تبدیل شده و آن ها می کوشند با ارایه طرح های گوناگون، حیات را بار دیگر به این جزیره برگردانند اما ظاهر ماجرا چیز دیگری را نشان می دهد.
آخرین مجموعه تصاویر علی اصغر قزلسفلو عکاس ایرنا از آشوراده بیانگر آن است جزیره به کمک فوری احتیاج دارد و عزمی فراتر از وعده های پشت تریبون برای جان بخشیدنش احتیاج است.
عزمی که اگر به تاریخ سپرده شود نتیجه ای جز طولانی تر شدن روزهای انزوای آشوراده نخواهد داشت؛ اتفاقی که البته برای این جزیره تازگی ندارد.
گزارش تصویری آخرین وضعیت آشوراده در ستون عکس ایرنا قابل دیدن است.
3091/2729

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آشوراده محيط زيست گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۰۹۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های چمن ورزشگاه‌های جزیره خارگ نوسازی می‌شود

حسین احمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: نگاه به مقوله ورزش و ترویج فعالیت بدنی، روش سودمندی برای پیشگیری از بیماری‌های مزمن و ارتقای سلامت جامعه است.

سرپرست مدیریت عملیات عمومی ادامه داد: لازمه این کار ایجاد زیر ساخت‌های ورزشی و تکمیل و به اتمام رساندن پروژه‌های ورزشی است که با نگاه مثبتی که در مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران وجود دارد، این مهم نیز در جزیره خارگ مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: در بازدیدهای مسئولین ورزش وزارت نفت و شرکت ملی نفت از جزیره خارگ، موضوع تعویض و نوسازی چمن استادیوم‌های شهید ملاح زاده و شهید آباش مطرح و فرایند انجام این کار در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: امیدواریم با ایجاد ظرفیت و زیرساخت‌های ورزش در این جزیره به سلامت و ارتقا کیفیت زندگی مردم و کارکنان کمک کرده باشیم.

کد خبر 6090041

دیگر خبرها

  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • زمین‌های چمن ورزشگاه‌های جزیره خارگ نوسازی می‌شود
  • عملیات دیسپاچینگ جزیره قشم را حذف کنید
  • ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع قشم به دلیل قطعی برق
  • فیلیپین توافق بر سر آبهای مورد مناقشه با چین را رد کرد
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • ۳ سارق در جزیره خارگ دستگیر شدند
  • خلاصه بازی منچسترسیتی و برایتون + فیلم
  • خلاصه‌بازی لیورپول و اورتون + فیلم