Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیته بافت‌های تاریخی سمن‌های میراث فرهنگی گفت: نهادهای مدنی در جهت ایفای نقش دیده‌بانی خود، وقایع حوزه میراث فرهنگی را رصد می‌کنند، در این رصدها از سازمان میراث فرهنگی به دلیل تغییرات پی‌درپی مدیر کل استان تهران گلایه داریم.

به گزارش ایسنا، علی اصغر بدری، در مراسم گردهمایی سه شنبه ۱۴ اسفند، که سمن‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با حضور علی محمد سعادتی شهردار منطقه ۱۲، حسین اربابی معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ابوالفتح شادمهری مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران در آن حضور داشتند، خطاب به رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره‌ی شایعات برکناری مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران گفت: «آقای مونسان، اداره کل میراث استان تهران محل کارآموزی افراد غیر متخصص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی سپس ادامه داد: این حوزه نیازمند مدیرانی است که از درون سازمان رشد کرده باشند و همه ابعاد سازمان را بشناسند.

او انتصاب بزرگ‌نیا به این سمت در سال گذشته را اقدام صحیحی دانست و افزود: برای دومین بار است که زمزمه خداحافظی او از اداره کل استان تهران به گوش می‌رسد، در حالی که او تازه جا افتاده و سوار کار شده است.

تقدیر از مدیر و معاون میراث استان تهران برای مقابله با تخلفات


او بار دیگر تأکید کرد: تکرار می‌کنم. آقای مونسان! اداره کل میراث استان تهران محل کارآموزی افراد غیر متخصص نیست. مقابله او با تخلفات صورت گرفته در میراث تهران جای تقدیر دارد. از دید فعالان مدنی این حوزه، تعویض او به معنای تسلیم شدن شما در مقابل منافع جریان‌های خاص است.



اعلام موجودیت «انجمن خیرین حفاظتگر میراث فرهنگی»

 

وی همچنین از تشکیل انجمن «خیرین حفاظتگر میراث فرهنگی» خبر داد و گفت: این انجمن بر اساس ایده‌ای که از سوی یکی از کارشناسان پیشکسوت میراث فرهنگی طرح شد، شکل گرفت.
 

این عضو هیأت مؤسس انجمن خیرین حفاظتگر میراث فرهنگی اهداف این سمن را شناسایی، جذب، هدایت، ساماندهی و بسترسازی در حوزه اقدامات نیکوکارانه داوطلبانه به منظور حفاظت از میراث فرهنگی دانست و توضیح داد: «خیر میراث فرهنگی» الزاماً کسی نیست که هزینه مرمت یک بنای تاریخی یا یک اثر را تقبل می‌کند بلکه علاوه بر او کسانی که حتی طرح مرمت یک بنا را می‌دهند یا وقت خود را برای مرمت یک اثر صرف یا مجموعه شخصی خود را هبه می‌کنند و فعالان رسانه‌ای که یک مقاله یا گزارش در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی منتشر می‌کنند، از دید ما «خیر میراث فرهنگی» هستند.
 

او همچنین حوزه فعالیت این انجمن را در دو بخش میراث ملموس و ناملموس عنوان کرد و گفت: «میراث ملموس» شامل «بافت‌های تاریخی و ارزشمند»، «بناهای تاریخی و ارزشمند»، «مکان‌رویدادها»، «محوطه‌های تاریخی»، «اشیاء و آثار منقول تاریخی و ارزشمند»، «آثار فرهنگی و هنری» و مشابه آن است و «میراث غیر ملموس» نیز شامل «خاطره جمعی و رویدادها»، «رجال و مشاهیر»، «آداب و سنن»، «باورها و اعتقادات»، «زبان و گویش»، «ادبیات»، «تاریخ و اساطیر»، «هنرهای نمایشی»، «هنرهای صناعی»، «هنرهای سنتی»، «موسیقی»، «فرهنگ پخت و پز»، «دانش و مهارت‌های بومی و سنتی» و مشابه آن است.

وی در توضیح ایجاد و عملکرد این انجمن نیز اظهار کرد: اعضای انجمن در چهار سطح رسمی، عادی، افتخاری و حقوقی طبقه‌بندی می‌شوند و ساختار انجمن بر اساس مجمع عمومی و کاملاً دموکراتیک است، به زودی نیز فراخوان گسترده‌ای برای شناسایی «هیأت مؤسس انجمن خیرین میراث فرهنگی» از طریق رسانه‌ها اعلام می‌شود و کسانی که ویژگی‌های مشخص را داشته باشند، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

بدری روش اجرای اهداف ایجاد این هیأت را این طور بیان کرد: «ارتباط و تعامل با «نهادهای عمومی و خصوصی»، خیرین و عموم مردم»، «تعامل و همکاری با نهادها و دستگاه‌ها در جهت تدوین قوانین و مقررات»، «شناسایی موضوعات و طرح‌های نیازمند اقدامات نیکوکارانه»، «آموزش، اطلاع‌رسانی، آگاهی‌رسانی، مشاوره، ترویج و توانمندسازی عوامل ذی‌ربط»، «اعتمادسازی، تشویق و ترغیب نیکوکاران و جذب و هدایت کمک‌های نقدی و غیر نقدی»، «نظارت بر نحوه انجام اقدامات نیکوکارانه و صیانت از اهداف و نیات خیرین»، «تدوین برنامه و مدیریت اجرایی میان خیرین و متولیان آثار میراث فرهنگی»، «تسهیل‌گری و ایجاد هماهنگی میان عوامل اقدامات نیکوکارانه»، «ایجاد شعبات و نمایندگی و شبکه‌سازی»، «بررسی، مطالعات، پژوهش، مستندسازی و مدیریت دانش در مسیر اهداف انجمن» و «برگزاری گردهم‌آیی‌ها و رویدادها».
 

امیدوارم فرصت استفاده از عقل برای همه فراهم شود


علی محمد سعادتی - شهردار منطقه ۱۲ تهران - نیز با اشاره به تلاش‌های مردمی برای حفظ سرمایه‌های فرهنگی- هویتی- تاریخی تأکید کرد: تنها چیزی که می‌تواند حفاظت و صیانت از داشته‌های فرهنگی- تاریخی را تضمین کند، مردم هستند. بسیاری از قوانین، مقررات و محدویت‌ها، حمایت‌ها در قالب قانون در حوزه‌ها و زمینه‌های مختلف وجود دارد، اما بخشی که رعایت می‌شود، مربوط به قسمتی است که مردم نسبت به آن آگاهی دارند.

وی افزود: همه وظیفه داریم ذائقه مردم را با این دارایی‌ها و ثروت‌های فرهنگی- تاریخی بیش از پیش آشنا کنیم، در آن زمان متولیان نیز کارهای بهتری انجام می‌دهند.

حسین اربابی - معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - نیز در سخنانی تأکید کرد: ما برای رسیدن به تکامل در همه‌ی نظام‌های فکری، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هیچ راهی جز راه جامعه مدنی نداریم. امیدوارم فرصت استفاده از عقل به همگان داده شود و با اندیشه و خرد جمعی بستر صیانت از داشته‌های فرهنگی فراهم شود.

تقدیرِ مردمی که به اندازه سیمرغ فجر ارزش داشت

به گزارش ایسنا، شبکه سمن‌های میراثی استان تهران در ادامه این نشست، به دلیل تلاش برای حفاظت از میراث فرهنگی و پاکدستی محسن شیخ‌الاسلامی - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران -، از او تقدیر کردند.

شیخ‌الاسلامی نیز در سخنانی اظهار کرد: خوشحال در بخش مردمی میراث فرهنگی تقدیر شدم این تقدیرنامه حکم سیمرغ جشنواره را برایم دارد. در این جشنواره بخشی وجود دارد که از فیلمی که منتخب مردم است تقدیر می‌شود و سیمرغی به آن تعلق می‌گیرد. بسیار خوشحالم و برایم افتخار بزرگی است که دوستداران و فعالان میراث فرهنگی تقدیر کردند. این بزرگترین هدیه‌ای است که تاکنون دریافت کرده‌ام.

بدعتی که میراث فرهنگی به خوبی از عهده آن برامد


سجاد عسگری دبیر کمیته پیگیری خانه‌های تاریخی تهران نیز با تأکید بر این که تا پیش از سال ۹۰ مردم، تهران را شهری مانند نیویورک می‌دیدند، اما اکنون تهران را به عنوان شهر تاریخی مانند پاریس می‌بینند، گفت: این رویکردها در مدیریت شهری نیز به مرور نفوذ پیدا کرد اما متأسفانه در اداره متولی یعنی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران، شاهد پس رفت بودیم که با حضور مدیر و معاون کنونی بسترهای خوب و جدیدی برای حفظ میراث فرهنگی فراهم شد.

او با اشاره به مطالبات مردمی درباره‌ی خانه - باغ اتحادیه که به جای پاساژسازی، منتج به خرید و احیای خانه شد، اشاره کرد و افزود: تئاتر نصر نیز جزو خواسته اهالی فرهنگ است و خوشبختانه از سوی شهرداری برای احیا و مرمت خریداری شده است.

او از احساس خطر سمن‌ها درباره مسجد «آلایی» و ضرورت حفظ و ثبت ملی آن خبر داد و گفت: جلوی مزایده خانه «اکبرخان صادق» متعلق به یکی از معماران مشهور با کمک شهردار منطقه ۱۲ گرفته شد. اما سردر سرای «فرد شیشه» در نزدیکی شوش متأسفانه شبانه تخریب شد که پیگیر آن برای عین به عین ساختن این بنا هستیم.

وی افزود: شکایت شهرداری منطقه ١١ و سازمان میراث فرهنگی استان تهران از مالک مدرسه واجد ارزش «ایروانی» به علت تخریب شبانه در خیابان شهریار که پیش از این به عنوان ویلای «اصلانی» اثر «گابریل گوکاریان» استفاده می‌شد یا خانه «متین دفتری» در فلسطین جنوبی که هرچند مالک آن را از ثبت ملی خارج کرده و به مرور در حال تخریبِ اثر بود، برای دومین بار ثبت شد که این بدعتِ جدید میراث فرهنگی قابل تقدیر است.

وی عملکرد بخش حقوقی میراث فرهنگی را ضعیف دانست و افزود: انتظار داریم تعامل خوبی در رابطه با جلوگیری از خروج از ثبت با دیوان عدالت به وجود آید. در دوره قائم مقامی مهدی حجت در سازمان میراث فرهنگی، تعامل خوبِ بخشِ حقوقی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خصوص آثار تاریخی بوجود آمد، که این رویه‌ها باید ادامه یابد.

عسگری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن این اتفاقات، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و نهادهایی که برخی آثار تاریخی مصادره‌ای را در اختیار دارند، می‌توانیم به تعامل برسیم و جلوی تخریب آثار را بگیریم.
 

علاوه بر اقداماتی که محسن شیخ‌الاسلامی، قبل از حضور در معاونت میراث فرهنگی انجام داده بود، در طول شش ماه گذشته که از حضور وی در این پست می‌گذرد، می‌توان رسیدگی به پرونده‌ی ساخت‌وساز در پشت کاخ گلستان اشاره کرد. صدور مجوز ساخت‌وسازهای غیرمجاز پشت کاخ گلستان در تکیه دولت و ناصر خسرو توسط شورای فنی میراث‌فرهنگی تهران که شیخ‌الاسلامی - معاون میراث فرهنگی - و بزرگ‌نیا - مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران - در برابر این ساخت‌وساز در عرصه‌ی کاخ جهانی گلستان ایستادند و علی اصغر مونسان - رئیس سازمان میراث فرهنگی - نیز نسبت به توقف این کار و پیگیری اتفاق دستور داد. همچنین سرای سیگارچی و ایجاد زیر زمین در مغازه پلاک ۲۴ بازار حضرتی، خانه حسام لشکر نیز از اتفاقاتی بودند که معاون میراث فرهنگی تهران از اقداماتی که به تخریب آن‌ها منجر می‌شد، تا کنون جلوگیری کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معاون میراث فرهنگی تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۱۰۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب

ایسنا/همدان عمارت «شجاع‌السلطنه» به وسعت ۹۳۰ مترمربع واقع در روستای پرلوک از توابع بخش صالح‌آباد شهرستان بهار یکی از بناهای زیبای تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور بوده که معماری این بنا، تاریخی به قدمت دوران قاجار دارد.

ورودی هشتی، حیاط، حوض، پستو حوض‌ خانه، ایوان، پنجره‌های ارسی، شاه‌نشین، سه دری و آشپزخانه این عمارت هر یک گویی زمان حال را برای بیننده این اثر زیبای تاریخی به عقب بازمی‌گرداند و شکوه گمشده در دل تاریخ این عمارت را در تابلویی از گذشته در ذهن مخاطب با دلبری تمام زنده می‌کند و دوباره همه آدم‌های گذشته در ذهنت جان می‌گیرند.

اینجا همان جایی است که روزی قهقهه خنده کودکان به اوج آسمان عروج می‌کرد، اینجا همان جایی است که روزی ماهی‌های قرمز کوچک حوض خانه با سیب‌های سرخی که درون حوض عمارت رها کرده‌اند، همبازی می‌شدند. اینجا همان جایی است که صدای قلقل سماور و عطر چای بهارنارنج آن در یک روز تابستانی از گذشته‌های تاریخ بر ایوان عمارت هر رهگذری را به استکانی چای دعوت می‌کرد، خلاصه اینکه اینجا روزی قشنگی‌های خاص خود را داشت و این زیبایی و شکوه عمارت در گذشته خود باقی ماند.

چند روز پیش از حال و روز ناخوش این عمارت مبنی بر در حال تخریب شدن این اثر و نیازمندی آن به مرمت و بازسازی مطلع شدیم که همین امر موجب پیگیری ما برای اوضاع و احوال این عمارت شد.

دهیار روستای پرلوک شهرستان بهار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روستای پرلوک با جمعیتی افزون بر ۲۰۲۰ نفر شامل ۶۵۰ خانوار یکی از روستاهایی است که تاریخ پیدایش آن به زمان حکومت سلسله ماد و پیش از آن می‌رسد. 

عمارت شجاع‌السلطنه روزگاری شکوه و ابهتی داشته

احمد کاویانی‌نیک با بیان اینکه گویش مردم پرلوک ترکی بوده و عمده اهالی روستا در امر دامداری و کشاورزی دارای فعالیت هستند، تصریح کرد: عمارت شجاع‌السلطنه روستای پرلوک و قلعه اربابی از جمله بناهای تاریخی این روستا بوده که روزگاری این بناها برای خود شکوه و ابهتی داشته‌اند.

وی با اشاره به اثر تاریخی عمارت شجاع‌السلطنه این روستا اظهار کرد: این عمارت مربوط به دوران قاجار بوده که در سال ۱۳۹۵ ثبت فهرست آثار ملی کشور شده اما با وجود ثبت آن در فهرست آثار ملی کشور، تاکنون هیچ‌گونه توجهی به مرمت و بازسازی این اثر زیبا و مهم تاریخی در این روستا نشده و بودجه و اعتباری برای مرمت و بازسازی آن توسط میراث فرهنگی اختصاص نیافته است.

کاویانی‌نیک تصریح کرد: بخشی از این عمارت دارای مالک خصوصی بوده و معمولا مالک خصوصی این بخش از عمارت با هزینه شخصی خود در حفظ و مرمت محدوده مالکیت خود اهتمام دارد بنابراین این قسمت از عمارت سالم باقی مانده اما بخش دیگر عمارت به علت فوت مالک و بی‌توجهی ورثه دچار تخریب شده است.

پیگیری ۱۰ ساله برای مرمت این بنا

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال است که برای مرمت و بازسازی این بنای تاریخی به دستگاه‌های مختلف ذیربط از جمله میراث فرهنگی رفت و آمد و پیگیری دارم تا شاید اقدامی برای حفظ و احیای این اثر تاریخی زیبای روستا داشته باشند، تصریح کرد: در بارندگی اوایل سال ۹۸ سقف و ایوان و دیوارهای این بنا دچار خسارت شد که به همین علت در اواسط همان سال میراث فرهنگی بخشی جزئی از سقف بنا را ایزوگام کرد اما پس از آن هیچ‌گونه اقدامی برای ادامه روند بازسازی و مرمت آن انجام نشده است‌.

کاویانی‌نیک با اشاره به اینکه معمولاً در ایام تعطیلات گردشگران مختلفی برای بازدید از این اثر به روستا مراجعه دارند، گفت: اگر عمارت تاریخی روستای پرلوک دوباره مرمت و بازسازی و سرپا شود، با راه‌اندازی خانه بوم‌گردی می‌توان جذب گردشگر دوچندانی برای روستا و منطقه داشت و مرمت این اثر از نقش مؤثری در جذب گردشگر برای روستا برخوردار خواهد بود.

قلعه اربابی ۲۰۰۰ سال دیگری هم در حال تخریب است

دهیار روستای پرلوک ادامه داد: علاوه بر عمارت شجاع‌السلطنه، یک قلعه اربابی ۲۰۰۰ ساله نیز در این روستا وجود دارد که متأسفانه از این قلعه تنها یک برج آن سالم باقی مانده و آن هم در حال تخریب است.

وی گفت: از سال گذشته پیگیر آن هستم که کارشناسان برای بازدید از این قلعه بیایند و تصمیمی برای آن بگیرند چراکه تخریب آن، موجب آسیب به منازل پیرامون قلعه خواهد شد اما تاکنون کارشناسان امر برای این موضوع هنوز به روستا نیامده‌اند.

کاویانی‌نیک با بیان اینکه این بناهای تاریخی به ویژه عمارت شجاع‌السلطنه را میراث فرهنگی نه خودش مرمت می‌کند و نه اجازه می‌دهد کسی آن را مرمت کند و این امر موجب سردرگمی ما شده است و نمی‌دانیم چه کنیم، افزود: اگر میراث فرهنگی مجوز مرمت لازم را به دهیاری و اهالی روستا بدهد و وضعیت مرمت آن را تعیین تکلیف کند، با پیگیری لازم دهیاری و اهالی روستا اعتبار مرمت این بنا را از جایی تأمین و جذب خواهیم و اجازه نمی‌دهیم این اثر تاریخی زیبای روستا اینگونه در مقابل چشمانمان تخریب و به سرنوشت قلعه اربابی دچار شود و از آن چیزی باقی نماند.

پیرو صحبت‌های دهیار روستای پرلوک، این موضوع را از اداره میراث فرهنگی شهرستان بهار نیز پیگیری شدیم‌.

مرمت عمارت شجاع‌السلطنه جزو برنامه امسال است

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بهار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: عمارت شجاع‌السلطنه روستای پرلوک ثبت فهرست آثار ملی کشور بوده و مرمت و بازسازی این اثر تاریخی جزو برنامه امسال میراث فرهنگی است و به طور قطع با اختصاص و تخصیص اعتبار لازم عملیات مرمت و بازسازی بنا را شروع خواهیم کرد.

محمد حرمتی در پاسخ به این سوال که مرمت و بازسازی این بنا به چه میزان اعتبار نیاز دارد؟ یادآور شد: بنده نمی‌توانم به طور دقیق میزان اعتبار مورد نیاز برای مرمت و بازسازی این بنا را تخمین بزنم، در این رابطه کارشناس امر میزان مورد نیاز اعتبار برای مرمت بنا را برای ما برآورد خواهد کرد.

وی ادامه داد: خانه شجاع‌السلطنه در حال حاضر دارای مالک خصوصی بوده و در نیمی از عمارت مالک خصوصی سکونت دارد و نیم دیگر آن فاقد سکونت است.

حرمتی تصریح کرد: برای نیمی از عمارت که مالک شخصی در آن دارای سکونت است، از مالک درخواست کردیم که نسبت به مرمت محدوده مالکیت خود اقدام کند اما می‌گوید پول ندارم و باید خودتان برای مرمت آن اقدام کنید.

وی با بیان اینکه برای مرمت و بازسازی این بنای تاریخی پیشقدم شدن و مشارکت مالک خصوصی آن نیز از نقش مؤثری در مرمت و بازسازی این بنا برخوردار خواهد بود، افزود: نظارت لازم از این بنای تاریخی را داریم و این بنا نیازمند مرمت و بازسازی است اما اینکه گفته شده بنا دچار تخریب شده است، صحت ندارد و با جدیت پیگیر مرمت و بازسازی بنای فوق در سال‌جاری هستیم. 

مرمت بنا باید زیر نظر میراث فرهنگی انجام شود

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان این امر وجود دارد که مجوز لازم برای مرمت را به دهیاری و اهالی روستا بدهید؟ گفت: اگر مرمت بنا را زیر نظر اداره میراث فرهنگی و با مجوز این اداره انجام دهند، به طور قطع با آغوش باز از این موضوع استقبال نیز خواهیم کرد. دهیار روستا در رابطه با این موضوع می‌تواند برای رایزنی هر چه بیشتر به اداره میراث فرهنگی شهرستان مراجعه کند.

وی در پاسخ به اینکه دهیار روستای پرلوک می‌گوید اگر میراث فرهنگی اجازه دهد آنها با پیگیری اعتبار از محل‌های مختلف نسبت به مرمت و بازسازی بنا اقدام خواهند کرد اما میراث فرهنگی این اجازه را به آنها نمی‌دهد و خودشان هم برای مرمت اثر اقدام نمی کنند، گفت: تعجب می‌کنم چرا کار خود را می‌خواهند توجیه کنند، برای ما این موضوع و مرمت بنا به شرطی که با مجوز اداره میراث فرهنگی و با نظارت کارشناسان میراث فرهنگی باشد، هیچ مانعی ندارد حتی می‌توانند اعتبار را در اختیار میراث فرهنگی بگذارند و میراث فرهنگی به صورت کارشناسی روند مرمت بنا را انجام دهد، این امر مستلزم رایزنی لازم با دهیاری و شورای روستا خواهد بود.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان بهار، آثار تاریخی را شناسنامه و هویت فرهنگی هر جامعه دانست و گفت: حفاظت از آثار تاریخی همچون حفاظت از هویت و فرهنگ ایرانی از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش ایسنا، در رابطه با تاریخ این عمارت باید گفت، شجاع‌الملک یکی از خان‌های روستا تصمیم می‌گیرد خانه‌ای زیبا در دل روستا در کنار قلعه تاریخی بسازد بنابراین از طراحان غیربومی بهره می‌گیرد و حدود دو سال هم ساخت عمارت به طول می انجامد و پس از آن به صورت دوره‌ای شجاع‌السلطنه، محمد خان، غلامعلی‌ خان و عطاالله خان و در نهایت کریم خان در این عمارت زندگی می‌کردند که پس از مهاجرت فرزند کریم خان و خالی از سکنه بودن آن شخصی از اهالی روستا عمارت را خریداری می‌کند که در حال حاضر به علت وسعت زیاد و نگهداری آن به دو قسمت تقسیم می‌شود و هم‌اکنون دریکی از قسمت‌ها سکونت دارند و قسمت دیگر آن خالی از سکنه است.

یکی از برنامه ها برای مرمت این بنا از سال‌ها پیش استفاده از این‌ عمارت روستا به عنوان خانه بوم‌گردی بوده که به طور قطع در صورت مرمت و بازسازی، این اثر از نقش مؤثری در جذب گردشگر برای این روستا برخوردار خواهد بود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد