Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام جعفری، زنده یاد عزیزی را الگویی ارزشمند برای نسل جدید خواند و گفت: در سبک شعری او عرفان و معنویت با انقلاب پیوند خورده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، آیین بزرگداشت دومین سالگرد درگذشت زنده یاد احمد عزیزی شاعر آیینی و انقلابی استان کرمانشاه، پیش از ظهر(چهارشنبه، 15 اسفند) با حضور خانواده این شاعر فقید، مسئوین ارشد استان و اصحاب فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«حجت الاسلام رحیم جعفری» در این مراسم با اشاره به جایگاه ادبی زنده یاد عزیزی، گفت: این شاعر متعهد و انقلابی در اشعار خود توانست بین مفاهیم علمی، فرهنگی، هنری و آیینی ارتباط برقرار کرد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با اشاره به سبک منحصر به فرد این شاعر فقید، افزود: به تعبیر اهل فن، احمد عزیزی در سبک شعر خود، مثنوی را با چاشنی عرفان به انقلاب پیوند زد.

 

وی با بیان اینکه اندیشه و تفکر این شاعر آیینی و انقلابی فراتر از استان و کشور است، اظهار کرد: زنده یاد عزیزی فضای جدیدی در عرصه شعر و ادبیات ایجاد کرد.

 

حجت الاسلام جعفری، از این شاعر فقید کرمانشاهی به عنوان الگویی ارزشمند برای نسل جدید مشتاق به رشد و تعالی یاد کرد که می توانند سبک و شیوه او را سرلوحه خود قرار دهند.

 

«بیژن ارژن» نیز در این مراسم با اشاره به محدود شدن دایره کلمات شعر بعد از سال های جنگ  تحمیلی، گفت: در این دوره شعرا یا دچار خودتقلیدی یا دگر تقلیدی می شدند اما اشعار احمد عزیزی در این برهه به داد شعر و شاعری رسید.

 

این شاعر نام آشنا، گفت: در دورانی که در کلمات کم آورده بودم «کفشهای مکاشفه» احمد عزیزی به همراه «گاهی دلم برای خودم تنگ می شود» از آثار محمدعلی بهمنی به داد من رسید و شعر از نو شکفت.


وی تصریح کرد: کاری که زنده یاد عزیزی با شعر کلاسیک کرد کمتر از کاری نبود که نیما با شعر نیمایی اش انجام داد.

 

ارژن، تصریح کرد: احمد عزیزی کلماتی را به شعر هدیه کرد که هیچ وقت اجازه ورود به شعر کلاسیک را نداشتند.

 

در ادامه این مراسم از خانواده زنده یاد احمد عزیزی شاعر آیینی و انقلابی کرمانشاه که آثاری نظیر کفش های مکاشفه، شرجی آواز، خوابنامه و باغ تناسخ، ترجمه زخم، باران پروانه، رودخانه رؤیا، ملکوت تکلم و سیل گل سرخ را در کارنامه خود دارد، تجلیل شد.

 

گفتنی است، احمد عزیزی که از پانزدهم اسفند ماه سال 1386 به علت کاهش سطح هوشیاری ناشی از تشنج، بیماری قلبی و کلیوی در بیمارستان بستری بود، پس از 9 سال تحمل رنج بیماری، عصر روز دوشنبه 16 اسفند سال 95 در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه درگذشت.

 

پایان پیام/81

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان خبرگزاری شبستان بیانیه گام دوم انقلاب اصفهان کانون های فرهنگی هنری مساجد استان بوشهر عکس نگاشت شیراز سفر رئیس جمهور به گیلان شعر و عرفان زنده یاد احمد عزیزی مراسم بزرگداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۱۴۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب

سیدمهدی بنی‌هاشمی شاعر سروده «سلام فرمانده» به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت که یک بیت از آن را به مناسبت عملیات وعده صادق خوانده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در آستانه عملیات تنبیهی «وعده صادق» علیه رژیم صهیونیستی، رهبر انقلاب در یکی از جلسات مرتبط، یک بیت شعر از غزلی که چندسال پیش با تلمیح از آیات قرآن مجید درباره رویارویی حضرت موسی (ع) با فرعون و ساحرانِ فرعونی سروده بودند، برای این عملیات خواندند:

تو را است معجزه در کف زِ ساحران مهراس / عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

در پی انتشار این سروده، سیدمهدی بنی هاشمی از شاعران جوان گیلانی که با سرود سلام فرمانده بیشتر در اذهان مردم شناخته می‌شود، با سرایش غزلی به استقبال این شعر رهبر انقلاب رفت. متن این شعر را به شرح زیر است:

«دلا، ننگ است از میدان گریزیم
در این هنگامه از یاران گریزیم

بیا تا مثل آن عشّاق در طَف
چو پروانه ز شهد جان گریزیم

غم از چه داری ای دل؟ نوح با ماست
نباید از دل طوفان گریزیم

بدان در عشق، آسایش حرام است
مباد از سختی دوران گریزیم

عصا بنداز، اعجازی کن ای دل
که از این مکر دژخیمان گریزیم

خدا با ماست پس حتی ز آتش
چو ابراهیم ما آسان گریزیم

ز سحر ساحران و مکر مکار
بیا بر دامن قرآن گریزیم

بخوان پیش از کلام الله، اعوذی
که سمت حق از این شیطان گریزیم

چو حیدر باش و درب کفر برکن
که از این قلعه دیوان گریزیم‌

بیا از غده بدخیم صهیون
به سوی حضرت درمان گریزیم»

کد خبر 748328

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (11 اردیبهشت)
  • ◄ کاربرد کلمات و عبارات حمل و نقلی در متون و اشعار فارسی
  • عقیدتی سیاسی سپاه به دنبال تعمیق معنویت در علم است
  • شوم تار ؛ عرفان طهماسبی
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران