Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@13:17:42 GMT

«بازیاری» ظرفیت روستاهای هرمزگان را به نمایش گذاشت

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۱۸۷۴۹

«بازیاری» ظرفیت روستاهای هرمزگان را به نمایش گذاشت

نمایشگاه «خوشه های خلاقیت روستا» که به صورت منطقه ای با مشارکت استان های جنوب کشور در روستای بازیاری شهرستان میناب در شرق استان هرمزگان در حالی به ایستگاه آخر رسید که بروز توانمندی های روستاهای مناطق محروم، تحسین مشاور وزیر ارشاد را برانگیخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از میناب، نخستین نمایشگاه خوشه های خلاقیت روستا در قالب 20 غرفه آثار فرهنگی، هنری و صنایع دستی روستاهای استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر، جنوب کرمان، کرمان، فارس و جنوب فارس از 13 تا 15 اسفند ماه جاری در روستای بازیاری شهرستان میناب را به نمایش گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به همراه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ناطقی مسئول دبیرخانه فرهنگ و هنر روستا و عشایر وزارتخانه، دکتر کمالی زرکانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، سالاری مدیرکل امور روستایی استانداری، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان برای شرکت در آیین اختتامیه این نمایشگاه به میناب سفر کردیم.

 

دیدار با مادر شهید «عباس ناصری» در فضایی بسیار صمیمی و معنوی آغازگر حضور در روستای با صفای بازیاری بود. در ابتدای مسیر حرکت به سمت محل برپایی نمایشگاه، هنرنمایی یکی از دختران عضو کانون فرهنگی هنری اباعبدالله الحسین(ع) روستا در به تصویر کشیدن عکس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه همگان را جلب کرد.

 

مشاور وزیر در پاسخ به احساسات این هنرمند چیره دست اظهار کرد که قرار بود دکتر صالحی در آیین پایانی این رخداد مهم شرکت کند اما به دلیل سفر هیات دولت به شمال کشور، سفر وی به روستای بازیاری کنسل شد.

 

 

چند گام آن طرف تر سه نفر از نوجوانان شاعر عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد روستاهای حکمی، نصیرایی و بازیاری شهرستان میناب بر روی حصیری که از برگ های درخت خرما درست شده بود نشسته بودند و سروده های زیبای خود را در وصف مسجد خوانش می کردند.

 

در فاصله چند متری از این شعرا، پیرمردی به نام «ملا موسی» اهل روستای بازیاری با گویش زیبای مینابی، موضوع مهم فناپذیری دنیا و ضرورت توجه به آخرت را در قالب قصه های بومی محلی به کودکان بیان می کرد.

 

اجرای هنرمندانه گروه سرود و جهله نوازی اعضای کانون فرهنگی هنری روستای حاجی خادمی با پوشش سنتی و همچنین اجرای تئاتر خیابانی با موضوع ایثار و شهادت کاری از کانون های مساجد روستایی میناب در ادامه مسیر توجه مسئولان و شرکت کنندگان در این آیین را به خود جلب می کرد.

 

 

قبل از رسیدن به فضای عمومی نمایشگاه، دو پیرمرد که در طول عمر روزی آنها از طریق درآمد حاصل از تولید فرشی از برگ درختان خرما که در گویش محلی به آن «سوند» اطلاق می شود تامین می شده است در حال بافتن سوند بودند که مشاور وزیر دستان آنها را به گرمی فشرد و از آنان قدردانی کرد.

 

 

هنرنمایی دختران نوجوان صنعتگر کانون فرهنگی هنری مسجد روستای بازیاری که هر کدام از هر انگشتشان هنر می بارید و در زمینه خوس دوزی، زری بافی، شک دوزی، قمه زنی و ... در حال تولید صنایع دستی بودند بخش دیگری از این مسیر را به خود اختصاص داده بودند.

 

در ابتدای ورود به محوطه نمایشگاه، کارگاه سفالگری به محوریت روستای حکمی پایین، غرفه پخت انواع نان محلی، کاوچه و شیرینی های محلی و سه ایستگاه(گفاره) دوخت لباس های سنتی زنان جنوب، تولید انواع لوازم تزئینی البسه بانوان نظیر خوس و ...) نظر هر بازدیدکننده ای را به خود جلب می کرد.

 

 

غرفه های داخل نمایشگاه نیز که هر کدام با برگ و شاخه درخت خرما درست شده بود، هنرهای تجسمی شامل عکس، نقاشی، طراحی و ... که از همه استان های جنوبی آثار فاخری وجود داشت.

 

غرفه صنایع دستی  نیز آثار زیبایی از استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، فارس را عرضه کرده بود.

 

 

در غرفه فیلم کوتاه نیز که 22 اثر به دبیرخانه نمایشگاه رسیده بود با محوریت روستای علی آباد جنوب کرمان اداره می شد.

 

 

غرفه ایده های برتر نیز با محوریت ایده ساخت اپلیکشن کتاب و کتابخوانی کانون فرهنگی هنری فاطمه ها با حضور یکی از سه فاطمه ای که کتابخانه کوچک آنها در روستای دهکهان زبانزد است میزبان علاقه مندان به فرهنگ و هنر روستا بود.

 

طرح مسجد جاذب(ایده خلاقانه) و ساخت مجسمه برقع(نوعی پوشش سنتی در هرمزگان) از کانون فرهنگی هنری اباعبدالله الحسین(ع) روستای بازیاری شهرستان میناب نیز در این بخش به نمایش درآمده بود.

 

آخرین بخش نمایشگاه نیز هنرنمایی یکی دیگر از دختران نوجوان عضو کانون اباعبدالله الحسین(ع) روستای بازیاری در به تصویر کشیدن عکس حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی مشاور وزیر ارشاد و رییس ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد بود که توجه همگان را به این اثر هنری جلب کرد.

 

 

یکی از نکات جالب توجه این آیین اجرای مجری با عصا و پای شکسته بود، حبیب الله ناصری که خود مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری سجادیه و از هنرمندان برجسته حوزه تئاتر شهرستان میناب است در این برنامه اجرای زیبا و در خور تحسینی را به نمایش گذاشت.

 

تجلیل از صاحبان آثار برتر نمایشگاه، تجلیل از برترین های جشنواره سرود روستایی استان هرمزگان، تجلیل از «سهراب سعیدی»، مولف روستای محمودی شهرستان میناب که بیش از 50 کتاب به چاپ رسانده است از آیتم های پایانی این آیین بود.

 

 

حضور یکی از صاحبان آثار روستایی از روستاهای استان فارس بر روی سن از دیگر نکات جالب توجه بود. وی ضمن قدردانی از مهمان نوازی اهالی روستای بازیاری میناب و گلایه از بودجه اندک کانون ها، خواستار توجه بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد به بخش فرهنگی روستاها به ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد شد.  

 

 

گرفتن عکس یادگاری اهالی روستای بازیاری با حجت الاسلام و المسلمین دکتر ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور پایان بخش این آیین بود.

 

 

 

پایان پیام/88

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان بیانیه گام دوم انقلاب خبرگزاری شبستان اصفهان سفر رئیس جمهور به گیلان کانون های فرهنگی هنری مساجد کمیته امداد امام خمینی ره حاشیه نگاری خبرنگار روستای بازیاری شهرستان میناب هرمزگان خبرگزاری شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۱۸۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اردبیل در آئین افتتاح نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی در سالن بانوان و خانواده شهرداری اردبیل گفت: هنر بهترین ابزار برای انتقال خرده فرهنگ‌ها و رفع برخی ناهنجاری‌های فرهنگی است و در این آثار که خوشبختانه در روز نخست برگزاری نمایشگاه با استقبال گرم دانش آموزان مواجه است، به موضوعاتی همچون کرامت سالمندان و ضرورت توجه به آنها پرداخته شده است.
سلامت صفری به دانش آموزان و بازدیدکنندگان از این نمایشگاه توصیه کرد، آموزه‌ها و برداشت‌های فکری و فرهنگی خود از این آثار را به اعضای خانواده، همسالان و دوستان خود منتقل کنند و در راستای تبیین و ترویج فرهنگ شهروندی تلاش کنند.
وی به ظرفیت مساجد و محلات و فعالان کانون‌ها و هیئت امنای آنها اشاره کرد و ادامه داد: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل اقدامات چشمگیری در جهت اهداف و برنامه‌های خود انجام می‌دهد و می‌تواند از ظرفیت مساجد و محلات برای توسعه برنامه‌ها در مناطق مختلف شهر، بیشتر استفاده کند.
این فرمانده و یادگار دفاع مقدس با اشاره به توجه افکار عمومی به مظلومیت غزه و محکومیت اسرائیل جنایتکار، پیشنهاد داد برنامه‌های فرهنگی و هنری در ارتباط با غزه و پایداری محور مقاومت در مقابل رژیم غاصب و هم پیمانانش، در اردبیل برگزار شود و مقدمه ای برای آئین‌های پرشور هفته دفاع مقدس قرار گیرد.
رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل نیز در این آئین گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه هنری، تبیین برخی مشکلات و فرهنگ سازی برای برطرف کردن آنها با ابزار هنر است و این مجموعه سه روز برای بازدید علاقه‌مندان دایر خواهد بود.
اباصلت ابراهیمی به برگزاری اردوی نیمروزی شهرداری اردبیل اشاره کرد و گفت: اقشار مختلف مردم در قالب این اردو از نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی بازدید می‌کنند و حضور پرشمار معلمان و دانش آموزان در نخستین روز گشایش این نمایشگاه، گویای استقبال خوب مردم از این کار هنری است.


فیروز اسوار کاریکاتوریست اردبیلی نیز در خصوص آثار خود اظهار کرد: بیش از ۲۰ اثر در قالب این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است و علاوه بر موضوعات خانواده و فرهنگ شهروندی و شهرنشینی، در تعدادی از آثار نیز به غزه و مظلومیت فلسطین و جنایت‌های رژیم غاصب پرداخته ام.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: به تجربه ثابت شده است که تاثیر آثار هنری در تبیین هدف‌های متعالی و القا فرهنگ‌ها، بسیار عمیق و وسیع است و آموزه‌هایی که از طریق این کاریکاتورها به ذهن و ضمیر بینندگان و بازدیدکنندگان منتقل می‌شود، به خاطر داشتن حالت طنز و شوخی، در ذهن باقی می‌ماند و سبب اصلاح برخی رفتارها در حوزه فرهنگ شهروندی و شهرنسینی می‌گردد.
او گفت: متولد ۱۳۵۰ در روستای قره داغلو شهرستان پارس آباد هستم و از دانشکده علمی و کاربردی خبر اردبیل در رشته کارشناسی روابط عمومی و امور رسانه فارغ التحصیل شده‌ام و شغلم آزاد است و از سال ۷۰ کاریکاتور می‌کشم و درآمدی از این هنر ندارم بلکه به خاطر تعلق خاطر و عشق به این هنر به آن می‌پردازم.
اسوار اضافه کرد: در دوران تحصیلی ابتدایی، نقاشی سیاه قلم کار می‌کردم و بعدها به نقاشی با رنگ روغن روی بوم و پارچه روی آوردم و از استادانی همچون "سلطانی" در تهران و "زند" در ارومیه بهره‌ برده ام و در دوران جوانی به تهران کوچ کرده بودم و از سال ۹۳ به اردبیل بازگشتم و در کنار زندگی و شغل آزاد همچنان کاریکاتور می‌کشم.

دیگر خبرها

  • کشف ۲۲ کیلوگرم شیشه در میناب
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند