Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@16:29:20 GMT

شهر شیرینی‌ها در پیچ و خم کمبود شکر/ قند و شکر هم صفی شد

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۲۰۴۱۰

شهر شیرینی‌ها در پیچ و خم کمبود شکر/ قند و شکر هم صفی شد

کمبود شکر گاهی به حدی می‌رسد که برای خرید آن باید ساعت‌ها در شهر چرخ زد تا آن را یافت و گاهی مجبور به پرداخت هزینه‌ای دو برابر برای تامین مایحتاج شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  شاخص، اینجا قزوین است، شهری که شیرینی‌های عیدش زبانزد خاص و عام است، شهری که سنتش آمیخته است با بوی عطر شیرینی‌های خانگی، باقلوا، نان چایی، نان نخودی، نان برنجی، نان قندی، اتابکی و… زنان اینجا همه هنرمند هستند، دستانشان هنر می‌آفریند و نقش می‌زند، جان می‌دهد به خمیر بی جان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستانه عید نوروز همه اهل خانه دور هم جمع می‌شوند تا بیافرینند هنر زیبای شیرینی خانگی را که عطرش از سر آدم هوش می‌برد و طعمش بر جان دل می‌نشیند.

شیرینی با شکر و قند است که هویت پیدا می‌کند، طعم می‌گیرد و شیرین می‌شود و این را همه زنان و مردان هنرمند قزوینی خوب می‌دانند و همین است که تقاضای خرید قند و شکر را بخصوص در روزهای آخر سال بالا می‌برد.

این روزها به هر قنادی و عطاری که سر می‌زنی پر است از بانوانی که برای خرید مواد اولیه شیرینی‌های سنتی به آنجا مراجعه کرده‌اند، تقاضای زیاد شهروندان قزوینی برای خرید قند و شکر سبب کمبود این ماده غذایی در مغازه‌ها گردیده و همین امر باعث ایجاد بازار سیاه و افزایش قیمت آن در بازار شهر شده است.

کمبود این ماده ضروری گاهی به حدی می‌رسد که برای خرید آن باید ساعت‌ها در شهر چرخ زد تا آن را یافت و گاهی مجبور به پرداخت هزینه‌ای دو برابر برای تامین مایحتاج شد.

*صف یک ساعته تنها برای دو کیلو شکر

دولت البته برای حل این مشکل راه حلی دارد که آن هم توزیع قند و شکر در برخی فروشگاه‌ها با نرخ مصوب دولتی است، همان داستان تکراری که برای ماجرای گوشت قرمز و مرغ اتفاق افتاده است و صف‌های طولانی، چهره‌های ناراضی، خستگی و ناراحتی و…

“دیروز برای خرید دو کیلو شکر بیشتر عطاری‌ها و فروشگاه‌های شهر را زیر پا گذاشتم، تنها چند جا توانستم پیدا کنم آن هم با نرخ ۶هزار تومان که کلا از خرید منصرف شدم” این‌ گلایه‌ها را مرد جوانی می‌گوید که حالا برای خرید همان دو کیلو شکر مجبور است ساعتی را در صف بگذراند.

پیرمردی که به عصایش تکیه داده است و از خستگی نای صحبت کردن ندارد با دیدنم سری به نشانه تاسف تکان می‌دهد و تنها به این جمله بسنده می‌کند که «خدا همه مردم را از گرانی نجات دهد”.

*اقلام اساسی را تک نرخی کنند

صف همچنان فشرده‌تر می‌شود، مردمی که از کنارمان می‌گذرند کمی صف را برانداز می‌کنند، برخی می‌روند و برخی بدون توجه به اینکه آیا واقعا در حال حاضر به قند و شکر نیاز دارند و تنها برای عقب نماندن از بقیه همشهریان می‌آیند و صف را طولانی‌تر می‌کنند.

خانم میان سالی در این میان می‌گوید:”اصلا یعنی چه که همه چیز را دو نرخه می‌کنند، به نظر من دلیل اصلی این صف‌ها همان دو نرخی و یا چند نرخی بودن کالاهاست، ما الان در اینجا صف ایستاده‌ایم برای شکر ۳هزار و ۵۰۰ تومانی، در حالی که در بازار آزاد شکر را تا ۶هزار تومان هم می‌فروشند، دولتی که می‌تواند نرخ شکر را به این قیمت برساند چرا این نرخ را برای همه یکسان نمی‌کند؟”

“این خودش یک اشتغالزایی است دیگر، امثال من که سرکار نمی‌رفتم الان چند ماه است کارم شده از این صف به آن صف رفتن، صف گوشت یخی، صف مرغ، صف گوشت گرم و حالا هم صف شکر… خوب است دیگر هم فال و هم تماشاست…» زن جوانی با خنده‌ای تلخ این جملات را می‌گوید و در جواب سوالم که چرا هر روز می‌روی و در صف می‌ایستی؟ مگر چقدر احتیاج داری؟ می گوید: ترس از آینده، ترس از روزی که دیگر نتوانم مایحتاجم را برآورده کنم.

این‌ها صحبت‌هایی آشنایی است که حالا دیگر هر روز در کنار فروشگاه‌ها و مغازه‌ها شنیده می‌شود.

*اگر ارزاق ذخیره است، پس صف چرا؟

اگرچه که در به وجود آمدن این وضعیت هم مردم و هم دولتمردان نقش بسزایی دارند، اما به حتم نقش عدم مدیریت صحیح مسئولان بسیار پر رنگ‌تر از برخی فرهنگ‌های مصرفی مردمی است.

طی هفته‌های گذشته قیمت قند و شکر در بازار افزایش یافت و به بیش از کیلویی ۴۰۰۰تا ۴هزار و ۵۰۰ تومان در بازار رسیده بود؛ از سوی دیگر افزایش تقاضا بخصوص در شهری چون قزوین موجب کمبود مقطعی این کالای اساسی در بازار و افزایش چندین برابری نرخ آن حتی تا کیلویی۷هزار تومان گردیده است.

این درحالیست که بر اساس نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار، قیمت هر کیلوگرم شکر در کارخانه ۳هزار تومان تعیین شده است و هر کیلوگرم شکر به صورت فله‌ای برای مصرف کنندگان ۳هزار و ۴۰۰تومان و هر کیلوگرم شکر بسته بندی شده ۹۰۰ گرمی ۴هزار تومان تعیین شده است.

این صف‌های طولانی و گلایه از کمبود اقلام اساسی درحالی است که مسئولان استان در جلسات مختلف اعلام کرده‌اند مایحتاج مردم به اندازه و حتی بیش از نیاز در استان ذخیره شده و هیچ نگرانی وجود ندارد امانمی‌دانیم مسئولان پس برای این وضعیت چه پاسخی دارند که بدهند، آیا مدیریت توزیع و قیمت‌گذاری و نظارت در دستگاه‌های اجرایی و نظارتی تا این اندازه دشوار است؟!

امیداست با افزایش و تولید عرضه داخلی این کالای اساسی و واردات صورت گرفته توسط شرکت‌های بازرگانی و مدیریت و نظارت صحیح دولتمردان و مسئولین ذی ربط، قیمت‌ها به زودی متعادل‌ شده و مشکل مرتفع گردد.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۰۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

ایسنا در خبری نوشت:در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

مقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترسناک یک کارشناس بازار مسکن/ احتمال افزایش ۴۰ درصدی اجاره

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

منبع : ایسنا

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900639

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • تقویت احتمال پیوستن دیاس به بارسلونا با رفتن کلوپ
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز