Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، گردهمایی ائمه جماعات استان تهران در سال ۹۷ صبح امروز پنجشنبه شانزدهم اسفند ماه در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین نوری زاده رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، ضمن خیر مقدم به ائمه جمعه و جماعات گفت: در آستانه ماه رجب المرجب ماه عبادت عبودیت و بندگی و ولادت امام محمد باقر(ع) هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید است این فرصت زمینه‌ای برای خدمت بیشتر خادمان خانه‌های خدا فراهم آورد.

وی در این مراسم از زحمات مسئولین سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تشکر کرد و گفت: در سال ۶۸ این مرکز به فرمان رهبر انقلاب تاسیس شد، ایشان حکمی برای مرحوم مهدوی کنی صادر کردند که این حکم نقشه راه امور مساجد بوده و هست، آیت الله انواری در آن زمان مدیریت اجرایی را برعهده داشتند و از آن زمان تا کنون، این مرکز با آن نقشه‌ای که در دست داشت موفق شد کارهای بزرگی را انجام دهد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: با این که بنده خودم را لایق این منسب نمیدانستم ولی به لطف خدا، توفیق خدمت در مسجد را پیدا کردم و این را از دعای پدر مرحوم خود می‌دانم. همه آنچه که تاکنون در پست های مختلف انجام داده ام یک طرف و خدمت به امور مساجد در طرفی دیگر برای من قرار دارد. این جایگاه برای من از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی ادامه داد: مساجد پایگاه مهمی هستند که مردم شبانه روز در آن خداوند را یاد می کنند. پایگاهی که در آن می تواند همه خیرات و برکات شکل بگیرد. وقتی آیات و روایات را در باب مسجد می‌بینم، انگیزه و شوق خدمت در من بیشتر می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری زاده با اشاره به جایگاه خاص مسجد و ائمه جماعات در جامعه گفت: مدیریت ما باید باعث شود کار عبادت، بندگی و کار فرهنگی در مساجد تسهیل شود. مدیریت مسجد یعنی؛ خدمتگزاری به همه کارگزاران مسجد. لذا ما در پیشگاه خدا برای این خدمت رسانی ماجور هستیم. هر خدمتی که در خانه خدا شکل بگیرد خدمت به خداوند است. اگر بخواهیم مردم را با خدا آشنا کنیم شرطش این است که ما هم در این مسیر طی طریق کرده باشیم.

وی با اشاره به جایگاه عظیم مسجد نزد خدا گفت:  مسجد پایگاه عبادی و معنوی است و محبوب ترین خانه ها بر روی کره زمین و همچنین مکانی است که انسان را در مقابل شیطان بیمه می‌کند. خداوند شش قطعه را میان بقاء زمین منتخب قرار داده است خانه خدا، حرم امن الهی، مقبره انبیا و اولیا، مقابر اوصیا، مقاتل و مقابر شهدا و مساجدی که در آن خداوند را یاد می کنند.

بستر سازی مساجد در تحقق گام دوم انقلاب شعار سال امور مساجد

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری زاده در ادامه سخنان خود با اشاره بیانیه گام دوم انقلاب گفت: امروز مساجد در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری به عنوان مهمترین پایگاه معرفی شده اند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد بر همین اساس شعار سال ۹۸ را "بستر سازی مساجد در تحقق گام دوم انقلاب" معرفی کرد و گفت: شروع گام دوم انقلاب باید از مساجد، به عنوان پایگاه های مهم فرهنگ ساز باشد و در گام دوم انقلاب باید نگاه مردم به سمت مسجد معطوف شود.

وی افزود: مسجد یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های انسان‌سازی و ظرفیت سازی در عرصه تربیت نیروهای مدیریتی است. شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم از مساجد برخاستند. مسجد یک پایگاه انسان ساز است و جوانان موفق در عرصه علم و فناوری، گروه های جهادی و بسیج در مساجد تربیت شده‌اند. لذا مبدأ گام دوم انقلاب نیز همین مساجد هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری زاده افزود: بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب اسلامی یک پیام معمولی نیست بلکه یک منشور برای افق ۴۰ ساله انقلاب اسلامی است. دقت و زمانی که رهبر انقلاب اسلامی برای این بیانیه صرف کرده‌اند قابل تأمل است. کما اینکه بعضی از مراجع عظام این بیانیه را در درس خارج خود ارائه می‌دهند.

وی افزود: متن بیانیه از جامعیت کافی برخوردار است و باید این بیانیه را در حوزه‌های مختلف فعالیت مساجد بومی‌سازی کنیم. اگر در راستای عملیاتی کردن این بیانیه نظری وجود داشته باشد، مرکز رسیدگی به امور مساجد از آن استقبال خواهد کرد. همچنین باید در جایی که می‌خواهیم بر مبنای این بیانیه محتوایی تولید کنیم، از افراد صاحب نظر استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری زاده با اشاره به خدمات مساجد در مراسمات مختلف انقلاب در سال‌های گذشته گفت: باید از تلاش چشمگیر ائمه جماعات و جمعه استان تهران که در راهپیمایی ۲۲ بهمن تماشایی شرکت کرده و نقش موثری داشتند، تشکر کنم.

انقلاب اسلامی بزرگترین هدیه خداوند است

وی افزود: انقلاب اسلامی بزرگترین هدیه خداوند است. بعد از انقلاب صنعتی بحث جدایی دین از سیاست مطرح شد که دین فقط در حوزه های فردی کارآمد است و این نظریه را بر کسانی که تحت سیطره آنها بودند مسلط کردند. ولی در حکومت اسلامی جدایی دین از سیاست مبطول است و آمال و آرزوی همه انبیا و اولیا الهی تشکیل یک حکومت دینی بود.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: در هیچکدام از دوره های تاریخ اسلام، مردم و امام در کنار یکدیگر قرار نگرفته بودند. در برهه هایی امام و معصوم وجود داشت ولی مردم در کنار ایشان قرار نگرفتند و همچنین در زمان هایی مردم آمادگی داشتند ولی امام و معصوم و فقیه جامع الشرایط حاضر نبود. در سال ۵۷ این آرزوی انبیاء و اولیا جامه عمل پوشید و امام و مردم در کنار یکدیگر قرار گرفتند.

حجت‌الاسلام و المسلمین نوری زاده با اشاره به خاطره شهید مطهری از امام راحل(ره) گفت: ایشان در یک جمع خصوصی به شهید مطهری فرمودند که؛ این ما نیستیم که این نهضت را ایجاد کردیم، من دست خدا را در تحقق این نهضت می‌بینم.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطرنشان کرد: امروز تداوم انقلاب اسلامی به این پایگاه عظیم بستگی دارد که امام راحل(ره) از آن به عنوان سنگر یاد کردند. لذا باید در مساجد حضور پررنگ و فعالی داشته باشیم.

  نگاه کنونی در امور مساجد، یک نگاه عملیاتی است 

وی افزود: در سالی که گذشت، شاهد برنامه‌های مجموعه مرکز رسیدگی به امور مساجد بودم و محورهایی که نظام حاکمیتی مجموعه به دنبال آن بود از جمله توانمندسازی ائمه جماعات، فرهنگ سازی و تعالی سازمانی در این فعالیت‌ها به ثمر رسید.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به دوره‌های مختلف آموزشی، دوره تخصصی مدیریت مسجد و نمایشگاه تخصصی مدیریت مسجد گفت: خیلی از مسئولین و نهادهایی که از این نمایشگاه بازدید کردند، متفق‌القول نگاه امور مساجد را در مدیریت مسجد پسندیدند و از فعالیت های صورت گرفته تشکر کردند. لذا اکنون زمینه انتقال تجربیات امور مساجد به سایر استان‌ها فراهم شده است.

حجت الاسلام والمسلمین نوری زاده تصریح کرد: نگاه کنونی در امور مساجد، یک نگاه عملیاتی است و مسیری که تا کنون در این مرکز طی شده، باید ادامه پیدا کند.

وی افزود: مساجد بهترین پایگاه در سلامت اجتماع هستند و کلید حل بسیاری از معظلات اجتماعی در مساجد است. اگر هر مسجد جلوی یک طلاق، اعتیاد و فساد را بگیرد و سبب یک ازدواج و یک شغل شود بسیاری از مشکلات جامعه حل می‌شود.

حجت السلام و المسلمین نوری زاده با اشاره به فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی نیز گفت: یکی از کارکردهای مهم ائمه جماعات، تبلیغ در فضای مجازی است. ائمه جماعات بایستی در کیفیت بخشی به محتوای فضای مجازی تلاش کنند و با فعالیت در این عرصه، جلوی آلودگی های ذهنی، رفتاری و فکری را بگیرند و از این فضا به عنوان فرصتی برای ترویج اندیشه های سالم و اسلامی استفاده کنند و الا اگر به فضای مجازی توجهی نکنیم آن را به بزرگترین تهدید تبدیل کرده ایم.

وی افزود: از ائمه جماعات تقاضا دارم مساجد را به مهمترین پایگاه انقلاب و مبارزه با استکبار، اشرافیت و جریان های انحرافی تبدیل کنند. زیرا ما نسبت به انقلاب، رهبری، جانبازان و شهدا مسئولیت داریم و باید این مسئولیت را با بصیرت و دانش روزافزون خودمان انجام دهیم. مردم به اعمال و رفتار ما توجه می کنند. لذا باید معلمین خوبی برای آنها باشیم.باید بتوانیم اسلام انقلابی را ترویج کنیم و در جبهه انقلاب اسلامی موثر، نقش‌آفرین بوده و سربازان خوبی برای رهبر معظم انقلاب باشیم.ائمه جماعات در اتفاقات مهم جامعه از جمله انتخابات و عرصه های اجتماعی نقش آفرینی کنند و حضور پر رنگی در محله‌ها داشته باشند.

حجت السلام و المسلمین نوری زاده در پایان خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهیم مدیریت مسجد، مدیریتی توانمند باشد باید به همه ارکان مساجد توجه داشته باشیم. تلاش امور مساجد نیز بر این است که بتواند به مناطق محروم توجه بیشتری داشته باشد.

یادآور می‌شود در این مراسم از «اطلس جامع سه بعدی محراب» و نسخه تحت وب  نرم‌افزار «مسجد یاب» رونمایی شد.

کد خبر 4561888

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب مرکز رسیدگی به امور مساجد گام دوم انقلاب مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۰۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این کتاب یکی از دستاوردهای اولین «همایش مسجد و نظم اجتماعی در ایران» است که از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است. 

کتاب «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه» با تأکید بر اینکه مساجد به‌عنوان مراکز سنتی تبلیغات و ارتباطات، جایگاه خاص و ظرفیت گسترده‌ای برای تبلیغات دینی دارند، تلاش می‌کند در پژوهشی آسیب‌شناسانه عوامل اختلال در کارکرد تبلیغی مساجد را شناسایی و در نهایت، راهکارهایی برای برطرف شدن آن‌ها ارائه کند.

پژوهشگر در این اثر تلاش می‌کند به این سوالات پاسخ دهد که آیا مساجد موجود دارای ظرفیت کافی (فضا، تجهیزات و...) برای اجرای امور تبلیغی هستند؟ چه مشکلات و کمبودهایی در مساجد بر سر راه اجرای تبلیغ دینی وجود دارد؟ مشکلات و کمبودهای موجود چه اختلالاتی را در امر تبلیغ دینی و اثربخشی آن به ‌وجود آورده است؟ برای رفع آسیب‌های موجود در امر تبلیغ دینی مساجد، چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟

در همین راستا از طریق مطالعۀ منابع مکتوب و مصاحبه با ائمۀ جماعت و دست‌اندرکاران و فعالان مساجد و نظرسنجی از نمازگزاران و بررسی چهار مسجد انتخابی، ابتدا وضعیت مطلوب و موجود مساجد را مشخص و سپس از مقایسۀ این دو، آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را شناسایی می‌کند.

در این پژوهش، مشکلات و کمبودهای موجود بر سر راه تبلیغات دینی مساجد، در ۶ دسته و شاخص‌های متعدد «برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف با هدف تبلیغ دینی در مساجد»، «روش‌ها و ابزار و امکانات تبلیغی در مساجد»، «نحوۀ برقراری ارتباط بین مسئولان مساجد و مردم»، «نقش امام جماعت در تبلیغ دینی مساجد»، «نقش خادم مسجد در تبلیغ دینی» قرار گرفته‌ است. وجود آسیب در هریک از شاخص‌ها، به‌نسبت اولویت و اهمیت آن، پیامدهای متفاوتی دارد که همۀ پیامدها در نهایت به شکست خوردن تبلیغات مساجد در رسیدن به اهداف منجر می‌شود.

مطابق نتایج حاصل از مصاحبه با امامان جماعت و اعضای هیئت‌امنا و فعالان ۴ مسجدِ مورد مطالعه در این اثر، بزرگ‌ترین آسیب در تبلیغات دینی در مساجد، موازی‌کاری در سازمان‌های مرتبط با امور مساجد، نبودِ برنامۀ تبلیغی مفید و افراد اجراکنندۀ آن و نبودِ امکانات و ابزارهای لازم برای پاسخ‌گویی به نیازهاست. اختلاف سلیقه بین کارگزاران مسجد و کاهش بازدهی مسجد، دخیل‌نکردن جوان‌ها در امور مساجد و انتخاب‌نکردن موضوعات تبلیغی متناسب با جوانان، نبود کانال ارتباطی بین دانشمندان و علمای بنام با مسجد، اختصاص ندادن بودجۀ لازم برای تبلیغات دینی در مساجد، مسئلۀ خرافات و مستند نبودن سخنرانی‌ها و مداحی‌ها در هیئت‌ها به روایات و قرآن و تاریخ معتبر، نشناختن تهدیدها و ابتلائات اجتماعی توسط مسئولان مسجد، به‌ویژه روحانیان، عدم استفاده از امکانات و روش‌های مختلف صحیح و مثمر مانند دیگر ادیان در استفاده روزانه از انواع کتاب، نرم‌افزارهای مختلف، بروشورهای تبلیغی، برگزاری اردوهای متعدد و استفاده از روش‌های نادرست و اجراهای ناقص که باعث رانده‌شدن افراد از دین می‌شود، از دیگر آسیب‌هایی است که به آن اشاره شده است.

پژوهشگر در فصل پایانی به برآیندی کلی از مصاحبه‌ها می‌رسد و برخی از اختلالات و پیامدهای ناشی از کمبودها و آسیب‌های تبلیغات دینی در مساجد را برمی‌شمارد که عبارت‌اند از: مؤثر نبودن تبلیغات دینی مساجد علی‌رغم تلاش‌های متعدد، به‌سبب نادرست یا ناقص بودن تلاش‌ها و گام‌های برداشته‌شده؛ هدر رفتن وقت و انرژی و بودجه‌های صرف‌شده در فعالیت‌هایی که ناقص اجرا شده‌اند؛ شکست خوردن تبلیغات دینی ضعیف ما در مقابل تبلیغات قدرتمند دشمنان در جذب مخاطبان و گرایش مخاطبان به تبلیغات و رسانه‌های بیگانه؛ جذب نشدن قشرهای مختلف به مسجد و به‌تبع آن، کاهش جمعیت مساجد و از دست دادن بخش وسیعی از مخاطبان تبلیغات دینی؛ زده و فراری شدن افراد مختلف به‌ویژه قشر حساس نوجوان و جوان از دین و مسجد به‌خاطر رفتارهای نادرست برخی افراد؛ مخاطب دائمی و ماندگار نشدن افراد به‌ویژه جوانان به‌عنوان آینده‌سازان مملکت در مسجد.

قربانیان در پایان برای رفع آسیب‌های تبلیغات دینی مساجد، پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی ارائه می‌دهد که تشکیل شورای طرح و برنامه‌ریزی قوی و کارآمد با حضور کارشناسان خبرۀ حوزه و دانشگاه؛ تعیین راهبرد و اهداف و سیاست‌های اجرایی و برنامه‌ای برای مسجد؛ تدوین طرح و برنامۀ درازمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت برای تبلیغات دینی مساجد؛ ایجاد مرکز قوی پژوهشی و تحقیقاتی ملی و بین‌المللی ویژۀ مساجد؛ تهیۀ طرح سامان‌دهی مساجد کشور؛ تعدیل و سامان‌دهی تعدد مراکز دخیل در امور مساجد؛ تهیۀ بانک اطلاعات مساجد کشور؛ حذف نهادهای متعدد دینی که فعالیت‌های موازی با مساجد انجام می‌دهند، از آن جمله‌اند.

همایش علمی- پژوهشی «مسجد و نظم اجتماعی در ایران» با توجه به راهبرد «نهضت بازگشت به مسجد» به‌عنوان محور اصلی برنامه تحولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری مراکز علمی و دستگاه‌های فرهنگی در گستره ملی در تاریخ‌های ۱۹ و ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد. آیین اختتامیه این همایش چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • برگزاری خیمه‌های عزاداری صادق آل محمد در ۴۰۰ مسجد منتخب تهران