Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بهادری گفت:یکی از بزرگان اهل سنت می‌گویند وارد مسجد کوفه شدند دیدم ۹۰۰ کرسی درس برپاست و دو کرسی مشابه راندیدم؛ و تمام علوم توسط ایشان پرورش یافت. حجت‌الاسلام بهاری درگفت وگو با خبرنگار فرهنگی میزان گفت:ولادت حضرت باقر علیه‌السلام با اول ماه رجب توأمان است. وجود امام محمدباقر در دوره‌ای به دنیا می‌آید که این دوره اوج قدرتمند بنی‌امیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام باقر علیه‌السلام در سنین کودکی سخت‌ترین عالم هستی را درک می‌کند و آن‌هم واقعه کربلاست. ایشان درصحنه حضورداشته و مطالبی را عنوان می‌کند.
وی ادامه داد: ما دوره‌ای را از حضرت امام محمدباقر داریم که مربوط به دوره‌ی حیات پدرشان امام سجاد است. قریب ۳۷ سال امام باقر علیه‌السلام با امام سجاد علیه‌السلام بعد از واقعه کربلا معاصر بودند وایشان سخت‌ترین درد‌ها را ملموس دیده‌اند. هیچ گوشی نبود که بخواهد حرفی از امام معصوم بشنود و هیچ چشمی نخواست سیره و روش زندگی الهی را بیاموزد وان را در جامعه‌ی خود پیاده کند. به حدی سخت بر امام سجاد می‌گذرد که حتی مدینه را ترک می‌کند. این دوره برای امام محمدباقر علیه‌السلام دوره‌ی آزمون عملی است. زیرا حضرت بعد‌ها قدر این موضوع را به حدی عالی می‌داند که فرصت به‌دست‌آمده را غنیمت می‌شناسد. زیرا در این دوران گوش‌هایی پیداکرده که خروجی‌اش کسی مثل ابوحمزه می‌شود.   این کارشناس دینی اظهار کرد:بعد شهادت حضرت امام سجاد بنی‌امیه روبه‌زوال می‌رفت. حکومت‌ها به چندین دسته تقسیم‌شده بود. برای امام باقر علیه‌السلام فرصتی در مدینه پیش آمد. چون مردم اضمحلال تفکر باطل دنیاطلبان بنی‌امیه را دیده بودند. مردم دیدند تنها چشمه جوشانی که می‌تواند مجموعه معارف الهی انسانی را برای آن‌ها تأمین کند وجود مبارک ائمه‌ی معصومین است. به این دلیل است که می‌بینید محیط آماده می‌شود سخنان امام محمدباقر بشنود. هرچقدر که هم امام در جامعه باشد، اما گوشی برای شنیدن نباشد سودی ندارد.   وی در رابطه با فرصت پیش‌آمده در زمان امام محمدباقر علیه‌السلام گفت: امام باقر از این فرصت استفاده کرد و شروع به تدریس علوم عملی در جامعه می‌کند و تنها محدود به مسائل اخلاقی و طهارت نمی‌شود که شعاری باشد. بلکه در عمل و در سیره‌ی حضرت این وجوه دیده می‌شود.

وی درباره‌ی قله علوم منبعث از اهل‌بیت می‌گوید:. ما اگر دوره‌ی امام محمدباقر را شروع قرار بدهیم اوج قله در زمان امام رضا علیه‌السلام است؛ که مردم قدرت را با علم سنجیدند؛ لذا می‌گویند مأمون قدرت علمی داشت؛ و امام رضا علیه‌السلام وقتی در مناظرات قدرت علمی خودش را نشان می‌دهد آن موقع است که چشمه علوم آل رسول خود را نشان می‌دهد و این چشمه منبعث از وجود حضرت امام محمدباقر علیه‌السلام است.
حجت‌الاسلام بهادری در ادامه در رابطه با گستره‌ی علوم زمان امام محمدباقر بیان می‌دارد:یکی از بزرگان اهل سنت می‌گویند وارد مسجد کوفه شدند دیدم ۹۰۰ کرسی درس برپاست و دو کرسی مشابه راندیدم؛ و تمام علوم توسط ایشان پرورش یافت. دکتر حسابی در ارتباط با امام محمدباقر می‌گویند مکتب او مکتبی بود که توانست تمام نظرات لاینحل بطلمیوس را حل کند.
در پایان این کارشناس علوم دینی گفت: جا دارد جامعه ما به معنای حقیقی از نوع برخورد، سیره، آن حضرت الگوبرداری کند.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام باقر اهل بیت کرسی علمی مسجد کوفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند

طرح «پیوند صادق» ایده‌ای است تا از بستر آن در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام، مساجد با مدارس به هم پیوند بخورند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حامد منیری مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآن و عترت در نشست خبری «پیوند صادق» گفت: به مناسبت شهادت امام صادق علیه‌السلام بناست طرحی مردمی با مشارکت مراکز قرآنی، مدارس و مساجد کشور برگزار شود. این طرح بناست به وسعت تمام کشور با هدف تبیین، تبلیغ و ترویج معارف امام صادق علیه‌السلام رقم بخورد.

وی افزود: شیوه کار به این صورت است که دانش‌آموزان در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام به همراه خانواده و در کنار مربیان‌شان در مدرسه جمع شوند و پویش‌های علمی همراه با برنامه‌های فرهنگی و هنری و نیز گعده‌های علمی برگزار می‌کنند. در انتهای مراسم جوایز نفیسی از جمله کمک‌هزینه عمره، عتبات عالیات و مشهد مقدس و نیز صدها جوایز دیگر به برگزیدگان اهدا می‌شود. سپس به سمت مسجد محله حرکت می‌کنند و نماز ظهر و عصر را در آنجا اقامه می‌کنند. در مسجد، روحانیون درباره تأثیرات امام جعفر و شاگردان ایشان در نشر معارف دین و سبک زندگی آن حضرت به صورت مختصر به سخنرانی می‌پردازند.

منیزی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها در کنار این نیروی مردمی قرار گرفتند و حامی این حرکت هستند. منتها این حرکت نیاز به تبلیغات دارد. اهمیت کار در این نکته است که بیش از 50 درصد روایاتمان را از امام صادق علیه‌السلام به یادگار داریم که در برگه‌های منابع ما خاک می‌خورند و بلااستفاده ماندند.این آموزه‌های امام باید در قالب‌های مختلف در جامعه نشر داده شود.

 

.

تیزر طرح «پیوند صادق»

تلاش برای ارتقای پیوند مدارس با مساجد

وی درباره برگزاری دو پویش فرهنگی گفت: در راستای این برنامه، دو پویش‌ طراحی شده که یکی از آنها «پندهای امام صادق» و دیگری 6 داستان صوتی برای گروه سنی زیر 13 سال است. این پویش‌ها در بستر شبکه‌های اجتماعی به آدرس مندرج در این سایت https://zil.ink/peyvandesadegh شکل می‌گیرد.

سعیدی نژاد مدیرعامل مؤسسه پیام غدیر که از بانیان این حرکت فرهنگی است، گفت: حدود 20 سال قبل مرحوم حجت الاسلام حاج سید علی اکبر حسینی از اساتید اخلاق تهران تأکید کردند در مدرسه پیام غدیر بزرگداشتی برای امام صادق علیه السلام بگیریم. ایشان گفتند این برنامه را در تمام مدارس گسترش دهیم. در آن دوران آقای حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش بودند. طوماری جمع شد و به ایشان ارسال شد تا تمام مدارس در برنامه مشارکت داشته باشند؛ همچنان که در مدارس حوزه علمیه بزرگداشت‌هایی برگزار می‌شد. نام این طرح پیوند «میمِ» مدرسه با «میمِ» منزل بود. اما به این طرح فعلی، مسجد و مراکز قرآنی هم آن اضافه شد.

وی افزود: یکی از خلأهایی که در جامعه داریم، عدم پیوند مسجد با مدارس بود. نه مدیر از امام جماعت خبر دارد و نه امام جماعت از مدارس دارای شناخت است. امیدواریم این ایده بتواند این خلأ را پر کند. 

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • برنامه هیات‌های بندرعباس برای شهادت امام صادق(ع)
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود