Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک جهانی طی حکمی اعلام کرد ونزوئلا باید به شرکت آمریکایی کونوکو فیلیپس بیش از ۸ میلیارد دلار برای جبران مصادره سرمایه های نفتی آن در ۲۰۰۷ توسط هوگو چاوز رهبر سابق این کشور بپردازد. ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰ اقتصادی صنعت و تجارت نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، ونزوئلا باید به شرکت آمریکایی کونوکو فیلیپس بیش از 8 میلیارد دلار برای جبران مصادره سرمایه های نفتی آن در 2007 توسط هوگو چاوز رهبر سابق این کشور بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حکم بانک جهانی در روز جمعه بود که این شرکت انرژی آمریکایی را به بزرگترین برنده این دادخواهی تبدیل کرد.

 این شرکت آمریکایی برای گرفتن پولش احتمالا باید بجنگد. ونزوئلا از پرداخت جریمه اش در سایر حکم ها طفره رفته و شاید این تصمیم بانک جهانی را به چالش بکشد. کونوکو قبلا از مسدود کردن قانونی سرمایه های نفتی ونزوئلا برای پیش بردن ادعایش استفاده کرده بود.

 ونزوئلا بیش از 10 سال پیش برای گرفتن سه پروژه ی نفتی سی میلیارد دلار به این شرکت نفتی بدهکار شد. این دادگاه گرفتن پروژه ها را در 2013 غیرقانونی دانست و درخواست تجدیدنظراین کشور عضو اوپک را رد کرد

 تولید نفت ونزوئلا به خاطر سوء مدیریت ، نبود سرمایه‌گذاری و تحریم های مالی دولت آمریکا به پایین‌ترین حد طی هفت دهه گذشته سقوط کرده است. کاهش صادرات نفت باعث شده این کشور دچار یک بحران اقتصادی شدید شود و حدود سه میلیون نفر کشور را ترک کردند.

 سرمایه خارجی اصلی ونزوئلا شرکت سیتکو پترولیوم است که مقر آن در آمریکا قرار دارد، یک پالایشگاه نفتی که اخیرا واشنگتن هیئت مدیره ای مستقل از دولت سوسیالیست ونزوئلا برای آن انتخاب کرده است.

فرانسیسکو مونالدی، متخصص انرژی در آمریکای لاتین گفت ونزوئلا می تواند با سرمایه های سیتکو پول کونوکو را بپردازد ولی پرداخت این مبلغ کار را برای دولت آمریکا برای حفاظت از سیتکو علیه  طلبکارانش سخت می‌کند مخصوصا اگر یکی از این طلبکاران یک شرکت مستقر در آمریکا باشد. ونزوئلا 6 بار برای رد کردن یکی از این سه حکم تلاش کرد ولی موفق نشد. تصمیم دادگاه مقدار کل پولی را که ونزوئلا باید برای دو مورد از داوری‌ها بپردازد 10.7 میلیارد دلار تعیین کرده است.

 سال گذشته کونوکو 0 4 میلیارد دلار از اتاق بازرگانی بین المللی به خاطر قراردادهای نقض شده در برخی از سرمایه‌هایش دریافت کرد. شرکت نفت دولتی ونزوئلا قبول کرده این جریمه را بپردازد و 400 میلیون دلار پس از اینکه کونوکو قصد داشت به سرمایه هایش در کارائیب دسترسی پیدا کند ،پرداخت کرد.

 ملی گرایی ونزوئلا به رهبری چاوز به عنوان بخشی از پروژه سوسیالیستی او باعث بیش از 20 دادخواهی بین المللی شد که اکثرا پرداخت نشده اند.

واردات نفت ونزوئلا توسط آمریکا با وجود تحریم‌ها 5 برابر شدونزوئلا از روسیه و اروپا سوخت گران وارد می‌کند

انتهای پیام/2

R7586/P/S7,78,80,85/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۳۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

در شرایطی شاهد تخصیص حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار ارز به شرکت های خودروساز مونتاژی هستیم، که مشخصا این شرکت ها نتوانستند از التهاب بازار خودرو در برهه ی فعلی بکاهند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا گمرک ایران لیست 100 وارد کننده ی نخست به لحاظ ارزش دلاری در سال 1402 را منتشر کرد. نکته ی قابل توجهی که در این لیست و در بین شرکت هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده اند به چشم می خورد، نقش پر رنگ شرکت های خودرو ساز مونتاژی است.

همانطور که پیوست شماره 2 گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت کنندگان ارز در سال 1402 قرار دارند. به عنوان مثال در سال 1402 صنایع خودروسازی مدیران حدود 1 میلیارد دلار، کرمان موتور حدود 750 میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود 635 میلیون دلار و بهمن موتور حدود 400 میلیون دلار ارز دریافت کرده اند.

واردات 8.4 میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتور سیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال 1402 به میزان 8 میلیارد و 380 میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402 به لحاظ ارزش 32.69 درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است. در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال 1402 بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با 13 درصد، کرمان موتور با 9.65 درصد و کوروش موتور آریا با 5.35 درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیاردها دلار به شرکت های مونتاژ کار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل توجهی توسط شرکت های مونتاژ کار با توجه به تخصیص ارز 3-4 میلیارد دلاری به آن ها است.

همچنین دیگر نکته ای که برخی از کارشناسان مطرح می کنند این است که آیا این امکان وجود نداشت تا بخشی از ارز های تخصیص داده شده به شرکت های مونتاژ کار صرف واردات خود رو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت ها تخصیص داده شده است، می توان تعداد قابل توجهی خودروی با کیفیت وارد کشور کرد که یقینا می تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • بانک آمریکایی «ریپابلیک فرست» اعلام ورشکستگی کرد
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • ضرر ۳۵۵ میلیون دلاری بوئینگ