Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@15:26:38 GMT

طرح جنگل کاری در ۲۵۰ هکتار از مراتع خوانسار

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۳۶۲۳۱

طرح جنگل کاری در ۲۵۰ هکتار از مراتع خوانسار

خوانسار- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوانسار گفت: در سال جاری یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی برای عملیات آبخیزداری به شهرستان خوانسار اختصاص داده شده است.

ابراهیم پورهاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از شهرستان خوانسار، با اشاره به هفته منابع طبیعی اظهار کرد: مهم‌ترین مشکل و چالش منابع طبیعی در شهرستان خوانسار فقر پوشش گیاهی، چرای بی رویه دام به ویژه در خارج از فصل و غرق، تخریب و تجاورز به اراضی ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که به دلیل نبود سفره‌های آب زیرزمینی با فرونشست زمین در شهرستان مواجه نیستیم، گفت: در ناحیه شمال و شمال شرق شهرستان مانند منطقه رحمت آباد، تجره، مهرآباد و خم پیچ به دلیل خشکسالی و چرای بی‌رویه دام با فقر پوشش گیاهی مواجه هستیم.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خوانسار گفت: در سال جاری به منظور مقابله با فقر پوشش گیاهی از محل اعتبارات داخلی برای اصلاح و احیای مراتع در ۱۱۰ هکتار از اراضی عملیات کپه کاری و جنگل کاری انجام شده است.

وی افزود: از اهداف جنگل کاری در مراتع جلوگیری از جاری شدن روان آبها و فرسایش خاک و رسوب زدایی پشت سدها، تقویت پوشش گیاهی، تأمین خوراک دام، افزایش رطوبت زمین و فراهم شدن شرایط رشد گیاهان، اثرات زیست محیطی مانند تولید اکسیژن است.

پورهاشمی تصریح کرد: در سال جاری با اختصاص یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی برای عملیات آبخیزداری در ۱۳۰ هکتار از مراتع شهرستان بندهای آبخیزداری اجرا و مجموعأ در ۲۵۰ هکتار از مراتع عملیات جنگل‌کاری انجام شده است.

وی اضافه کرد: ۱۷۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی برای اجرای بندهای آبخیزداری در شهرستان هزینه شده است.

عرصه‌های منابع طبیعی ۷۵ هزار هکتار

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خوانسار با بیان این‌که عرصه‌های مراتع شهرستان ۷۵ هزار هکتار است که مراتع مفید آن ۲۵ هزار هکتار بوده که تیپ غالب آن درمنه و گون است، افزود: از لحاظ تعریف دام مراتع به دو قسمت مناطق ییلاقی و قشلاقی تقسیم می‌شود، مراتع ییلاقی به مساحت ۲۵ هزار هکتار و مراتع قشلاقی ۲۰ هزار هکتار با تعداد ۳۲ عرف است.

اجرای ۳ مورد خلع ید در شهرستان

وی با بیان این‌که ۵۰ هزار هکتار مراتع به صورت دو فصل قشلاق و ییلاق است که مورد استفاده برای چرای دام قرار می‌گیرد، گفت: سه مورد خلع ید، صدور مجوز پروانه تمدید چرای دام برای بیش از پنج هزار واحد دامی از دیگر اقداماتی که امسال انجام شده است.

پورهاشمی خاطرنشان کرد: ظرفیت مراتع شهرستان برای ۳۴ هزار واحد دامی است، اما اکنون بالای ۴۵ هزار واحد دام در شهرستان وجود دارد.

کاشت ۴۵۰۰ اصل نهال

وی با بیان این‌که در هفته درختکاری چهار هزار و ۵۰۰ اصله نهال از نوع سنجد، توت، ارغوان و اقاقیا همچنین سرو و کاج در شهرستان کاشت می‌شود، گفت: کمربندهای حفاظتی به طول ۱۲ کیلومتر با اعتبار ۵۵ میلیون تومان و اصلاح هندسی در ۱۰ هزار هکتار اجرا شده است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جنگل کاری حفظ مراتع خوانسار فرسایش خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۳۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین گرشاسبی دوشنبه شب در جمع خبرنگاران بیان کرد: یکی از اهداف اصلی و اساسی ساخت سازه‌های آبخیزداری، افزایش سطح ایستابی چاه‌های کشاورزی و غنی‌سازی سفره‌های آب زیرزمینی است.

وی کنترل سیلاب و پیشگیری از خسارت سیل را از دیگر اهداف ایجاد سازه‌های آبخیزداری عنوان کرد و افزود: بسیاری از شهرها و روستاها و اراضی کشاورزی و تأسیسات پایین دست در سال‌های گذشته با کوچک‌ترین بارندگی به زیر آب می‌رفت و به آنها خسارت وارد می‌شد، اما با ساخت سازه‌های آبخیزداری، سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها کنترل و از ایجاد خسارت جلوگیری می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اظهار کرد: در اواخر هفته گذشته با وجود بارندگی‌های خوبی که در استان داشتیم و در برخی مناطق حتی بیش‌از ۸۰ میلیمتر بود، هیچ گزارشی از وقوع سیلاب نداشتیم که این از افتخارات حوزه آبخیزداری استان است.

وی بیان کرد: تا کنون افزون‌بر ۸۶۷ سازه آبخیزداری در استان اجرا شده که در بارندگی‌های مختلف در سال گذشته و امسال اثربخشی بسیار خوبی داشته است.

وی گفت: سازه‌های آبخیزداری در بارندگی روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت بیش‌از ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب روان آب را جمع‌آوری و استحصال کردند.

گرشاسبی ادامه داد: در این بارندگی حوزه آبخیزداری شهرستان دشتستان با ۱۰ میلیون مترمکعب، شهرستان جم با ۴.۲ میلیون مترمکعب، شهرستان دیر با ۳.۷ میلیون مترمکعب و شهرستان دیلم با ۱.۵ میلیون مترمکعب بیشترین استحصال روان آب را در استان داشتند.

وی گفت: در زمان حاضر ۲۵۵ سازه آبخیزداری در شهرستان دشتستان داریم که در بارندگی اخیر ۱۰۰ درصد ظرفیت آنها تکمیل شد و در حوزه شهرستان جم با توجه به میزان بارندگی، ۳۶۱ مورد سازه آبخیزداری که پیش‌از این اجرا شده به طور کامل آبگیری شد و در سایر شهرستان‌ها از جمله تنگستان، دشتی و گناوه هم میزان آبگیری سازه‌ها اثربخشی خود در کنترل سیلاب و رسوبات و افزایش سطح سفره‌های زیرزمینی که از اهداف اجرای این طرح‌ها بوده را داشته است.

کد خبر 6098845

دیگر خبرها

  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب